Boardwalk Empire (HBO)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Samppa, 03.09.2009.

  1. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Siis puhutko tässä nyt Lostista? Pakko varmistaa, kun tuntuu niin vieraalle.

    Omasta mielestäni sarjan heikoin vaihe oli kaudet 5-6. Lähti vaan liian lapasesta ufosektorille. Omat lempijaksoni ovat nelosen päättävä ja kakkosen eka. Nelosen päättävä olisi voinut jopa päättää koko sarjan.

    Mielestäni Lost on kuitenkin kokonaisuutena ehdottomasti yksi parhaita sarjoja, joita olen nähnyt. Kovinta sinnittelyä vaati kuitenkin kaksi viimeistä kautta. Lopetus jätti ehkä toivomisen varaa, mutta milloinka ei.
     
  2. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    OT:
    No toki tuossa on se aspekti vielä että sarjan muuttuessa enempi selviytymistarinasta science fictioniin, kyseistä genreä vierastavat jättivät sarjan sikseen. Itsekään en tuota finaalijaksoa kummoisena pidä, mutta sitä edeltävät jaksot olivat mielestäni hyviä (sarjan sisäisellä skaalalla). Jos pitäisi nimetä sarjan viisi parasta jaksoa, niin yksikään niistä ei kyllä omalla listalla olisi 1-2 kausilta. Toki yksittäiset hyvät jaksot eivät välttämättä tarkoita hyvää kokonaisuutta. Mutta jakso/kausimäärän vähennyttyä mielestäni myös täytejaksoja oli huomattavasti vähemmän myöhemmillä kausilla.


    Noh, IMDb:n scoret on tunnetusti mitä sattuu mutta parempaakaan sämpleä en löytänyt: http://www.imdb.com/title/tt0411008/eprate?ref_=ttep_ql_3

    Kieltämättä ehkä oman kaveriporukan mielipiteet värittivät omaa kuvaa yleisestä mielipiteestä. Aika tasaisesti tuolla kärkipäässä näyttää olevan sekä alku, että loppupään jaksoja.

    Tästä olen kyllä samaa mieltä vaikka kutoskaudella mm. Ab Aeterno oli ihan hemmetin kova jakso. Tuo nelosen finaali jätti sellaisen fiiliksen ettei sarjaa tarvitsisi enempää tehdä ja toimi paremmin kuin itse sarjan finaali. Tämä yhdistettynä siihen että neloskausi oli mielestäni sarjan vahvin.
     
    Viimeksi muokattu: 28.01.2014
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Itsehän avasin arkun, mutta pitäiskö tämä Lostia koskeva siivota ihan minimissään spoilertageihin ja OT: eteen taikka mieluummin Lostin ketjuun (oletan, että sellainen on)?
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Finaalikausi on herättänyt yllättävän vähän (ainakaan aiheeseen liittyvää) keskustelua täällä. Keskeisiä hahmoja on karsittu pois koko kauden ajan, ja tilanne alkaa vaikuttaa melko tukalalta. Nyt on siis enää yksi jakso jäljellä koko sarjassa.
     
  5. Peetu73

    Peetu73 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2008
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno loppu hienolle sarjalle.

    En muistanutkaan koko James Darmodyn poikaa. No, sai sitten lopussa koston isänsä murhasta.
     
  6. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tyylikkäästi tultiin maaliviivalle, kuten arvata toki saattoi. Tarinasäikeet kaikkinensa saatiin tyydyttäviin päätöksiinsä, eli mitään suurempia kysymysmerkkejä ei jäänyt ilmaleijuntaan. Finaalijakson mahdollisesta "ylläristä" oli jo viikkoja pöhisty muilla foorumeilla (ja nämä spekuloinnit menivätkin oikein), joten yllätyksellisyys ei ollut ehkä sitä toivotunlaista luokkaa, vaikka kohtaus noin muuten oli varsin osuvasti sommiteltua päätöspistettä. Traagista ja samalla hetkellä myös oikeudenmukaisen kaunista. Jää mieleen.

    Hieno oli sarja kokonaisuudessaan ja todellakin sitä HBO-perheen ylempää nuolenkärkeä. Mistään tekemisen osa-alueesta ei suostuttu tinkimään laadun puolesta missään vaiheessa, joten kiittämiseksi kyllä käy.
     
  7. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli muuten saatu hämmästyttävän samannäköiset näyttelijät esittämään nuorempia versioita takaumissa. Ja tietty näyttelijät hallitsi tosi hyvin hahmojensa elekielen ja olemuksen. Heti oli selvää, kuka oli kukin.
     
  8. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Finaalijakso oli kyllä ihan tyylikäs, mutta pikkaisen hätäiseen mielestä tultiin maaliin.

    Tällainen pisti silmään:
    Capone yhtäkkiä oli aika selväjärkinen puhuessaan jälkikasvulleen. Mihin oli yhtäkkiä hävinnyt aiempien jaksojen huumehörhö arvaamaton persoona? Capone mielestäni muistutti enemmän aiempien kausien Caponea.

    Kuvatun lisäksi jäi yleisilmeestä muutenkin hahmojen kehityksessä sellainen kuva, että homma jouduttiin hätäilemään maaliin. Eli olisin kaivannut vähän pehmeämpää laskua toiseksi viimeisen ja tämän jakson väliin. Ehkä paikallaan olisi ollut joitakin jaksoja, joissa olisi keskitytty kuvaamaan hahmojen lipumista tähän suuntaan, mihin finaalissa päädyttiin.

    Oliko viimeisten jaksojen välillä joku isompikin ajallinen ero, koska tällainen irrallinen vikajakson fiilis pääsi syntymään?