Up in the air (2009) (Jason Reitman / George Clooney)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 23.09.2009.

  1. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Itsellä odotukset näiden niin sanottujen Hollywood-komedioiden kohdalla ei ole ollut kehuista huolimatta kovin korkealla (Hangover mukahauska), mutta tämähän oli aivan mukava elokuva, joka vaikutti normaalilta lässynlässyn Hollywood-meiningiltä, mutta ei siis kuitenkaan ollut.
    Ehdottomasti kannattaa katsella.
     
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Tulee tänään Subilta 21:00.
     
  3. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Minulle tämä toi mieleen ainakin jollain tavalla Jerry Maguiren, jota voisin myöskin monitaisoiseksi väittää. Eiköhän tästä ole jo suunnilleen kaikki ketjussa sanottu, ja voin yhtyä kehuihin. Yllätyin positiivisesti siitä, että
    Clooneyn ja Farmigan juttua ei vedettykään miksikään siirapiksi, vaikka siltä jo vahvasti näyttikin.
    Hyvä hämäys. :)

    Tuo aiemmassa spoilerissa kerrottu asia oli näin jälkeenpäin pieni pettymys, vaikka eihän tuolla oikeasti merkitystä ole.
     
  4. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Vastaanpa taas. Tämä meni ihan kivuttomasti omienkin potkujen jälkeen, ja on ehdottomia suosikkeja komediallista draamoista tällä vuosituhannella. Tai ylipäätään.

    Nuo Kendrickin hahmon ammattimaisen, särmän kuoren ajoittaiset rakoilut olivat todella herkullisia, ja hienosti niitä onneksi säännösteltiin. Kohtaus, jossa Farmigan hahmo ehdottaa ryyppyä ja se ihmettely ennen juhlienkuokkimiskohtausta... mahtavaa :D Plus tietysti se vaikea paikka antaa potkuja, kun melkein tippa tulee likalle omaankin linssiin.

    Erinomaista dialogia piisaa ja roolit istuvat kuin valettu. Loistavaa yhteispeliä päätähtien kesken - Clooney taitaakin kyllä olla niitä näyttelijöitä, joiden kanssa tulee helposti toimeen. Loppuratkaisu oli ihanan uskalias, kun
    katsojaa läimäistään kasvoille prinssin mennessä tunnustamaan rakkautensa sankarittarelle, joka paljastuukin perheenäidiksi. Eihän sen näin pitänyt mennä.

    Monitasoinen, hauska, älykäs, ajankohtainen ja kiehtova elokuva, kuten onkin jo ketjussa ilmi tullut. Kun jotain vastaavia haettiin, niin tuli mieleen Wangin Smoke. En nyt tiedä, onko näillä kahdella paljonkin yhteistä, mutta siinä on joka tapauksessa viiden tähden komediallinen draama. Että jos on näkemättä, niin ehdottomat suositukset minulta.
     
  5. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Vielä yksi juttu, kun pääsi unohtumaan. Liekö kukaan muu jäänyt pohtimaan erästä kohtausta elokuvan loppupuolelta... jos on, niin voisi esittää mahdollisen näkemyksensä aiheesta.

    Tarkoitan kohtausta, jossa Clooneyn
    roolihahmon pomo tulee kertomaan tälle, että se sillalta hyppäämisellä uhkaillut nainen oli aikeensa todella toteuttanut. Pomo tiedustelee mieheltä, oliko mitään tuollaiseen viittaavaa tullut ilmi, johon tämä vastaa ihan pokerinaamalla, ettei ollut. Miksi näin? Onko vastaus, että:

    - tapauksia oli sattunut aiemminkin, ja Clooneyn hahmo oli jo rutinoitunut kiistämään kaiken. Asiastahan kylläkin keskusteltiin aiemmin elokuvassa, jolloin hän kertoi, ettei uhkauksien toteutumisia seurata.
    - vastaavia uhkauksia oli tullut ihan oikeasti paljon, joten mies puhui täyttä totta.
    - tilanne oli uusi, mutta Clooneyn hahmo oli luonnostaan hyvä valehtelija ja hätävalheena pelasti näin nahkansa.

    Koko kohtauksen todellinen pointti oikeastaan jäi mietityttämään. Haluttiinko sillä vain hätkähdyttää katsojaa, vai antaa jotain olennaista tietoa Clooneyn roolihahmosta/koko irtisanomisen ulkoistamisesta, vai mitä... vähän jäi vaivaamaan.
     
  6. pekotu

    pekotu Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.02.2007
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    27
    Oma näkemykseni kysymykseesi
    kyseisessä tilanteessa anna kendrickin hahmo haluaa antaa ensimmäisen kerran itse potkut jollekin ja ei oikein ole siinä niin hyvä kuin clooneyn hahmo ja ei mene hyvin, joten clooney ei halua kendrickin hahmolle ongelmia joten valehtelee pomolle tapahtuneesta.
     
  7. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    ^ Joo, tosiaan. Kollegaan liittyvä vaihtoehto kävi ihan oikeasti mielessä minullakin, mutta viestiä kirjoittaessani en enää muistanut. Saattoi hyvinkin mennä juuri noin.
     
  8. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Samaa mieltä pekotu:n kanssa.
     
  9. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Kävi mielessä sellainenkin, minkä myös unohdin, että olisiko tuo voinut olla jokin ennalta sovittu käytäntö. Että ihan muodon vuoksi asia hoidetaan noin, ja kumpikin osapuoli tietää mitä sanoa. Mutta joo, kyllä tuo ylempi tulkinta varmaan on se oikea.