Walter Mittyn ihmeelinen elämä (The Secret Life of Walter Mitty) (2013) (Ben Stiller / Ben Stiller, Kristen Wiig, Shirley Maclaine)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 16.12.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Ben Stillerin tähdittämä ja ohjaama hyvänmielen draamakomedia Walter Mittystä - tavallisesta miehestä, jonka arkisen elämän vilkas mielikuvitus muuttaa uskomattomaksi seikkailuksi.

    Walter Mitty (Stiller) elävöittää tavallista yksinkertaista elämäänsä uskomattomilla ja koomisillakin päiväunelmilla, joissa mikään haaste ei ole hänelle liian suuri: hän kiipeää jättimäisen jäätikön päälle tai pelastaa vanhuksen räjähdysvaarassa olevasta rakennuksesta. Kun Walter ei unelmoi ja haaveile, hän on sankarillisen alter egonsa vastakohta: ihan tavallinen työpaineiden alla elävä kaveri, joka on liian ujo pyytääkseen nättiä työkaveriaan (Kristen Wiig) treffeille. Kun kohtalo puuttuu peliin, Walter joutuu sukeltamaan tosielämään ja lähtee maailmanlaajuiselle matkalle, josta tulee seikkailu, jollaisesta hän ei olisi osannut edes villeimmissä kuvitelmissaan uneksia.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 27.12.2013 (USA:ssa 25.12.2013)
     
  2. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Stiller ei yleensä kauheasti nappaa mutta tämän traileri näytti kyllä pätevältä.
     
  3. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Traileriin oli kyllä saatu hieno tunnelma. Leffa vaikutti muutenkin Stillerin aiempia ohjaustöitä huomattavasti suuremmalta teokselta, jotain Forrest Gump -fiiliksiä välittyi myös, en tiedä tosin miksi.
     
  4. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Telkkarimainoksen perusteella menin katsomaan ja ehkä vähän odotin liikoja, kun jäi valjut fiilikset. Elokuvassa ei sinänsä mitään vikaa ole, mutta komediaa ei ole nimeksikään. Koin erittäin mukavina ne daydreaming kohtaukset, mutta jossain puolen välin tienoilla olisi voinut vähän kierroksia nostaa enemmän kun seikkailu jäi mielestäni vähän tyngäksi.
    Eli odotukset alas niin tämä on ihan OK viihdettä 3/5.
     
  5. aaveilija

    aaveilija Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2009
    Viestejä:
    252
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin katsomassa näin aattoiltana ja tykkäsin ja kovasti. Ainoa pikkumiinus siitä, että mielestäni joitain komediaosuuksia olisi voinut hieman hillitä, mutta kaikkinensa todella hyvä leffakokemus. Todella hyvä tasapaino toiminnan, draaman ja komediankin suhteen. Upea tunnelma ja fiilis, upeita maisemia ja kuvia. Stiller pärjäsi ihan mainiosti, mutta moni sivuosan (ja nimenomaan pienemmän sivuosan) tekevä näyttelijä on suorastaan huiman hyvä - etenkin Grönlannin ja Islannin osuudessa mukana olevat tyypit. Vakuutti: 4,5 / 5.
     
  6. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Stiller yritti käsitellä suuria teemoja, mutta kokonaisuus ei pysynyt täysin kasassa kaikessa elämäntarkoituksen etsinnässään. Alussa fantasiajaksoissa mentiin liian kovalla vaihteella (Benjamin Button -kohtaus oli kuin jostain toisesta elokuvasta mukaan eksynyt), mutta loppuvaiheessa jäähdyteltiin jo liikojakin. Suuren osan huomiosta sai taannoinen Lifen näivettänyt muuttuminen printistä nettiin. Matkailukin on toki hienoa, mutta kovin helposti se elokuvassa muutti keskushahmon koko luonteen. Kaunista kuvaa ja maalailevaa musiikkia tarjottiin sopivissa määrin.

    :):):)
     
  7. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ihmeen vähälle huomiolle on tämä leffa jäänyt. Eikö Stillerin pyrkimys vakavoitua ole sitten oikein yleisöä tavoittanut vai mistä mahtaa olla kyse? Todella hieno elokuva kaiken kaikkiaan ja tästä jäi lopputekstien pyörähtäessä todella hyvälle tuulelle. Walterin seikkailut olivat paikoin liikuttavan kauniita, ja osittain hysteerisen hauskoja. Hienosta soundtrackista puhumattakaan. Stiller myös ohjasi rainan ja mielestäni varsin onnistunut kokonaisuus tästä tuli. Melkein kaksituntisen leffan loppu tuli yllättävän äkkiä. Suosittelen lämpimästi ja toiminee "chick flickinä" myös.
    :):):):)+
     
  8. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Kuva ja musiikit ok, mutta muuten helppoa hömppää. Monessa paikassa arvioissa rinnastettu Forrest Gumpiin, en löytänyt yhteneväisyyksiä.

    Ehkä 2/5.
     
  9. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Walter Mittyn ihmeellinen elämä jäi teatterikierroksella näkemättä, mutta blu-ray löytyi jo alennusmyynnistä.

    Ben Stillerin ohjaajanura on ollut epätasainen, vähän likilaskuinenkin. Komedioiden hauskuus on jäänyt jotakuinkin väkinäiseksi (Zoolander, Tropic Thunder). Muiden ohjauksessa hän on toisinaan saanut loistaviakin roolisuorituksia aikaan (mm. Usko koetuksella, Sekaisin Marista, Painajainen perheessä). Valitettavasti Walter Mittyn ihmeellinen elämä kuuluu heikompaan kategoriaan.

    Elokuva perustuu James Thurberin klassiseen novelliin, josta on jo aikaisemmin tehty elokuvaversio Hurjimus (1947), pääosassa Danny Kaye. Stillerin sovitus on siirretty nykyaikaan ja Life-lehden toimitukseen. Päähenkilö on kuvastonhoitaja, joka uppoutuu epämukavissa tilanteissa unelmiinsa ja näin pakenee todellisuutta. Hänen oma elämänsä on rutiininomaista ja turvallista, mutta kuvitelmat ovat täynnä vauhtia ja seikkailuja. Sitten tärkeä negatiivi katoaa ja hänen täytyy lähteä jäljittämään valokuvaajaa eri puolilta maailmaa — ilmeisesti elämänsä ensimmäiselle ulkomaanmatkalle.

    Elokuva kärsii muutamista vakavista ongelmista. Ensinnäkin koko tarina on suurellinen ja kiusallisen ihaileva ”kunnianosoitus” Life-lehden loistokkaalle historialle — samanlaista tuotesijoittelua edustaa Google-yhtiö elokuvassa The Internship. Toisekseen elokuva on sisältöönsä nähden ylimittainen: noin 75 minuutin kohdalla aloin pitkästyä tykkänään, mutta tekelettä oli vielä 40 minuuttia jäljellä. Ylimalkaan juoni on turhan yksinkertainen ja verkkaisesti etenevä, kuin kehitysvammaisille väännetty, eikä se tunnu tarpeeksi omaperäiseltä. Normaaliälyinen katsoja tajuaa melko pian, että
    kadonnut negatiivi tulee löytymään Sean O’Connellin (Sean Penn) lahjoittamasta lompakosta, ja sitä joudutaan odottamaan toista tuntia.
    Tarina on väsätty väkinäisesti sellaiseksi, että päähenkilö voitaisiin lähettää jännittävälle matkalle eksoottisiin paikkoihin, ja asioita tuntuu osoiteltavan sormella. Kristen Wiig on loistava komedienne, mutta tässä elokuvassa hänet on pantu liikaa muistuttamaan ulkonäöltään Jennifer Anistonin hahmoa elokuvassa Kaameat pomot.

    Walter Mittyn ihmeellisen elämän ansiot jäävät heikkolaatuisen juonen varjoon: elokuva on kuvattu filmille, ja monet kuvasommitelmat ja lavasteet ovat visuaalisesti varsin vaikuttavia; ja Stiller tekee itse muutamia uhkarohkeita stuntteja, kuten ui hyisessä Pohjanmeressä. Tekovaiheita esitellään BD:n taustadokumenteissa; ne ovat melkeinpä kiinnostavampia kuin itse elokuva.

    BD:ssä on 7.1-ääni, ja kuvanlaatu on erinomainen.

    1½/5

    Lopuksi muutama pakollinen kuvanäyte pohjoismaisesta blu-raysta:

    1.
    [​IMG]

    2.
    [​IMG]

    3.
    [​IMG]

    4.
    [​IMG]

    5.
    [​IMG]

    6.
    [​IMG]

    7.
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2016
  10. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kävin tämän aikoinaan katsomassa teatterissa ja toiseenkin kertaan on tullut nähtyä. Oikein mukava hyvän mielen elokuva ja todella hienoa kuvamaisemaa. Uudelleenkatselua tämä ei kovin hyvin tuntunut kestävän.
     
  11. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Stiller pääsi yllättämään positiivisesti sillä tämähän on todellinen hyvän mielen elokuva. Hyvin tehty, hauska, lämmin ja hauska elokuva. 4/5.
     
  12. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tulipa vihdoin tämäkin katsottua. Vaikka alkupuoli oli vähän sekava jatkuvasti päälle ja pois kytkeytyvien mielikuvitusjaksojensa kanssa niin melko pian tarinan kerrontaan saatiin jotain tolkkua ja loppu onkin sitten hyvää matskua. Grönlanti ja Islanti olivat ehkä leffan paras osa.

    3,5/5
     
  13. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Katsoin Subin 16:9-cropatulta digitv-tallenteelta, mutta se ei pilannut tunnelmaa: Todellinen hyvän mielen elokuva, kuten Pazze julisti, ja joka paranee matkan edetessä. Onhan tämä toki naiivi aikuisten satu, mutta juuri sellaisena se pitääkin ottaa vastaan. Hienoja inhimillisiä käänteitä naamaan hierottuina. En oikein löydä tästä valittamista, paitsi ehkä sen verran, että elä nyt pärkele lähe kännisen kopterikuskin kyytiin. ****/*****.