Lähi-idän kriisi ja sen ratkaisu

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Zardoz, 30.12.2008.

  1. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Jos tämä on minulle osoitettu, niin eikö tuo video ole ihan linjassa kirjoittamani kanssa?

    "Palestiinalaisten lasten kohtelusta Israel ansaitsee paljon moitteita, mutta kidutus ja 4-vuotias samassa lauseessa on liioittelua. Käsitykseni mukaan alle 10-vuotiaita vangita, mutta heitä voidaan kuulustella (minulle epäinhimillisiltä vaikuttavin keinoin)."

    Tuosta on näköjään unohtunut yksi sana välistä eli pitäisi olla "Käsitykseni mukaan alle 10-vuotiaita ei vangita".
     
  2. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
  3. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Faktat on faktoja. Tuo viimeinen kappale on helpottavaa kuultavaa, jos toinen vaihtoehto on että ne kiduttaa 4-vuotiaita.

    Kaiken tämän perusteella minulla on sellainen kuva, että alle 8-vuotiaden lasten kiinniottitilanteet on hyvin harvinaisia ja niistä nousee kansainvälinen myrsky samantien. Se on jossain mielessä ihan hyvä asia, sillä se antaa Israelille syyn välttää ylilyöntejä. Kyse noissa tapauksissa on silti kuitenkin vartista, kolmesta vartista tai joistakin tunneista, ei missään nimessä vankeudesta.

    Minun mielestäni alle 15-vuotiaat on liian nuoria vangittaviksi. Kun nuo kivet vielä lentelee alueilla, jossa Israelin ei ylipäänsä pitäisi olla, niin omaa mielipidettäni asiasta tuskin tarvitsee sen enempää avata.
     
  4. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    ISISin julkaisemiin videoihin liittyvissä artikkeleissa uutisvälineet käyttävät johdonmukaisesti termiä "teloitus"; esim. Iltasanomat: "Isis julkaisi videon amerikkalaisjournalistin teloituksesta". Määritelmän mukaisesti "teloitus on tuomioistuimen tai viranomaisen laillisesti langettaman kuolemantuomion täytäntöönpano, jolloin ihminen surmataan rangaistukseksi rikoksesta" (lähde Wikipedia) tai englanniksi: "a putting to death especially as a legal penalty" (lähde Merriam-Webster).

    Miksihän "teloitus"-sanaa kuitenkin käytetään, vaikka kyseessä ei ole minkään lain rikkomisen pohjalta oikeuslaitoksen toimeenpanema kuolemantuomio?

    Ja vähän toisesta näkökulmasta ajateltuna, antavatko uutisvälineet tätä termiä käyttämällä sellaisen kuvan, että ISISin tekemät ja julkaisemat murhat olisivat jollain lailla perusteltuja ja laillisia?
     
  5. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    En usko tuollaisen olevan ainakaan tarkoituksellista. ISIS:llä vaikuttaa olevan erittäin vähän ymmärtäjiä edes pahimpien suvaitsevaisuushörhöjen keskuudessa.

    Mutta faktahan se on, että ISIS on rikollisjoukko ja perinteisesti rikollisten suorittamista teloitustyyliin tehdyistä murhista uutisoidaan tyylillä "ammuttiin teloitustyyliin" tai "was shot execution style". Alitajunnassa ISIS on noussut pelkän rikollisporukan yläpuolelle kun heidän kohdalla näin ei toimita.
     
  6. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    En minäkään usko sen olevan tarkoituksellista, mutta tuollaisessa ammatissa pitäisi olla melko tarkkana käyttämiensä sanojen ja niiden merkityksen kanssa. "Ammuttiin teloitustyyliin" ja "teloittaa" ovat merkitykseltään ihan eri asiat. Toinen on lainvastainen ja toinen on lain oikeuttama.
     
  7. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sinulla on nyt jostain syystä kova tarve vähätellä sitä kiveen hakattua tosiseikkaa että Israel todellakin vangitsee (sattumanvaraisesti) ja kiduttaa (järjestelmällisesti) lapsia. Ja niiden lapsien joukossa on toden totta sylilapsiakin. Sylilapsen kohdalla kidutukseksi riittää se että riistetään vanhemmilta, roikotetaan tukasta ja viskataan umpiautoon ja että lapsi katoaa joskus kuukausiksi.

    Kiinniottotilanteet eivät ole harvinaisia vaan päivittäisiä.

    Niistä ei nouse kansainvälistä myrskyä koska Israelin takana on julmettu joukko ja lisäksi teikäläisiä? joiden mielestä asiaa voi vähätellä ja varmaan painaa villaisellakin?

    Vangittuina olevia lapsia on pidetty vuosiakin. Luotettavia kertomuksia siitä että heitä on viskottu valottomiin selleihin on aivan liikaa että ne voisivat olla tarinoita.

    Ylipäätään ketään ei saa kiduttaa kv. lain mukaan.