Sony KDL-50W828 vai Panasonic TX-55AS650E?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana HaGGe, 22.09.2014.

  1. HaGGe

    HaGGe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    5
    Hei,

    Vanhemmat ostamassa uutta televisiota olohuoneeseen ja oon nyt vähän katsellut heille otsikossa olevia töllöttimiä! Hintaluokan tulee olla max.1000€. Tuo Pana olisi hieman isompi ja ilmeisesti kohtalaisen hyvä kuvanlaadultaankin, mutta minkälaisia kokemuksia teillä on uusien Panojen kuvasta SD- ja HD-lähetyksissä kaapeliverkossa? Sonyn uusissa malleissa on kokemuksen pohjalta ainakin hyvä kuvanlaatu yleensä, mutta ruutu on tuon 5" pienempi.

    Televisio on siis tulossa ihan olohuonekäyttöön, joten vain television ja mahdollisesti netflixin/youtuben katsomista. Kotiteatterihuone on vanhemmilla erikseen. Lähinnä käytön selkeys sekä mukavuus, kuvanlaatu kaapelilähetyksissä ja laitteen ulkonäkö vaikuttavat. Paljon kehuvia kommentteja olen lukenut molemmista Verkkokaupan ja Gigantin sivuilta, mutta onko täällä kokemusta ja mielipidettä antaa? Telkku tilataan todennäköisesti Verkkokaupasta, vähän sikaa säkissä periaatteella sillä tuntuu ettei näitä malleja löydy oikein lähistöltä ja hinnat ovat melko edullisia VK:ssa.
     
  2. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tänään sais vielä Expertin nettikaupasta 55w955 mallin alle tonnilla?!
     
  3. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Jotenkin näissä jää se oleellisin kertomatta eli millä paneelilla tarjotaan.

    IPS:illä katselukulma on huomattavasti parempi, mutta taas mustantaso kärsii, sekä tarjolla on melkeinpä vain glossypintaisia televisioita, joista voi omaa kuvaansa nauttia, kuten myös auringonpaistetta. Siis kun telkkari on kiinni, niin efekti on vähintäänkin riittävä.
    Kokemusta on Samsungin 50" plasmasta, jonka kanssa naapuri jossain vaiheessa illanviettoa ihmetteli että tuleeko tuolta jotain muutakin, kuin omaa naamaa.:D

    Eli jos telkkaria katsotaan vain suoraan edestä, niin ehdottomasti Sony. Joka ei ei siis ole peililaatua.

    Mutta jos suvulle halutaan tarjota kuvaa, niin varmaankin Panasonic on erinomainen vaihtoehto.

    Itse ostin juuri Sony KDL-55W815 telkkarin, joka on ulkonäöltään varmastikin parasta mitä on tarjolla 55 tuumaisissa.
    Varjopuolena sitten kuvan muuttuminen harmaammaksi kun katselukulma siirtyy enemmän sivuun tai katselee ylhäältäpäin.
    Suoraan edestä kuva on hieno.
    Ilmeisen samanoloinen paneeli kuin katsomassasi 828:kin. Erona ns.600Hz verrattuna 828:in 800Hz.
    Molemmissa 100Hz paneeli ymmärtääkseni, kuten myös Panasonicissa.

    Telkkarin osto tällä hetkellä on lähinnä taidelaji, joka oikeasti kannattaisi siirtää myöhempään ajankohtaan, kunnes hinnoittelut kaikkien tulevien oledejen, 4k:n ja muiden toimivuuteen liittyvien asioiden kanssa saadaan kuluttajille sopivaksi.

    Eli tarpeen mukaan.
    Jos nyt tarvitaan, kuten itselläni oli, niin jo nyt mietin teinkö oikein.
    Vaikka telkkari on tosiaankin todella hieno kuvallisesti ja sekä myös ulkoisesti.
    Pitäisi olla tyytyväinen, mutta kun se 4k ja oled jäi kummittelemaan..
     
  4. HaGGe

    HaGGe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    5
    En ainakaan huomannut mitään, että vain tänään saisi, vaan varmaan niin kauan kuin tavaraa riittää? Mutta yksi vanhempien tuttu työskentelee Expertillä ja kysyvät häneltä huomenna saatavuudesta. Tämä on ihan varteenotettava vaihtoehto, vaikka mustan sävyä nyt on vähän haukuttukin.

    Mutta tuli vielä itselle yksi vaihtoehto mieleen, mikä tosin voi olla täysin virhe. Nimittäin Philips 58" 4K Smart LED-TV 58PUS6809. Muutamaa philipsiä nähnyt, niin kuvanlaatu on ollut vaihtelevaa. Joissain todella hyvä, ja joissain ei lainkaan kehumista. Ja lisäksi ihme nykimistä on ollut joissain pleikkaripeleissä, mutta en ainakaan usko että vanhempani mitään pelaisivat.. :D
    Mutta tämä ei ainakaan olisi hinnalla pilattu kokoon nähden, ja jonkin näköistä 4K-kuvaa tuuttaa myös pihalle. Arvosteluita tästä nyt ei tunnu löytyvän ollenkaan, kuten monesta muustakaan philipsistä.. Pitää yrittää käydä katsomassa tossa lähimmässä Gigantissa tätä. Vanhemmat asuvat eri paikkakunnalla, missä giganttia ei ole niin pitäisi tilata sinne.
     
  5. HaGGe

    HaGGe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    5
    Päädyttiin sitten tilaamaan tuo Sonyn KDL-55W955. Tänään se saapui ja kävin asentamassa sekä opastamassa. Kuvanlaatu on kyllä todella hyvä, ihan alkuperäisilläkin säädöillä ja telkku on helppokäyttöinen! 3D:n laatu yllätti myös erittäin hyvin, vanhemmatkin innostuivat tästä. Lasitkin olivat mukavan tuntuiset päässä.
     
  6. JermuJuhani

    JermuJuhani Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2014
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusi käyttäjä ilmoittautuu foorumille. Tarkoituksena päivittää vanha 37" LG uudenpaan ja isompaan ja tuo Sony KDL50W828 on tällä hetkellä paalupaikalla. Pari kyssäriä olisi foorumin asiantuntijoille:

    - Onko tuota KDL-50W828:a eri versioina? En siis tarkoita kokoa vaan esim. sitä että onko KDL-50W828 sama kuin KDL-50W828BBN?

    - Netflix ja Viaplay ovat molemmat käytössä, tällä hetkellä WLAN:in kautta läppärin ruudulta. Netflixiin löytyy ilmeisesti valmis sovellus Sonyn valikosta mutta miten onnistuu Viaplayn katsominen? Nettiselaimen kautta vai?

    - Entäs nuo perinteiset Katsomo, Ruutu, Areena jne?

    - Olisiko joku muu merkki/malli varteenotettava vaihtoehto tuolle 50" Sony KDL50W828BBN:lle jos budjetti ei saa venyä yhtään yli tuon 950 €:n? Katseluetäisyys on n. 3,5 metriä
     
  7. Dr Asko

    Dr Asko Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2014
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama laite on kyseessä. Nuo kirjaimet vähän saattavat vaihdella sen mukaan, missä maassa telkkari on myynnissä. Tuo viimeinen N käsittääkseni merkitsee Nordic-mallia. Eli on niissä maakohtaisia pieniä eroavaisuuksia olemassa, mutta sama malli kuitenkin kyseessä.
     
  8. JermuJuhani

    JermuJuhani Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2014
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    OK, kiitos Askolle selvennyksestä mallimerkinnöissä. Nuo muut jutut taitavat olla enemmänkin makuasioita. Samsung oli ennakkosuosikki ennen kuin työkaveri kertoi palauttaneensa pari kalliimman pään Samsungia valovuotojen, huonon kuvan ym. takia.
     
  9. JermuJuhani

    JermuJuhani Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2014
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on Sony kannettu kotiin ja koekäytetty. Ainakin vielä on hymy aika leveä.
    Viaplay ei taida toimia muuta kuin läppärin kautta HDMI-piuhaa pitkin.
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2014
  10. RPZ

    RPZ Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    276
    Saadut tykkäykset:
    0
    Chromecast on yksi vaihtoehto Viaplayhin, tuki pitäisi nykyisin olla http://viaplay.fi/device_android. Varmaan jossain vaiheessa tulee se hommattua omaan 828:iinkin.
     
  11. JermuJuhani

    JermuJuhani Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2014
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kenelläkään tietoa, mikä langaton näppäimistö on yhteensopiva Sonyn kanssa? Microsoftin näppis ainakin ilmoittaa heti kun USB-palikan laittaa kiinni porttiin että "USB-laite ei ole tuettu". Hiiren kursori on ainut jota saa liikutettua, näppäimet eivät toimi.
     
  12. tubelix

    tubelix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    4K saatavuus on vielä rajoitettua. TV-lähetykset ova käytännössä enintään Full HD -tasoisia (1080p). Full HD -näyttölaite riittää todennäköisesti vielä pitkään. Itselläni ei ole kiire hankkia 4K laitetta.