Hobitti - Viiden armeijan taistelu (2014) (Peter Jackson / Benedict Cumberbatch, Billy Connolly, Cate Blanchett, Christopher Lee, Evangeline Lilly, Hu

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 29.07.2014.

  1. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Nyt on nämäkim sitten nähty ja täytyy sanoa, että verrattuna lotr-trilogiaan, oli Hobitti kokonaisuutena vaisumpi ilmestys. Ehkä tämä johtuu osaksi siitä, että trilogiat olivat loppujen lopuksi aika samankaltaisia. Ne sinänsä hyvin tehdyt tehosteet, taistelut yms. eivät enää niin innostaneet, kun tarina jäi vähän niiden jalkoihin. Tämä olisi varmaan toiminut paremmin tyyliin; Sinne ja takaisin osa 1 ja 2. Tai sitten ei, mutta aika paljon oli saatu venytettyä pientä nuorille suunnattua kirjaa ja se ei ole aina hyvä juttu. Toki oli hyvä, että osaa asioista ei selitetty niin ylimalkaisesti kuin Tolkien kirjassa.

    Kolmas osa on ehkä toiseksi paras tai sitten aika samoilla viivoilla tokan osan kanssa. Ensimmäinen on minusta jostain syystä edelleen paras. Se ekan leffan keveämpi ilmapiiri muuttui pikkuhiljaa samaksi eeppiseksi paatokseksi ja tuimaksi sodaksi kuin vaikka Kaksi tornia tai Kuninkaan paluu.

    Näyttelijäsuorituksissa ja efekteissä nyt ei ollut mitään vikaa, mutta ei sitä juonta enää niin hirveästi ollut. Toki leffassa käsiteltiin teemoja kuten ahneus, ystävyys ja sitä minkä elämässä pitäisi olla oikeasti tärkeää jne. mutta hyvät näyttelijät jäivät vähän statistin rooliin pauhun ja toiminnan vyöryessä esiin. Toisaalta tähänkin leffaan oli puskettu paljon ylimääräistä täytettä, jonka olisi vallan hyvin voinut jättää pois. Ne haltiat esimerkiksi...miksi ne nyt oli pakko vääntää tähän jonkinlaisena kummallisena sivujuonena. Kilin ja sen haltiamuijan rakkausjuttu oli muutenkin aika outo. On ensinnäkin fakta, että pitkät kauniit naiset eivät rakastu lyhyisiin miehiin. En toisekseen oikein ymmärtännyt, että miten moinen syvä suhde olisi muutenkaan saanut alkunsa, kun hahmot oikeastaan vaihtoivat vain hieman mietteitä Kilin ollessa vankina kakkososassa. Tämä tuntui melko pakotetulta jutulta, ja vaikuittaa tässäkin osassa. Ei ehkä kannata purkaa sitä sen enempää, koska se menee jo spoilerien piiriin.

    Spoilerien pelossa on vähän hankalaa avata noita muitakin juttuja tässä, mutta osa kirjan ehkä avainjutuista hoidettiin ihan mallikkaasti kaikesta huolimatta. Ei kolmas osa ole kuitenkaan varsinaisesti huonoa viihdettä, mutta ei toisaalta vakuuttanut enää samalla tapaa ainakaan itseäni. Ehkä on ihan hyvä, jos mahdollisia tulevia Tolkien leffoja ohjaa joku muu kuin Jackson. Ehkä hän on nyt antanut kaikkensa näille leffoille ja uudet visiot ovat paikallaan.

    3/5
     
  2. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Oli tämä kyllä Hobitti-trilogian paras osa. Onneksi oli viimeinen osa, joten lopputuloksena trilogiasta jäi hyvä maku. Pituutta oli tuttuun tapaan liikaa, ja taisteluja olisi hyvin voinut lyhentää radikaalisti. Sinänsä taistelut olivat kyllä ennennäkemättömän hyvin tehtyjä, joten pahemmin ei päässyt pitkästymään. Katsoin silti muutaman kerran kelloa.

    Thorin oli hyvä valinta juonen keskushahmoksi. Jossain vaiheessa tuli fiilis, että katsooko tässä jopa oikeasti hyvää elokuvaa, mutta sitten alkoivat taistelut, ja palauduttiin normaaliin toimintafantasiagenreen.

    Paluu Kontuun oli kyllä aika hohhoijaa-settiä. LOTRin nähneelle siinä ei ollut mitään kiinnostavaa.

    4/5

    Ai niin: HFR 3D:stä: Tulos ei ollut mielestäni kovin onnistunut. Mietin, että vaatisikohan tämä vielä suuremman frame raten, jotta motion blur saataisiin pienemmäksi. Joissakin kohtauksissa tuli fiilis, että katsoo litteitä ihmis- tai kääpiöhahmoja, jotka on vain nostettu taustan etupuolelle. Ihan kuin olisi kuvattu 2D-kameralla kohtaus, ja sitten vain tietokoneella asetettu ihmiset tietylle etäisyydelle. Tätä tapahtui kohtauksissa, jotka eivät olleet ihan lähikuvia, vaan hieman kauempaa kuvattuja.

    Muutamissa vähän kauempaa kuvatuissa kohtauksissa tuli fiilis, että katsoo pienoismallia (vaikka kohtauksessa oli mukana ihmisiä tai kääpiöitä). En tiedä, että mistä fiilis tuli. En ole ennen leffoissa tuollaiseen kiinnittänyt huomiota.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2014
  3. Loobus

    Loobus Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä ne kalliota rouhivat jättiläiskäärmeet olivat? Ne olivat todella siistejä petoja, mutta tähän yhteyteen ne eivät minusta sopineet. Puistelin päätä ne nähdessäni.

    Vaikka ylipitkä elokuva onkin kyseessä ja nimensä veroinen, niin odotan jo näkeväni pidennetyn version. Toivoa sopii, että se tuo tullessaan enemmän jotain muuta kuin silkkaa taistelun tuoksintaa (tosin Beornin osuus jäi tässä turhan lyhyeksi :( ).
     
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Hiekkamatojahan ne. ;) Mietin siinä, että eikös ne madot olisi voineet syödä ne kaikki hyvikset? Helpompaa olisi ollut, mitä ankeilla örkeillä hyökkääminen.

    Ehdottomasti paras Hobitti-elokuvista. Nimensä mukaisesti keskittyy vain ja ainoastaan taisteluun.

    Elokuva ei tuntunut niin pitkältä, mitä se oli, mikä varmaan on ihan hyvä merkki. Ylimääräiset juonet/tapahtumat eivät häirinneet niin paljoa. Tosin se harmitti, että
    melkein koko taistelu keskittyi vain Thoriniin tai pienten tilojen taisteluun kaupungissa. Isoa, suurten armeijoiden välistä taistelua ei ulkosalla kauheasti näytetty eikä sen kulkua oikein voinut seurata.

    Parhaimmillaan elokuva on 3d hfr -demona. Elokuvallisesti ei kauhean kummoinen teos, mutta toivon kyllä tuon hfr:n käytön kasvamista. Kukaan muu ei liene sitä ole vielä oikein käyttänytkään?

    Jälkikäteen koko trilogia mietittynä ensimmäiselle voi antaa 3 tähteä, toiselle 2 tähteä ja tälle viimeiselle 3 tähteä. Noistakin yksi tähti kullekin tulee 3d hfr:stä.

    Nyt sitten pitäisi koko pötkö katsoa vielä extended -versioina. Kakkosesta se on näkemättä, koska ei ole paljoa kiinnostanut. :) Vai liekö sitä vielä on edes ulkona.

    Yhdenlaiset näkemykset olivat nämäkin Tolkienin teoksista. Toivottavasti joskus nähtäisiin vaikka tv-sarja, jossa olisi mahdollista keskittyä tarinan niihin osiin, jotka nyt jätettiin pois.

    Ihan hauska oli huomata, että elokuvassa sanotaan ainakin seuraavat vuorosanat
    "Talvi on tulossa" ja "yövartio"
    En tiedä oliko tuo tarkoituksellista ja oliko vielä jotain muita, joita en huomannut. Tai sitten lieneekö pidemmässä versiossa lisää. :)
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kakkososa on julkaistu pidempänä versiona.

    Pitkä Jacksonin Tolkien-kuusikko päättyi sitten tähän sotaisaan rykäisyyn. Alkupuolen Smaug-episodin olisi toisaalta voinut jättää edelliseen osaan, mutta menihän se näinkin. Ainakin "uutta" HFR-tekniikkaa hyödynnettiin paikka paikoin hienosti. Tämän jälkeen tulee periaatteessa tämän trilogian parasta antia Thorinin hulluuden saadessa otteen, ja Bilbon omantunnon kanssa vääntelyä tarkoittavien kohtauksien myötä. Vakavuutta on yritetty piristää vähän turhalla sidekick-hahmolla, joka oli turhan irtonainen lukuunottamatta aivan viimeistä letkautusta. Näemme myös aika yllättävien hahmojen taistelua sekä osioita, joka jossain määrin yhdistelee tarinan lankoja TSR-kaanoniin, tässä oli onnistuttu kelvollisesti. Sitten tämä isompi taistelu, joka onnistuessaan olisi voinut olla todella hieno, mutta muutama asia jäi vaivaamaan, joista keskeisimpänä
    taistelun painopisteen siirtäminen laaksoon, sekä Gundabanin hiisien/örkkien armeijan jättäminen lähes nysäksi; noin minuutin mittaiseksi osioksi. Varsinainen kaksintaistelu Azogin ja Thorinin välillä oli ihan ok ja lopputulos odotettu. Bolgin ja Legolasin välinen kähmä sen sijaan alkoi jo tuntumaan liian supermariolta.
    Kyllä tämä silti jättää hyvän, jopa hieman liikuttuneenkin maun suuhun, ja uskoisin pidemmän version tuovan tällekin vielä paremman arvosanan. Annetaan nyt toiveikas 4-/5
     
  6. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    194
    Mutta kun nykyään on trendikkäämpää olla kasvissyöjä...
     
  7. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 274
    Saadut tykkäykset:
    164
    olin myös huomaavinani GoT-pääsisäismunan :eek:

    Ja samaan aikaan kun sanotaan "Talvi on tulossa", niin vasemmassa alakulmassa kävelee valkoinen susi/suden näköinen koira :D


    Tässä klippi:

     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2014
  8. koomikko

    koomikko Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2000
    Viestejä:
    481
    Saadut tykkäykset:
    2
    Huomasiko joku PJ-cameon tästä viimeisestä osasta?

    Itse leffasta tykkäsin neljän tähden edestä. Toisaalta minun asteikkoni tuntuu olevan kalibroitu positiivisesti kallelleen: pääsääntöisesti pidän elokuvista, joita valitsen katseluun.
     
  9. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Alun Smaug oli parasta antia, loppu lasketeltiin sitten vanhoja latuja. Eipä tästä trilogiasta jäänyt kauheasti käteen. Olisivatpa tehneet kirjan hengen mukaan kepeämmän ja tiiviimmän seikkailun. Tuliskohan tästä joku 'fan edit' :p

    Tämä on muistaakseni kirjoissakin, mutta varsinkin elokuvissa hämäsi että jälleen kerran kun ollaan umpikujassa niin kotkat ilmestyvät kuin tyhjästä ja pelastavat. Ilman sen kummempaa pohjustusta tai jälkipyykkiä. Siihen se tämänkertainenkin taistelu loppui ja hiipui.
     
  10. TSX

    TSX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    1
  11. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Enpä olisi uskonut Kuninkaan paluun jälkeen että nyt toivon että Peter Jackson ei tee koskaan enää yhtään Tolkien elokuvia. Ja en olisi uskonut että edellisestä hobitti elokuvasta mennään vielä alemmas, mutta näin vaan kävi.
    Voi voi sentään millaista leffaa Peter meille nyt tarjoaa. Lyhyen kirjan muutamasta viimeisistä sivusta on saatu elokuva joka sisältää 4/5 erinäistä tappelua. Tämä on osaltaan ymmärrettävää koska viiden armeijan taistelu taitaa kestää kirjassa puolisen sivua. Mättöä olisi kyllä mukava katsoa jos siinä olisi jotain erikoista, mutta ei. Joukkokohtauksissa yritetään pariin kertaan kuninkaan paluu fiiliksiä samantyyppisillä kohtauksilla, mutta ei nyt aivan onnistuta. Ja kun taistelu ei tarjoa mitään, paria Legolas kohtausta lukuunottamatta niin käteen ei jää kyllä mitään.
    Hobitti trilogia on kyllä kovimpia pettymyksiä koskaan. Ensimmäinen osa oli hyvä ja lupauksia antava, mutta sitten mentiin metsään ja kovaa. Tässä mennään ihan samalla linjoilla Michael Bayn Transformers leffojen kanssa. Bay vaan tekee tietoisesti roskaa kun taas Jackson yrittää tehdä jotain vakavammin otettavaa.
     
  12. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Olen pari kertaa jo meinannut kirjoittaa mietteitäni tähän ketjuun, mutta jäänyt toistaiseksi aina kesken. Nyt voisin oikeastaan lähinnä sanoa vain, että Larry kirjoitti aika pitkälti minunkin ajatukseni viestissään. Oikeastaan olen kanssasi erimieltä vain tuosta Legolasista, jonka ei olisi pitänyt olla niin suuressa osassa koko trilogiassa ja tässäkin osassa häneen tuhlattiin aikaa. Tiedettiinhän jo vuosia sitten, että Legolasilla olisi jokin cameo Hobitissa kuten myös Frodolla, mutta ihan turhaa alettiin vääntää jotain kolmiodraamaa ja luomaan jännitystä sen puolesta, selviääkö hahmo taisteluista jotain random örkkipäällikköä vastaan. (Lisäksi olen hieman eri mieltä siitä, että Bay tekisi tietoisesti roskaa, koska kyllä se ihan vakavissaan noita filmejään tuntuu tekevän).

    Ensimmäinen Hobitti oli kiva ja nostalginen, koska sen välityksellä tuli palattua mukavasti Keski-Maahan ja se oli ihan hyvä startti. Toisessa osassa sitten alkoi tulla kaikenlaista turhaa mukaan ja tämä kolmonen oli sitten jatkuvaa toimintaa. Tässä myös vaivasi se, etten ainakaan itse välittänyt suuremmin monistakaan hahmoista, kääpiöt olivat pääosin massaa ja Thorin oli oikeastaan aika mulkku koko trilogian ajan enkä tiedä miksi häntä olisi pitänyt kannustaa katsojana. Bilbo oli sympaattinen ja pisteet Freemanille, mutta tuntui jäävän sivuosaan välillä. Thranduil oli toinen hyvä hahmo ja Pace hoiti roolinsa kanssa hyvin. Cumberbatchille pisteet myös.

    Olen aika varma, että trilogian olisi saanut mahdutettua kahteen leffaan, jos turhuuksia olisi karsittu ja odotankin, kun joku fani tekee oman lyhennetyn version trilogiasta. Jackson sen sijaan tuottaa vielä pari "Special extended director's cut edition" -versiota, jolloin tämänkin trilogian kesto venyy johonkin kymmeneen tuntiin.
     
  13. Zarniwoop

    Zarniwoop Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
  14. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Periaatteessa samaa mieltä, tosin täytyy sanoa, että trilogian edetessä oma ärsytykseni on vähentynyt, ja olen alkanut ajatella Hobitti-leffoja itsenäisenä kokonaisuutena ja kirjasta riippumattomina (tai vain löyhästi siihen kytkeytyvinä). Ehkä tämä on jonkinlaista "aivot narikkaan"-sopeutumista. :rolleyes:

    Toivottavasti joku tekee joskus kirjalle uskollisemman hyvän Hobitti-elokuvan (ja vain yhden). Ei tosin tapahtune ainakaan tällä vuosikymmenellä.
     
  15. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
  16. Headshot

    Headshot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.08.2006
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ahlrothilta kyllä hyvin kiteytetty suuri osa Hobitti-trilogian ongelmista. Kaiken kaikkiaan käteen jäi suuri pettymys. Eka osa antoi vielä odottaa melko hyvää jatkoa mutta kakkososassa lennettiin suoraan rähmälleen eikä kolmososa riittänyt nostamaan edes polvilleen.

    Ei nyt mikään Star Wars 1-3 tasoinen pohjanoteeraus mutta aivan hirveää pökälettä kuitenkin.
     
  17. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
  18. app

    app Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2003
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli käytyä katselemassa eikä tämä kolmas osa nyt hirveästi vakuuttanut mutta oli ihan ok poislukien ylipitkä lopputaistelu ja
    konnun paluun olisi voinut skipata lopusta turhana.
    Olisi itseä kiinnostanut ehkä enemmän nähdä jotain juonellista tapahtumaa Dol Guldurissa lyhyen visiitin sijaan ja vaikka sitä kautta sitonut tapahtumia enemmän TSH:n suuntaan loppuviittauksen sijaan. 7 vuotias poika tykkäsi kuitenkin kovasti koko leffasta joten sinällään lastenkirjasta tehdyksi filmatisoinniksi ihan onnistunut.

    3D versio tuli nähtyä kun ei HFR:ää ollut saatavilla, ei häirinnyt/haitannut 3D joskaan ei mitään ihmeellistä tuonutkaan..
     
  19. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli totuttuun tyyliin tsekattua hobitin jälkimainingeissa taru sormusten herrasta leffat ja täyty todeta että Peter Jacksonille kävi vähän kuin Michael Scumacherille formuloissa, eli comeback meni täysin pieleen. Tai ehkä se vaan on niin että Jackson ei edes yrittänyt tehdä muuta kun HFRCGIactionmättöö.

    Hobitti trilogia 2/5
    TSH trilogia 5/5
     
  20. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missä tuota leffaa edes päästetään 7 vuotias katsomaan? Ei sovellu kyllä todellakaan tuon ikäiselle. Näitä liian nuorena toimintaleffoja katsoneita on omankin tytön päiväkodissa pari ja valitettavasti näkyy pahasti käytöksessä.