Kummeli V (2014) (Aleksi Mäkelä / Heikki Silvennoinen, Timo Kahilainen, Heikki Hela, Heikki Silvennoinen, Ville Myllyrinne)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 31.10.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Kummeli-elokuvassa on neljä tarinaa, jotka nivoutuvat toisiinsa.

    Ensimmäisessä tarinassa ex-basisti Tomi tekee virheen. Hän kutsuu vanhan bändikaverinsa, rumputaiteilija Monkki Mähösen remontoimaan vaimonsa kesähuvilaa. Tarina alkaa saada "kauhuelokuvamaisia" piirteitä, kun Monkki ja talon emäntä Stina ajautuvat törmäyskurssille.

    Seuraavassa tarinassa wannabee-moottoripyöräjengiä ja sen johtajaa Jounia nöyryytetään kyläkaupassa. Jouni päättää kostaa nöyryytyksen ryöstämällä kaupan. Hän on kova leffafriikki ja ammentaa kostosuunnitelmaansa vaikutteita kuuluisista action-elokuvista.

    Kolmannessa tarinassa matkataan keltaisen lehdistön syntyaikoihin kuusikymmentä luvun puoliväliin. Maata kiertävä urkukorjaaja, Arvo Hakala on kovan luokan naistenmies. Arvon toimintaa sivusta seuranneet mustasukkaiset miehet kokoavat lynkkausryhmän lännenelokuvien tyyliin. Arvon ajojahtia tulee todistamaan reportteri Erkki `Likasanko` Sysimetsä.

    Elokuvan aikana on tullut tutuksi huonosti käyttäytyvä helsinkiläinen fantasia- ja scifiohjaaja Kurt `Kurre` von Riikonen, joka nousee neljännen tarinan keskiöön. Hän on juuri saanut valmiiksi uuden leffansa, Excalibur IV:n, josta elokuvassa näytetään muutamia varsin näyttäviä, mutta luokattomia kohtauksia. Yhdessä työkavereittensa kanssa, Kurre matkaa helikopterilla Kainuuseen karhujahtiin rentoutumaan. Perillä ökyilevä ryhmä ajautuu välittömästi törmäyskurssille paikallisen pienviljelijän, Isaskar Toukan ja hänen poikiensa kanssa.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

    Ensi-ilta Suomessa 19.02.2014
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2014
  2. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Tänään katsottu. Edellistä parempi mutta siihen ei kyllä paljoa vaadita... Hiukka samanlainen fiilis kuin ensimmäisestä, jossa useampia tarinoita. Tässä ne eivät olleet niin irrallisia. Kahilainen ja Silvennoinen kantavina voimina, hyviä pikkuosia mm. Aake Kallialalla, Jussi Vatasella ja Kai Lehtisellä. Kyllä tän Kummeli-porukan tuotteeksi tunnistaa, joka mielessä.

    Oma arvio: ***/*****.
     
  3. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika jäätävän huonot arvostelut tämä saanut. No, ensi viikolla tämän menen katsastamaan elokuviin. Trailerin ja julkaistujen pätkien osalta on vaikuttanut hauskalta leffalta, enkä paljoa kyllä luota kriitikoihin arvosteluissaan, joka ovat lytänneet leffan täysin. Oon lukenut varmaan jotain 20 arvostelua, ja suurin osa tähdistä on ollut 1-2 tähteä, jopa yksi nolla tähteä, mutta eipä näissä Kummelin tyylisissä leffoissa paljoa voi luottaa kriitikoihin. Tuntuu, että kriitikot ovat arvosteluissaan liikaa järkyttyneet leffan pieruhuumorista, joka on vaikuttanut arvosanaan, sillä melkein kaikissa arvosteluissa leffan piereskelyä on paheksuttu. Ei sillä, ihmettelen minäkin siten, että Kummelit kyllä pystyisivät parempaankin, kuin alapäähuumoriin, joten miksi sitä on pitänyt leffaan tunkea. Mutta tuntuu, että kriitikot ovat antaneet sille liikaa painoarvoa arvosteluissaan.
     
    Viimeksi muokattu: 22.02.2014
  4. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Minä taas kun katsoin tuon trailerin, niin olin aivan satavarma, että en tulisi tykkäämään. Uskallan siksi luottaa kriitikoiden sanaan, varsinkin noin monen lyttäävän arvion jälkeen. Sarjasta pidin kyllä aikoinaan, mutta en tätä menisi katsomaan välttämättä ilmaislipullakaan.

    Mutta, ihmisillä on erilaisia huumorintajuja ja jonkun mielestä voi olla hauskakin.
     
  5. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, olen ollut Kummeli-fani käytännössä sarjan alusta lähtien, paras suomalainen TV-sarja. Sarjaan verrattuna edelliset Kummeli-elokuvat eivät ole olleet loistavia, korkeimmaksi arvosanaksi olen tainnut antaa niille 3½ tähteä, kaikille kuitenkin vähintään 3 tähteä, edelliselle Alivuokralainen -elokuvalle annoin 3 tähteä (joka on mainettaan parempi, ihan OK-elokuva, eikä niin huono, miksi sitä kaikki sanovat). Tosiaan, trailerin ja TV:ssä/netissä näkemieni pätkien perusteella (+ netissä julkaistujen Making of -pätkien osalta) on ainakin vaikuttanut tämä Kummeli V hauskalta leffalta, mutta ehkä kriitikoiden totaalinen lyttääminen (no on siellä pari 4 tähteäkin ollut+joitakin 3-3,5 tähteä) on pikkaisen laskenut odotuksia leffan hyvyyden suhteen, etten mitään loistavaa leffaa odota - olkoonkin, ettei tosiaan kriitikoiden arvioille tämän tyylisten leffojen osalta voi hirveästi painoarvoa antaa.

    Hienoa nähdä taas, kuinka paljon Kummelit ovat haalineet mukaan jälleen Suomen ykkösrivin näyttelijöitä, varsinkin Ville Myllyrinteen ja Markku Toikan roolisuorituksia odotan innolla, sopivat varmasti hyvin Kummeli-tyyliseen huumoriin.
     
    Viimeksi muokattu: 22.02.2014
  6. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä jaksaa aina naurattaa. Niitä "ykkösrivin" näyttelijöitä kun on se kourallinen ja kaikki on samasta pienestä piiristä, niin ei se kyllä vaikeaa ole niitä alkaa palkkaamaan.
     
  7. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Mitä ne ykkösrivin näyttelijät ylipäätänsä on? Ne jotka vääntelee kasvojaan jossain putouksessa? Kuvastaa sitä ikävää totuutta miten piiri pieni pyörii.
    Kamalaa paskaa nämä ykkösrivin näyttelijät enkä palkkaisi niitä ikinä elokuvaan vaikka ne kuumia nimiä ovatkin. Hyviä näyttelijöitä löytyy tästä maasta yllin kyllin.
     
  8. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    En minä pelkkiä Putous-näyttelijöitä tarkoittanut (vaikka onhan niitäkin Kummeli V:ssä muutama), okei, ykkösrivi oli joistakin näyttelijöistä vähän liioitellusti sanottu, mutta tarkoitin sitä, kuinka paljon Kummeli V -elokuvassa on Suomen mittapuulla tunnettuja näyttelijöitä, suuri osa vielä sieltä tunnetummasta päästä (eli ykkösrivistä). Onhan tossa Kummeli V:ssä nyt iso joukko Suomessa tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä (Kummeleiden lisäksi), varsinkin sellaisia, jotka ovat ennenkin olleet monissa komediallisissa rooleissa elokuvissa/TV-sarjoissa, ja vielä monelta eri ikäkaudelta: Aake Kalliala (Kalliala on ollut Kummeli Storiesta lukuun ottamatta jokaisessa Kummeli-elokuvassa mukana), Heikki Kinnunen, Iina Kuustonen, Jussi Vatanen, Markku Toikka, Kai Lehtinen, Tom Lindholm, Ville Myllyrinne, Tom Pöysti, Jukka Rasila, Ilkka Heiskanen, Heli Sutela, Riku Suokas, Seela Sella, Tuija Ernamo, Pekka Huotari, Kari Hietalahti.

    Aiemmissakin Kummeli-elokuvissa on ollut paljon tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä: mm. Vesa Vierikko, Vesa-Matti Loiri, Jukka Puotila, Jari Salmi, Mikko Kivinen, Tapio Liinoja, Jussi Lampi, Oiva Lohtander, Taneli Mäkelä, Jasper Pääkkönen, André Wickström, Risto Salmi, Riitta Havukainen, Esko Roine, Juha Veijonen, Ville Virtanen. Tosin muutaman rooli on ollut pieni. Lisäksi kun otetaan huomioon Kummeleiden tekemät TV-sarjat, eli ns. Vanaja-trilogia: Lihaksia ja luoteja, Lääkärit tulessa ja Jurismia!, niin onhan Kummeleiden kanssa työskennellyt vuosien aikana käsittämätön määrä suomalaista komediahistoriaa/näyttelijähistoriaa. Osa on ollut sekä Kummeli-elokuvassa että myös Kummeleiden tekemässä TV-sarjassa, mutta sellaisia, jotka eivät ole olleet Kummeli-elokuvassa, mutta ovat esiintyneet Kummeleiden ns. Vanaja-trilogiassa: mm. Samuli Edelmann, Laura Malmivaara, Mikko Nousiainen, Juha Laitila, Martti Suosalo, Kari Väänänen, Jope Ruonansuu, Kalevi Haapoja, Asko Sarkola, Jonna Järnefelt, Antti Virmavirta, Alivaltiosihteeri, Pertti Sveholm, Eila Roine, Mari Rantasila, Sakari Kuosmanen.
     
    Viimeksi muokattu: 26.02.2014
  9. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, nyt se on nähty, ja onhan se myönnettävä, että pettymys oli. Tosiaan, paljon tunnettuja näyttelijöitähän siinä oli, mutta osa oli ruudussa niin vähän aikaa, ettei niistä saanut oikein mitään irti. Ja joistain ei saanut ihan parasta irti, ainakin Markku Toikan ja Jussi Vatasen roolit olivat hauskuuden suhteen pettymyksiä, Vatanen varsinkin tuntui elokuvassa menevän vähän hukkaan. Plussaa leffalle suomenruotsalaisille vinoilusta (elokuvan suomenruotsalaiset hahmot tyypillisesti rikkaita+rapujuhlat) ja joistakin Ville Myllyrinteen repliikeistä. Miljonääri-Make oli kans aika hyvä hahmo.:D

    3+ tähteä annan leffalle. Etukäteen veikkasin, että tuun antaan leffalle just sen 3+ tähteä sen perusteella, kun kriitikot ovat haukkuneet sen niin totaalisesti, niin ei voinut odottaa parempaakaan arvosanaa, mutta niin paljon ei kuitenkaan voi kriitikoihin luottaa tämän tyylisissä elokuvissa, että luotin siihen, että se kohtalainen 3+ tähden leffa kuitenkin on, eikä tosiaan mikään 1-2 -tähden leffa, jota tähtimäärää kriitikot ovat enimmäkseen antaneet. Silti on vähän pettynyt, kuinka vähän hassuja kohtia oli. Joka on vähän hämmästyttävää, kun tietää kuitenkin, mihin Kummelit parhaimmillaan (tai vaikka ei niin parhaimmillaankaan) pystyy.
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2014
  10. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Ja Suomen katsotuin elokuva. Komedialla menee samaan aikaan sekä loistavasti että heikosti. Kysyntä on kovaa, mutta tarjonta kehnoa. Sitten nämä Scary Moviet ja muut laadullisesti enemmän tai vähemmän puuttelliset tekeleet menestyvät, kun parempaakaan ei kukaan tee.

    ^ Tuo nyt kuitenkin kertoo jo paljon, jos kova Kummeli-fanikaan ei tästä pahemmin innostu. Kannattaa minun jättää väliin.
     
  11. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Lähdin avoimin mielin katsomaan ja ensimmäinen näytös olikin vallan hulvaton, naurattikyllä, vaikka teema olikin vähän kliseinen, niin se oli niin vilpittömästi kerrottu, että iloon oli pakko yhtyä! Sitten taso pikkuhiljaa laski, valonpilkahduksiakin oli välissä, mutta kun viimeinen näytös oli lähinnä tympeä niin lopulta jäi huono maku suuhun. Kun telkkarista tulee niin suosittelen kyllä katsomaan 2/3 ja lopun 1/3 voi vaikka surffailla facebookissa ja katsoa elokuvaa toisella korvalla.
     
  12. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Ei helvetti mitä paskaa. Lapsuus tullut vietettyä kummelia katsoessa ja kohti aikuisuutta kummeli storiesin ja kultakuumeen parissa jotka naurattaa edelleen. Miten onki voinut näin tehokkaasti hukkua pojilta ote tehdä hauskoja juttuja ja toimivaa komediaa. Jackpottiin asti homma vielä toimi mutta Alivuokralaisen myötä alkoi raju alamäki. Isoja nimiä kyllä pyörii ruudulla joiden koomisuus on niin kamalaa ja ylivedettyä että ei löydy sanoja.

    Aivan jäätävää paskaa. En edes anna pisteitä.
     
  13. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 979
    Saadut tykkäykset:
    258
    Itse en pystynyt katsomaan muutamaa minuuttia pidemmälle.
     
  14. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Täysin samaa mieltä. Ei lisättävää.
     
  15. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Nämä viimeisimmät kommentit saivat yllättäen vähän herätettyä mielenkiintoa tätä kohtaan :D Noin huonoksi jos tosissaan menee, niin kyllä se aina jollain tapaa kiinnostavaakin on. Ehkä tätä pitää sittenkin vilkaista joskus, vaikka ihan masokismin ja myötähäpeän nimissä...
     
  16. VinSent

    VinSent Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2013
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä tämä negatiivisuus? Tämähän oli ihan pirun hauska. Joo, muutaman vierailevan tähden ylinäyttely (etenkin Panomies - tarinan lopussa) kävi aika rasittavaksi ja muutama tarina oli selkeästi muita heikompi, mutta ainakin tuli tasaisesti naurettua ja tuntui siltä, että oikeasti katoin Kummeli - leffaa. Tätä kun vertaa Alivuokralaiseen (jota en ikinä aio katsoa uudestaan) niin ero on kuin yö ja päivä. Jos vertaa muihin hyviin Kummeli - leffoihin, niin ei yhtä hyvä kuin Stories tai Kultakuume, mutta samaa tasoa (ehkä hiukan parempikin) kuin Jackpot.

    Jos tämä on viimeinen Kummeli - aiheinen asia ikinä, niin lopetettiin hjuvissa fiiliksissä.
     
  17. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Kylän mopoäijistä olis saanu hyvän ja hauskan leffan. Nyt oli sekaan valitettavasti tungettu kaikenlaista muuta tylsää. Bändi sentään soitti tykisti!

    **½
     
  18. Juke85

    Juke85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mutta se ei valitettavasti riitä, divariin lähti jo ajat sitten.
    Pettymys oli vaikka ei kovin kummoset odotukset olleet.

    Ilveksen uudet mainos lätkäehtoo videotkin paljon parempia.

    **
     
    Viimeksi muokattu: 20.12.2014
  19. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    On se kyllä hurja!
    Lappareta mukaillen...

    T: Vesku
     
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Siksi siis Markku Toikka :D