Guardians of the Galaxy (2014) (James Gunn / Benicio Del Toro, John C. Reilly, Glenn Close, Gregg Henry, Bradley Cooper, Vin Diesel)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 20.02.2014.

  1. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Supersankarinelokuvan sijaan olikin mukava nähdä Marvelilta myös lähes perinteisenoloista avaruusseikkailuelokuvaa. Pääpoppoon hahmot olivat Everwood-tyypin johdolla onnistuneita kaikki ja sivuiltakin löytyi monta mainiota tyyppiä, kuten esim. Star Lordin "ottoisä". Juoni nyt oli taas kerran tuttua tauhkaa voimaesineineen, mutta eipä tuo suuremmin haitannut.

    No tuossapa yksi elokuvan tarjoama yllätys, sillä musiikithan olivatkin 70-luvulta, taisipa välillä lipsahtaa vähän 60-luvunkin puolelle.

    Hyvällä humoristisella otteellaan ja sujuvuudellaan paras Marvelin itsensä tekemistä Marvel-elokuvista.
    :):):)½
     
  2. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Jep, olet oikeassa. Mutta joo, varsinaisesti viittasin elokuvassa käytettyyn menneiden vuosikymmenten musiikkiin, joka istui hienosti myös avaruusseikkailumeninkiin ja se oli saatu sen walkmanin ja kasetin avulla myös perustellusti mukaan elokuvaan. Pelkästään taustamusiikkina kyseiset kappaleet olisivat saattaneet kuulostaa hiukan irralliselta.
     
  3. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Reipashenkinen ja kaikkensa katsojien viihdyttämiseksi antava ihmetys. Alkupuoli ei aivan täysillään nappaillut mukaansa, mutta loppupuoli rullasikin jo varsin mainiosti, kun viisikko saatiin hitsautumaan lupsakkaanlaiseen yhteispeliin. Tunteisiin vetoavat hetkosetkaan eivät tuntuneet liian siirappisilta, vaan jotenkin vaan oikeilta.

    Sanomattakin on selvää, että näyttävyyttäkin löytyy aivan yllin ja kyllin. Taidonnäytteitään antamassa näytti olevan päälle kymmenisen eri tehostepajaa. Avaruuskuvaston luomisessa riittää puuhasteltavaa ja hyvinhän nämä lähtikin.

    Yksi asia missä nämä Marvel-elokuvat tuntuvat järjestään kompastelevan, on siellä vihollispuolella. Elokuvia alkaa olemaan kasassa jo aika hyvänlainen pakka, mutta se ainoa nappiin osunut pahojen poikien edustaja on edelleenkin siellä Tom Hiddlestonin veijaroimassa Lokissa. Tuollaisia oikeasti arvaamattomia luomuksia pitäisi olla näissä tämänkaltaisissa kokoontumisajoissa jo enemmältikin. No eiköhän niitä vielä sieltä...


    :):):)½
     
  4. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Samaa mieltä. Ongelman syynä tuntuu olevan, että nämä pahikset ovat lähinnä keinoja kehittää sankarihahmoja esim. tässä leffassa pahis oli perinteinen öykkäri, joka toi viisikon yhteen, mikä oli sinänsä ihan ok, koska elokuvan idea oli lähinnä saattaa sankarimme yhteen ja esitellä hahmot suurelle yleisölle. Pääosin vihulaisten elinkaari on aika lyhyt eikä hahmoille ehditä luomaan kovin syviä backstoreja tai kovin kummoisia hahmoja, varsinkin kun samaan aikaan pitäisi esitellä leffan päähahmo. Nyt kun miettii niin aika harva Marvel -vihu on löytänyt tiensä toiseen leffaan, mieleen tulee lähinnä tuo Loki ja Thanos, joka on kyllä ollut vielä aika pimennossa. Sitten on esim. Justin Hammer (Iron Man 2) ja Red Skull (Captain America), jotka ovat tiettävästi hengissä, mutta heitä ei olla nähty noiden leffojen jälkeen. Lisäksi nyt on vielä Winter Soldier, joka luultavasti löytänee tiensä tuleviin Marvel -leffoihin (varsinkin kun tiettävästi Sebastian Stan sopi useamman elokuvan sopimuksen).

    Lokin kanssa ollaan onnistuttu, koska hahmo on seikkaillut jo kolmessa elokuvassa ja sitä on voitu kehittää tässä ohessa. Lisäksi hahmo on kiistanalainen, koska hän pystyy myös hyvään, jos hahmo näkee siinä keinon edistää omia tarkoituksiaan. Hän on myöskin olosuhteiden uhri ja häntäkin on petetty, mikä luo jonkinverran sympaattisuutta ja ymmärrystä häntä kohtaan. Hän on myös pohjimmiltaan mammanpoika, mikä kävi ilmi Thor kakkosessa.

    Toivottavasti näkisimme jatkossa enemmän pitemmälle kehiteltyjä vihulaisia. X-Menin puolelta löytyy Magneto hyvänä esimerkkinä.
     
  5. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kylläpäs sitä ollaan nihkeitä. Itsehän päräytän tälle täydet neljä hymynaamaa: :):):):)

    GotG on juuri semmoinen elokuva jonka JJ Abrams haluaisi tehdä.
     
  6. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Juonellisesti ei ole oikein mitään kerrottavaa, mutta paljon tärkeämpi juttu onkin, että sydäntä tuntui olevan paikoitellen aika lailla. Tyyliltään pikkaisen liian avaruusseikkailua minulle, joka ei ole aikoinaan starwarseistakaan innostunut ihmeemmin, mutta muuten Gunnin pikkuisen vinksahtaneempi huumori, hienot hahmot ja loistava soundtrack nostivat leffan hetkittäin Marvel-leffojen parhaaksi.

    Varsinkin Vin Dieselin ja Bradley Cooperin hahmopari olisi kannatellut leffaa kaksistaankin hyvin pitkälle. Hauskaa, että nyt ollaan jo siinä pisteessä, että tietokoneella luotu hahmo voi olla leffan muistettavin ja sympaattisin, parhaimmillaan inhimillisinkin :) (Apinoiden planeetan viimeisimmän rebootin Caesar on hyvä esimerkki.)
     
  7. Daniel Ocean

    Daniel Ocean Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja kaiken lisäksi lopputekstien jälkeen paljastettiin...

    ... Quillin oikea isä! Äitihän oli maasta ja isä "jostain muualta". Aikataulukin täsmäisi melkein...
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Täh, oliko se ankka siis loordin oikea isä?
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Howard oli ehtiväinen ankka.

    Elokuva on helppo nähdä myös niin, että
    kaikki aivan alkua seuranneet tapahtumat olivat vakavasti traumatisoituneen pikkupojan pakomatka mielikuvitukseen.
     
  10. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä pätkä, tuli viihdyttyä elokuvissa pitkästä aikaa ihan tosissaan. Muutama pieni pakollinen hölmöys ja parissa kohtaa silmiinpistävän huono CGI eivät onnistuneet pilaamaan tätä teosta. Pakkohankinta omaan hyllyyn.
     
  11. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aikataulusyistä kävin katsomassa 3D version. Ehkä turhimpia 3D muunnoksia mitä olen nähnyt. Itse leffa oli ihan jees 3½/5 tasoa, pienenellä viilauksella olisi varmaan saanut paremmankin. Häiritsikö ketään pääpahis/Ronan, oli vähän liian pelleksi tehty.
     
  12. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Passiivilaseilla 3D oli sentään jotenkin siedettävä, eikä nykinytkään niin suunnattoman mahdottoman kammottavasti, kuin aikaisemmin Finnkinon aktiivilaseilla katsomani muutama leffa.
     
  13. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Aina ole tykännyt scifistä ja mitä enemmän avaruusmäiskettä niin sen parempi. Vähän epäluullolla varauduin tähänkin marvelin eeppokseen mutta petyin. Tämähän oli huomattavasti parempi kuin mitä odotin. Vaikka näita marvelin sankarileffoja tulee jo ovista ja ikkunoista niin onneksi ne menee juuri siihen lokeroon jossa on ollut koko elämäni ajan suuri aukko ennen vuotta 2000- jolloin tämä buumi alkoi. Marvel kun kuitenkin osaa ja heillä on selkeä viso ja halu tehdä asiat kerralla ja kunnolla, ilman mitään foxin idiootti johtajien kaltaisia aivopierujen väliintuloa. Taustalla kun pyörii jo pari perusvarmat kassakoneet niin riskejä voidaan ottaa.

    Marvel on kyl tällä hetkellä parasta mitä on tapahtunut elokluvateollisuudella vuiosikymmeniin ja itselle se tarkoittaa samaa kuin HBO, eli lähes aina 100% laatua. Niin että antaa palaa vaan näitä eri viittasankareita lisää vaikka välillä tuntuu että niitä on liikaa, mut silti ne vaan on keskimäärin paljon parempia kuin muiden roskastudioiden(lue: fox) hätäseen kyhätyt viritelmät dollarien kuvat silmillä.
     
  14. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä odotin leffalta hypen perusteella enemmän, ja vähän kyllä petyin. Muutama hauska oivallus ja paikoitellen ihan onnistunutta huumoria, mutta loppujen lopuksi aika yhdentekevä ja tavanomainen teos. No okei, ehkei sillä tavalla tavanomainen, että leffa ei ota itseään ainakaan Marvel-leffaksi liian vakavasti.

    En myöskään ymmärrä CGI-maisemien hehkutusta, mielestäni siinä ei ollut mitään mitä esimerkiksi uusissa Star Warseissa ei olisi nähty. Samaa tietokonepelin näköistä piperrystä.

    John C. Reillyä on aika vaikea enää ottaa vakavasti missään leffassa, etenkin kun se aina puhuu joka roolissa sillä samalla "komediaäänellään". No, minkäs tuo äänelleen voi. :p

    Loki tästäkin luolassa istuskelevasta ukkelista tuli minun mielestä mieleen.

    Aika paksua. Monet väittäisivät sen tehneen juuri päinvastoin.
     
  15. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Juu, eihän Marvel tee näitä leffoja rahan takia, vaan rakkaudesta elokuvataidetta kohtaan. :D
    Liika on kyllä liikaa. Itse en pistäisi pahakseni jos seuraavaan kymmeneen vuoteen ei tehtäisi yhtään sarjakuvaan pohjautuvaa elokuvaa. Paitsi Dredd 2.
     
  16. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Rahan takia ne kaikki studiot elokuvia tekee. Rakkaus pelkästään elokuvataidetta kohtaan, lopettaa elokuvastudion toiminnan kohtalaisen äkkiä.
    Studiot "yrittävät" tehdä elokuvia jotka vetävät yleisöä ja nämä nyt ovat tällä hetkellä supersankari elokuvat, Transformersit ymn.
    Lisää vain sarjakuvaan perustuvia elokuvia ja tämän lisäksi tietenkin muitakin. Kenenkään ei ole pakko katsoa esim. Marvelin elokuvia jos ne eivät kiinnosta, useita ilmeisesti kiinnostaa (Avengers tuotto:$1,518,594,910, Thor $449,326,618, Captain America: The Winter Soldier $714,083,572, Guardians of the Galaxy $556,666,704 ymn.).

    Sarjakuva-elokuviin sijoitetut rahat ja niistä saatavat megamaaliset tuotot, mahdollistavat ehkäpä studioiden tehdä jotain hiukan "taiteellisempaakin" tuotosta.

    Dredd 2, EHDOTTOMASTI:thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2014
  17. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Olette asian ytimessä! Kaikki muut jäihin, kunnes tämä on tulilla, perkele! Ei kun: DROKK!!! :D

    Vähän kaksijakoiset fiilikset näiden suhteen. Toisaalta voi itse poimia vain parhaat päältä, toisaalta joutavan sonnankin menestyminen ärsyttää. Varsinkin kun tuon yhden jatko on niin kiven alla. Ottaa vaan kypärään!
     
  18. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Täältäkin ääni Dreddille. Ainut näistä sarjis leffoista jonka olen katsonut jotain 6 kertaa sitten ilmestymisen. Harmittaa kun se oli niin vähän aikaa vai oliko ollenkaan suomen teattereissa, olisin mielelläni rahoittanut sitä täydellistä 5 tähden eepposta. Jotenkin on niin vaikea ymmärtää miten se on edelleenkin niin aliarvostettu vaikka kokonaisuudessaan hipoo täydellisyyttä ja media myllerryksen toimesta luulis näkyvyyttäkin jo olevan.
     
  19. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Sori OT, mutta vastaan vielä kun nyt ainakin epäsuorasti kysytään: vain muutamassa kaupungissa nähtiin muutamana yönäytöksenä (Hesassa aika monessakin, katsojia riitti melko pitkään) kiersi siis ilman tekstitystä. Myi sitten kuitenkin loppuun, kriitikotkin diggasivat, ja jopa aplodeja oli saanut :) joten minilevitys oli ilmiselvä fail. Parempi toki kuin ei mitään... allekirjoittaneen ei onneksi tarvinnut kuin ~400 km matkustaa katsomaan :D Mutta ei samaa voi tietenkään vaatia keltään.

    Ensimmäisen Dreddin huono puoli oli sen rahoitus. Nyt sitten kaikki samat (rahoittaja)tahot pitäisi onnistua saamaan mukaan toiseen osaan, eikä se ole helppoa.
     
    Viimeksi muokattu: 06.09.2014
  20. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Aika hyvin parsittu omat sekalaiset ajatukset kasaan. Vähän tylsähköä menoa. Tosin onhan tämän hienon näköinen tekele - tosin välillä pisti joidenkin efektien huonous silmään. Ehkä ois pitänyt lähteä hieman matalampien odotusten kanssa katsomaan ja pienessä hiprakassa...