The Killing (AMC)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana quin-, 04.04.2011.

  1. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Damn, I was so wrong! :D
    Mut oli kyllä hieno kausi ja loistava päätös, ei voi muuta sanoa.

    Did the monster go away?
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2014
  2. Matti77

    Matti77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.03.2014
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    1
    Erehdyin katsomaan tätä sarjaa 2 kautta Netflixistä parin lukemani kehun perusteella. :mad: Olisi todellakin pitänyt etukäteen tietää enemmän sarjasta. Mulle tuli yllätyksenä, että siinä selvitetään yhtä teinitytön murhaa peräti kahden kauden, yhteensä 26 jakson (26 päivän) ajan. Olisi pitänyt lopettaa katselu jo päähenkilön epämiellyttävyyden takia. Ehkä joku voi pitää siitä naisesta, mutta olisi voitu edes vähän mutrusuunaamaa meikata, jatkuva purkan jauhaminen alkoi pian ärsyttää ja poliisiksikin oli epäuskottava. Odotin, että jahdattu tappaja olisi ollut joku sarjamurhaaja tms, mutta juoneen kuuluikin epämääräistä salaliittovehkeilyä ja tarinan rönsyilyä, yhä uudelleen päin naamaa läpsittäviä savusillejä, harvinaisen huonoa rikospoliisityötä, jonka takia syyttömät kärsivät toistuvasti, muka koskettavaa pitkäveteistä herkistelyä ym. Sarjan suomenkielinen nimi Jälkiä jättämättä taitaa olla vitsi, kun heti alussa löydetyt todisteet tutkimalla oltaisiin voitu hypätä jotain 10 jakson yli. Jossain vaiheessa alkoi ärsyttää myös vähän väliä toistuvat irralliset ilmakuvat ja vesisade (vaikka sadekaupungissa oltiinkiin).

    Loppuratkaisu oli todella vinksahtanut, katsojaa loukkaava ja harvinaisen onneton. En ikinä ennen ole tuntenut tuhlanneeni niin pahasti aikaa TV:n katseluun odottaen mielenkiintoista ja jännittävää loppua todetakseni, että olen katsonut 20 tuntia täyttä roskaa. Kokonaisuus vastasi 26-kertaiseksi venytettyä tunnin pituisen rikossarjan jaksoa. Todellisuudessa vastaava rikos olisi varmaan selvinnyt ilman poliisiakin. Onneksi hyppäsin monen jakson yli ja luin vain tapahtumat IMDb:stä.

    Varsinaisia spoilereita en ala luettelemaan, vaikka moni juttu jäi ärsyttämään ja juoniaukkoja jäi sinne tänne...

    Se täytyy myöntää, että sarja on valtavirrasta poikkeava rikosdraama ja melko koukuttava. Sikäli voi sanoa, että tulipahan tämäkin nähtyä ja olen entistä kokeneempi ja viisaampi TV:n töllöttäjä. :hitme: Jos synkistely, masentava tunnelma ja hidas tahti innostaa, niin siitä vaan sitten katsomaan. Mutta sinua on varoitettu (jos tänne joku utelias eksyy). UGH!
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    3. ja 4. kausi nostavat mielestäni sarjan aivan uudele tasolle vaikkei pari ekaa kauttakaan mitään huonoja olleet... :)
     
  4. idgie

    idgie Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaaa mieltä tästä, kolmas kausi oli mielestäni paras ja neljäs päätti hienosti sarjan. 3. ja 4. kausi olivat tiiviimmät kokonaisuudet, johtuen varmaan siitä että sarja siirtyi Netflixille. Tämä salli myös vapaamman tekotavan sarjalle, näin olen tekijöiden haastatteluista päätellyt.
    Kolmas kaudella vaikuttavan näyttelijäntyön pääparin lisäksi teki Peter Sarsgaard. Linden ja Holder olivat hieno parivaljakko ja Holderismit jäävät eloon. :D

    https://www.youtube.com/watch?v=Gkx6z71kBeY
     
  5. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Netflix antaa kyllä tekijöille paljon vapaammat kädet. Paras on melkein ettei tarvitse enää puristaa yhtä jaksoa siihen 40 minuuttiin, mikä television puolella on lähes pakollista. Tekijät saa tehdä just sellaisen jakson kuin haluavat ilman että tarvitsee tinkiä mistään. Pahiten tästä puristamisesta kärsii mielestäni muuten mainio Criminal Minds. Ai kun siihen saataisiin lisättyä tästä Killingistä löytyvää tyylittelyä ja tunnelmointia.