Parhaat elokuvat vuonna 2014

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Resurssi, 30.12.2014.

  1. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keskustellaan tässä ketjussa kuluneen vuoden parhaista leffoista. Tässä ketjussa voi listata parhaita leffoja niistä leffoista, joita julkaistiin tänä vuonna, tai sitten voi listata parhaat leffat vaikka sillä perusteella, mitkä leffat oli parhaita, jotka katsoi tänä vuonna ensimmäistä kertaa (välittämättä siitä, milloin elokuva on tehty). Tokihan tähän ketjuun voi vuoden parhaimpien elokuvien lisäksi listata esimerkiksi myös vuoden huonoimmat leffat+pettymykset ja positiiviset yllätykset. Tämmösiä yhteenvetoketjujahan on ollut täällä monena vuonna, mutta viime vuoden elokuvista ei avattu mitään yhteenvetoketjua ollenkaan, ja kun nyt näytti siltä, ettei avata tänäkään vuonna, niin avasin nyt sitten.

    Vähän ketjun aiheen vierestä: Itse en seuraa DVD-Plazan foorumilta muuta, kuin elokuvakeskusteluja, mutta vähän ihmetyttää, että vaikka porukka täällä ihan suht aktiivisesti kirjoittaa elokuvakohtaisiin ketjuihin viestejä, ja niitä nähtävästi lukukertojen perusteella ihan mukavasti luetaankin, niin aika vähän täällä kirjoitetaan esimerkiksi Yleistä elokuvista -osion viestiketjuihin, ja varsinkin Elokuvantekijät -osion viestiketjuihin (Tarantino-ketjua lukuun ottamatta). Ja mitä nyt viime vuosina on ollut noita vuosittaisia yhteenveto -ketjuja kuluneen vuoden parhaista leffoista, niin eipä niihin hirveästi ole tullut viestejä. Sitten kuitenkin "Minkä HD DVD/BD-leffan ostit viimeksi?" -ketju kerää jatkuvasti tasaiseen tahtiin paljon viestejä, jota on toisaalta mielenkiintoista lukea, mutta eipä siinä ketjussa mitään keskustelua synny, kun jokainen vuorollaan vaan ilmoittaa, mitä osti viimeksi. Toki sillä ketjulla paikkansa on, itsekin on sieltä kiva lukea vinkkejä, mitä voisi itsekin ostaa, jos on hyviä tarjouksia. Noita äänestyksiä, joihin äänestyksen avaaja laittaa vaihtoehdot, avataan erittäin harvoin, mutta eipä se ihme ole, koska ne kerää niin vähän äänestäjiä/keskustelua, mutta se on ihme, miksi ne kerää niin vähän äänestäjiä/keskustelua elokuva-aiheisella palstalla.

    Toinen juttu, jota vähän ihmettelen on se, että kun tää kuitenkin on elokuva-aiheinen palsta, niin ei täällä silti koskaan järjestetä mitään äänestystä vuoden parhaista leffoista. Sitten taas toisaalta jääkiekkoaiheisella (!) Jatkoajan keskustelupalstalla sellainen ollaan järjestetty jo vuosikausia! Siinä Jatkoajan keskustelun äänestyksessä listataan 5 parasta leffaa näkemistään leffoista, jotka on ollut kuluneena vuonna Suomessa elokuvateattereissa, ja äänestyksen avaaja sitten laskee äänestysajan päätyttyä tulokset. Vaikkei se siellä tietenkään mikään ylläpidon järjestämä virallinen äänestys olekaan. Kun tällä palstalla on ylläpito, joka esimerkiksi avaa ansiokkaasti usein elokuvakohtaisia ketjuja ensi-ilta -leffoille, niin luulisi, että ylläpidolta löytyisi kiinnostusta tälläisten virallisten "Vuoden parhaat elokuvat" -äänestysten järjestämiseen. Ylläpidon järjestämiä virallisia paras elokuvaohjaaja -äänestyksiä on järjestetty aikoinaan, mutta muistaakseni ainakaan DVD-Plazan elokuvaosioissa ei ole ollut vuosikausiin mitään virallisia äänestyksiä mistään elokuva-aiheesta. Tokihan sellaisen "Vuoden parhaat leffat" -äänestyksen voisi joku tavis-foorumilainenkin järjestää, mutta huono mun on sellaista "vaatia", koska en sellaista itsekään ala järjestämään (koska pelkäisin virheitä äänestystuloksissa), mutta vaan ihmettelen, että tällaisella elokuva-aiheisella palstalla (jossa on paljon kirjoittajia) ei löydy milloinkaan yhtäkään, jota kiinnostaa sellainen järjestää, mutta jääkiekkoaiheisella palstalla sellainen on löytynyt jo vuosikausia. Sääli, ettei tämä keskustelupalsta lunasta kaikkea potentiaaliaan, jota sillä voisi olla, kun tämä palsta kuitenkin on ilmeisesti Suomen suosituin elokuvien keskustelupalsta.
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2014
  2. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kyllä lähes joka vuosi on ollut Elokuvavuosi xxxx yhteenvetoa -keskustelu, ja minusta parhaat leffat on voinut helposti listata sinne yhteenvetoon. Mutta palaan 2014 aiheeseen vuodenvaihteen jälkeen, jospa tässä vielä jokunen leffa tulisi katseltua.
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2014
  3. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin on, ei siitä ollutkaan kyse, vaan että sen tyylistä äänestystä ei ole ollut täällä ainakaan vuosikausiin (onko koskaan?), kuten Jatkoajan keskustelupalstalla on ollut jo vuosikausia, jossa foorumin kirjoittajat listaavat 5 parasta leffaa näkemistään leffoista, jotka ovat olleet kuluneena vuonna Suomessa elokuvateattereissa/jotka on julkaistu kuluneena vuonna maailmassa, ja äänestyksen avaaja/järjestäjä sitten laskee äänestysajan päätyttyä tulokset, joista sitten selviää yhteistulospisteet, joista selviää, että mitkä ovat olleet DVD-Plazan foorumin kirjoittajien mielestä vuoden parhaat leffat. Siis "DVDPlazan Ultimate paras elokuvaohjaaja" -tyylistä äänestystä, joka edellisen kerran on järjestetty yli 6 vuotta sitten.
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2014
  4. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Siis kyllähän Jatkoaika vie kuin litran mittaa DVDPlazaa monessa suhteessa.
     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Eihän tällä foorumilla roiku kuin joku viisi tyyppiä tappelemassa samoista asioista kuukaudesta toiseen ja järjellistä dialogia on käyty viimeksi silloin, kun Talvivaara oli varteenotettava sijoituskohde.

    Kyllä, ymmärrän kommenttini absurdiuden.
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2014
  6. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    No minäpä listaan muutaman. Kolme parasta elokuvaa tähän mennessä (Nämä julkaistu 2014, lähde IMDb):

    - Dawn of the Planet of the Apes (2014)
    Suuret odotukset täyttyivät ainakin osittain tämän kohdalla. Sopivassa suhteessa draamaa ja toimintaa, visuaalisesti näyttävä ja hyvin kirjoitetut henkilöhahmot. Ei kuitenkaan täydellinen elokuva, mutta yksi vuoden parhaimmista. Odotan jo malttamattomana seuraavaa osaa.

    - What We Do in the Shadows (2014)
    Paras katsomani komedia pitkään aikaan. Hienosti käsikirjoitettu vampyyrimokumentti, joka oikeasti hyödyntää teemaa oikeaoppisesti. En muista koska viimeksi olen nauranut elokuvissa ääneen yhtä paljon. Taika Waititi ja Jemaine Clement!

    - Starry Eyes (2014)
    Vanhempia kauhuelokuvia tyylikkäästi kunnioittava saatanallinen muodonmuutostarina. Ei mässäile liikaa gorella, keskittyy olennaiseen. Hienot näyttelijäsuorituksen vähemmäntunnetuilta näyttelijöiltä.

    * Kaikki tuli nähtyä ihan isolta kankaalta elokuvateatterissa :)
    * Sellaisia teoksia jotka kestävät varmasti useampia katselukertoja. Ovat siis varanneet paikkansa elokuvahyllystä.
     
  7. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisin muokannut otsikkoa laajemmaksi, mutta ilmeisesti sitä ei ole mahdollista tehdä niin, että otsikonmuutos näkyisi valikoissakin, mutta siis tokihan tähän ketjuun voi vuoden parhaimpien elokuvien lisäksi listata esimerkiksi myös vuoden huonoimmat leffat+pettymykset ja positiiviset yllätykset. Teen omia listauksiani lähiaikoina, kunhan käyn vuotta vähän läpi.
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2014
  8. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Nopeiten mieleen tulevat:

    Boyhood - Uskomattoman pitkäjänteistä ja taitavaa elokuvantekoa.
    John Wick - No huh huh, mitä äksönii! Keanua ei heti jo viisikymppiseksi arvaisi. Tästä ottaisin jatkoakin.
    Gone Girl - Fincher-laatua taas. Persleuka on hyvä kameran edessäkin, kun rooli on juuri sopiva. Tässä oli.
    Edge of Tomorrow - Kun katselen Tomppaa - a - a - aaa - ei pettymään joudu taaskaan ei, ja kriitikot komppaa... myös hauskin elokuva vuosiin, vaikkei edes komedia.
    Source Code - Vähän samaa juttua kuin edellinen ja vakuutti vähintään yhtä tehokkaasti.
    Ted - Olihan joku sittenkin tehnyt viime vuosina jonkun tosissaan hauskan komedian, yes!
    Captain America: The Winter Soldier - Parhaisiin sarjispätkiin heittämällä. Nyt kotona ne taistelutkaan ei enää näyttäneet niin epäselviltä, kappas.

    Tosinuijille vielä positiivisimman yllättäjän hatunnosto. Kova saavutus nykyään, että meikästä nauruja saa irti.
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2014
  9. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    En oo vielä nähnyt tätä, mutta tästä Boyhoodista oon miettinyt, kun sitä on niin hirveästi kehuttu (Suomessakin kriitikot ovat antaneet paljon 5 tähteä), että olisiko se yhtä kehuttu elokuva, vaikka sen olisi ohjannut melkein kuka tahansa draama-ohjaaja samalla konseptilla, koska se sen idea ja tekotapa on niin poikkeuksellinen - 12 vuodessa kuvattu, ja seurattu näyttelijä-pikkupojan kasvamista kohti aikuisuutta, ja samalla yhteiskunnallisia muutoksia ja tekniikan kehittymistä.
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2014
  10. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    Interstellar - Pitkään leffan jälkeen jäi mietityttämään leffan eri käänteitä. Vieläkin tulee kylmät väreet kun kuulee pelkän leffan tunnusmusiikin :)
     
  11. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Niin... olisiko kuka tahansa sitten kuitenkaan saanut aikaan yhtä hyvän lopputuloksen, samalla konseptillakaan? Voihan se olla, että Linklaterin aiemmat elokuvat ja tuo 12 vuoden prosessi tuovat jotain ylimääräistäkin painoa vaa'alle, mutta oli tämä minusta älyttömän hyvä joka tapauksessa.

    Unohtui mainita The Raid 2. Kovinta mättöä tällä vuosituhannella, ellei koskaan. Tai sitten näyttäkää se elokuva, joka tarjoaa vielä rankempaa menoa! Erittäin mielenkiintoista nähdä, mitä Evans & Uwais-parivaljakko jatkossa saa aikaan.
     
  12. LeffaHenkka123

    LeffaHenkka123 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2014
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Interstellar on mun lempielokuva vuodelta 2014. Menin katsomaan tätä elokuvaa ja halusin vihata tätä elokuvaa mutta olin väärässä
     
  13. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Öö. Menit katsomaan, mutta halusit vihata, aika erikoista :)
     
  14. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 709
    Saadut tykkäykset:
    353
    No kyllähän Commando (1985) on paljon parempi, kuin tuo ylipitkä, tasapaksu velli vailla mitään kiinnekohtia.
     
  15. LeffaHenkka123

    LeffaHenkka123 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2014
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Isä halusi mennä katsomaan ja olen elokuvafani, niin menin katsomaan
     
  16. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Hmm, minusta Commando ei kuitenkaan ole rankempi kuin Raid 2. Muistaakseni ainakaan! Pystyn kyllä itsekin parempia toimintafilmejä nimeämään, mutta en välttämättä Commandoa mainitsisi... samaa mieltä kyllä siitä, että olihan tuolla ainakin jonkin verran liikaa pituutta.
     
  17. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 565
    Saadut tykkäykset:
    181
    Kiitos mainostuksesta! Sinne vain äänestämään kaikki, joilla tunnukset Jatkikseen löytyy.
     
  18. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet siis ilmeisesti sama vintsukka, kuin Jatkoajan Vintsukka? Sinähän saat tietenkin tehdä, miten haluat, mutta miksi järjestät sen "Vuoden parhaat elokuvat" -äänestyksen aina siellä Jatkoajassa, etkä täällä? Paljon paremminhan se tänne sopisi, kun tämä DVD Plaza nyt kuitenkin on elokuva-aiheinen keskustelupalsta, ja Jatkoaika on jääkiekkoaiheinen keskustelupalsta. Itselläni ei ole tunnuksia Jatkoaikaan, vaikka sitä paljon luettua tuleekin.
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2014
  19. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Dawn of the Planet of the Apes
    Gone Girl
    Interstellar
    X-men: days of future past
    The grand budabest hotel
    The Salvation
    Transcendence
    A Most Wanted Man
    Yves Saint Lauren
    Fury

    Joitain jotka tulivat mieleen positiivisessa valossa pläräillessä jotain imdb:n leffalistaa.
     
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 315
    Saadut tykkäykset:
    602
    Tuossa kaikki tämän vuoden leffat jotka olen ehtinyt näkemään, niistä niukasti paras ja ainoa jonka kävin katsomassa teatterissa asti oli Interstellar.

    Godzilla ****
    Guardians of the Galaxy ***½
    Her ****½
    Inside Llewyn Davis ****
    Interstellar ****½
    Kummeli V **½
    The Lego Movie ****
    Lone Survivor ****
    Nebraska ****½
    Oldboy ***½
    RoboCop ***
    Sabotage ***

    Kyllähän noita olis hyllyssä vinopino odottamassa, mut ehkä sit eläkkeellä... :D
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2014