Nykytilanne 05/14: Millä laitteilla HBO Nordic toimii?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana rauer, 04.05.2014.

  1. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Onko muuten tuossa Elisa Viihteessä HBO:lla parempi kuvanlaatu kuin HBO:n Xbox app:issa?
    Ruotsalaisten kommenttien perusteella siellä ainakin IPTV-lähetyksen on 1080p laadulla kun taas HBO Nordicin Xbox app on 720p.
    Operaattori tuossa taannoin tarjoilikin että kiinnostaisiko Viihde mutta enpä vielä ole uskaltanut ottaa kokeiluun.
    Nettioperaattorinani on ollut parisen vuotta Kymp ja nyt vähän aikaa sitten kun Elisa ostin Kymen Puhelimen, niin minusta tuli taas Elisan asiakas.
    Soneralta on tällä hetkellä kaapeli-liittymäni mutta voipi olla että mikäli tulee tarvetta vaihtaa IPTV-puolella, valitsen Elisan kuitenkin näistä kahdesta.
    Syynä se että Elisan kautta on vdsl2 100/10 valokuitu-yhteys, kun taas Soneralta ei saa osoitteeseeni noin hyvää ja nopeeta yhteyttä.

    Kutkuttas kyllä ihan hitokseen vaihtaa kaapeli IPTV-systeemiin, koskapa kaapelissa kuitenkin on pakkaus jollain kanavilla ja oletettavasti ihanne-tilanteessa
    IPTV mahdollistaa suuremman datamäärän signaaliin.
    Ilmaiskanavilla ja jollain ihan sd-maksukanavilla (kuten vaikkapa C More Series jne) osalta pakkausta on tapahtunut.
    Onko kenelläkään heittää ihan faktana sitä onko vaikka C More kanavat merkittävästi parempia IPTV-verkossa?

    Ostin tänään ihan piruttain halvan Xbox 360:sen ja kyllä tuo ihan hyvin näytti toimivan, eikä pätkinyt tai ollut ollenkaan ongelmia HBO:n kanssa.
    Ainut ihmetys oli se että useamman kerran piti itse laittaa tekstitys päälle jakson alussa, vaikkapa se jo on valmiiksi asennettuna app:in asetuksissa.
    Jopa sanoisin että ihan tyytyväinen olen tällä hetkellä palveluun ja kuvanlaatuun.
    Telkkarini on Panasonic:in 55" plasma eli tarkemmin sanottuna lippulaiva-malli TX-P55VT50.
    Riittää ihan hyvin satunnaiskatseluun ja jos oikein joku sarja koukuttaa voihan sen ostaa bluray:na paremman laadun takia.
    Onhan noita HBO:n sarjoja jo hyllyssä jonkin verran (bd/dvd) mutta eipä noita kehtaa ostella kuin ne jotka oikeasti tarvii ja haluaa fyysisenä kopiona.
    Pärjää hyvin tuolla kaapeli HD-kanavalla ja tällä Xbox:in sekä iPadin kautta toimivalla ohjelmakirjastolla.
     
    Viimeksi muokattu: 15.07.2014
  2. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    TV ilmoittaa signaaliksi 1080 p60 kun ohjelma pyörii HBO appista. Mutta ehkä kyse on siitä, että Xbox skaalaa kaiken ulostulon siihen? Välttää itselleni kuitenkin.
     
  3. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä onko jotakin muutettu HBO:n palvelimella vai onko appiin tullut joku päivitys. Ohjelman toiminta on kuitenkin muuttunut. Nyt se asetuksista valittu tekstitys näyttää tulevan joka kerta itsestään, kun aiemmin se piti jokaista ohjelmaa varten laittaa vielä päälle erikseen. Uutena kummajaisena tällä hetkellä ohjelmaa katsoessani tuo kuva etenee silloin tällöin muutaman sekunnin ajan kuin pikakelauksella eteenpäin. Täh??? Lisäksi juuri nyt yhteys tuntuu bugittavan ja vähän väliä puskuroidaan tai tulee ilmoitus ettei palvelimeen saada yhteyttä. Mutta tuo viimeisin voi toki liittyä vaikka omaan yhteyteeni.
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2014
  4. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Muistaakseni lukemani kommentti tarkoitti nimenomaan natiiviresoa ja sitten kunkin laite skaalaa sen 1080p-muotoon.

    Joku päivitys taisi tulla tosiaan.
    Vähän kyllä outo tuo Xbox appi kun 100/10 valokuitu-liittymä langattomana sekä langallisena kytkettynä, joskus harvoin bufferoi mutta suurempi ihme on se ettei HD-täppä pysy koko aikaa päällä.
    En usko yhteydessä olevan mitään vikaa vaan nimenomaan se on tässä HBO:n softassa.
     
    Viimeksi muokattu: 17.07.2014
  5. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Jeps, tai antaa olla koko appsin kun ei tietoa toimiiko tuo joskus paremmin.
    Palautin Xboxin kauppaan äsken ja otin rahat takaisin, katson myöhemmin jos tulee tarvetta niin vaihdan vaikka Elisa Viihde-palveluun.
    Sitä ennen pärjää tuolla kaapeli-kanavalla hyvin..
     
  6. Hifistin56

    Hifistin56 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2014
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys !

    Itse olen jonkin aikaa katsonut HBO:ta X-Boxsilla tosiaan tuo tekstityksen joka kerta valinta jonkin verran nyppii, kuvan laatu yleisesti ottaen hyvää mutta ääni on jotenkin pielessä. DNA/Welho 110 mb liittymä. On sitten käytössä suoraan TV:stä aktiivikajareille tai AV-vahvistimen kautta. Taso oudon hiljainen verrattuna esim. Netflixsiin sekä kihisevän piipittävää. Vaikea kuvata mutta jotenkin omituinen. Onko muilla samaista ongelmaa ? Olen myös ottanut äänen tuosta X-Boxin AV-liittimestään sehän toimii HDMI:n kanssa rinnan.

    Ps. Kovasti odotan että HBO:ropelllipäät saisivat softan AppleTV:seen. Applessa on ilo käyttää Netflixsiä.
     
  7. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö tuo tekstitysongelma hävinnyt sinulla niin kuin minulla/muilla? Itse en ole huomannut äänessä ongelmaa muuten kuin että oman televisioni (Panasonic plasma) toslink antoi liikaa viivettä. Mutta se ongelma hävisi aika lailla kokonaan viimeisimmässä TV:n softan päivityksessä muutama päivä sitten. Ääni minulla on aika erikoista reittiä: Xbox HDMI -> Panasonic plasma -> toslink output -> ulkoinen DAC -> stereovahvistin. Toimii minulla ihan OK, mutta en ole kokeillutkaan mitään monikanavahommia. Hetkittäin käytettynä TV:n kaiuttimilla ihan OK.
     
  8. Hifistin56

    Hifistin56 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2014
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys !

    Itsellä on kytkettynä X-Box HDMI kaapelilla AV-vahvistimen joka ns. Esiviritystilassa jotta HDMI signaali pääsee läpi joko tykillä tai televisiolle. Pitää hiukan tarkentaa tuota äänijuttua vielä eli esim. Sopraanos sarjassa tehosteet, musiikki jne. on ok mutta puhe ihmeellistä "kimitystä" Samoin taso on hiljaisempi kuin Netflixsissä. Olen kokeillut kahdella X-Boxsilla tosin eri televisiot. Onko joku XBoxin asetus jota en tajua väärin. Netflixsiä toimii kuten pitääkin. Teksti ongelma on edelleen tosin sen kun tietää niin pärjää. Ei nyt lompakko kestä ostaa tämän takia one mallia. Muuttuuko sittenkään parempaan suuntaan. Tarkoitan stereo käytössä kun televisiossa on pari Genelecille kiinni. Pitää vielä paneutua tuohon 5.1 äänen kanssa. Palataan kun saa jotain kerrottavaa. Ja kiitokset osallistumisesta.

    T j
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2014
  9. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    En osaa sanoa tuohon yllä olevaan muuta kuin, että Oneenhan ei ole HBO-appia vielä olemassa, ainoastaan 360:aan.
     
  10. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    No niin, sen verran päivitystä että sainpa neuvoteltua paikallisen elektroniikka-liikkeen kanssa paremman diilin tuosta Xbox:ista jotenka hain toisen boxin tilalle.
    En tiiä oliko tuossa ekassa boxissa oikeasti jotain häikkää verkkokortin puolella kun tämä uusi tuntuu toimivan paljon paremmin, ainakin sen perusteella mitä tässä kerkesin jo testailemaan.
     
  11. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Jotain häikkää HBO:n servuilla kun Xboxin HBO-softa on nyt pari päivää antanut virheilmoitusta "Valitettavasti HBO-serveri ei ole saatavilla juuri nyt".
    Perjantaina toimi vielä normaalisti mutta sen jälkeen ilmaantui tuo vika ja näyttäs olevan muillakin ongelmia.
    Softan uudelleenasennus ei auttanut. Nettiselaimen, iPadin ja iPhone kautta katsottuna homma toimii normaalisti.
     
  12. bender

    bender Guest Guest

    Liittynyt:
    21.05.2003
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama juttu täällä, lauantaina toimi vielä mutta ei enää eilen. Tietokoneella toimii normaalisti. Soitin HBO:n asiakaspalveluun ja siellä sanottiin että xboxin kanssa on ollut ongelmia. Ohjeeksi annettiin softan poistaminen ja uudelleenasennus. Monella olisi kuulemma tämä auttanut, mutta ei minulla. Pitänee tänään soittaa uudestaan..
     
  13. Hifistin56

    Hifistin56 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2014
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi !

    Sama ainakin viikonloppuna nyt en ole katsonut menee huomiseen. HBO saisi jo saada Applen kanssa neuvoteltua sopimuksen niin homma ehkä toimisi kuten Netflixsiä. Ilmeisesti on olemassa joku helvetin "kartelli" Samsungin kanssa tai maksavat HBO:lle yksinoikeudestaan myydäkseen omia tuoteitaan sillä varjolla. Applesta sen verra että oma IPad 2 yhteys AppleTV:n kautta pätkii niin ääntä kuin kuvaakin. Tästä syystä otin XBoxsin käyttöön kun se "vapautui" live gold maksusta.

    T j
     
  14. peejiitee

    peejiitee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2008
    Viestejä:
    269
    Saadut tykkäykset:
    9
    Paljonkohan vaatii läppäriltä tehoa näytönohjaimelta ja muutenkin, kun katsois läppäriltä liitettynä hdmi-piuhalla fullHD telkkuun?
    Katselis ohjelmakirjastosta jotain sarjaa. Riittääkö joku 300€ perusläppäri katselemiseen joka ei ole fullhd, vaan muuttas läppärin asetuksista fullhd:ksi.
     
  15. Hifistin56

    Hifistin56 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2014
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve !

    Itse suosittelen tutustumaan / ostamaan AppleTV:n jota liikkuu jonkin verran käytettynäkin uutena 89-99 €. On paljon mukavampi käyttää kuin esim. tietokone. Laitteessa on mm tekstin värin ja koon muutoksiin mahdollisuus. Toki verkkoyhteyden tarvitsee. Tosin vielä ikävä kyllä tuo HBO tuki puuttuu mutta Netflix softa on hieno.

    T j
     
  16. peejiitee

    peejiitee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2008
    Viestejä:
    269
    Saadut tykkäykset:
    9
    Niin kysehän on HBO:n ohjelmakirjastosta puhe, ei Netflixistä.
     
  17. Hifistin56

    Hifistin56 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2014
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys !

    Ei tosiaan ollut kyse Netflixsistä oli vain esimerkkinä. HBO sarjaa Sopraanos vaivaava ääniongelmista on ilmeisesti "sarjakohtainen" kun uudemmissa toimii paremmin, kaksikanavana. Iso asia joka ainakin itseäni vaivaa johon toivoisi parannusta on tekstityksen katoaminen kun on vaaleampi kohta kuvassa. Tähän toivoisi tummaa liuskaa taakse. Taasen hyvänä esimerkkinä AppleTV:ssä oleva ominaisuus jolla tuon saa haluamakseen.

    T j
     
  18. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Taas muuten virhettä pukannut. Eilen ja tänä aamuna kun testailin niin Live-yhteys toimii, Netflix toimii mutta HBO Nordic antaa tismalleen samaa virheilmoitusta kuin heinäkuussa.
    Tietokoneella, iPadilla ja iPhonella toimii joten vika on pelkästään Xbox 360:n liittyvä. Nettiyhteys (100/10 valokuitu) ja live toimii kuitenkin.
    Sorry, the HBO Nordic server isn't available right now. (HBO Nordic -palvelin ei ole juuri nyt käytettävissä.) Please select the retry button below or try again later. (Yritä uudelleen alla olevalla painikkeella tai yritä myöhemmin uudelleen.) For more information, go to www.xbox.com/status. (Lisätietoja on osoitteessa www.xbox.com/status.)

    Cachen poisto, modeemin uudelleenkäynnistys ja Xboxin nettiyhteyden tehdasasetusten nollaus sekä HBO Nordic appsin uudelleenasennus eivät auttaneet.
    Laitoin sähköpostia HBO Nordicille, jospa sieltä jotain selviäisi ja ainakin viime kerralla vastailivat hyvinkin pian ja auttoivat ongelmien kanssa.

    Kenelläkään muulla ongelmia tuon kanssa?
     
  19. tmmase

    tmmase Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2014
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Anathor,

    Sama ongelma täällä, poistettu sovellus jne., mutta ei auta mikään. Toivottavasti korjaavat ongelman viikonlopuksi.
     
  20. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    HBO:n puolelta ovat olleet jo yhteydessä parikin kertaa.
    En tiedä oliko sattumaa mutta eilen tuli Xboxiin järjestelmäpäivitys ja epäilen vahvasti sen sotkeneen jotain,
    koskapa sovellus on ollut lähes päivittäisessä käytössä viime ongelmien jälkeen (27.7.) ja nyt samalla tuli päivityksen myötä ongelmia.

    Nämä viestit olen saanut sieltä takaisin:

    Hei,

    kiitos viestistäsi.

    Pahoittelut kohtaamastasi ongelmasta palvelun parissa.

    Oletko tehnyt jotain Xbox päivityksiä eilen tai lähiaikoina?
    Poistimme Xbox rekisteröinnin täältä käsin (tämä ei kuluta sinulta laitepoistoja), joten ensi kerralla palveluamme käyttäessäsi voit rekisteröidä laitteesi uudelleen tietokoneellasi palveluumme.
    Jos laitteen uudelleen rekisteröiminen ei riitä, kokeilethan vielä seuraavaa: sammuta Xbox ja vedä sähköjohto seinästä. Odota ainakin 30 sekuntia, jonka jälkeen laitat piuhan takaisin, käynnistät Xboxin ja kokeilet uudestaan. Tai resetoi Xboxisi power reset-nappulalla vähintään 30 sekuntia.

    Mikäli ongelmat jatkuvat, lähetämme tapauksesi eteenpäin tekniselle osastollemme. He haluaisivat vielä tietää seuraavaa:
    -Xbox ohjelmistoversio
    -HBO Nordic sovelluksen versio

    Pahoittelut vielä vaivasta ja harmista, jota vika on sinulle aiheuttanut.

    Ystävällisin terveisin,

    HBO Nordicin Asiakaspalvelu
    puh. 0800 915 765
    asiakaspalvelu@hbonordic.com

    Ja tämä tuli äsken:

    Hei,

    IT-osastomme tutkii parhaimmillaan mikäli uusi Xbox ohjelmistoversio voisi aiheuttaa ongelmia meidän sovelluksen kanssa. Pyrimme selvittämään asian mahdollisimman pian.
    Palaathan kuitenkin asiaan mikäli ongelmat jatkuvat.

    Pahoittelemme teknisten ongelmien aiheuttamaa vaivaa ja harmia.

    Ystävällisin terveisin,

    HBO Nordicin Asiakaspalvelu
    puh. 0800 915 765
    asiakaspalvelu@hbonordic.com

    Kokeilen myöhemmin vielä noita keinoja joita HBO ehdotti, jospa lähtisi toimimaan.