Satelliittikanavista kysymyksiä

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana Damstas, 31.01.2015.

  1. Damstas

    Damstas Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2014
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisin halukas investoimaan tuollaisiin satelliittisysteemiin, että saisi lisää kanavia ja kyselisin hieman.
    SatShopin sivulla luki näin: "Astra 28.2E kymmenittäin ilmaisia kanavia. Ilmaisia kanavia mm. noin 25 viihdekanavaa, 20 musiikkikanavaa, 15 uutiskanavaa ja 4 elokuvakanavaa", klikatessa tuo avaa
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_free-to-air_channels_at_28°E
    Jos siis suuntaa satelliitin tuohon 28 asteeseen itäistä, niin näkeekö nuo kaikki Wikipediassa mainitut kanavat?

    Toisena kysymyksenä olisi, että jos BBC World Newsin haluaa, mikä ei ole samassa suunnassa, niin pitääkö hommata lisäksi toinen lautanen?
     
  2. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ekaan vastaus lyhyesti. Et näe, valitettavasti.

    En ole nykyisin HC satelliittiharrastaja (oma idlaava pelti kyllä löytyy), joten joku korjatkoon jos olen väärässä, mutta perusperiaate on:
    A) Sinun pitää nähdä satelliitti
    B) Satelliitin pitää ampua sinua kohti (google keyword "footprint")

    Äkkiseltään kun katsoin tuota linkkiä, niin ns. good stuff, eli BBC tarjonta tulee Astra 2E kautta ja http://www.ses.com/4628866/astra-2e näyttää, että footprint on vain UK:hon ... ei toivoakaan vastaanottaa täällä härmässä. Tuo SatShopin mainoskin taitaa antaa sitten ymmärtää, että Eutelsat 28A on vain se joka tuolta näkyy ... eli, http://www.eutelsat.com/en/satellites/the-fleet/EUTELSAT-28A-downlink-coverage.html

    Omat kokemukset (aktiiviset viritykset muutaman vuoden takaa) lähinnä vain 19.2°E Astra/Hotbird suunnasta ja nykyään ainoastaan sakemannien kanavilta F1-kisat tulee pellillä aika-ajoin katsottua. Wanhaan hyvään aikaan keskieurooppalaisia maksullisia elokuvakanavia sai (kuulemma) harrastusmielessä auki ja katsottua, mutta nykyään ei onnistu. Eli, jos ja kun nuo UK kanavat ei täällä näy, niin valitettavasti elokuvatarjonta on "mtv3-tasoa dupattuna Saksaksi"-tyyliä eli uusia elokuvia alkuperäiskielellä ei ainakaan merkittävästi taida olla tarjolla. Musiikkikanavia, uutiskanavia etc on toki muutamia, mutta ainakaan itse en ole tarjonnasta löytänyt sellaista, että jaksaisi sat-puolelle telkkua vaivaitua kääntämään ihan poikkeuksia lukuunottamatta.

    Mutta, jos joku on sitä mieltä, että nykyisin jostain suunnasta löytyy kanava, josta irtoaa elokuvia alkuperäiskielellä (=englanti) ilmaiseksi, niin antaa kuulua! Kaivan heti tikkaat esiin ja lähden peltiä kääntelemään :)
     
  3. Damstas

    Damstas Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2014
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Selvä, kiitos vastauksesta! :)
    Jos siis joku saanut BBC:n kanavat näkymiin nii vastausta vaan tulemaan. Ei varmaan oikeen mahdollista tosiaan tolleen menee.
     
  4. Tallaaja

    Tallaaja Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2009
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    BBC:n kanavat eivät näy Suomessa kuin ehkä vähintään jollain 2,4 metrisellä lautasella mutta näitä mainitsemiasi musiikkikanavia näkyy useita ja elokuvakanaviakin ainakin nuo mainitsemasi neljä kpl.Voi olla että useampiakin mutta eipä ole tullut laskettua kappalemääriä koskaan.