Mikä olisi paras 42" Plasma SD lähetyksiin?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Ollieno, 15.01.2014.

  1. Ollieno

    Ollieno Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2014
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hakusessa olisi paras tavallisia antennilähetyksiä (tarkkaan ottaen DVB-T 720x576 lähetyksiä) toistava 42 tuuman 1024x768 resoluution plasma. Muilla ominaisuuksilla ei ole mitään merkitystä minulle.

    Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta olen katsellut viime vuosina satoja tunteja tuttujeni luona erikokoisia lcd ja plasma taulutelevisioita ja minä en yksinkertaisesti totu HD tasoiseen kuvaan, se on liian tarkka minun makuuni. Koko ikäni olen katsellut putkitelkkua haaleilla ja neutraaleilla väreillä ja silmäni/aivoni ovat tottuneet siihen niin paljon että en edes halua asiaan muutosta.

    Isompaa ruutua kuitenkin kaipaisin varsinkin urheilulähetyksiä varten ja viikkokausien kaupoissa pyörimisen jälkeen olen tullut siihen tulokseen että 42 tuuman taulutv on minulle se aivan maksimikoko. Kaupoissa on kuitenkin vaikea verrata kuvanlaatua, se näyttää aika kuralta vähän jokaisessa televisioissa, plasma vaikuttaa kuitenkin näyttävän paremmalta kuin lcd ainakin jos on kyse tavallisesta SD lähetyksestä.

    Silmämääräisesti sanoisin myös että 1024x768 resoluution plasma toistaa SD lähetykset paremmin kuin Full HD vaikka monet sanovat että se riippuu skaalaajasta tms. Netistä olen tietysti etsinyt tietoa ja sen perustella panasonicin TX-P42X60 olisi siitä paremmasta päästä, mutta onko kenellekään tietoa vielä paremmasta mallista? Nyt alkaa hankinnalla olla kiire jos plasmojen valmistus on loppumassa kokonaan.
     
  2. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    No tuota SD-kuvan laatua itsekin vähän mietiskelin kun vaihdoin 42" 1024x768 plasman vähän isompaan 50" full-hd plasmaan (VT60). Mutta huoli oli turha, värit sain kyllä säädettyä ihan niin haaleaksi kuin haluan, samoin mpeg-pakatun kuvan pehmennyksellä voin tasoittaa reunoja jolloin se näyttää samalta kuin edellisessä plasmassa. Samoin voit säätää HD-kuvan värejä ja terävyyttä jos se häiritsee.
     
  3. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Noiden kauppoissa päällä olevien televisioiden perusteella ei kannata tehdä johtopäätöksiä. Ne ovat usein ns. "myymälätilassa" ja säädöt tapissa, mikä saa hyvänkin television kuvan näyttämään pahimmillaan karmealta. Suosittelen myös vielä harkitsemaan HD-lähetyksiä. Onhan totta että suurin osa lähetyksistä on ja tulee olemaan vielä perustarkkuuden lähetyksiä, mutta kyllä HD-kuva erottuu edukseen etenkin urheilua katsottaessa, siitäkin huolimatta että lähetettävän materiaalin taso vaihtelee. Oikein säädetty HD-kuva on miellyttävää katsottavaa. Yleisin virhe teräväpiirtokuvaa koskien on se, että terävyyttä on liikaa. Liika terävyys tuo kuvaan sahalaitoja ja saa sen helposti näyttämään "keinotekoiselta". Sen vuoksi terävyys säädetään yleensä minimiin teräväpiirtoa katsottaessa, ja se pidetään myös aika vähäisenä normaaleja digilähetyksiä katsottaessa, tämä toki riippuu televisiosta. Liika terävyys korostaa myös digikuvan pakkausvirheitä.

    Suosittelen että annat myös aikaa uudelle televisiolle. Putkitelevisiosta taulutelevisioon siirtyminen on iso harppaus, ja taulutelevisiota ostettaessa kannattaa sikäli unohtaa kaikki mikä päti putkitelevisiota ostettaessa. Ainakin itsellä monet asiat vaativat ainakin sen viikon että niihin tottuu, ja loppujen lopuksi moni asia on tottumiskysymys.
     
  4. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Niin ja tosiaan ainakin kaapelissa pystyy jo kohtuu hyvin välttelemään SD-kuraa. Yle(1+2), Mtv3, Nelonen ja Fox ovat kaikki saatavilla HD-versioina. (Yle kahdella erillisellä kanavalla noin kahden viikon päästä.) Vaikka materiaali ei olisikaan HD (esim. Mtv3 uutiset), niin silti kuva on n-kertaa parempi kun HD-kanavalla on tarpeeksi kaistaa käytössä, eikä kuvaa ole ylipakattu.
     
  5. jussi2

    jussi2 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Natsi- eli mainoskanavilla tuppaa vaan ne mainokset olemaan hyvälaatuisempaa HD:ta kuin itte ohjelmat...
     
  6. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    352
    Saadut tykkäykset:
    72
    Panasonic 42 VT20 sd kuva on mielestäni tosi hyvä, en tiedä onko siinä hyvä skaalain. Juuri tämän takia ei ole tullut tämän vuoden VT:tä
    hommattua. Onkohan noissa viimeisissä Kuroissa miten hyvä SD-kuva, ken tietää saa kommentoida.
     
  7. lanchez

    lanchez Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Imo vt20 on paskempi skaalan kuin vt60, mutta näyttäisi mielipiteitä nämä sitten olevan.
     
  8. jmv28

    jmv28 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2009
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    1
    ^^ Itselläni on 8g Kuro 42", siinä SD-kuvan laatu todella hyvä, ja muutenkin toiminut moitteetta. Kuroahan enää valmistettu useampaan vuoteen, mutta käytettynä voisi ehkä saada edukkaasti. Nykyiset Pana-plasmat käsittääkseni hyviä myös, mutta taitaa niidenkin valmistus loppua..
     
  9. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    352
    Saadut tykkäykset:
    72
    Kiitos, olen kuulostellut kohtuuhintaisia Kuroja, mutta yli tonnia näyttää olevan pyynti, vähän turhan hinnoissaan, jos
    vertaa tämän vuoden VT-sarjaan.
     
  10. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Ihan samaa mieltä. Oletuksena telkkareissa on usein säädöt, joilla kaupassa pyörivä HD-videopätkä näyttää elämää suuremmalta, mutta normaalissa käytössä kuva näyttää pahalta erityisesti SD-lähetysten kanssa. Mä usein tuttujen luona kyläillessä säädän telkkarin pielessä olevat asetukset kuntoon. ;) Yleisimmät ärsytykset ovat yliterävöinti, liiallinen kontrasti (musta ja/tai valkoinen pää tukossa) ja MPEG-kohinanpoisto, joka saa kasvot näyttämään vahanaamioilta.
     
  11. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
  12. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Eilenpä kuriiri toi television ja tuli tehtyä myös ensimmäiset kalibroinnit.

    Vaikka X60 onkin Panasonicin televisiomalliston halvin laite, niin siitä löytyy silti 2-pisteen harmaasävysäätö sekä 3D-värienhallinta pääväreille. Custom-kuvatila oli vakiona tarkin, vaikkakin senkin valkotasapaino oli hieman vihreään päin kallellaan. Harmaasävystä ei ole täysin lineaarinen tumman pään osalta, joka tarkoittaa että 2-pisteen säädöllä sitä on hankala saada täysin kohdalleen. Ongelma ei kuitenkaan testikuvamateriaalin perusteella juurikaan näy.

    Värienhallinta toimii tehokkaasti ja päävärit saakin rukattua erinomaisesti kohdilleen. Sivuväreistä keltainen jää epätarkimmaksi, mutta onneksi senkin DeltaE on alle 3, joka tarkoittaa sitä että kuvamateriaalilla mahdollista virhettä saa kyllä etsiä haukan silmin.

    Mustan tasoksi mittasin 0.008 ft/L eli 0,027408cd/m2. Kirkkaudeksi saa helposti kalibroitua 120cd/m2:iin, varaa olisi vielä suurempaakin kirkkauteen. Pohjamustan tasossa X60 häviää kalliimmille ST60 mallisarjan plasmoille, mutta muista saman hintaluokan laitteista ei ole sille vastusta.

    X60 on tosiaan HD Ready -televisio, koska paneelin natiiviresoluutio on 1024x768. Testailin erilaisia materiaaleja noin 2,5 metrin katseluetäisyydeltä ja vaikka haukan silmät huomasivat hienoisen resoluution menetyksen FullHD-materiaalilla, ei ongelma ole vakava. Mikä tärkeintä, loistavan väritoiston sekä täysin kelvollisen harmaasävystön lineaarisuuden perusteella unohdin jatkuvasti, että katselen 360 euron televisiota. Kalliimmassa ST60:ssa ei ole kalibroitunakaan ainakaan mainittavissa määrin parempi väritoisto kuin tässä mallisarjan halvimmassa budjettilaitteessa. Laite ottaa normaalisti sisään myös 1080p-signaalia.

    X60:n SD-kuvanlaatu on yksinkertaisesti loistava. En ainakana keksi yhtään syytä sille, miksi se olisi huonompi kuin kalliimmissa mallisarjan laitteissa. Kuva on hyvin stabiili ja eikä plasmoille ominaista line bleedingiä näy juuri ollenkaan. Ainut mieleen tuleva ongelma on heijastuksenestokalvon puute, mikä voi tehdä kuvasta hailakan kirkkaammassa valaistuksessa. Onneksi tätä voi sentään kompensoida nostamalla kuvan kirkkautta tai yksinkertaisesti pimentämällä katselutilaa.

    Uskallan kyllä väittää, että X60:ssa on parempi kuva kuin 42" 8G-kurossa. Toisenlaisen ditheröintitekniikan johdosta kuva on rauhallisempi ja signaalinprosessointi on vuosion varrella parantunut sen verran, että vanhemmista Kuroista ei ole enää vastusta. 9G:n kanssakin asia on jo niin ja näin. En ainakaan minä kaipaa entistä LX5090 Pioneeriäni laisinkaan, kun Panasoniccia katselen.


    katso liitettä 16987
     
  13. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kiitos Collusion, X60:stä voi siis hyvin suositella edullista 42":sta etsivälle :thumbsup:
    32ms viive joten soveltuu hyvin myös pelaamiseen.
     
  14. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    42ST60 nyt Expertiltä 499,-. Houkuttelisi..
     
  15. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Laitoin itselleni tilaukseen, eihän hyviä televisioita ole koskaan liikaa :D
     
  16. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Nehän meni nopeaa expertiltä.

    Aamulla kävin ihmettelemässä televisioita liikkeessä ja samalla myyjä kertoi että osta verkkokaupastamme kyseinen ST60-plasma. Saldo oli vain nollilla ja kera kommentin "ota yhteys liikkeisiin". Myyjä möi sitten varastonsa viimeisen tuolla 499€-hinnalla :king:

    Nythän ei enään kyseistä laitetta löydy expertin sivuilta.
     
  17. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Niin vain kävi että ST60 vaihtoi omistajaa ja X60 jäi vielä taloon. Vaikka ST60 olikin monin puolin hienompi vehje, oli siinä on muutama perustavanlaatuinen vika, joita en mitenkään pystynyt sulattamaan.

    Ehkä suurin ongelma on APL:n mukana heittelevä valkotasapaino ja sitä myöten myös väritoisto. Mitä enemmän valkoista ruudulla on, sitä vähäisemmäksi sinisen värikomponentin osuus käy ja täten kuva alkaa näyttää vihertävältä. Tämä pätee myös väritoistoon, sillä vaikka värit mittautuvat todella hyvin testikuvioilla, on oikealla materiaalilla havaittavissa tietynlaista "hillittömyyttä".

    Toinen silmiini osunut ongelma, joka ei välttämättä kuitenkaan vaivaa kaikkia katselijoita, on väriliukujen porrastuminen kuvan liikkumisen myötä. Panasonicin ditheröintimenetelmä pyrkii pitämään kuvan aina mahdollisimman puhtaan näköisenä tinkimällä bittisyvyydestä kuvan liikkuvien osioiden kohdalla.

    Kolmas ongelma on yksinkertaisesti kuvan välkyntä. Tämänkin näkeminen on pitkälti henkilökohtaista, mutta ilmiö rasittaa pidemmässä juoksussa ainakin omia silmiäni.

    Eipä ole ihme, että 4K-plasmoja ei ole näköpiirissä. FullHD-resoluutiokin on plasmojen osalta jo jonkunasteinen kompromissi, joka käy selvästi ilmi selvästi kun vertailtavana on stabiilimpaa kuvaa tarjoileva matalaresoluutioisempi HD Ready-plasma.
     
  18. Ollieno

    Ollieno Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2014
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain vihdoinkin ostospäätöksen tehtyä kiitos tämän ketjun viestittäjille, Collusion kallisti kupin lopullisesti X60 suuntaan. Ostin X60 hintaan 366€ mustasta pörssistä ja pidän sitä kuvaanlatuun ja 42" kokoon nähden erittäin edullisena.

    Koko ikäni olen katsonut putkitelkkua ja tämä telkku tuottaa juuri sopivan neutraalin kuvan antennilähetyksiin. Kyllä nyt kelpaa katsella urheilua isosta ruudusta hyvällä kuvalaadulla, en voisi olla tyytyväisempi :thumbsup:
     
  19. MOP

    MOP Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2006
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hankittua TX-P42X60E telkku. Nyt tarvitsisin ne kalibroidun kuvan parametrit. Löytyykö ne jostain netistä? Mitä asetuksia olette käyttäneet?