Kannattaako Full HD tv:n hankinta vielä nykyään?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Cougar, 18.08.2014.

  1. Cougar

    Cougar Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2012
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja nyt puhun siis yli 1000e maksavista... Tälläinen kiinnostaisi kovasti: http://www.gigantti.fi/product/tv-j...650E/panasonic-60-3d-smart-led-tv-tx-60as650e

    Mietin vaan, että hinta tuolle on kyllä perhanan kova full hd:ksi, koska 4K:ta saa melkein samaan hintaan... Lisäksi on tietty 60" Sharpin 751E-malli, joka kiehtoo ainakin hinnaltaan: http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/televisiot/LC60LE751E/sharp-60-3d-smart-led-tv-lc-60le751e

    55-65" ruutua olen hankkimassa tässä parin kk sisään, mutta ihanne ois juurikin tuo 60". 55" karvan liian pieni, ja 65" hieman liian iso.

    Vai ostanko vaan 60" 4K-töllöttimen? Saanko paljonkin huonompaa/parempaa/tasaista kuvanlaatua halvimmalla 4K-telsulla vs. hyvälaatuisella full hd telsulla? Mitä muuten maksaa edullisin 60" 4K tv about tällä hetkellä? (ja pärjääkö esim hyvän Full hd:n rinnalla?)

    PS. "televisio" tulee ainakin 90% HTPC-käyttöön/pelikäyttöön , loput 10% saatan katsoa jotain televisiostakin, mutta epätodennäköistä :D
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    "Tavallinen" fullHD.
    Syy:
    Pelikäytössä voi olla yllättäviä vaikeuksia saada yli 30Hz:n kuvaa 4k-ruudulle...
    24p tilanne on parempi....

    T: Vesku
     
  3. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Plus ainakin itsellä tietona että 4K-töllöjen viive/inputlagi on pelikäytössä, ainakin vielä, aika häijy.
    Toisaalta ei ihme jos niissä vielä FullHD-töllöjäkin enemmän kaikki hilavitkutinta kuvassa.
     
  4. Cougar

    Cougar Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2012
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asia selvä. Tuo Pansu sais kyllä tulla jonkinmoiseen alennukseen, että sen raaskisi pois ostaa... Tai sitten jos tyytyy tuohon Sharpin 7501E:n, ei ole ainakaan hinnalla pilattu. Onko väliä kumpi noista on HTPC-käytössä? Missä asioissa noiden kahden "laatu" taistelee? TV kuvassa vaiko myös HTPC-kuvassa? Koska jos HTPC-kuvanlaatu on kutakuinkin samaa luokkaa molemmissa, niin valintahan on ehdottomasti tuo Sharppi reilusti paremmalla hinnallaan...
     
  5. 9874576348

    9874576348 Guest Guest

    HTPC käytössä ehkäpä tärkein asia on lagi. Omassa pari vuotta vanhassa 60" Sharpissa on vain yksi kuvatila, jossa on tarpeeksi pieni lagi, jotta PC:tä voi käyttää. Hiiri häntii kaikissa muissa kuvitiloissa. Kannattaa selvittää tämä. Valovuodot ja "liat" ruudussa voivat tulla myös lisäominaisuutena kaupanpäälle. Nettiä kun selailee, niin sivuilla on paljon vaaleita värejä ja jos ruudulla on "likaa" niin se näkyy helposti. Paha näitä on kaupassa katsoa, sillä yksilöissä on eroja. Käytä Gigantin 30 päivän palautusoikeutta mikäli ongelmia ilmenee, tai osta kumpikin ja palauta se mihin et ole tyytyväinen ;)
     
  6. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    En oikein jaksa ymmärtää vielä tätä 4K-maniaa - aitoa 4k materiaalia on sen verran vähän että vielä vuosia pääasiallisesti näissä tullaan pyörittämään FullHD-materiaalia. Peleissäkin nykyiset konsolit hädin tuskit renderoivat sisäisesti matskun FullHD-resoluutiossa ja PC-peleissäkin UDF-resot vaativat aika vihaista settiä, reunanpehmennys taitaa jäädä noissa resoluutioissa haaveeksi. Ehkä kun joskus leffoja alkaa oikeasti saamaan UHD-resoilla niin sitten voisi harkita asiaa uudestaan, mutta se taitaa edellyttää blu-ray -formaatille seuraajaa.
     
  7. jaahans

    jaahans Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2012
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tottahan se on, että 4K on standardina uusi ja fullhd telkkarilla pärjää mainiosti. Itselleni tulee kuitenkin tunne, että ostamalla fullhd telkkarin nyt ostaisin käytännössä ihan samaa tekniikkaa jota olisin voinut ostaa melkein samaan hintaan jo useamman vuotta sitten. Käytännössä kehitys on ollut aika hidasta viime vuosina.

    Epäilen melko vahvasti, että tulevaisuudessa leffoja levitetään huomattavasti nykyistä vähemmän fyysisillä kiekoilla. Nettistreamaus lienee tulevaisuutta ja Netflixillähän on jo nyt 4K materiaalia palvelussaan. Okei, ei nykyisen 4K-materiaalin takia vielä telkkaria kannata ostaa, mutta kyllähän se 4K telkkari FullHD:takin toistaa - vieläpä ylösskaalattuna 4k resoluutiolle.

    Lisäksi PC-käytössä 4K resoluutio mahdollistaa mm. valokuvien katsomisen hienolla tarkkuudella eikä ihan perus nettisurffauksessakaan haitaksi ole, että resoluutiota riittää. PC-puolella tehot myös kasvavat koko ajan.

    Niinpä jos vastaava fullhd-telkkari maksaa 1600 euroa ja 4k-telkkari 1900€, itse kallistun jälkimmäiseen. Tosin mitä noita nyt olen katsellut, taidan odotella oman ostokseni kanssa vielä ensi vuoden malleja ja katsoa nykyistä postimerkin kokoista fullhd ruutua siihen asti.
     
  8. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Materiaalia kyllä on, mutta ei sellaista mikä kotiviihteen kuluttajia pääasiallisesti kiinnostaa, eli elokuvia ja tv-sarjoja. Mutta mikäli 4K-telsun ostaa nauttiakseen hienoista maisemakuvista ja pornosta, niin niitä kyllä piisaa.
     
  9. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    En ole 4k:ta vastaan, mutta kunnes tuki laajenee (4k:ta saisi töllöön muutakin kautta kuin HTPC & joidenkin älytelevision valmistajien appsit) niin itse panostaisin tuumien lisäykseen ja kuvanlaatuun (esim. OLED tosin senkin halpenemista ja yleistymistä pitää odottaa). Nettisurffauksessa lisäreso on tietysti kiva, mutta sitten mennäänkin jo "onko televisio hyvä monitori" vs. aito monitori -puolelle.
     
  10. thomasi

    thomasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2012
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän voisin antaa oman suosituksen Sonyn w905 sarjasta, töllössä nii pieni input lagi että hiiren käyttö töllöttimellä on oikein mukavaa. Input lagin ollessa liian suuri mikä nyt on tämän hetken tilanne luultavasti suurimmassa osassa 4k töllöissä on hiiren käyttö tosi raastavaa kun laahaa nii paljon perässä, syö myös pelaamista pahasti.
     
  11. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Samaa mieltä. Riippuu tietenkin myös siitä, että miten usein telkkariaan vaihtaa. Jos vaihtaa >10 vuoden välein ja tarvitsee uutta telkkua juuri nyt, niin 4K-töllö voi _ehkä_ kannattaa (jos katseluetäisyys on se noin puolitoista metriä). Muussa tapauksessa todennäköisesti parin vuoden päästä saa paljon parempia 4K-telkkuja edulliseen hintaan.