Panasonic Plasmat 2013

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana eippo, 08.12.2012.

  1. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Oletko kokeillut painaa Option -nappia sillon kun on jokin YLE:N kanava päällä ja tulee tekstitettyä ohjelmaa? Silloin pitäisi näkyä valikko, jossa näkyy onko minkä kielinen tekstitys päällä, vai onko ollenkaan. A kanavanipun kanavilla (Ainakin YLE:n kanavilla) tekstitys taitaa tulla erillisenä, kun taas esim. MTV:llä se on "osana kuvaa".
     
  2. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaken nappi STTL poistaa ja kytkee tekstit. Tekstin poisto onnistuu vain YLEn kanavilla, muut polttavat tekstit kuvaan eli niihin ei voi vaikuttaa.
    Olet tainnut vahingossa painaa ko nappia.
     
  3. Ritzenhoff

    Ritzenhoff Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2013
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    3
    Heh, tuo STTL nappihan se oli, en edes tiennyt sellaisesta. Kyllä nyt hävettää.... Kiitoksia vastauksista!

    Töllö on muuten ollut mitä fantastisin. Viimeksi vkl kaverit ryypyllä joukoin ihmettelivät, että miten helvetissä tuossa sun töllössä voi olla tuollainen kuva ja mustan taso. Mahdankohan raaskia luopua tästä koskaan... Varmasti vain tulee joskus siirtymään toiseen huoneeseen, kun jonkun 4K Oledin 65-75" saa samalla hinnalla, vasteajalla jne. Tais sillä oledilla olla vielä muutenkin parannettavaa teknisellä puolella. Näistä uusista valoa vuotavista tummanharmaa kuvaisista 4K ledeistä nyt ei voi puhua tämän töllön kanssa edes samana päivänä.

    Jos nyt joku kaveri haluaisi tämän välttämättä ostaa, niin en ainakaan alle sen hinnan myisi mitä joskus itse maksoin.
     
  4. anz

    anz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2013
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan huomannut Netflixin tekstitysten kanssa ongelmia? Aina silloin tällöin jää viimeinen sana tai sanoja teksteistä näkymättä. Tuntuu ilmenevän randomisti, eikä aina edes tunnu että olisi erityisen pitkä tekstityksen pätkä minkä loppuosa jää pois. Arviolta joskus pari kuukautta sitten ilmaantui.

    Olen koittanut resetoida sovelluksen ja kirjautua uudestaan, tuloksetta. Selaimen kautta olen muuttanut tekstityksen kokoa ja fonttia mikä on saattanut vähentää pätkimistä mutta ei poistanut kokonaan. Paikoitellen hyvinkin rasittavaa kun ilmenee tarpeeksi tiheään ja jos ääniraitakin on vaikka ranskaksi. Alkaa keinot loppua :(

    Koneena on 55" VT60 ja softa uusin minkä hakemalla löytää. Pistin tähän ketjuun koska ongelma on selvästikin laitekohtainen.
     
  5. apena

    apena Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2010
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama vika Panan LCD-laitteella.
     
  6. anz

    anz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2013
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tiedosta. Hyvä tietää etten ole ainoa ongelman huomannut, pika-googlauksellakaan kun en mitään löytänyt. Onko minkä vuosimallin TV sinulla kyseessä?

    En tiedä kumpi on enemmän vastuussa sovelluksesta tässä tapauksessa, Netflix vai Panasonic. Pahoin pelkään kuitenkin, että jos korjaaminen vaatii Panasonicilta jotain niin 2013-malleihin ei ole tulossa korjausta. Ellei sitten 2014-mallien sovelluskaupan sovellukset näy suoraan myös 2013-malleissa.

    Netflixin tsätti-support-henkilö lupasi toimittaa tiedon heidän tiimilleen, mutta enpä pidättelisi hengitystä että se mihinkään johtaisi. Todennäköisesti jo tiedossa siellä kuten Panasonicillakin.
     
  7. apena

    apena Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2010
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimevuotinen, TX-60AS800. Tuntuu että se jättää edellisen tekstityksen liian pitkäksi aikaa näytille ja hyppää seuraavan yli kokonaan.
     
  8. Asdf9876

    Asdf9876 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2015
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla sama ongelma Ylen kanavilla. Ongelma alkoi heti kun päivitin firmwaren versioon 3.096, eli tuo päivitys selvästi rikki. Valitettavasti päivitys taaksepäin ei onnistu. Olen raportoinut maahantuojalle. Aluksi kiistivät kaiken, mutta ilmoittivat kai sitten valmistajalle. Olisi varmaan tarpeen että kaikki raportoivat maahantuojalle että heille kävisi selväksi kuinka häiritsevä ongelma on:
    http://www.panasonic.com/fi/ota-yhteytta.html


     
  9. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Panasonicin maahantuoja on varmasti sieltä huonoimmasta ja ala-arvoisemmasta päästä maahantuojia, minkä kanssa olen joutunut tekemisiin. Ensin menee muutama s-posti ennen kuin toisessa päässä olevan henkilön saa ymmärtämään teknisesti mistä oikeasti on kysymys ja sitten selitellään ummet ja lammet asian vierestä ja eikä lopuksikaan oteta asiaa vakavasti. Pyydetään kone huoltoon, että saataisiin jokin dokumentti asiasta aikaiseksi, ennen kuin asiaa voi edes esitellä eteen päin. Sanoisin että ollaan lähellä Stasin pyrokratiaa. Soitto maahantuojan valtuuttamalle huoltoliikkeelle paljasti, että vika on ollut tiedossa jo pitkään ja minkään laista korjausta ei asiaan ole olemassa. Miksi kone pitäisi kuljettaa 200km edes takaisin, että saa selville ettei korjausta haluta tehdä. Tuosta kuljetuksesta kone ei ainakaan paremmaksi tule. Kuvittelisin yksityisen firman toimivan hieman toisin. On vähän sellainen olo kuin entisellä miehellä, että vastuu päätty, kun takavalot lakkaa liikkeeseen näymästä.

    Olen jo 2011 (TX-P50VT30) raportoinut SPDIF ja HDMI ARC liitäntöjen ääniongelmasta. Sama ongelma vaivaa edelleen 2013 (TX-P55VT60). Kummassakin äänen taso on HD kanavalla 15dB alempi kuin SD-kanavalla. VT30 version SD äänen taso romahtaa tuon 15dB, kun käväisee välillä esim ohjelmaoppaassa tai jollakin HDMI tulon puolella. Ongelmaa VT60:llä on hieman konstikkaampi huomata, mutta se on olemassa. Ongelma koskee myös sateliittipuolen SD virittimiä.

    Ongelman tekee hauskaksi se, että jos koneen samuttaa ja odottelee puoli tuntia niin ilmiö palaa takaisin, mutta jos koneen käynnistää vaikka 15 minuutin kulutta romahtamista ei tapahdu vaan äänen taso SD puolella on jo tuon 15dB alempi. Eli jokin käyttiksen (linux) pulma on kyseessä. Se tässä kummastuttaa, että tuolle ei muka voi tehdä tai ei haluta tehdä mitään.

    Olen tässä pohtinut, että mitä tuo 15dB tekee äänen dynaamiikalle, kun hiljaisista äänistä on jo kadonnut osa ennen kuin niitä saadaan vahvistimelle asti. Tämä päätelmä on ihan minun oma päätelmäni ja joku viisaampi voisi vastata onko asia näin. Ilmeisesti kuitenkin SPDIF:n taso on jokin standardi.

    Ongelma sinänsä on poistumassa, kun SD kanavilta lähetykset loppuvat 2025, mutta taitaa Panasonicin aikakausi meidän taloudessa päätyä, kun plasmat ovat palaneet loppuun.
     
  10. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ei ole linux vaan FreeBSD:stä rankasti muokattu systeemi.
     
  11. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Panasonic P50ST60:
    Jännä havainto tänään kun ajoin "scrolling bar"ia vähän aikaa: kun musta palkki liikkui oikealle ja
    pikselit muuttuivat valkoisiksi, niin muutamat mustat pikselit muuttuivat valkoisiksi sekunnin kymmenyksen
    viiveellä, eli n5cm palkin ohimenon jälkeen. "Jumittavat" pikselit eivät olleet samoja ja niitä tosiaan oli vain
    muutamia max kymmenen kerralla. Kaikki olivat kuvaruudun alemmalla puoliskolla. Valkoisesta mustaksi ei
    näkynyt ko ilmiötä.

    Onko normaalia vai jotain puhkeavaa ongelmaa ?

    :eek:

    No niin, syykin selvisi: jos Panan BDT700 asetuksissa 24p on "off" ja tv:n asetuksissa intelligent frame creation "max", niin syntyy näitä pilkkuja...

    näin se kuvanparannus toimii :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 08.02.2015
  12. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Mulla on ST60:ssä ollut ajoittain ongelmana, että hävittää kanavanipun jossa on MTV3/Nelonen jne. ja nyt vkl teki sen taas. Eikä aluksi löytänyt sitä edes uudelleen virittämällä. Tänä aamuna päivitin kanavaluettelon ja tein haun uudestaan niin nyt kanavat löytyi mutta ei näy. Makkarin kanavapaikka oli outo 1008.

    Muuten en epäilisin tv:tä mutta samassa lähdössä oleva digiboksi näyttää puuttuvat kanavat normaalisti. Kyseessä kaapelitalous Kuopiossa. Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa tai osaatteko sanoa onko vika tv:ssä vai signaalissa?
     
  13. JuccaKo

    JuccaKo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2012
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla VT20 teki jo toisen kerran saman tempun, kaikki kanavat hävisivät ja uudelleen virittämällä ne näkyy taas. Tämä tilanne Oulun kaapelitaloudessa.
     
  14. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tänään televisiota siistiessäni huomasin, että ruutua reunustava musta kehys on alkanut hilseilemään liimauksestaan irti. Onko muilla ollut samaa ongelmaa? Malli on P55ST60
     
  15. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ei täälläkään hilseile kuin päänahka😀

    Palautin tehdasasetukset töllöön mutta maikkari ei kuulu ei näy. Voiko vika olla edes tv:ssä vai onko kyseessä kaapeliverkon vika? Nyt on hirmu homma naputella kuva-asetukset takaisin....
     
  16. Spedelinko

    Spedelinko Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2013
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuopiossa on ollut kai aika paljon ongelmaa DNA welhon kaapeliverkossa viime aikoina. Itselläni myös saman mallin 42-tuumainen televisio ja parin viime viikon aikana ollut ongelmia kanavien kanssa. Nyt rupesi yksi päivä toimimaan taas kaikki kanavat ihan itsestään. Ongelmana oli minulla, ettei osa kanavapaketin kanavista näkynyt ollenkaan.. DNA:eek:lla oli kai jotakin verkon päivitys juttuja meneillään..
     
  17. jiimu

    jiimu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2009
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäiskö 55" vt60 olla kääntyvää sorttia näytön suhteen?
    50" kääntyi, mutta tuo isompi ei sitten hievahdakaan.
     
  18. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei käänny 55", se oli 50" kätevä ominaisuus. Jos löydät sopivan kääntöalusta jalan alle, niitä oli aikoinaan putkimonitorien alle olemassa.
     
  19. jipx

    jipx Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2014
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutto edessä ja P55VT60Y:n jalustan ruuvit ovat hävinneet. Voisiko joku ottaa yhdestä ruuvista valokuvan ja antaa siitä mittoja?
     
  20. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko sinulla manuaali tallella? Pikaisen googlauksen perusteella jenkkiversiossa on ne ruuvien koot merkitty. Ehkä samat Euroopassa.

    http://service.us.panasonic.com/OPERMANPDF/TCP55VT60.PDF