Uutta vahvistinta ja kaiuttimia etsimässä

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Pankor, 03.02.2015.

  1. Pankor

    Pankor Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2015
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    On tullut aika päivittää olohuoneen viihdekeskusta. Tarkoituksena on hankkia uusi vahvistin ja kaksi kaiutinta tv-tasolle täyttämään leffojen, sarjojen ja musiikin kuuntelun tarpeet. Nykyisellään tilanne on se, että tietokoneelta tulee dvi-hdmi-piuha telkkariin, ja äänipiuha vahvariin. Tv:sssä kiinni myös pleikkari, sekä chromecast. Vahvari on sen verran vanha, että tv:tä en ole siihen liittänyt.

    Kauttimista olen katsonut seuraavia:
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/11506/dkfmx/Amphion-Helium-3-kaiutinpari-kokovalkoinen
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/14492/djrkh/Aurelia-Aniara-jalustakaiutinpari-valkoinen

    Kaiuttimien pitää luonnollisesti näyttää tarpeeksi hyviltä ja olla kohtuu kokoisia, että emäntä ne hyväksyy.

    Vahvistinpuoli on enemmän hakusessa, olen hiukan katsonut esimerkiksi onkyota:
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/44340/drxfm/Onkyo-TX-NR535-5-2-AV-viritinvahvistin-musta

    Vahvistimelta toivoisin 4k-tukea, koska seuraava telkkari tulee olemaan 4k, lisäksi langaton nettiyhteys olisi pop, mielellään sisäisenä mutta donglellakin toteutettava voisi ehkä toimia.

    Olisiko teillä parempia ehdotuksia, etsin hyvää hinta-laatu-suhdetta. Olen valmis tilaamaan vahvistimen vaikka saksasta, luotettavasta verkkokaupasta. Budjetin ehdoton maksimi on 1000€, mielellään hiukan alle.

    Nämä siis vain mutuilua, koekuuntelullehan se on lähdettävä kun on saanut hyviä vinkkejä.
     
  2. JJtalo

    JJtalo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kaiuttimien valinnassa vaikea suositella muuta kuin että semmoiset jotka mahtuvat budjettiin ja kuulostavat omaan korvaan hyvältä :) Nettikirjoituksista voi ehkä hakea suuntaa, mutta parhaaseen tulokseen pääsee jos voi ottaa ehdokkaat kotia koekuunteluun, jolloin ne pääsevät näyttämään kykynsä siinä tilassa mihin ne on tarkoitettu, koska akustiikka näyttelee aika isoa roolia äänentoistossa. Vähän sama kuin olisi ostamassa uutta autoa ja suorittaisi koeajon vain istumalla liikkeessä sisällä olevassa autossa( toki jotkut ostavat auton näkemättäkään sitä, jo ennenkuin ensimmäistä on tuotu maahan, mutta vaatii aika suurta merkkiuskollisuutta ).
    Noissa uusissa onkyoissa on korvattu audesseyn huonekorjain onkyon omalla, joka nettitestien/kirjoitusten perusteella on ilmeisesti aika lapsenkengissä, eikä sillä ole juurikaan virkaa.
     
    Viimeksi muokattu: 04.02.2015
  3. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 766
    Saadut tykkäykset:
    488
    Em. korjain on naurettavan ja toimimattoman rajamailla, riippuen testaajan mielipiteestä....
    IMHO syy jättää Onkijat kaupan hyllylle... (tähän joku sopiva rumio)

    T: Vesku
     
  4. JJtalo

    JJtalo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
    En kehdannut aivan noin selkeällä suomenkielellä kirjoittaa mutta juurikin tuollaisen käsityksen olen itsekkin saanut (omakohtaista kokemusta ei noista uusista ole, nykynen onkyo pari vuotta vanha)

    Ja Pankorille vinkiksi, kannattaa katsastaa myös käytettyjä, täälläkin foorumilla liikkuu vahvistimia ja kaiuttimia aika paljon, toinen paikka on hifiharrastajat. Saattaa löytyä samalta pitäjältäkin myyjä niin on helppo käydä koekuuntelemassa tai sopia kotiin koekuuntelu.
     
  5. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikä pidä unohtaa kotimaisten hifikauppojen demo- ja vaihtolaitetarjouksia. Varsinkin poistuvista/päivittyvistä malleista saa yleensä todella hyvät alennukset ja jos ovat olleet liikkeen omassa käytössä, niin yleensä näille tarjotaan käytännössä uuden laitteen takuuta :thumbsup:

    Toiseksi ei pidä lainkaan ujostella pyytää tarjouksia, sillä hifilaitekauppa ei tällä hetkellä vaikuttaisi olevan mikään rahasampo ja kyllä kauppiaille raha kelpaa. Jos myyjän mielestä olet tosimielellä liikkeellä, niin usein saa niin hyvän tarjouksen, ettei ole mitään järkeä lähteä merta edemmäs kalaan (vaikka niihin saksalaisiin verkkokauppoihin). Itse en ole mistään isommista laitehankinnoista maksanut täyttä hintaa ja parhaimmillaan olen saanut jopa 20% rabattia pienellä neuvottelulla (2,5 kiloeuron skobet karvan alle kahden tontun ja ilman vaihtolaitteita)...