2x12" 2x400w

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana smöög, 20.09.2009.

  1. j_a_k

    j_a_k Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    Oikeinhan nuo ovat. No, vilkkuuko clippivalot T.ampissa ahkerasti :D
     
  2. smöög

    smöög Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.06.2009
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eipä ole vielä. Huone suht pieni niin ei tarvitse kauhean kovalla soittaa, kun jo pää halkeaa. Tukin tuon pultin reiän puutapilla ja sitten joku päivä, kun olen yksin talossa, otan piuhat toisesta pääkaiuttimesta auki ja kokeilen, että mistä tuo oikein on tehty ;)
     
  3. smöög

    smöög Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.06.2009
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt tuota on jo enemmän tai vähemmän soiteltu ja olen ollut tyytyväinen. Äänenpainetta löytyy, mutta tällöin pitää edelleen vääntää myös av-vashvistimesta voluumia kaakkoon. Eli, jos haluaa ottaa kaiken subbarista irti, korvat repeää korkeista äänistä, joita pääkaiuttimet toistavat. Painetta kyllä löytyisi, mutta vaatisi ehkä tehokkaamman päätevahvistimen, jotta nuo saisi tehokkaammin käyttöön. Ehkä nälkä kasvaa vain syödessä ja sijoittelua kun ei pysty muuttamaan (tuokin voisi vaikuttaa)...

    Mutta basso on "napakka". Yksittäiset iskut ovat selkeitä ja teräviä (bassorumpu). Musiikin toistoon tämä soveltuu siis erinomaisesti.

    Elokuviin ja sarjoihin tuo tuo reilusti syvyyttä (esim. Dexterin tai Optimuksen puheääni), mutta toimii hieman vaihtelevasti elokuvasta riippuen. Elokuvat, joissa on paljon matalimpia taajuuksia, kuulostavat hieman puuroisilta. Osa räjähdyksistä kuulostaa upeilta, osa epäaidoilta. Aseiden laukaukset sen sijaan tuntuvat omassakin rinnassa (esim. Die Hard 4:n helikopteri takaa-ajo -kohtaus) :)

    Mittalaitteita en itse omista, joten täsmällisesti en osaa tuon toiminnasta kertoa. Kyllähän tuo reilusti läpättää 10Hz:in aalloilla, mutta rutkasti kovemmalta tuo tuntuu lähestyttäessä 40Hz:iä. Kenties jossain vaiheessa vaihdan tehokkaampaan vahvistimeen, mutta missään nimessä tyytymätön en ole.
     
  4. smöög

    smöög Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.06.2009
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostellaanpas vanhaa ketjua, koska jotain kävi tapahtumaan. Eli kun muutto opiskelijakämppään koitti, ei subbari seurannut perässä, vaan useampi vuosi meni kärvistellessä leffoilla ja musiikilla ilman "syvyyttä". Nyt kuitenkin kun alla on kohtalaisen kokoinen kaksio ja suunnittelin jo kovasti stereo 18" subbarien rakentamista, mutta koska samaan aikaan Exodus Audiolle kävi miten kävi ja vanha kaijutin lojui tyhjänpanttina, päätin kunnostaa sen sellaiseen uskoon, että se kelpaa paremmallekin puoliskolle.

    Eli kyseessä on siis 2kpl Exodus Audion Tempest-X elementtejä ulkomitoiltaan 550x600x1100mm eli noin 120L per elementti kotelossa. Elementit oli suunnattu alaspäin ja niitä liikuttelee t.amp 2400 mk-x. Kotelo oli teetetty puusepällä, viimeistely oli mattamusta ja kotelo seisoi 110mm korkeilla pyörillä.

    Ensimmäiseksi heitin renkaat helvettiin ja päätin suunnata elementit sivulle mahdollisen naapurisovun säilyttämiseksi. Tätä seurasi melkoinen kittaaminen. Tein kaiuttimelle puusta jalat, jotka käsittelin ainoastaan lakalla. Itse kotelon hioin ja kittasin useaan kertaan ja lopulta maalasin kiiltävällä mustalla maalilla (Teknos Futura Aqua 80) ja vielä lakkasin kiiltävällä lakalla (Teknos Helo Aqua 80). Sivulle suunnattujen kaiutinelementtien eteen tein puusta kehyksen, jonka päällystin Bilteman mustalla kaiutinkankaalla. Elementtien ja kotelon väliset tiivisteet vaihdoin uusiin ja vanhat pulttiviritelmät vaihdoin iskumuttereihin. Täytin kotelot myös vanulla. Tähän käytin Ikean halvimpia Slån-tyynyjä, joissa on polyesteritäyte. Liimasin vanua koteloon siten, että ilma pääsee kulkemaan refleksiputkissa ja lopuksi tungin koteloon kokonaiset tyynyt, jotta vanu ei pääse tunkeutumaan kaiutinelementteihin.

    Kuvia toteutuksesta:
    katso liitettä 1.jpg katso liitettä 2.jpg katso liitettä 3.jpg katso liitettä 4.jpg katso liitettä 5.jpg
     
  5. smöög

    smöög Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.06.2009
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loput kuvat:
    katso liitettä 6.jpg katso liitettä 7.jpg katso liitettä 8.jpg katso liitettä 9.jpg katso liitettä 10.jpg

    Kaiutin sijaitsee tällä hetkellä sohvan eli kuuntelupaikan vieressä kaiuttimet eteenpäin suunnattuina. Ideaaliselta tämä ei vaikuta eli tulen ainakin kokeilemaan kaiuttimen kääntämistä sohvaa kohti, mutta hirveästi ei tämänkokoisella ja muotoisella kaiuttimella vaihtoehtoja sijoittelussa löydy. Myös vahvistin onnistuu katkaisemaan 10A automaattisulakkeen tässäkin asunnossa eli joko sulakkeen vaihto hitaampaan tai vahvistimen vaihto toisenlaiseen lienee edessä.

    Kaiuttimen maali-/lakkapinta ei ole ihan niin tasainen kuin toivoin, mutta tällaisessa hieman hämärämmässä kämpässä pieniä virheitä ei huomaa. Äänenvoimakkuus tuppaa myös helposti karkaamaan liiaksi tällaisessa kivitalossa ja toisessa päästä avoimessa huoneessa. Kaiutin on mitä mainioin musiikkia ja toimintaleffoja toistettaessa, mutta ne kaikista matalimmat taajuudet jäävät voimalla kokematta. Mutta toivottavasti tämä piristys nyt hillitsee päivitystarvetta taas muutaman vuoden ajaksi :king:
     
  6. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Hyvännäköinenhän siitä tuli :) Antimode voisi olla toimiva kaveri tuolle ?
     
  7. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ihan jeeeshän tuo modaus....itse kyllä ihmettelen sitä vanun määrää kotelossa...iso refleksisubi kun ei saa siittä mitään hyötyä.

    vahvari myyntiin ja tilalle dsp:n sisältävä vahvistin(tampissa huono hyötysuhde),ei tarvi kajota sähkökeskukseen ja saat muutakin hyötyä....ei tarvitse antimodea ;)
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2014
  8. smöög

    smöög Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.06.2009
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on vaihtoehto, joka on käynyt mielessä. Behringerin iNUKE NU6000DSP-vahvistinta olisi thomannilla saatavilla kohtuu hintaan ja tästä löytyisi dsp sekä potkua kahteenkin kanavaan, mikäli myöhemmin päätän kuitenkin rakentaa stereosubiparin. Mietityttää vain tuon paino (5,5kg vrt. t.amp 19,7kg), että onko tuo täysi lelu? Myös tuuletinmelusta olen saanut lukea. Enkä ole löytänyt mainintaa, että lähteekö tuo käyntiin sulakkeiden paukkumatta? Ruman näköinen ja väärän värinenkin tuo on, mutta saan sen piiloon :D
     
  9. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Juuh, on ruma , tuulettimen melu muistuttaa sirkkeliä jne. Tuo on d-luokan vahvistin joten paino on kevyempi.
    Kova diy-mies tuosta irroittelisi kuoret ja maalaisi mustaksi.
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ei yksin se vahvistinosa. Nuo tuulettimet keventävät myös.

    D-luokka on iloinen asia. Se tekee vahvistimista kevyitä ja vaikuttaa suoraan myös koneiden hintoihin. Korkea hyötysuhde tarkoittaa, että se kaikkein kallein yksittäinen perinnevahvistimen komponentti - jäähdytysripa - voidaan minimoida.

    http://audiovideo.fi/testi/behringer-inuke-1000-3000-6000-ja-6000dsp-paatevahvistimet-testissa
     
  11. j_a_k

    j_a_k Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    Tosin, jos kw-luokassa puhutaan (Inuket) , niin perinteisessä toteutuksessa kallein osa on verkkomuuntaja, ei profiili. Kuitenkin tuossa teholuokassa perinteisetkin pääteasteet ovat H- tai G-luokkaa, jossa lämmön tuotanto vähäisempää kuin AB:ssa ja profiilin tarvetta vähennetään tuulettimella.
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2014