Samsung 58" LED-TV UE58H5205XXE 499,-

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Jortikka, 26.09.2014.

  1. Coporob

    Coporob Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toissapäivänä saapui kyseinen tv. Muuten olen ollut super tyytyväinen laitteeseen, mutta pimeässä huoneessa katsottaessa näkyy iso noin kolmasosan ruudusta täyttävä pilvi. Pilveily häiritsee lähinnä hämärissä kohtauksissa kun kuvan pitäisi olla enimmäkseen musta. Onko muilla esiintynyt samaa ongelmaa?
     
  2. timosilakka

    timosilakka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.10.2014
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pari päivää on nyt ollut halpis-samsung käytössä ja tyytyväinen olen ollut. En ole huomannut pilveilyä mutta en tosin kovin kriittisesti ole tutkinutkaan. Firmiksen päivitin heti uusimpana sampan sivuilta. Millaisia säätöjä olette muuten tässä käyttäneet?
     
  3. tsaikkon

    tsaikkon Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo säätöjä kaipailisin minäkin. Ei sinällään että kuvassa mitään kaaottista olisi, mutta ainainen säätäminen kuuluu asiaan :) Ja näkisi myös miten paljon eroavaisuuksia löytyy asetuksissa...
     
  4. skullfrog

    skullfrog Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Iloisesti yllättynyt itsekin hinta/laatusuhteesta tämän ostoksen kohdalla :) Pari kysymystä kuitenkin:

    1. teksti-tv:tä selaillessa sivujen kirkkaus vaihtelee huomattavasti, joskus valkoinen palaa lähes puhki, kun taas toisilla sivuilla valkoinen toistuu todella tummana. Samaa kirkkauden(kenties taustavalon voimakkuus) vaihtelua olin huomaavinani leffassa jonka värimaailma todella tumma!. Onko tämä nyt joku asetus jota en keksi(olen kyllä kokeillut kaiken löytämäni), ominaisuus vai vika? Eli kun selailette teksti-tv:tä, niin huomaatteko eroa sivujen kirkkaudessa, taustavalossa, tms, vai näyttävätkö sivut toistensa kopioita värimaailmaltaan?

    Kirkkauden muutos tapahtuu vain HDMI-lähteistä, tv:n omalla virittemellä teksti-tv:n kuva on virheetön.

    Olen yritänyt palauttaa tehdasasetukset ja energiansäästö tai ekotunnistin ei ole käytössä.

    2. Onko olemassa mitään ratkaisua millä muistitikulle voisi ladata tietoa ilman tikun irroittamista televisiosta. Tai mahdollisesti ohjelmistoa joka simuloisi muistitikkua ja sitten vaan USB-kaapeli pc:stä televisioon?
     
    Viimeksi muokattu: 05.10.2014
  5. anoniitti

    anoniitti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tulipa vastaan tämmöinen, eli Samsungin televisioihin on saatavilla jonkunlainen "custom firmware". Tämä vaatii television roottaamista, jonka päivittäminen voi estää lopullisesti. Eli älkää päivittäkö ohjelmistoa jos haluatte televisioon jossain vaiheessa uusia ominaisuuksia. Itse en ainakaan huomannut 1116->1118 päivityksessä mitään uutta/eroa, eli kyseessä voi olla vain "tietoturvapäivitys" jolla koitetaan estää television modaaminen paremmaksi malliksi/ominaisuuksien lisäys.

    http://forum.samygo.tv/viewforum.php?f=73

    Nyt sitten voisi alkaa virittelemään keskustelua TV:n modauksesta. :) Verkko-ominaisuudet saattaisi mahdollisesti saada lisättyä halvalla sopivalla WLAN-usb sovittimella joka spooffataan parilla linux-komennolla Samsungin omaksi (kalliiksi) sovittimeksi jonka avulla TV:ssä olisikin sitten wlan http://wiki.samygo.tv/index.php5/Using_NoN-Samsung_USB_WiFi_dongles_with_TV Toki tuohon tarvitsisi sitten myös niitä älyominaisuuksia ohjelmistoon, eli Service menusta voisi löytyä kohtia mistä noita verkko-ominaisuuksia saisi päälle, esim. Smart Hubin saisi toimimaan. Googlettelin niin jotenkin saa myös esim. PVR-ominaisuudet päälle vanhemmissa Samsung-televisioissa joissa niitä ei normaalisti ole eli USB-tallennuksen digiboksiin. Esim. https://www.youtube.com/watch?v=Q5yHB3vHiqQ
     
  6. skullfrog

    skullfrog Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. tsaikkon

    tsaikkon Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    1


    Tuo linkin takaa löytyvä lista koskee 2009-malleja (B), tämähän on H ja sen verran uusi, ettei ilmeisesti vielä ole olemassakaan
     
  8. anoniitti

    anoniitti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    3
    1. Itse pistin pois kaikki mahdolliset dynaamiset ja kuvanparannus toiminnot. Valikoista löytyy taustavalon dynaaminen säätö varmaan kolmesta kohdasta ja lisäksi kuva-asetukset piti muuttaa "Movie" -moodiin kun "Standard" moodilla näkyi taustavalon pumppausta vaikka muualta oli kaikki jo valittu pois.

    2. Koitin aikaisemmin etsiä tietoa juuri tuosta usb kaapelista ja monessa paikassa sanottiin, ettei tuollainen usbikaapelihomma olisi mahdollista paitsi kai tuon SamyGon avulla. Simuloitu muistitikku olisi HSTI Wireless Media Stick https://www.youtube.com/watch?v=CJ8M61E8ZtE (esittää usbiasemaa mutta oikeasti hakee tiedostot verkosta wifillä). Yksi vaihtoehto olisi sitten joku Android laite esim. http://www.vidon.me/ tai joku dlna yhteensopiva tikku hdmi liittimeen joita löytyisi ebaystä reilulla kympillä tai chromecast n. 35€ suomesta, mutta mitenkähän näiden kanssa toimii eri tiedostomuodot esim. mkv, xvid? Tuo wireless media stick voisi olla juuri passeli laite pelkkien videoiden toistoon jos vaan löytäisi tuollaisen halvalla jostain.
     
  9. skullfrog

    skullfrog Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo HSTI Wireless Media Stick näyttäs olevan just mitä haen, vaan ei nopealla googlauksella löydy mistään myynnistä :(... Pitänee jäädä odottamaan jos joku modais tuon Sammygon tällä mallille :\

    SammyGota odotellessa, ajattelin testata Apple tv:tä ja tätä ohjetta, https://www.youtube.com/watch?v=n5kFXFNfJf4. Eihän se tietysti alkuperäiseen ongelmaa ratkaise. Mutta jakaapahan edes työpöydän langattomasti ja kaupanpäälle sais toivottavasti paremman käyttöliittymän Netflixille(kaukosäätimellä) :\

    Tulossa muuten Stockan hulluillapäivillä tarjoukseen tuo Applen boksi, https://stockmann.com/fi/hp/elektro...oistin-md199ks-a--170000/386752?itemId=298956
     
    Viimeksi muokattu: 07.10.2014
  10. antero2

    antero2 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä telkku on ollut kyllä hintaansa nähden. Mitä muut käyttäjät ovat mieltä - onko näytön pinnassa ostettaessa muovikalvo ja voiko sen ottaa pois? Itse koitin katsella näytön nurkkia mutten saanut asiaan varmuutta. Voiskohan siinä olla anti-glare coating, jota ei olisi tarkoituskaan ottaa pois.

    Aloin epäilemään suojakalvoa kun puhdistettuani näyttöä liinalla ja lcd-puhdistusaineella se jäi väkisinkin sumeaksi pyyhityiltä kohdilta.
     
  11. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    Noilla lcd-puhdistusaineilla on useampikin ihminen saanut näyttönsä pilalle. Kuiva tai hieman kostea mikrokuituliina on itsellä toiminut parhaiten.
     
  12. anoniitti

    anoniitti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    3
    Eipä tuossa mitään irroitettavaa suojakalvoa taida olla. Itse puhdistan näytöt niin, että pidän kuvaa päällä vähän aikaa niin näyttö lämpenee ja vesi haihtuu nopeammin pinnalta pois ja sitten ensin kostealla puhtaalla mikrokuidulla ja sitten kuivalla ja tulee tosi puhdas näyttö eikä jää jälkiä. Esim biltemasta saa hyviä. Ehkä aine on kuivahtanut näytön pintaan ja lähtisi mikrokuitupuhdistuksella pois?
     
  13. HaGGe

    HaGGe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    5
    Nyt hetken aikaa telkun omistajana oon kyllä ollut tyytyväinen. Kuvanlaatu on loistava, varsinkin HD:na! Mutta nyt äsken huomasin vähän valovuotoa yläreunassa sekä keskellä ruutua kahdessa kohtaa! Sinänsä ei haittaa, sillä nämä vuodot näkyvät vain sivultapäin katsottaessa. Edestäpäin ei haivaitse juurikaan vuotoa.
     
  14. marsep

    marsep Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.09.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näitä olisi gigantin outletissa hintaan 799. Tarjosin tuon tarjoushinnan, mutta vastatarjous ei ollut lähellekkään.
     
  15. Hydra

    Hydra Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
  17. Mustang243

    Mustang243 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2010
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuukauden verran telkun nyt omistanut ja ihan tyytyväinen olen ollut. Kuvanlaatu parempi kuin edellisessä LG:n 47LD450n -telkkarissa. Pientä cloudingia näkyy ruudun keskeltä hieman vasemmalle katsottuna. Tämän saa toki poistumaan, kun kevyesti mikrokuituliinalla painelee clouding kohtaa. Ei haittaa itseäni juurikaan, kun erottaa ainoastaan täysin pimeässä huoneessa ja tuolla painelutekniikalla se clouding poistuu pariksi viikoksi. Eli samalla kun telkkarista putsaa pölyt, niin voi samalla voi painelella ruutua kevyesti clouding alueen keskeltä.

    Itse "kalibroin" kuvan käyttämällä AVS HD 709 -levyä. Tuolta kun käyttää AVCHD (.exe) -vaihtoehtoa, niin voi polttaa tavalliselle dvd:lle ja käyttää hd-laatuista kuvaa PS3/4:sen kautta tai BD-soittimella. Elokuva-tila päälle ja kaikki kuvanparannus paskeet pois käytöstä. Nimesin vielä ensimmäisen HDMI-kanavan PC:ksi (tämä käsittääkseni poistaa noita kuvanparannustekniikoita pois käytöstä?). Pelitilaa ei kannata käyttää, se aiheuttaa kuvan "välkkymistä", kun se säätää kontrastia automaattisesti. Elokuva-tilassa tämä on pois päältä.

    Täällä ohjeita suomeksi ohjelman käyttöön jos tuntuu hankalalta.

    Jos haluaa Service-menua käydä ronkkimassa, niin sinne pääsee seuraavalla tavalla: Telkkari sammuksissa painat Info=>Menu=Mute=Power. Itse en ole tohtinut tuolta vielä säätää mitään. Pois pääsee sammuttamalla telkkarin ja kuva-asetukset nollaantuu samalla.

    E:
    Omia asetuksiani, jos joku haluaa kopioida.

    Kuvatila: Elokuva
    Taustavalo: 12
    Kontrasti: 95
    Kirkkaus: 48
    Terävyys: 12
    Väri: 44
    Sävy (V/P): V46 P54

    Lisäasetukset:
    Dyn. kontrasti: Ei käytössä
    Mustan sävy: Ei käytössä
    Väriavaruus: Luonnollinen
    Valkotasapaino: P- ja V-siirtymät -2, S-siirtymä +2


    Kuvavalinnat:
    Värisävy: Vakio
    Digitaalinen selkeä kuva: Ei käytössä
    MPEG-koh.suodatin: Ei käytössä
    Elokuvatila: Ei käytössä
    Led Selkeä liike: Ei käytössä

    Nämä TV-puolella. HDMI-puolella jossa vahvistin kiinni jonka takana on PC, PS3 & PS4 on kontrasti asetus 92, muutoin samat. Tuo "kalibrointi"-levy kannattaa tehdä uudelleen läpi, kun telkkaria on käytetty jonkin aikaa. Ilmeisesti paneelin ominaisuudet saattavat muuttua, kun käyttötunteja on alkanut kerääntyä.
     
    Viimeksi muokattu: 28.10.2014
  18. tsaikkon

    tsaikkon Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    1
    Millä saatte nuo "laajemmat" kuvan säädöt näkymään kun käyttää hdmi-lähtöjä? Mulla osa näkyy harmaina ja kuvatilassa voi valita vakion ja viihteen väliltä...elokuva puuttuu kokonaan.
     
  19. Mustang243

    Mustang243 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2010
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pelitila päällä?
     
  20. skullfrog

    skullfrog Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama kyssäri mielessä. Jos nimeän ensimmäisen HDMI-kanavan pc:ksi, kuten Mustangin kertoo tehneensä -> en saa valittua Elokuva-tilaa :\