Hero - uusi kanava aloittaa 10.11.2014

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 09.11.2014.

  1. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Joo, ei muuta kuin Fargon BD tilaukseen, ei tätä paskaa ikinä enää!

    Edit: Pystyn kyllä ihan hyvin esim. Maiggarin SD-kuvaa katseleen, mutta tää oli jo liikaa.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2014
  2. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    TTV:llä Fargon kuvanlaatu oli parempi kuin muilla ilmaiskanavilla (0,55 MB/s).
     
  3. Gape_new_well

    Gape_new_well Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2013
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    3
    Meillä näkyi pelkkää mustaa. Kokeiltu kahdella teeveellä, kolmella digiboksilla ja kahdesta antennirasiasta, kahdella antennikaapelilla, uudelleen virittäen jne. Taloyhtiössä on joku Tampereen Puhelimen kaapeliviritys.

    Vanhemmilla muistaakseni TTV ja siellä näkyi.

    Pitäkööt tunkkinsa. Ei kiinnosta.
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Aika paljon näit vaivaa siihen nähden, että ei kiinnosta. :)

    Nippu sarjoja meni tallennukseen. Saas nähdä että onko tälle kanavalle jatkossa paljon kysyntää meidän kotitaloudessamme.
     
  5. Gape_new_well

    Gape_new_well Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2013
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ei ollut vaivaa paljon. 2 teeveetä ja 3 digiboksia käytössä rivitaloyksiössä (Tai ovat hyllyssä ja tarvittaessa käyttövalmiina. Pistoke vaan seinään.) kahdesta antennirasiasta. Uudelleenviritykset vain. Onkohan tässä television orja?

    Ei sitä nyt ihmistenkään kanssa voi alkaa olemaan.
     
  6. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Kokeilitko mihin kellonaikaan? Minäkin kokeilin tänä aamuna, ja pelkkää mustaa oli, mutta ohjelmaopas toimi ja sen mukaan ensimmäinen ohjelma tulee klo 18:00. Olen ihan vakuuttunut, että illalla näkyy ohjelmaa. :)
     
  7. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Muutaman kerran kävin kanavalla illalla ja tuskin olen huonompaa häiriötöntä kuvaa katsellut. Turun Soneralla näytti ainakin jossain vaiheessa DVB Viewer aika tasaisesti 3,3 MBit ja välillä kävi alimmillaan 2,8:ssa. Noilla lukemilla on yleltä tullut hyvää kuvaa, joten bittimäärästä ei pitänyt olla kiinni. Nykyään yleltä tulee kyllä enemmänkin.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 11.11.2014
  8. Kotteri

    Kotteri Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2006
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tampereen Puhelin:

    Nelonen Median Hero kanava

    Signaalintoimittajamme Anvia Oyj:n sopimusneuvottelut Nelonen Median kanssa ovat edelleen kesken, ja tästä syystä tänään lähetyksensä aloittava Hero-kanava ei valitettavasti asiakkaillamme näy.



    Pahoittelemme tilannetta, ja tiedotamme heti kun saamme asian tiimoilta lisätietoa!


    Edit: TPO:n asiakaspalvelu kertoi kanavan alkavan näkyä huomenna iltapäivällä kanavapaikalla 14.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2014
  9. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Toisen lähetyspäivän elokuva (21 Jump Street) lähetettiin yllättävän hyvällä kuvanlaadulla, ollakseen kooltaan ainoastaan 0,836 gigatavua/tunti. Ekan lähetyspäivän sarjoilla kuvanlaatu oli surkea, tokan päivän sarjoja en ole vielä tutkinut.

    Liitteenä Hero-kanavan yksi freimi kyseisestä elokuvasta, ja verrokkina FullHD-elokuvan (4,176 GB/tunti) sama freimi SD-resoon skaalattuna. Jopa leffan liiketilanteissa Hero-versio säilytti siedettävän kuvanlaatunsa.

    Suorastaan petyin tapahtuneeseen. Olin nimittäin valmistautunut pitämään 300-osaisen kirjasarjan pituisen luennon Hero-kanavan kuvanlaadun huonoudesta, mutta nyt se luento pitää peruuttaa ja menen konkurssiin, koska luennon pääsylipputulot pitää palauttaa ja minä jo törsäsin rahat karkkiin ja söin ne pois tätä leffaa katsoessa.

    Päättelen, että leffan lähdemateriaali oli laadukas vähäkohinainen HD-tallenne ja sen vuoksi alas skaalaus ja pakkaus näinkin ahtaaseen tv-kanavan bittivirtaan tuotti tyydyttävän kuvanlaadun. Luonnollisesti jos sama leffa lähtisi ilmoille YLE-(SD)-kanavalla 2,2 GB/tunti-tahdilla (kuten joskus livemusalähetyksissä/liveurheilussa on tapahtunut), kuva olisi selvästi parempi, eli muistuttaisi verrokkistilliä lähes täydellisesti.

    Mitään tyypillisiä virheitä (lomitus/nykimis/pätkimis/jne.) ei leffalähetyksessä ollut. Yli-innokas kohinanpoisto ehkä suurin virhe on, mutta virhe sekään ei ole, vaan pakkotoimenpide ahtaaseen bittiputkeen survomisessa. Olen nähnyt huonompilaatuisia 4,2 GB/leffa DVD-elokuvia, joiden kuvanlaatu häviää Hero-lähetykselle, johtuen vanhasta 70-luvun materiaalista, jossa on valtavasti filmirakeisuutta.

    Ehkä kanava palaa takaisin surkeaan kuvanlaatuunsa, jottei minun tarvitse mitään sieltä tallentaa, ja että saan inspiraatiota massiivisille kuvanlaadun haukkumavyörytyksille.
     

    Liitetyt tiedostot:

  10. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Twitterin puolella Hero kanavalta kommentointiin, että ne koittaa neuvotella parempaa kuvaa kaapelin. Antenni on kuulemma TV5 tasoa.
     
  11. pekotu

    pekotu Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.02.2007
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    27
    Joudun toteamaan ettei välttämättä olekaan heron syytä huono kuvanlaatu, laitan tähän viestin minkä laitoin soneran keskustelupalstalle hiukan selventämään:
    Sain hero kanavan heattua itselleni maanantaina mutta kuvan taso oli aika heikkoa ja tänään kävin äitini luona hänelle hakemassa kanavaa. Kanavaa ei löytynyt joten tein kaikki pari kertaa uudestaan varman päälle tepselit pois ja tehdasasetukset ja kanava haut. Kanavaa ei vaan löytynyt, tein myös manuaalisen hauan mutta löysi muut kanavat nipusta mutta ei heroa. Kävin täällä sivuilla katsomassa tietoa ja kuinka ollakaan tuli deja vu muutaman vuoden taakse. Silloin sonera osti täällä turussa turun kaapelitv ja vaihtoi lähetys tapaa joten kaikki piti mhakeaq uudestaa. Melkein koko turku oli ilman kanavia ja ihmisisä jonotti digiboxien kaqnssa päivityksiin ja soneran silloiset ainoat ohjeet oli vaihtakaa johto liian heikko johto. Toisin sanoen meidän lähetys tekniikka on huonompaa kuin turun kaapelitv:n ja kaikki eivät tule johdoista läpi tai laitteista. Luulisi tv lähetyksen lähettäjä taso kun lähtee bisnekseen niin varmistaa, etttä kaikki laitteet pystyy näyttämään kuvaa.
    Nyt kun silloin sitten johtoja vaihdeltiin ja tämän jälkeen on myös uusi digiboxi jo ehditty hankkia( boxi vajaa 2v vanha ja on hd boxi hyvän tasoinen ja hd kaapelitv hyväksytty) niin kun laitoitte nyt tämän uuden kanavan jakeluun niin taas on tehot liian alhaiset ja taas kerran asiakkaiden vika ei heidän päässään koskaan mitään ongelmaa. Taaqsko pitäisi alkaa uusia johtoja ja asennuksia tekemään . Omissa laitteissa ei mitään vikaa toiminut moitteetta kaikki kanavat ja tallennukset mutta uusi kanava ei vaan toimi. Eikö olisi vaan helpompiu myöntää heikompi lähetys taswoa ja nostaa sitä kun tehdä asiakkaista syyllisiä vikaan. Ehdin jo antamaan nelonen media heron omistaja palautetta hunosta kuvan tasosta mutta jouduin lähettämään anteeksi pyynnön koska nyt tiedän minkä takia oma kuvan laatuni juuri kyseisellä kanavalla on heikko, koska lähetys kapasiteetti on huono ei jaksa kuvan laatu olemaan hyvä taikka huonompi tilanne muilla kun kanava ei jaksa tulla edes boxille asti, että sitä voisi alkaa katsoa. Nostakaa lähetys tehoa ja lopettakaa asiakkaiden kustannusten nostamista.

    Toivon mukaan sonera tekee asialle jotain vaikkakin epäilen. Eivät tehneet mitään silloinkaan kun pyyhkäisi turun kaapelitv:n pois ja vaihtoi heidän lähetyksiin. Tai sitten nelonen media jolle laitoin tosiaan uuden viestin jotta he voisivat tehdä soneralle jotain.
     
  12. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    En muista mikä ohjelma se oli ensimmäisenä iltana, mutta kertomallani bittivirralla kuva oli muuten hyvä, mutta ihan epäselvä. Ehkä lähdemateriaali oli niin heikkoa ja ylösskaalaus pilasi loput kuvasta.

    DVB-G:n vertailu osoittaa hyvin nykyisen tilanteen. Mulla on kaksi samsungia, monitorin takuuvaihdossa juuri ennen 3 v:n täyttymistä tullut 19" 1366x768, koska alkuperäistä mallia ei enää valmistettu ja Gigantin laajennuksen avajaisissa puoli-ilmaiseksi ostettu 21" 1920x1080. Pienempi skaalaa sd-lähetyksen jotenkuten, mutta isompi on paljon huonompi. Teräväpiirrossa molemmat ovat suunnilleen yhtä hyviä, pienempi vaikuttaa paremmalta tässäkin, mutta en ole isommin säätänyt kumpaakaan. Alasskaalaus tuntuu onnistuvan erinomaisesti halvoilla vehkeilläkin. Kokemukseni mukaan pienempi reso on tällä hetkellä ihan käypä laite jos halvalla saa, vaikka toisin jossain muistan suositellun.

    Pari päivää sitten kuolasin Kerttu Kotakorpea ja ihmettelin onko yle siirtynyt uutisissa teräväpiirtoon, piti oikein tarkistaa. Teräväpiirtokanavalta katsellessa sd:n taulu-tv-kuvakin voi olla melko kelvollista, myös 1366x768:n. Sd-kanavalta kuva on kaikissa taulu-tv:ssa aina kuraa.

    Putkia taitaa olla jo aika vähän, mutta jos kaikki ohjelmat tulisivat hd-kanavilta niin tilanne olisi jotenkin siedettävä. Hd-kuvasta erikseen rahastamista ei pitäisi sallia.

    Sd-kanavien lähettämisen ymmärrän hyvin ja se jatkukoon pitkään, koska virittimiä on niin paljon. Ei mun läppärikään pystyisi ainakaan nykyisellä käyttöjärjestelmällä näyttämään yhtään tarkempaa. XP:ssä on paremmat näytönohjaimen ajurit, mutta sitä en uskalla enää nettikoneessa käyttää.

    pekotun kirjoituksessa saattaa olla jotain perää. Sd-kanavat saan jaettua helposti, mutta hd-kanavien kanssa on ongelmia, ei tahdo saada puhdasta kuvaa kuin yhdellä virittimellä.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 12.11.2014
  13. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Fargo näytti maanantaina aivan karsealta. Eilen torstaina oli jo digitaalisesti puhtaampi. Häiritsevän sumea se silti oli, mutta tämä tosin vaivaa niin Nelosta, MTV3:sta kuin Subiakin.
    Ääni on surkeaa suomalaista tv-lähetystasoa, intro-musiikissa kompressori iskee ikävästi yhdessä kohtaa ja muutenkin ulosanti on laimea sekä dialogi epäselvä.

    Olisi kyllä mukava katsoa Ylen HD-kanavilta selkeän DD-äänen kera.

    Ei voi kuin ihmetellä, ettei sarjasta julkaistu blu-rayta pohjoismaissa. :hitme: Ei kellään olisi Fox-Paramountin mailia tiedossa?
     
  14. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Californication uusinnat näyttää karmealta, alle VHS-tasoa terävyydeltään. Nelosen kuvanlaatu 5. tuotantokauden jaksoissa oli muistaakseni ok SD-laatua antennissa.
     
  15. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Näyttää Turun Soneralla bittivirta nousseen tasan 1 MBit, nyt tulee tasaisesti 4,3 MBit ja kuva näyttää ihan hyvältä. On siis melko sama kuin TPR:n mainitsema TTV:n 0,55 MB/s. Oliskohan Fargon viimeiset jaksot lähetetty tällä kun en tullut kiinnittäneeksi huomiota kuvan laatuun.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 28.11.2014
  16. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    (Muiden ilmaiskanavien HD-lähetykset ovat noin 1 MB/s ja SD-kuvalla noin 0,33 MB/s)

    HERO:lla elokuvat lähetetään antenniverkossa 0,24 MB/s. Huikean valtaisa 0,26 MB/s sarjoilla voi ilmetä jos hyvä onni sattuu.

    Ihan tragikomediaahan tällainen bittivirta on. Paitsi että nyt tietää pitääkö asialle itkeä vaiko nauraa. Katsoja itkee ja kanavapäällikkö nauraa matkalla pankkiin kun tällainen kusetus menee 12 miljoonan sokean silmän lävitse siihen yhteen ainokaiseen aivosoluun, jota ne 6 miljoonaa "katsojaa" kollektiivisesti hyödyntävät kuvanlaadusta nautiskeluun.

    Tapan kaikki tallenteeni tältä kanavalta. Tai ehkä vielä katson josko kaapeliverkossa kanavan kuvanlaatu olisi jotenkin parempi. Mutta muilla kanavilla ei ole, vaan ilmateitse ja kaapelista tulee käytännössä sama bittivirta.
     
  17. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Lukijalle tiedoksi se mikä on selvää sanomattakin, että minä olen kopioinut tänne DVB Viewerin näytön sellaisenaan, joka tarkoittaa bittejä sekunnissa. Esitystapana DVB-G:n käyttämä on oikea. Jokainen muuntaa lukemat näppärästi päässälaskuna. HERO:n antenniverkon lukema on kyllä onneton.

    Ylen kanavilla DVB Viever on näyttänyt jo pitkään Soneran verkossa HD-lähetyksillä 7,2-8,8 MBit, eli vaihtelee joka hetki sisällön mukaan kuten pitääkin.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 28.11.2014
  18. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    DVBViewer PRO kirjoittaa minulla talteen myös .txt sekä .log -fileet, varsinaisen videofileen lisäksi. Lokifileestä näkee kätevästi toteutuneen tallenteen lopullisen bittivirran, tähän tyyliin:

    Yle TV1 HD 19.11.2014

    ******\19.11.2014 06-25-00 Yle TV1 HD Ylen aamu-tv.ts

    Device: ASTROMETA DTV Filter

    6:25:00 / 0:00:00 (~ 0,0 MB) Start
    6:25:01 / 0:00:01 (~ 0,8 MB) PID 310: H.264 Video, 16:9, 1920x1088, 25 fps
    6:25:01 / 0:00:01 (~ 0,8 MB) PID 850: AC3 Audio Stereo, 48 khz, 448 kbps
    9:35:01 / 3:10:01 (~ 11394,0 MB) Stop

    Average Data Rate: 0,999 MB/s
    Total Size: 11394,0 MB (11947522576 Bytes)
    Removed Filler Data: 159,2 MB (1,5%)



    Tekstifilekin on kätevä, siitä näkee EPG-datan ohjelmaselostuksen sun muuta hieman virheellistäkin tietoa, mutta silti file on hyödyllinen (etenkin jos sarjan jaksonimi ja jaksonumero ja tuotantokausi fileessä mainitaan). Kyseisen aamuteeveelähetyksen tietoja .txt-fileestä:

    [General]
    Version=1.1

    [Media]
    Created=19.11.2014 06:25:00
    Channel=Yle TV1 HD
    LastShown=30.12.1899
    LastPosition=0
    Played=0

    [0]
    Id=17141
    Date=19.11.2014
    Time=06:25:00
    Duration=03:05:00
    Title=Ylen aamu-tv
    Info=6.42 Resurssipula huolettaa poliiseja 6.51 Lasten paikantaminen kännykällä 7.17 Mihin maakaasua tarvitaan? 7.49 Yliopiston kammiosta kaupalliseksi menestykseksi 8.19 Jukka Lindström naurattaa uutisilla 8.45 Aamutohtori
    Description=
    Charset=255
    Content=32
    MinimumAge=0

    [Stats]
    Errors=0
    Size=11,13 GB (11947522576 bytes)
    Avr. Datarate=0,999 MB/s
    Device=ASTROMETA DTV Filter



    Virittimeni HD/kaapelivastaanotossa on noin 21 euron kiinalainen valkoinen USB2-dongeli tietokoneeseen liitettynä. Dongeli ymmärtää sekä T2- että C-signaalit perinteisen T-signaalin lisäksi. Uusin dongeliversio mattavalkoisella kumimaalilla on herkkyydeltään parempi kuin alkuvuoden kiiltävämuovinen maalaamaton versio, joka tuottaa enemmän datadroppeja.

    Henkilökohtaisesti minä käytän poikkeuksetta "gigatavua per tunti"-ilmaisua videofileiden bittivirrasta puhuttaessa aina kun taskulaskimella joudun asian itse laskemaan. Vaikka oikeasti tarkoitan gibitavua per tunti. Mutta 99,87654321% lukijoista ei tajua mikä gibitavu on, siksi pyöristän termin lukijaystävällisemmäksi gigatavuksi, vaikka siis taskulaskimella lasken ihkaoikeita bitintarkkoja gibitavuja. Ohjelmoija kun olen ollut ja gibeihin jo nuorena tottunut.

    Kiintolevytila ja sarjatietoliikenne ilmaistaan kymmenkantaisina mummogigoina (1000³), ja sellainen pyöristäminen hieman ärsyttää 1024-maailmaan (1024³) tottunutta silmää.

    Laiskana kopioin DVBViewer PRO:n tuottaman lokifileen ilmaisut sellaisenaan tähän ja aiempaan replyyni. Tarkistaen kuitenkin syntaksin oikeellisuuden, ettei ihan karmeaa matikkamokaa tule naputeltua tai kopsattua leikepöydän kautta.

    Normaalisti suollan gibitavuja per tunti -matematiikkaa, kuitenkin lyhentäen ilmaisun muotoon GB/h . Vaikka oikeasti pitäisi kertoa IEC-normitetusti GiB/h, mutta tämä merkintätapa on ruman näköinen ja sekoittaa kaduntallaajan päänuppia liikaa.

    Fillarikamerani tallentaa noin 8 GB/h, joka on jopa 10 kertaa niin massiivinen bittivirta kuin HERO-kanavalla (0,8x GB/h). Yli tupla datamassa kotimaisiin HD-lähetyksiin (3,5 GB/h) verrattuna. Tällaiset valtavat erot näkyvät kuvanlaadussa yksiselitteisesti.

    Suurin ero ilmenee liiketilanteissa. HERO-kuva (ja muutkin pilipalikanavat) menee leegoksi ja tunnistamattomaksi kubistiseksi taiteeksi heti kun kamera panoroi tai kuvassa vilistää liikkuvia asioita. HD-lähetyksessä liikkuva kuva huononee osittain, ja omalla kameralla (ja ammattikalustolla) kuvatussa videossa on ihan sama liikkuuko jokin asia kuvassa vai ei, kuvanlaatu on aina vakio.