Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hhelminen, 06.08.2011.

  1. epe_85

    epe_85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2008
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh, olen tuolla Huoltovalikon puolella avautunutkin Miraclen omilla CI+ firmiksillä kokemastani kaatumisongelamista, joka syntyy kun epg-data tyhjänä siirtyy salatulle kanavalle (esim MTV3 HD). Jostain threadistä muistan lukeneeni etten ole ongelmani kanssa ainakaan ihan ypöyksin. Tällä boksilla kun tuppaa olemaan sellainen taipumus, että koneen joutuu kylmäbuuttaamaan laittamalla virrat boksin takaa pois aina silloin tällöin. Ei toki ihan peruskäytössä kaadu enää usein, mutta jos vähääkään yrität säätää pluginien, dlna:n, verkkojakojen tai muiden kanssa niin helposti käy kalpaten. Ja aina kylmäbuutin yhteydessä epg-data tyhjenee ja se pitää ladata uudestaan menemällä kyseiselle kanavalle. salattujen kanavien epg-dataa ladatessa sitten ilmenee suuria ongelmia ja kone pitää kylmäbuutata uudelleen. Tätä noidankehää saattaa jatkua usean buutin verran ennen kuin boksi saa ladattua MTV3 HD:n epg-datan talteen. Muiltakin osin tämä Openbox on ollut todella vakaa.

    Tosin yhden ongelman huomasin juuri eilen. Salatulta MTV3 HD -kanavalta tehdyissä tallennuksissa näkyy olevan pientä ongelmaa tekstityksissä. Kun esim kelaa eteenpäin ohjelman johonkin kohtaan, kestää noin 10 sekuntia ennen kuin tekstitykset rupeaa näkymään. Ja jos olet katsonut oheljelmaa ja kelaat vaikka 30s taaksepäin kun missaist jonkun kohdan, boksi ei näytä tekstityksiä tältä 30s periodilta vaan tekstitykset ryhtyvät näkymään uudelleen vasta kun pääset siihen kohtaan josta kelasit 30s taaksepäin. Oletteko muut huomanneet tällaista jollain versiolla? En tosin jaksanut nollata tehdasasetuksille asennuksen jälkeen... Voisikohan tämä johtua siitä?
     
  2. rrauhala

    rrauhala Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2008
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Satshopin spekseissä sanottiin että internet selain ja että "The receiver supports a high resolution webbrowser. Just connect a mouse and keyboard and you are ready to go websurfing on your TV in Full HD.
    With FreeTV+ you can enjoy millions of videos available from Youtube, Earth Touch HD - everything in Full HD." Sillä perusteella ajattelin että olisi. Varsinkin Netflix/Viaplay käyttö sen avulla olisi kiinnostanut jos toimisi.

    Olen Enigmapohjaisia purkkejakin katsellut mutta en ole päässyt jyvälle miksi sellainen olisi parempi valinta minulle. CI+ tuki nyt ei ole ihan välttämätön mutta miksi muutenkaan sijoittaa tuplahintaa että saa VU+ Duon? Ei tuo Netflix/Viaplay käyttö siinäkään taida onnistua? Ja ketjuista olen ymmärtänyt että myös MB premium mallin firmikset on toistaiseksi epästabiileja ja/tai huonosti toimivia (esim. tekstitykset).

    Miten lämmin ja äänekäs tämä MB9 on jos laittaa WD 2,5" levyn sisään?
     
  3. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Jotenkin epäilen tuon selaimen toimintaa myös Enigmoissa...
    MB9 käy kyllä enemmän kuin kädenlämpöisenä (ei paljon) ja tosiaan se ajansiirto kannattaa ohjata tikulle kovon säästämiseksi varsinaisiin tallennuksiin, stressaa vähemmän...
    2,5" levyllä laite on hiljainen kuin hauta, ainakin hiljaisempi kuin 3,5" levyllä varustetut joista ainakin minä olen aina kuullut koska niissä levyt käy...
    Itsellä on tuollainen.

    T: Vesku
     
  4. rrauhala

    rrauhala Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2008
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset neuvoista. Laitoin laitteen tilaukseen. Täytyy varmaan ensimmäisenä opetella tuo firmiksen päivitys...
     
  5. Messierin Mark

    Messierin Mark Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkäslainen digiboksi tämä olisi helppoa & toimivaa (heh..) laitetta haluavalle? Tarkoituksena ostaa hd:tä tallentava digiboksi, ja syksyllä sitten kanavapaketteja ainakin Viasatilta. Kaapelitaloudessa asustelen (todnäk DNA, varmistuu kunhan muutan). Kuinka paljon tässä joutuu itse säätämään? Joku on lyönyt usbitikkua tekstitysten toimimisen takaamiseksi ja mitä kaikkea. Noita firmiksiäkin porukka tuntuu päivittelevän aika tiuhaan. Ja jos taasen haluan katsoa maksullisia HD-kanavia (Viasat Hockey Finlandin HD-kanavaa odotellessa..), joutuu ilmeisesti moista lystiä varten asentamaan jonkun eri firmwaren? Kovalevynhän tähän ilmeisesti voi lykkiä minkämoisen melkein vain tahtoo. Ilmeisesti myös tallenteet pystyy siirtämään halutessaan esimerkiksi tietokoneelle säilöön? Kovasti toiset kehuneet tätä boksia, mutta vähän hirvittää tuo kuinka säätämiseksi elämä tuon kanssa menee. Kannattaako siinä tapauksessa tätä edes harkita?
     
  6. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    ^Olet näköjään lukenut tätä ketjua. Olet varmaan saanut yleiskäsityksen boksista.
    Olisiko sinulla joku yksittäinen asia tai kynnyskysymys boksin ostamiseen, johon haluat vastauksen? Nyt kysyt sellaista yleistä asiaa, joka selviää tätä ketjua lukemalla.

    Jos tulevaisuudessa olet Soneran kaapelissa ja tilaat HD-kanavia, niin kehotan etsimään jonkun muun laitteen. Ostin laitteen yli vuosi sitten kaikkien nettikehujen innoittamana. Lopputulos: käytän MB9:ää kakkoslaitteena, koska en koskaan ole voinut luottaa sen toimintaan täysillä.
     
  7. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Vasiten tein tuon tyhjennysboottauksen Soneran verkossa. Ei ollut mitään ongelmaa.

    Minullakin oli tätä samanlaista ongelmaa aikaisemmin. Tämä nykyinen ja edellinen firmis ovat ainoat, joissa ei ole ollut tuon tapaista ongelmaa, josta kerrot (ei kylläkään liittynyt MTV3 HD -kanavaan).
     
    Viimeksi muokattu: 03.07.2014
  8. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Mulla kävi tosi kuumana ennenkuin asensin leegopalikat alle. Nyt vain lämpimänä. katso liitettä WP_20131023_007.jpg
     
  9. Messierin Mark

    Messierin Mark Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, joo, ymmärrän pointtisi. Ensinnäkin, onko tässä laitteessa valmiina "ohjelmisto" asennettuna tästä ostettuna? http://www.satshop.fi/miraclebox-9-hd-pvr.html
    Joillekin laitteille tuolla tarjotaan imagea usbitikulla, mutta ovatko ne sitten jotain aivan toisia vehkeitä jo? Toisekseen, kuinka usein tuota firmwarea joutuu vaihtamaan? Eihän siinä ole ongelmaa jos heti ostettuani siihen tuollaisen ci+ -firmiksen laitan, ja sillä pärjään. Olettaen että kaikki toimii, toki. Josta tulee mieleen ne tekstitykset; miten voi olla mahdollista että tekstitykset eivät välttämättä aina toimi? Onko kyse tuurista (millaisen yksilön sattuu saamaan), jostain yhteensopivuusongelmista tietyn firmiksen ja verkon välillä, vai mistä? Ehkä olen liian laiska, mutta säätäminen niinkin yksinkertaisen ja oleellisen asian kuin tekstitysten kanssa ei kyllä nappaa yhtään.

    Mites kovalevyn kanssa, onko käytännössä väliä laittaako sisäinen SATA-levy vai riittääkö esim. ulkoisen USB 2.0 -levyn nopeus?

    Ja olenko ymmärtänyt oikein, että tämä laite ei salaa edes hd-lähetysten tallenteita? Eli ovatko hd-tallenteetkin katsottavissa myöhemmin vaikkapa tietokoneelta?
     
  10. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Eiköhän paras tieto tule myyjältä. Minulla oli muistaakseni joku ei-CI+-firmis sisällä.
    Ei kai tuo ole ongelma; täällä on hhelmisen monta ansiokasta ohjetta päivitykseen.

    Itse olen kokeillut ainakin puolta tusinaa eri CI+-firmistä. Niistä kaksi viimeistä ovat olleet suhteellisen stabiileja Soneran kaapeliverkossa. Edelliset olivat aivan mahdottomia. IVO-bootteja vähän väliä, vaikka käyttö oli lähinnä kokeilua.

    Uusimpien firmisten ihmeellinen ongelma on vanhojen tallenteiden aikaleimojen muuttuminen itsestään.
    C More Series -kanavalla tekstitys tulee etuajassa ja osa teksteistä jää näyttämättä (tallennuskokeilu 19.7. GoT).

    Tuntuu siltä, että edes noiden firmisten koodaajat eivät tiedä. Jos tietäisivät, niin kai ne ongelmat olisi poistettu jo silloin, kun laite on tullut myyntiin.

    Kiintolevyistä:
    Minulla on sisäinen kiintolevy. Kuumana käy. En voi kommentoida muista.

    Katseluista muilla laitteilla:
    Ei hirveästi kiinnosta siirtää ohjelmia paikasta toiseen. En voi kommentoida ohjelmien toimivuutta toisissa laitteissa. Salaamattomia Teeman dokumentteja olen siirtänyt läppärille. Hyvin toimivat. En ole kylläkään sen jälkeen katsellut. Olen katsonut Areenasta ne ohjelmat, jotka olen unohtanut laittaa tallennukseen.
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2014
  11. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    CI+-firmiksellä tuskin pääset katsomaan ainakaan maksullisia HD-tallenteita missään muussa paikassa kun laitteessa itsessään - eli salaus on läsnä kuten pitää. Jos laitteessa on muu kuin CI+-firmware, toimii se kuten Enigma2-laitteet yleensä: salaus on tallennushetkellä purettu pois, ja tallenteiden katsominen mahdollista missä vain.

    Miraclen käyttäjät voivat korjata jos olen väärässä.
     
  12. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Minulla oli vuosi sitten 45 astetta.
    Juuri nyt ei jaksa mitata.
     
  13. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    edit:MYYTY Moi, nyt olisi myynnissä Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+ jossa sisällä on v2.10.11 firmis. En ole päivitellyt firmistä joten ehkä siitä johtuen siinä on ci+ ongelma. Eli jos katsot maksukanavia niin siinä menee ehkä noin minuutti ennenkuin kanava näkyy. Laite herjaa siinä kohtaa jotain yhteensopivuusongelmaa. Sisällä on 250MB kovalevy joka ei jostain syystä löydy/tunnistu. Boxi on 2,5 vuotta ollut käytössä ja on siis edelleen käytössäni. Tallennukset teen ulkoiselle kovolle. Laite ei kuumene ja on muuten siistikuntoinen.
    Hnta pks -seudulla toimitettuna/noudettuna 40eur ja postitettuna muualle 50eur.
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2014
  14. zeniitti

    zeniitti Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tässä nyt ajattelis liki vuosikymmenen palvelleen Topfieldin 5100PVRc:n päivittä pois, niin olisiko tämä Miracleboxi se oikea laite? Lähinnä arveluttaa ci+:n toimivuus. Olen soneran kaapelin asiakas ja jotta saa näkymään mtv:n ja nelosen HD-kanavat, kaapelikortti pitää olla. Muuten näkyy vain ylen HD-kanavat. Sonera lähettää muut ilmaiset hd-kanavat salattuina.

    Mulla on siis ci+-moduuli ja sinne linkitetty kortti, joita satunnaisesti kytken televisioon. Jos törkkään setin miracleboxiin, näin varmaankin ilmaiset hd-kanavat, mutta saanko tallennettua niitä? Jos saa, niitä ilmeisesti ei voi katsoa muilla laitteilla, kun tällä miracleboxilla salauksen takia..? Entä sitten jos nauhoittaa sd-kanavia, onko nekin salatussa muodossa eikä siinä pysty katsomaan muilla laitteilla?

    No jos jätänkin sen ci+-paketin pois ja tallentelen ohjelmia ilman salausta. Voinko katsella niitä jotenkin kotiverkon kautta vaikkapa tabletilla tai puhelimella? Nassia ei ole ajatellut hankkia, vaan miracleboxiin sisäisen levyn.

    Jos miracleboxin hankkii satshopista, kannattaako sieltä ottaa se niiden firmis/image? Onko 20e väärtti?

    Kokemusta näistä boxeista ei juuri ole, ainoastaan toppyn tapit ja firmiksen puukotukset on tuttu
     
  15. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Oikaistaan nyt heti muutama väärinymmärrys:
    MB9 ei ole Enigma-laite, joten siihen ei saa mitään satshopin imagea, muitten samaa boksia valmistavien firmiksia voi yrittää ja osa jopa toimii.
    MB9 ilman CI+:aa ei salaa tallenteita, salatut HD:t voi olla sitten asia erikseen (eivät edes näy).
    Jotta salattu HD edes näkyisi pitää laitteessa olla CI+ -firmis, ilmaiset HD:t näkyy myös ei CI+ -firmiksellä.
    Lisätietoa voi yrittää hakea tuolta, mutta koska kyseessä on myös satelliittiboksi pitää tietoa osata myös suodattaa...

    T: Vesku
     
  16. zeniitti

    zeniitti Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tässä ittella oli menny puurot ja vellit sekaisin. Koko illan eilen näitä asioita lueskelin ja siksi varmaankin meni asiat sekaisin. Soitin satshoppiin ja pitkän puhelun jälkeen tilasin Miraclebox Premium Twin HD:n kahdella C-virittimellä, 2TB:n kovolla ja satshopin imagella.

    CI+ en tarvitse, koska maksuhd-kanavia en tarvitse. Oli ollut siinä väärässä olettamassa, että soneran kaapelin kautta lähetetyt ei ylen hd-kanavat (maikkari, nelonen...) tulevat salattuina. No näin ei kuitenkaan uuden ymmärryksen jälkeen ole. Sonera tarjoaa ko. hd kanavat vain kaapelikorttiasiakkailleen. Toivottavasti nyt ymmärsin tämän oikein ja saan ilmaiset hd kanavat näkymään ja tallentumaan nätisti ilman kikkailuja ja salauksia.
     
  17. epe_85

    epe_85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2008
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin Elisan kaapelissa MTV3 HD on salattu ja tarjolla siten vain korttiasiakkaille. Ylen ja Nelosen HD-kanavat tulevat salaamattomina ja näkyvät siten myös ilman korttia. Sonerasta en osaa sanoa.
     
  18. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    MTV3 HD, Nelonen HD, Fox HD ja Eurosport HD ovat salattuja Soneran kaapeliverkossa. Sen takia tarvitset kortin.
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2014
  19. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Ja viimeisimmän tiedon mukaan Soneralla nämä kaikki tarvitsevat vieläpä linkityksen. Korjata saa jos olen väärässä. Itse pian muuttamassa Welhon verkosta Soneraan, ja tällainen karu arki myös itselle koittamassa. Eurosport HD tietty Welhollakin linkitysvaateen takana.

    Joten zeniitti, jos aiot ks. kanavia katsoa, tarvitset CI+:ssan.
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2014
  20. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Minulla on ollut linkitetty kortti siitä saakka, kun MTV Max HD alkoi lähetyksensä, joten en voi kommentoida noiden ylläolevien kanavien tilannetta.
    LOP on varmasti oikeassa, jos hän on tätä asiaa tutkinut. Nyt näyttää siltä, että zeniitti on saanut virheellistä neuvontaa.