Uutta Full HD-televisiota, Sony 50w828 vai samsung ue46h7005?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Sengir, 19.11.2014.

  1. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    Uutta televisiota olen miettinyt jo pidemmän aikaa, ja tässä kaksi finalistia nykyhintoineen: Sony kdl-50w828 (899€) ja samsung ue46h7005 (999€)

    Sony w828:

    + kuvaa kehuttu kovasti
    + Miracast
    - Erittäin kiikkerän oloinen jalusta (lapsiperhe)
    - Ei hbo:ta
    - Tv paksuuntuu alaosastaan, hankaloittanee mahdollista seinäkiinnitystä tulevaisuudessa
    - Arvostelujen mukaan hidas käynnistymään

    Samsung h7005

    + kuvanlaatu (en ole nähnyt livenä, mutta arvosteluissa kehuttu)
    + HBO nordic
    - Huonommat sisäiset kaiuttimet
    - Miracast puuttuu
    - usb-kiintolevyksi ei käy 2,5", suositellaan omalla virtalähteellä olevaa levyä. Lisää piuhasotkua siis.
    - 4" pienempi ruutu, ja hieman kalliimpi

    Tuleeko arvon palstalaisilta kommentteja / kokemuksia malleista? Tässä kokoluokassa 4K lienee turhahko. Myös muita malleja saa ehdottaa. Kyseistä Samsungia tuntuu olevan hyvin harvalla arvostelujen lukumäärästä päätellen.
     
  2. Dr Asko

    Dr Asko Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2014
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ruotsalainen Råd&Rön sai noista kahdesta Samsungin melko selvästi paremmaksi. Sonyn pisteitä pudotti ainakin pilveilyongelma. Pelifriikit tykkäävät enempi Sonysta, mutta Samsung on muuten hieman edellä. Vaikea valinta, mutta itse kallistuisin Samsungiin. Jotta valinta ei mene liian helpoksi, niin toisin kisaan vielä mukaan kaarevan mallin UE48H8005 :).
     
  3. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    Kiitos vinkistä. Toisaalta nyt irtoaisi Sony vielä halvemmalla, 799e Netanttilan -20% alekuponkia käyttämällä. Hyviä joulu / black Friday-tarjouksia saattaa tosin olla vielä tulossa.

    Tosin, huomasinpa vielä seikan Samsungin eduksi: 2 viritintä kun Sonyssä vain yksi .
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2014
  4. ZoRcH

    ZoRcH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    9
    Itsellä oli sama pähkäily tuossa pari viikkoa taaksepäin, Sony vai Samsung? Edellinen oli Sony KDL-46HX855 missä pahoja valovuoto ongelmia, meni ajan kans vain pahemmaks. Toi Sony W828 rakenne vaikutti aika rimpulalta/heppanalta omasta mielestä, samaten kuvanlaatu nyt ei aivan huipputasoa ollu. Paikallisessa Expert-myymälässä vertailun jälkeen päädyin Samsungin UE50H6475 malliin ja olen ollut tyytyväinen tuohon, ei vielä mitään pahaa sanottavaa. Käyttis jouhevampi kuin Sonyssa. Toi mun samppa on direct led malli joten eipä ole ollut valovuoto tai pilveily ongelmia. Sampassa loistava kuva Full HD ja SD-leffoissa...
     
  5. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Näin Sonyn omistavana tunnen tiettyä velvoitetta tiedustella täsmentävämpää selontekoa mainitsemastasi, eikä vähiten siksi, etten ainakaan itse ole moisesta "ajan kanssa pahenevasta valovuoto-ongelmasta" kuunaan kuullut. Siis mitä helvettiä??
     
  6. ZoRcH

    ZoRcH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    9
    Tossa omassa Sonyssa oli uutena 3 nurkassa, vasemmassa ala, oikeassa ylä ja alanurkassa huomattavaa valovuotoa. Pahin valovuoto oli kuitenkin vasemmasta ylänurkasta hieman keskelle päin, josta paistoi valokeila läpi aika terävästi, tämä siis jo uutena. 1,5v telkkarilla ikää ja valokeila meni niin pahaks että pilas jo kuvan. Kyseessä siis terävä valokeilamainen kirkas n. 5cm pitkä levenevä valkoinen alue minkä näki selvästi myös värillisellä kuvalla. Tiä sit onko runko antanut periks tai eläny ajan mittaan ja pahentanu tuota vikaa. Olis pitäny vain vaihtaa jo uutena toiseen yksilöön...

    Ja jottei menis ihan sonyn haukkumiseks ni on noissa sonyissa todennäköisesti paremmat piirit yms. virtapuolen komponentit kuin sampoissa. Uskosin et sonyt kuitenki pitemmän päälle kestävempiä omine vikoinensa.
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2014
  7. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Omassa ainakin sampan paneeli, jotta tiedä sitten? Suht tasaväkisiksihän nuo on julistettu kautta rantain, ainakin mitä tulee mallistojen yläpäähän.

    "Valokeila?" Ai-ai, kun taas se kuva olis esittää niin hahmotus onnistuisi jo huomattavasti luontevammin, mutta ymmärtänen yskän pääpiirteittäin. Tuolla "keskustelua Sonyn 2013-malleista"- ketjun toiseksi viimeisimmällä sivulla myös allekirjoittaneen tovi takapakkia läpikäymä huoltohelvetti tiivistettynä sikäli mikäli kiinnostaa, eikä silmiin ole osunut.
     
  8. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    Jännä kyllä tuo 50W828-Sonyn suosio vk.comissa. Arvosteluja tällä hetkellä 267 kappaletta. Otsikossa mainitulla Samsungilla yksi, eikä muillakaan malleilla juuri yhtään. Promoaako verkkis tarkoituksella Sonya, ainakin Oulun myymälässä näkyvyys on paljon parempi kuin Samsungilla. ue46h7005 ei ole edes esillä myymälässä. Onko Sony parempi, brändi tunnetumpi, vai mikähän mahtaa olla syynä.
     
  9. ZoRcH

    ZoRcH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    9
    Eikös se ole niin että tuo verkkokauppa.com ei anna sitä 3 vuoden takuuta noille Samsungin laitteille. Jotta sais sen 3v. takuun esim. Sonyn laitteille, pitää siitä ostetusta laitteesta kirjoittaa arvostelu. Jos tuon oikein ymmärsin...oliskohan se tuolla asialla jotain vaikutusta? Saman asian huomasin itseki ku noista tietoa ja arvosteluja etsin..
     
  10. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...ja jännä on telkun ylistävä suosio muutenkin. Ole varovainen tuon W8*:n kanssa, itse ostin tarjouksesta 55-tuumaisena sen mallin, ja pakko se on myöntää - olen kyllä ollut aika pettynyt, ja harkitsen vaihtoa. Kaikki mahdolliset asetukset on kokeiltu läpi, mutta eivät ne poista sitä tosiasiaa että HD-kuva on välillä ihan "jees", mutta aika usein pehmeä ja tasapaksu, kontrasti (musta) on heikohko. Mun yksilössä on lievää valovuotoa alareunasta, ei häiritsevästi. Mielestäni kuva ei myöskään ole kovin dynaaminen, vaan se sais olla kirkkaampi ja eläväisempi.

    Sonyt sopivat aika hyvin pelikäyttöön, koska input lag on alhainen, se on totta. Varmaan jollekin PS4:lle/XONE:lle aika messevä laite, kun Xbox 360:kin näyttää aika päheeltä.

    En sitten tiedä, voiko tuo 50 tuuman koko olla jokin "sweet spot", koska moni tuntuu kehuvan telkkua juuri siinä koossa.
     
  11. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Erikokoisissa töllöissä on (tietenkin) aivan erilaiset paneelit. Ei ole olemassakaan sellaista asiaa kuin "täysin sama, mutta pari tuumaa pienempi". Vaikka mallinumero olisi tuumamerkintää lukuun ottamatta täsmälleen sama, niin toisessa voi olla jopa kokonaan eri merkkinen toisen alihankkijan valmistama lcd-paneeli sisässä. Tästä syystä kuvanlaadulliset arviot eivät ole yleistettävissä saman mallisarjan sisällä, puhumattakaan säädöistä ja kalibrointituloksista.
     
  12. pihtaaja

    pihtaaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.05.2013
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    1
    itse ostin juuri 7005 40" kokoisena.käyttöönotto oli helppo,avautuu nopeasti ja samantien käyttövalmis,full hd kuva erittäin hyvä ja sd kuvakin hyvä verrattuna muihin kaupoissa oleviin saman kokoisiin.pilveilyä tai valovuotoja en ole huomannut vaikka oikeen yritin katsella.
    nostin tämän tieltä kuvaputken pois joten hyvää vertailukohdetta ei varsinaisesti ole..

    sitten ne miinukset:
    -viritin heikkotehoisempi kuin topfieldin tallentavassa digipoksissa.laitoin biltsun antennivahvistimen väliin niin toimii.televisio siis pitkän "jatkojohdon" päässä huoneessa jossa ei ole antennirasiaa.

    -ei rca ulostuloa.optinen ulostulo on ja kuulokeliitäntä johon johdon laittaessa omat kaiuttimet mykistyy.scartista saa ulos vain teeveen oman virittimen äänet.

    hieman hankala tilanne itselle kun vahvistimesta löytyy vain rca sisäänmenot ja välillä haluaisin katsella uutisia tms. teeveen omilla kaiuttimilla avaamatta vahvistinta,mutta silloin joudun nyppäseen kuulokeliitännästä(sijaitsee takaseinässä) johdon irti.
    ennenkö ryntään adapteri ostoksille,onko kenelläkään tietoa,mahtaisiko optisesta ulostulosta tulla ääntä ulos muulloinkin kun teeveen omalla virittimellä katsottaessa?

    en tiedä helpottiko kenenkään ostoa mutta tässä tämmösen amatöörin ensi kokemukset :)
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2014