Täällä seuraamme OLED -tekniikan kehitystä

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana finger, 24.09.2007.

  1. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
  2. disto

    disto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.11.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo juttuhan on (lähes) täyttä soopaa, esim: "Sen sijaan oled-näytöt maksavat viisinkertaisesti". Jos LG pystyi laskemaan OLED-telkkarin hintaa 18 kuukaudessa noin 10 000 eurosta 3000 euroon, on teknologia kohta kaikkien olohuoneissa. Jotenkin tuntuu että Samsung löi hanskat tiskiin OLEDien kanssa, koska LG Displayllä (eri firma kuin LGE) on ylivoimainen tekniikka tuolla alalla ja uusi linjasto valmiina.

    En toki sano etteikö kvanttipisteteknologiasta voisi tullakin jotain, mutta OLED vaikuttaa vihdoin valmiilta.
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2014
  3. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Muistan joskus lukeneeni, että Samsung ja LG valmistavat OLED-paneeleita eri tekniikoilla, joista nähtävästi LG:n tapa on ollut helpompi ja kustannustehokkaampi. Muistaakseni Samsungilla oli 2013 vuoden ensimmäisellä puoliskolla jopa 75% hävikki valmistetuissa OLED-paneeleissa, eli vain neljännes valmistetuista OLED-paneeleista täytti laatukriteerit. Jos paneeleiden valmistaminen osoittautuu näin vaikeaksi, ei toisaalta ole ihme jos Samsung haluaa viheltää pelin poikki omalta osaltaan.

    Hieman on kuitenkin väliinputoajan olo, jos OLED-televisioita ei tulekkaan, ja Panasonic, Samsung ja LG ovat jo lopettaneet plasmatelevisioiden valmistamisen. Tuossa kvanttipisteteknologiassa ei varmaan sinänsä ole mitään ihmeellistä, käsittääkseni sillä on jo valmistettu joitain Sonyn huippumalleja (X900, W900, W955). Nämä ovat toki olleet erinomaisia televisioita, mutta en silti usko niiden aivan yltävän siihen referenssitasoon, mihin Pioneerin ja Panasonicin plasmat tai jo tehdyt OLED-televisiot ovat yltäneet, eikä se välttämättä ratkaise kaikkia teknisiä heikkouksia. Jos tulevaisuudessa markkinoilla tulee edelleen olemaan lähinnä vain LED taustavalaistuja LCD-televisioita, toivoisin että edes Local Dimming -malleihin satsattaisiin enemmän ja niitä pyrittäisiin saamaan halvemmaksi, noi edgeLED LCD:t kun ei aina oikein sytytä. Plasmatkaan tuskin palaavat markkinoille, koska niiden myynti oli verrattain pientä LCD-televisioihin verrattuna, eikä 4K-paneeleiden valmistaminen ollut mahdollista (tai ainakin se oli hyvin haastavaa).
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    LG:n telkkareissa on ainoastaan valkoista valoa tuottava OLED-paneeli, jossa on neljä valkoista alipikseliä per pikseli. Valkoisen OLED-paneelin edessä on TFT-paneeli tuottamassa värit. TFT-'filtterissä' on värit valkoinen, punainen, vihreä sekä sininen. Tarkempi nimitys on "White-OLED with Oxide-TFT Color Filters", eli WOLED-CF. Näemmä kokovalkoisia OLED-paneeleita on ollut helpompaa ja halvempaa tuottaa.

    Samsung yritti tuottaa ruutuja perinteisellä "suoravalaisevalla" RGB-OLED-periaatteella, jossa jokaisessa pikselissä olisi ollut punainen, vihreä sekä sininen alipikseli. Tuossa ei olisi tarvittu mitään erillisiä filttereitä eikä vippaskonsteja, mutta ilmeisesti valmistus oli sittenkin vielä liian vaikeaa.
     
  5. jaahans

    jaahans Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2012
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    1
  6. Tuosuo

    Tuosuo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sori huono tietämykseni.

    Olen kiinnostunut lg oled lasijalkamallista.

    Onko 55ea970 siis uudempi malli kuin 980?

    Ulkoisesti 970 mallissa ei taida lasijalassa näkyä kaiuttimia kuvien perusteella.... Onko jotain muuta ulkoisia eroja mahdollisesti?

    Entä sisäisiä eroja? Lähinnä olen kiinnostunut itse näytön/kuvan mahdollisista eroista. Tallentavan boksin kautta katson kuitenkin kaikki ohjelmani, joten itse tv:een käyttöjärjestelmää en ikinä käytä ja siitä en sinällään ole tässä kiinnostunut.

    Voidaanko sanoa että uudempi malli on selvästi parempi? Onko jotain olennaista eroa kokonaiskuvassa?

    Googlettamalla tulee myös vastaan malleja jossa v tai w numeron perässä. Esim 970, 970v, 970w...... Onko näillä jotain isoa merkitystä.

    Tulen varmaankin ostamaan tämän lasijalkamallin, ja lähinnä vaan haen varmistusta sille et valitsen "parhaan/uusimman" mallin....

    Kiitos jo etukäteen, jos joku näistä paremmin tietävä osaisi pikaisesti muutamaan kysymykseeni antaa varmistuksen. :)

    http://www.webhallen.com/fi-fi/aani_ja_kuva/204819-lg_55_oled-tv_55ea970w&atcl=search:live

    Tuolta itse löysin halvimman hinnan, mahtaako jostain saada vielä edullisemmin toimituskuluineen....? Onko jollain kokemuksia kyseisestä verkkokaupasta..... Kaipa tuolta kyseistä laitetta uskaltaisi tilata...
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2014
  7. koku

    koku Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2009
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmittaa että kuluttajat ostavat parin tonnin hintaisia 4K Led-telkkareita, kun 2400e:llä saa jo 55" OLED-telkun missä mustan tasot ihan omalla tasollaan. Aggressiivinen 4K:n markkinointi tainnut tehota.

    OLED:n haasteita näyttäisi tällä hetkellä olevan:

    1) 4K on tämän hetken kuumin juttu, ja kuluttajat näyttävät arvostavan enemmän pikselien määrää kuin mustan tasoa.
    2) LG on täysin ylivoimainen OLED-tekniikassa, eikä kilpailua ole
    3) Samsung valitsi "väärän hevosen" OLED-tekniikan suhteen, ja näyttäisi luovuttavan OLED:n kehittämisen
    4) OLED:ien massatuotanto on edelleen vaikeaa ja etenkin 4K tuottaa vaikeuksia
    5) Kaarevasta näytöstä ei tullut niin suurta hittiä kuin LG ehkä oletti
    6) Kuluttajat luulevat edelleen että LED-tv tarkoittaa jotain hienompaa kuin mitä se todellisuudessa on
    7) Kuluttajat eivät tajua että hyvä mustan taso vaikuttaa katselukokemukseen enemmän kuin 4K (mielipide), ja että natiivia 4K-materiaalia ei edes ole saatavilla juuri missään (passiivi-3D:ssä 4K on hyvä, mutta kuinka moni käyttäjistä oikeasti hyödyntää sitä?)
     
    Viimeksi muokattu: 27.12.2014
  8. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Niin, kyllä minun mielestäni tuo 4K on ihan hyvä ja tarpeellinen juttu, mutta omalla kohdalla 4K-television hankintaa jarruttaa kyllä merkittävästi varsinaisen 4K-sisällön puute. Tällä hetkellä melkeimpä ainut tapa katsella 4K-tarkkuuden ohjelmia on Netflix, ja senkin toimivuus riippuu paljon siitä, kuinka nopea nettiliittymä on mahdollista saada omaan talouteen. Hitaammilla yhteyksillä eroa FullHD kuvaan ei välttämättä edes huomaa ainakaan helposti. 4K:ta hyödyntäviä Blu-Ray -soittimiakin on kaavailtu markkinoille vasta noin vuoden kuluttua. Täytyy myöntää että ei itseänikään ole kaikkien edgeLED LCD-televisioiden kuvanlaatu aivan tyydyttänyt, melkein joka yksilössä on nähtävissä pientä valovuotoa tai dirty screen -ilmiötä. Kyllä nyt käytössäni oleva Panasonicin plasma vuodelta 2012 on kestänyt verrtailun uudempiikin LCD-televisioihin. Itseäni harmittaa, ettei local dimmingiä hyödyntäviä LCD-televisioita ole tullut paljoa markkinoille, ainakin Sonyn HX900 ja HX955 sarjan koneet vaikuttivat aikanaan hyviltä ja pystyivät omasta mielestäni parhaiten kilpailemaan plasmatelevisioiden kanssa. Mutta näinhän kulutuselektroniikan historiassa ovat asiat monesti menneet, paras tekniikka ei välttämättä voita, vaan se mitä on osattu markkinoida parhaiten.
     
  9. lator

    lator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2006
    Viestejä:
    218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ainoa syy miksi oledit eivät ole kelvanneet on näytön kaarevuus. Se on vaan niin epäfunktionaalinen ratkaisu että ei aivot riitä käsittämään kuka on moisen keksinyt. Mikä pahempaa myös muut valmistajat ovat tähän pelleilyyn lähteneet mukaan ja vieläpä juuri huippumalleillaan että ei voi kuin ihmetellen seurata tilannetta. Oppolla on ollut 4k skaalain jo muutaman vuoden vanhassa blu-ray mallistossaan.

    Lyhyesti tiivistettynä oma turhautuminen litteiden televisioiden maailmassa menee jotakuinkin näin:

    1) Ensin tuli 3d >> hinnat tuplautuivat
    2) Smart TV >> hintoihin tuli 30% lisää
    3) 4k >> hintoihin taas 30% lisää
    4) curved paneelit >> arvasit oikein, laitetaanko lisää hintaa?

    Onneksi ajoittain saa tarjouksesta järkevämpään hintaan jotain väliaikaista. Unelma suoralla paneelilla varustetusta vähintään 60" oledista hyväksyttävässä hintaluokassa jatkaa piskuista eloaan.
     
  10. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tuohan pätee uusiin ominaisuuksiin vain ekana vuonna (poikkeuksena ehkä 4k, jossa arviosi hintalisästä on mielestäni alakanttiin). Hyvin nopeasti hinnat laskevat.

    Itse uskon että curved-paneelit jäävät marginaali-ilmiöiksi ainakin kohtuullisissa kokoluokissa. Tuntuu siltä, että niitä on noihin OLED-härpättimiin laitettu ihan vain siksi, että nyt niitä osataan tehdä, ja joidenkin silmissä ne ehkä näyttävät cooleilta.
     
  11. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Jep, juurikin näin....

    T: Vesku
     
  12. Zarniwoop

    Zarniwoop Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ratkaisu ongelmaan on The Revolutionary Anti-Curved Glasses!


    :D
     
  13. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Telkkarithan eivät ole ikinä olleet niin halpoja kuin tänä päivänä. Uutuudet ja huippumallit ovat aina olleet kalliita. Katsopa mitä sait 500/1000/2000 eurolla 3/5/10 vuotta sitten. Plasmojen katoamista lukuunottamatta homma on kyllä mennyt eteenpäin ja hinnat tippuneet. Juuri katselin viikonlopun yli jotain vm. 2005 sampan lcd:tä ja sellaisesta roskasta ei kukaan maksaisi tänä päivänä viittäkymppiä enempää.
     
  14. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Curved lcd olisi itse asiassa järkevä jos katsot riittävän isoa 4k-ruutua riittävän läheltä spotissa. Osassa lcd- ruutuja kontrasti on hyvä vain suoraan eteenpäin ja näin saadaan pikselit "suunnattua" paremmin. OLEDssa tätä tarvetta ei ole.
     
  15. jaahans

    jaahans Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2012
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jaa-a, itellä ollut nyt 55" kaareva oledi muutaman kuukauden enkä kyllä vaihtaisi enää oledia mihinkään muuhun tekniikkaan perustuvaan telkkariin. Edelleen tulee ajoittain "wow" fiilis kun kattoo leffoja. Kaarevuuden tuoma efekti ei ole iso, mutta omasta mielestäni kaarevuus näyttää hyvältä ja tuo kuvaan syvyyttä. Erityisesti maisemaotoksissa LG:n kaarevassa oledissa on loistava syvyysvaikutelma. Tiedossa on että "asiantuntijat" on sitä mieltä että kaarevuus ei ole hyvä juttu 55" koossa, mutta mä tykkään siitä :)
     
  16. Santica

    Santica Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen heinäkuusta asti ollut onnellinen omistaja. AV ja AVSforumeila on pyöritty paljon sittemmin. En olisi ikinä uskonut että OLED-mallien hinnat tippuvat vielä ennen 2015 alle tuon kolmen tonnin, mut niin kävi. -Parhaimmillaan olisin saanut tuon tasaisen mallin vissiin 2200e hintaa messuilta. Tuli maksettua siis sellainen 800e preemiumi, jotta sai näytön pari kk aikaisemmin käyttöönsä.

    Edelleen mustan taso ja värikylläisyys jaksaa yllättää

    Onnellinen omistaja
     
  17. xnikula

    xnikula Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2008
    Viestejä:
    137
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos haluan liittää LG 55EA980V:een 5.1 kaiutin systeemit, voinko jotenkin käyttää noita television omia kaiuttimia keskikaiuttimena?
     
  18. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
  19. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
  20. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12