2.1 kotiteatteri mietintöjä

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Gurnuttaja, 09.12.2014.

  1. Gurnuttaja

    Gurnuttaja Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve, aloitteleva puukorva ilmoittautuu. Olen hankkimassa ensimmäistä 2.1 settiä leffojen ja sarjojen (80%) sekä musiikin (20%) kuunteluun ja päivitys 5.1:een on tulevaisuudessa mahdollinen. Asun betonisessa kerrostalossa ja kuunteluhuoneen koko on 5.5x4m. Ensin ajattelin että selviäisin muutamalla satasella, mutta tuhat postausta eri foorumeilla luettuani, ei sillä paljoa saisi jos hyvät leffabassotkin tarvitaan. Eli 1000e taitaa olla se kynnys jos uutena haluaa rahoilleen vastinetta? Tähän hintaan olen foorumien perusteella päätynyt (ei taida olla kuuntelumahkuja porissa noille kajareille):

    Kaiuttimet (n.300e): Dali Zensor 1 tai Monitor Audio BX2
    Subwoofer (n.500e): SVS pb-1000
    Vahvistin (200-250e): Yamaha RX-V377 http://www.hifiq.fi/yamaha-rxv377-avvahvistin-p-1343.html

    Jalustat väsään itse. Kaiuttimet, vahvistimen ja johdot kun tilaan samasta puljusta saa varmaan alennusta tarjousta pyytämällä?

    Kysymyksiä:

    1) Onko laitteistokombo hyvä, onko jollain kokemusta kyseisistä? Vahvistin voi olla puljun halvin jos ei tarvi nettijuttuja?

    2) HDMI-kaapeli tietokoneesta täytyy olla väh. 7m, mutta mieluusti ostaisin heti 10 metrisen jos joskus muuttaa TVn tai tietokoneen paikkoja. Toimiiko kaapeli hyvin vaikka olisi noin pitkä? Aika suolaisen hintaisia Suomessa.. Ebaysta löysin tollasen: http://stores.ebay.co.uk/HDMI-HQ/10...36047014&_sid=399998494&_trksid=p4634.c0.m322 On vieläpä 2.0 niin ei heti mene uusiks. Posteineen 19 puntaa on about 24e, plus joku 1-1.5 metrinen tietty vahvarilta telkkuun. Menisi samalla ebay-neitsyys..

    3) Kysyin LGn tuesta ja sanoivat juuri että uusi halpis telkkuni ei tue ARCia, vaikka tuotetiedoissa luki ARC (köhköh), eli optisella lähetyksistä äänet ulos. Tarkoitetaan siis tällaista: http://www.ebay.co.uk/itm/1-5-METRE...ion_Audio_Cables_Adapters&hash=item19f75aeb57 ?

    4) Olkkarissa kaikuu pahasti kun seinillä ei ole vielä mitään. Kova sana voisi olla itsetehdyt akustiikkataulut? 5-6 taulua (yht. 5 neliömetriä ja 7 senttiä paksut) riittänee kun ostaa lisäksi paksut verhot peittämään ikkunaseinää? Halvimmat akulevyt saa thomannista?

    5) Tuossa yamahassa on YPAO huonekorjaus ja mikki. Onko mistään kotoisin? Kaikki mediat pyöritän tietokoneelta, joten voinko käyttää esim. Room EQ Wizard + Equalizer APO ohjelmia huonekorjaukseen? Vahvistimen mikki käy REW mittauksiin? Paljon puhuttu anti-mode liian tyyris.

    6) Luin että vahvarin voi saada rikki maadoittamattomalla pistorasialla koska TVn kaapelijohto taitaa olla maadoitettu. Pitäisi yhdistellä johtoja koneiden kesken vain kun virtatöpselit on irti? Välttämällä tuhot kannattaa laittaa kaikki yhteydessä olevat laitteet kiinni samaan jatkojohtoon keittiön maadoitetusta? Alle 4m maadoitetusta jatkojohdosta olevat maadoittamattomat pistorasiat teippaan kiinni. Muutenkin tietokone maadoittamattomassa rasiassa ja jalka kiinni vesipatterissa ei hyvä kombo vikatilanteessa. Lisäksi näin saan ne kiinni ylijännitesuojattuun jatkojohtoon jos siitä jotain hyötyä on.
     
  2. T0MP3

    T0MP3 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    1. Ääni Monitor Audiolle. Subi vaikuttaa hyvältä. Vahvistimen vaihtaisin Denoniin.
    2. HDMI Joko toimii, tai ei toimi. Jos ei toimi niin HDMI-vahvistin väliin (40-70€)
    3. Optinen käy vallan mainiosti TV-lähetyksiin. Ja kyllä, tuollainen kaapeli (Laadulla ei ole niin suurta merkitystä sillä optinen kaapeli on I-O, eli joko on signaali tai ei ole.)
    4. Iso matto lattiaan, seinille juurikin akustiikkataulua (Puulevy jossa erikorkuisia palikoita tms. Foorumilta löytyy kyllä juttua samantapaisesta propleemasta mutta en jaksa etsiä.)
    5.----
    6. Sinne pistorasiaan kiinni mihin saadaan. Parempi jos on maadoitettu mutta ei haittaa vaikka ei olisi.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2014
  3. JJtalo

    JJtalo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
    1. Kannattaa katsastella käytettyjäkin, jos budjetti on tiukka. Helposti säästää satasia eikä tuote välttämättä häpeä uudelle yhtään.
    2. jos tuon pitkän hdmi piuhan ostaa paikallisesta liikkeestä, voi sen helposti kiikuttaa takas jos ei toimi. Ulkonäön ja mainostekstien perusteella noista on hankala sanoa mitään, joko toimii tai sitten ei. Mutta halpakin piuha voi olla hyvä.
    4. tästä voi käydä pitkätkin keskustelut ja viedä tämän vaikka kuinka pitkälle, mutta mitä enemmän saat mööpeleitä kämppään, sen paremmaksi akustiikka yleisesti ottaen betonipunkkerissa muuttuu. Ja paksu matto kuuntelupisteen ja kaiuttimien väliin/heijastuskohtaan. Tuommoinen edellämainittu puupalikka juttu on diffuusori, joka siis hajottaa ääntä. Akustiikkapaneelina puhekielessä yleensä tarkoitetaan paneelia/levyä joka absorboi ääntä, eli vaimentaa. Tähän sitten vielä pakettiin mukaan resonaattorit tappamaan korostuksia mm matalilta taajuuksilta, niin soppa on valmis ja joku viisaampi osaa neuvoa mitä kannattaa mihinkin laittaa ! :)
    6. Todella epätodennäköistä että vahvistin rikki menee, hurinoita voi toki muodostua. Yleisesti ottaen ja lain mukaan jatkojohtoa ei saisi vetää tilasta toiseen.