Logitechilta uudet kapulat: Logitech Harmony Ultimate ja Smart Control

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana Mika, 16.04.2013.

  1. Peke78

    Peke78 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.12.2005
    Viestejä:
    550
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti, nyt meni perille. :D Tämä tosiaan auttoi, kokeilen eka ilman lisäsilmiä kun laitteet on samassa tilassa ihan vierekkäin.
     
  2. painman

    painman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2001
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulla hubi on videotykin kanssa samassa tellingissä, lisäsilmät ei käytössä ollenkaan. Kaukosäätimestä itsestään voi säätää, mistä minkäkin activityn ir-komennot lähtee, hubista, 1 / 2 silmästä, molemmista tai pelkästään kaukosäätimestä.
     
  3. Peke78

    Peke78 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.12.2005
    Viestejä:
    550
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites nuo säädetään? Mulla kake valitti et joko jommin kummin ja sit ei toimi enää tabletilla ohjaus.
    Mut itse asiaan; eipä mennyt kaken ohjelmointi kuten piti. Denonin löyti, kuin myös Elisa Viihde boxin mut TV:tä(LG 65UB950V) ei. Ja eipä komennotkaan pelitä. :grr: Boxia ohjaa muuten ok, mutta volumesta ei tapahdu mitään, vaik kysymykseen millä säädät äänenvoimakkuutta vastasin et Denonilla. Vittu, mä luulin et ton ohjelmointi käy ku tanssi vaan. TV:n kakea ku yritin parittaa sit "manuaalisesti" niin peräti virtanapin komennon sen otti vastaan, mut ei mitään muuta!!! Prkl, luulis tuon hintasen kapulan jo toimivan! Lisäksi Denonia laite ei kyennyt ohjaamaan kuin tason luukku auki, vaik hubi siel sisällä. Pitää rueta tekee johtoviidakkoa sinne noilla IR-silmillä!
     
  4. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Kyllähän Logitechin yleissäätimet ovat vaatineet manuaalista tunausta ja hienosäätöä niin kauan kuin itse muistan, eikä Ultimate tee poikkeusta sen suhteen. Perusasiat voi saada toimimaan jonkin laitteen kohdalla aika hyvinkin, mutta aina pientä säätöä jokunen laite vaatii. Itselläni ei ole väliä kummalla ohjaa, tabletilla tai itse kaukosäätimellä. Hyvin toimii molemmilla. Hubi on TV-tason sisällä, ja lisäsilmät myös tason sisällä. Tason päällä pelkkä TV.

    Jokunen päivä sitten Logitech päätti viimein päivittää myös ontuvaa iOS-sovellustansa, ja etenkin tablettikäytössä käyttömukavuus nousi aivan uudelle tasolle. Eihän se edelleenkään kaukosäädintä korvaa tai ohita, mutta hyvä että käyttömukavuutta parannettiin.
     
  5. jarb

    jarb Guest Guest

    Liittynyt:
    04.06.2005
    Viestejä:
    307
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa vikaa, poistin koko asennuksen ja tein uudelleen. Nyt toimii. Kokemusta on hankittu aiemmin 525 säätämisestä.
    Marantz on avoimen tv-tason päällä television vieressä, ja saa tähtäillä hubin ja ir-silmät todella tarkasti (virta menee päälle helpommin).. Hubi vaikuttaa jopa suuntaavalta? Liekkö jäänyt ir-ledit laittamatta, odottelen tuen vastauksia.
     
    Viimeksi muokattu: 26.09.2014
  6. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Tuli päivitettyä Harmonyn 900 Ultimateen. Komennot menevät paljon varmemmin ja ripeämmin perille kuin ysisatasella. Samoin konffiksen lataaminen kapulaan langattomasti on kyllä hieno juttu. Konffiksen siirto vanhasta uuteen kapulaan onnistui pääpiirteittäin hyvin, "soft buttonit" (eli itse määritellyt kosketusnäyttökomennot) eivät siirtyneet vaan ne piti tehdä uusiksi.

    Tabletti- ja mobiiliappsit ovat tainneet päivittyä hiljattain, pikaisella testauksella eivät vaikuttaneet kovin käyttökelpoisilta, sekavia ja liikaa pyyhkimistä sinne tänne. Tutkaillaan enemmän paremmalla ajalla.

    Suurin miinus tulee laitteen ergonomiasta, varsinkin TV:tä katsellessa. Paljon käytetyt Info ja EPG napit ovat kapulan alareunassa hankalassa paikassa. Ysisatanen sopi paljon paremmin lapaseen. En edelleenkään niin välitä kosketusnäytöstä, näyttö+erilliset napit Harmony 700 tyyliin olisi mieluisampi ratkaisu. Ja nyt tuo näyttö on vielä sijoitettu keskelle kapulaa jonne peukku luonnollisesti hakeutuu >:-/ Itse näytön toiminta on parempi rullailuineen parempi ratkaisu kuin erilliset sivut 900:ssa. Näytössä myös häiritsee eletoimintojen kuvake, se syö yhden rivin komennoilta.

    Vähän ristiriitaiset fiilikset kapulasta, mutta eiköhän tuo nyt jää käyttöön kun on kerran hommattu. Ergonomisempaa Harmonya odotellen...
     
  7. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Onhan myös mahdollisuus kokeilla add-on kapulaa, jossa ainakin osa asioista vastaa niihin asioihin, joista Ultimate-säätimessä et ensituntumalla pidä. Jos pääsääntöisesti käyttää vain joitain aktiviteetteja, voi add-on-kapula osoittautua näppäräksi lisäksi/vaihtoehdoksi - etenkin jos ei pidä kosketusnäytöstä.

    [​IMG]
     
  8. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Joo, tuo kävi itselläkin mielessä. Mutta sitten oltaisiin taas siinä useamman kapulan loukussa, joka on perimmäisin syy Harmonyn käyttöön. Itse kun tarvitsen noita itse määriteltyjä komentoja koska käytössä on kaksi näyttölaitetta ja digiboksissa on mitä ihmeellisimpiä nappuloita. Pitää käytellä muutama viikko ja katsella miten tuohon tottuu.
     
  9. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin itse pelkän smart controlin jossa siis hubi ja tuo ylläoleva pikkukake. Olen ollut harvinaisen tyytyväinen sen toimintaan koska jokapäiväiset toiminnot onnistuvat täysin (käytössä enimmäkseen HTPC, PS3, XBOX360, vahvistin, töllö, kangas ja tykki). Kuusi eri aktiviteettia ja nappuloiden konffaus erikseen pitkälle ja lyhyelle painallukselle sekä makrojen (sequences) palautuminen kuviohin riittävät yllättävän pitkälle. Jos jotain monimutkaisempaa pitää tehdä voi taskusta kaivaa puhelimen ja tehdä sen sillä. Kosketusnäytöt kaukosäätimissä ovat umpisurkea idea ja mielestäni tämä on kohtalaisen hyvä kompromissi.
     
  10. H@nde

    H@nde Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2007
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pystyykö tuolla kännykkä versiolla kirjoittamaan htpc:lle (windows 7)? käytössä mediaportal ja olisi mukava windowsin kautta käyttää myös netflixiä, katsomoa jne ilman erillistä näppistä.
     
  11. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Kysymys on vain ja ainoastaan siitä, onko laitteessa jokin IR-vastaanotin, jota Logitech Harmony tukee. Jos näin on, sen jälkeen ei pitäisi tulla ongelmia, kun jaksaa vain säätää.
     
  12. JJtalo

    JJtalo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onnistuuko siis tämmöisellä hyvällä yleiskakella korvaamaan kaikki kaukosäätimet ? Normaalikäytössä siis, säädöt nyt joutaa tehdä laitteiden omilla. Ymmärsinkö oikein että jos painan tämmösestä yleiskaukosta vaikka että haluan katsoa tv:tä, se osaa käynnistää digiboxin, tykin ja vahvistimen, ja sen jälkeen myös muistaa mikä laite on päällä, ja kun painan vaikka että katon leffan niin käynnistää blue-ray soittimen ja kääntää vahvistimesta kanavan sinne ?? Jos näin toimii niin mahtavaa, tommosen vois ostaa emännälle vaikka joululahjaks ! :) Ite tuun toimeen kaukojen kanssa mutta emännällä palaa hiat ihan totaalisesti tuohon kapulaviidakkoon, tai lähinnä niiden käyttöön.
    Ja sitten, mitä mallia te suosittelisitte ? Laitteistoa mitä pitäisi ohjata: sony 55es tykki, onkyo txnr5008 vahvistin, ps3 ja ps4, erillinen sony blueray soitinkin ehkäpä, topfieldin digiboxi 1400jotain )
     
  13. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Logitechin kapuloissa pääajatus on luoda aktiviteetit, mitä haluaa tehdä. Jos haluat katsoa Blu-ray-elokuvaa, valitset sille tehdyn aktiviteetin, joka polkee käyntiin projektorista/televisiosta oikean input-kanavan, vahvistimesta oikean output-kanavan ja käynnistää blu-ray soittimen. Nämä aktiviteetit pääsääntöisesti syntyvät suhteellisen automaattisesti, mutta monelle laitteelle voi joutua tekemään itselle mieluisia säätöjä. Sen jälkeenkin, jos tarvitsee jotain ihan spesiaalia tehdä, kuten esimerkiksi säätää vahvistimen omia asetuksia tarkemmin tai projektorin tarkempia asetuksia, käytän siihen laitteiden omia säätimiä.

    Yleiseen peruskäyttöön Logitechin kaltainen yleissäädin on kuitenkin pelastus ja säilyypähän alkuperäissäätimetkin ehjänä. Ainakin vaimoni on pitänyt järjestelystä erittäin paljon.

    Mitäkö mallia suositella? Harmony hubin kanssa vaihtoehtoina on yllä kuvatut kaksi säädintä, jonka lisänä voi käyttää iOS ja Android-laitteiden sovelluksia. Itse olen kosketusnäyttöön Ultimate-säätimen kanssa tottunut, mutta tiettyihin asioihin kaipaa kyllä ihan perintäisiä painikkeita. Ultimate-säätimestä esimerkiksi on riisuttu numeropainikkeet pois käytettäväksi kosketusnäytöltä ja en edelleenkään ole niin superinnossani kyseisestä ratkaisusta.
     
  14. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pystyy jos HTPC:ssä bluetooth. Hubin pystyy parittamaan PC:n kanssa näkymään BT HID-näppiksenä jonka jälkeen kirjoittaminen kännykän näppiksellä onnistuu.
     
  15. Peke78

    Peke78 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.12.2005
    Viestejä:
    550
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt sain kaken pelaamaan jo aika hyvin laitteiden kanssa, mutta se ihmetyttää, et välillä kaken valikot kosketusnäytöllä on suomeks ja välillä(suurimmaks osaks) englanniksi. Mistäs tämä johtuu? Hyvin tuo tuntuu pelittävän ilman IR-silmiä ihan normi kaukosäätimenä. Sen huomasin PS3:sen ohjauksessa, että kelausnapista kelaa pidemmällä painalluksella kappaleen, mites kelaat kappaletta vähän...?
    Sit Samsungin tabletti ei ohjaa mitään, vaikka ohjelma ladattu ja yhdistetty verkkoon/hubiin. :(
     
  16. Peke78

    Peke78 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.12.2005
    Viestejä:
    550
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    "The Harmony Hub is able to control devices using IR, select game consoles using Bluetooth, and the Philips hue personal lighting system over IP. As there are many different types of RF signals, we are unable to control other manufacture devices using that method."

    Pääsääntöisesti Ultimatella ohjaillaan vain IR-laitteita vaikkakin itse kaukosäädin onkin Hubiin yhteydessä RF:llä. Linkittämäsi laite käsittääkseni on RF-laite, jolloin Ultimate ei ole ainakaan suoraan sen kanssa yhteensopiva.
     
  18. petrive

    petrive Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2005
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    6
    Aiemmin sain tällä ohjattua Sonosta. Nyt se kuitenkaan ei toimi.
    PC.llä asetuksia tehtäessä sonosta ei löydy. Molemmat ovat samassa wlan verkossa

    Joskus harmony kadottaa PS3:n. Eikä löydä sitä ensinkään. Tänään taas PS3 ohjaus toimi

    ratkaistu

    kaikkien laitteiden uudelleen käynnistys auttoi

    Lisäksi lievää säätöä

    Esim sonoksen wireless säätö toimi vain pc ltä. Sonos väitti että väärä salasana langattomaan verkkoon
    Harmony yritti lisätä väärän sonoksen välttämättä vaikka valitsi toisen
    Sammutin toisen ja sitten onnistui

    Harmony asetusten teko toimii hienosti Ipadiltä ilman pc tä
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2015
  19. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Mitä eroa on Harmony Ultimate ja Ultimate One kaukosäätimillä?
    Vai ovatko yksi ja sama vai erona vain se, että Ultimaten mukana tulee Hubi?

    Markantalossa eilen 127€ oli.
    http://www.markantalo.fi/product/tv...ULTIMAT/logitech-harmony-ultimate-kaukosaadin
    Tuolla ei vain puhuta mitään One:sta ja Logitechin sivuilta löytyy vain Ultimate One


    Manuaalitkin nimetty erikseen, ultimatessa vain Hubi kuvassa.
    http://www.logitech.com/assets/50282/harmony-ultimate-user-guide.pdf
    http://myharmony.com/files/harmonyultimateone-usermanual-en.pdf
     
  20. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Ultimate näyttää olevan menneen talven lumia ja nykyisessä Ultimate Onessa ei näytä tulevan hubia mukana? Mutta mitä eroa on sitten Ultimate Onessa ja Harmony Touchissa?