Hobitti - Viiden armeijan taistelu (2014) (Peter Jackson / Benedict Cumberbatch, Billy Connolly, Cate Blanchett, Christopher Lee, Evangeline Lilly, Hu

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 29.07.2014.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Elokuvassa Hobitti - Viiden armeijan taistelu Bilbo Reppulin, Thorin Tammikilven ja kääpiöretkikunnan seikkailut päättyvät. Kun kääpiöt vapauttavat kotimaansa lohikäärme Smaugin kynsistä, he päästävät samalla tietämättään valloilleen hirveän tuhovoiman. Hurjistunut Smaug kohdistaa palavan raivonsa Järvikaupungin puolustuskyvyttömiin miehiin, naisiin ja lapsiin. Takaisin saatua aarretta kuin riivattuna varjeleva Thorin uhraa ystävyyden ja kunnian aarteen puolesta, ja Bilbon kuumeiset yritykset puhua hänelle järkeä ajavat hobitin tekemään epätoivoisen ja vaarallisen valinnan.

    Edessä on kuitenkin vielä suurempia vaaroja. Velho Gandalfia lukuun ottamatta kukaan ei ole aavistanut, että mahtava vihollinen Sauron on lähettänyt matkaan suuren örkkiarmeijan, joka aikoo hyökätä yllättäen Yksinäiselle vuorelle. Pimeyden voimat kerääntyvät ja yhteenotto lähestyy – kääpiöiden, haltioiden ja ihmisten tulee päättää, yhdistävätkö he voimansa vai kohtaavatko he tuhon. Bilbo huomaa joutuvansa taistelemaan sekä itsensä että ystäviensä puolesta sankarillisessa Viiden armeijan taistelussa, jossa pelissä on koko Keski-Maan tulevaisuus.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 10.12.2014
     
  2. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Huuh, ison loppuväännön kestoksi arvioitu 45min. Oheisessa linkissä muutamia kuvia siihen liittyen, spoilerivaroituksella toki :)

    Kuvia
     
  3. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostetaanpa ylös. Liput tulivat myyntiin aamulla. Ensimmäiseen näytökseenkin näytti vielä äsken olevan paikkoja. Itse varasin kuitenkin liput vasta illalle. Ei jaksa keskellä viikkoa yönäytökseen lähteä.

    Odotukset eivät enää edellisten osien jälkeen kauhean korkealla ole, mutta eiköhän tämäkin kelvollista viihdettä ole.
     
  4. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Kyllä tuo 3D HFR pitää käydä taas kokemassa. Ei tosin ole kiire olla ensimmäisten joukossa.
     
  5. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ensimmäinen hobitti oli jo niin surkea elokuvana että ei tullut smaugia käytyä leffoissa katsomassa, eikä myöskään tätä. Pelianimaation aka. HFR:n katsominenkaan ei voisi enää vähempää kiinnostaa. Eniten näissä hobiteissa on ärsyttänyt toimintakohtausten teennäisyys, missä yritetään sekoittaa komediaa ja toimintaa yhteen onnistumatta siinä ollenkaan. Lopputuloksena on vain täysin absurdeja ja loputtomilta tuntuvia kohtauksia.
     
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Aika jäätävän näköistä settiä on taas luvassa, trailerin perusteella. Pupurekiajelun ja tynnyrikoskiajelun 1:1 toisintoa, mutta tällä kertaa onkin reen tai tynnyreiden sijaan kulkupelinä jonkin eläimen vetämät kärryt!! :hitme: Taas kerran valmiiksi pedatun reitin molemmilta puolilta hyppii vihuja niskaan, vanhan toisintona.
    Vissiin tuo on sitten Jacksonin oikeasti mielestä hienon näköistä ja muutenkin järkevää sisältöä, kun samaa tuubaa viitsii kierrättää vielä kolmatta kertaa.. Vai olisko tää sittenkin säästökikka, kun voidaan käyttää suunnilleen samat tietokonekamera-ajot ja tietokonekoreografiahyppelyt kolmeen kertaan, kun muutetaan vain kulkuneuvo ja maisemat uusiksi!
     
  7. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Höh. Älkää laittako spoilereita.
     
  8. Dr. Jacoby

    Dr. Jacoby Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.10.2014
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    3
    Vieläkö ehtii jonottaa?
     
  9. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm... Liput tuli myyntiin lähes viikko sitten. Tuskinpa enää pääsee jonottamaan muualle kuin korkeintaan kassalle.
     
  10. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Hesarissa kirjoiteltiin, ettei Tolkienin perikunta ole innoissaan Peter Jacksonin leffoista, jotka ovat "15-25-vuotiaille suunnattuja toimintaleffoja". Lupia uusille filmatisoinneille ei ole kuulemma tulossa. Toimittaja tosin mietti, että kunhan 90-vuotiaasta Christopher Tolkienista aika jättää, niin tilanne voi olla toinen, kun suvun nuoremmilla edustajilla alkaa punnat kiilua silmissä.
     
  11. TuK

    TuK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    566
    Saadut tykkäykset:
    14
    Christopher Tolkien on liian nuori. 92-vuotias Christopher Lee on enemmän innoissaan.
     
  12. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Laitetaas tänne vielä kuitenkin tuo vemkkin mainitsema teksti Hesarista:

    Tolkienin perikunta ei halua lisää elokuvia – ainakaan Peter Jacksonilta

    Kolmas Hobitti-elokuva saa ensi-iltansa 10. joulukuuta, mutta siihen seikkailut Keski-Maassa uhkaavat jäädä. Peter Jacksonin viisi aiempaa elokuvaa J. R. R. Tolkienin kirjoista ovat olleet huimia kassamenestyksiä, mutta Tolkienin perikunta ei ole niitä arvostanut. Monen fanin harmiksi oikeudet Tolkienin muuhun tuotantoon ovat kirjailijan jälkeläisillä.

    "[Elokuvantekijät] mitätöivät kirjan tekemällä siitä toimintaelokuvan 15–25-vuotiaille. Näyttää siltä, että samoin käy Hobitille", kirjailijan poika Christopher Tolkien kommentoi Taru Sormusten herrasta -elokuvia Le Monde -lehdelle harvinaisessa haastattelussa vuonna 2012.

    "Kaupallistaminen on kutistanut kirjan esteettisen ja filosofisen ytimen olemattomiin. Minulla on vain yksi vaihtoehto: kääntää katseeni pois."

    Tolkien jätti jälkeensä kokonaisen fantasiamaailman ja sille tuhansien vuosien historian. Hobitti ja Taru Sormusten herrasta käsittävät tästä vain noin sata vuotta. Aragornin, Arwenin ja Thorinin esivanhempien seikkailuissa riittäisi filmattavaa.

    Tolkien myi elokuvaoikeudet Hobittiin ja Taruun Sormusten herrasta jo 1969, mutta oikeudet muihin teoksiin ovat Christopher Tolkienin luotsaamalla perikunnalla, joka ei halua nähdä uusia elokuvia.

    Asiaa ei auta sekään, että perikunta ja tuotantoyhtiö New Line Cinema ovat kiistelleet useampaan kertaan oikeudessa Tolkien-elokuvien tuotoista ja oheistuotteista. Vuonna 2008 perikunta haastoi New Line Cineman oikeuteen, koska tuotantoyhtiö ei ollut maksanut minkäänlaisia tekijänoikeuskorvauksia Sormusten herra -trilogiasta.

    New Line Cinema väitti, että elokuvat eivät olisi tuottaneet kustannusten jälkeen voittoa, vaikka yhtiön on arvioitu netonneen elokuvilla oheistuotteineen yli viisi miljardia euroa. Tämä ja myöhemmätkin riidat on sittemmin sovittu kaikessa hiljaisuudessa.

    Ilmeisin lähdeteos uusille elokuville olisi Silmarillion, jonka Christopher Tolkien viimeisteli isänsä kuoleman jälkeen. Se kattaa Keski-Maan ja koko Ardaksi nimetyn maailman historian luomiskertomuksesta alkaen.

    Tolkien-fanit ympäri maailmaa ovat spekuloineet jo vuosia Silmarillion-elokuvalla, ja Youtubesta löytyy useita toiveikkaiden fanien sille tekemiä trailereita. Useimmiten ohjaajaksi toivotaan Peter Jacksonia. Hän ei ole antanut toivoa uusista elokuvista.

    Tolkienin suvun päämies Christopher Tolkien täytti äskettäin jo 90 vuotta. Hän on toiminut suvun ainoana äänitorvena, joskin harvakseltaan. Asema on ansaittu, sillä Christopher Tolkien on elämäntyönään toimittanut Silmarillionin lisäksi useita muita kirjoja isältään jääneiden papereiden pohjalta. Muiden Tolkienien mielipiteitä ei julkisuudessa ole juuri kuultu.

    Epäilemättä Hollywoodissakin on pohdittu, onko nuoremmilla sukupolvilla tahdonvoimaa vastustaa rahakkaita elokuvasopimuksia, kun suvun päämiehestä aika joskus jättää.

    http://www.hs.fi/kulttuuri/a1417318313622
     
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    En voi olla muuta kuin 100% samaa mieltä Christopherin kanssa. :thumbsup:
     
  14. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokos joku on ehtinyt elokuvan näkemään? Onko niin huono, kuin arvosteluista voisi päätellä. Ainakin arviot, jotka olen lukenut ovat lytänneet elokuvan pahasti. Tosin omat odotukset olivat jo aika alhaalla, kun tarinaa ei enää juuri jäljellä ollut tähän viimeiseen osaan.
     
  15. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Lauantaina olen itse menossa katsomaan. Rotten tomatoesissa 24 arvostelun perusteella prosentit 80%. Mullakaan ei ole odotukset kovin korkealla, mutta pitää silti nähdä, että miten tämä päättyy.
     
  16. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    194
    Nähty. Ja tykätty.
    HFR:ään tottuminen kesti taas hetken mutta sen jälkeen se oli taas yhtä hienoa kuin ennenkin.
    En ruvennut kellon kanssa mittaamaan taistelujen kestoa koska aika todellakin kului katsellessa.
    Ja tottakai siinä on taistelua. Katsokaa vaikka leffan nimeä...
    Laatu oli samaa hyvää tasoa kuin ennekin. Joku paskantärkeä nillittäjä kuitenkin alkaa täällä
    kohta haukkua paskaa CGI:tä tai jotain mutta aivan sama. Ei pidä paikkaansa.
    Pienenä mielenkiintoisena yksityiskohtana voisin mainita, että ekassa trailerissa on pieni pätkä
    jota ei ole itse elokuvassa. Käykää katsomassa josko huomaatte...
     
  17. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on leffa nähtynä ja täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti.

    Mukana oli toki myötähäpeää aiheuttavia akrobatiatemppuja ja venytettyjä "pomotaisteluita" vähintään viiden leffan tarpeiksi. Toisaalta mukaan oli saatu mielestäni hyvin kirjan lopun tunnelma, oleelliset tapahtumat ja tarinan sielu.

    Hienosti tämä sarjan päätti. Paras näistä kolmesta!

    4/5
     
  18. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 274
    Saadut tykkäykset:
    164
    Näin eilen ja yllätyin positiivisesti. Toki tiedossa on pitkitettyjä kuolinkorahduksia ja tippaalinssiinosastoa,
    mutta juonihan on aika tynkä jo ja elokuvassa lähinnä nivotaan yhteen siihen astiset ja tulevat tapahtumat.

    3d toimi alun kapunki vs lohikäärme kohtauksessa ajoittain todella upeasti ja kerran joutui jopa hieman (ihan vähän vaan)
    siirtämään päätä vasemmalle ettei tullut nuoli otsaan... :hitme: Kipinät ja lumihiutaleet tuntuivat leijuvan nenän edessä ja
    oli hyvä, ettei turhaa 3d kikkailua juurikaan ollut. Lohikäärmeen ylilennot oli kuvattu vakuuttavasti.

    Kokonaisuutena Hobbit trilogiasta jäi "viihdyttävä, mutta..."-mieli.

    ****-/5
     
  19. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Eipä tähän loppuun jäänyt enää juuri muuta ihmeteltävää, kuin sellaista varsin vaihtelevalla menestyksellä toteutettua kalsketta ja melskettä. Reppulin Bilboa jätettiin tälläkin kertaa varsin rikollisen vähälle käytölle, kun ne muut varsin unohdettaviksi tuomitut hahmot saivat kyllä tekemisikseen vähän sitä ja tätä ja tuota (noh, lähinnä toimintapainotteisia juttuja). Valkoisesta neuvostosta, sekä onnistuneesti maalaillusta jälkinäytöksestä (verrattuna Kuninkaan paluun vastaavaan) ne osuvimmat hetkoset.

    Efektipuolesta semmoinen seikka, että maisemakokonaisuuksista alkoi pistämään silmään jo ehkäpä liiaksikin niiden varsin tietokonemainen elottomuus (varsinkin kun kiinnitti katsetta aivan sinne taustaisimpiin piirtoihin). Aidon ja keinotekoisen naimakaupat eivät oikein onnistuneet näissä. Ennen oli ennen ja näissä oli näin.


    :):)½
     
  20. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 992
    Saadut tykkäykset:
    264
    Elokuva ei sinänsä ollut mikään kovin erikoinen, mutta osana trilogiaa ihan pätevää matskua. Loru Sorpusten Herran henki on koko ajan läsnä, vaikka kuinka kornia olis meno tai sisältöä ei olisi.

    Mutta olihan tämä ihan siisti demo 3D HFR:n maailmaan. Alussa kaikki näytti menevän pikakelauksella, mutta siihen tottui. Suurin ongelma HFR:ssä tuntuu olevan kohdat joissa kameraa liikutetaan nopeasti, jolloin kaikki näyttää pikakelatulla. Jos taasen kamera liikkuu hitaasti kaikki näyttää hyvältä. Kuvan nykimättömyys tekee kuvasta hyvin selkeän, mikä taas ei tuo cgi-jutskia aina parhaiten esiin. Miekka ei osu lähellekään vihuja ja ne jo kuolevat esim. - tällaista ei niin huomaa "nykivästä" kuvasta.

    Mutta eipä siinä hyvin tällä pääsi arjesta eroon. Teksi mieli tsiikata kaikki nämä ja ne Lorpusten herrat yhteen putkeen, mutta tod.näk. näitä ei koskaan tule katsottua uudestaan...