Guardians of the Galaxy (2014) (James Gunn / Benicio Del Toro, John C. Reilly, Glenn Close, Gregg Henry, Bradley Cooper, Vin Diesel)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 20.02.2014.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Uusi Marvel-leffa!

    Jossain avaruuden perukoilla amerikkalainen seikkailija Peter Quill huomaa olevansa ajojahdin kohteena kun hän on onnistunut varastamaan salaperäisen pyöreän säteilevän pallon, jota himoitsee myös vaarallinen, koko maailmankaikkeuta uhkaava vihollinen Ronan.
    Välttääkseen tämän kohtaamisen Ronan joutuu tekemään vastahakoisesti sopimuksen epämääräisistä hahmoista koostuvan ryhmän kanssa. Tähän sekalaiseen sakkiin kuuluu Rocket - joka on asehullu pesukarhu, Groot - joka on puulta näyttävä humanoidi, tappava ja arvoituksellinen Gamora sekä kostoa himoitseva Drax the Destroyer. Kun Quill saa selville pallon sisältämän voiman ja merkityksen, mikä sillä on koko maailmankaikkeuden kannalta niin hänellä on edessään taistelu jossa panoksena on koko maailmankaikkeuden kohtalo.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 01.08.2014)
     
  2. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Uusi trailer julkaistu! ^
     
  3. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
  4. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli helposti vuoden parhaita leffoja. Ihan mieletöntä menoa. 5/5.
     
  5. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Jopas oli positiivinen ylläri! Marvelin paras leffa so far.

    4.5/5
     
  6. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan mukiin menevää viihdettä. Ei ollut mitään odotuksia elokuvan suhteen, ja se onnistuikin yllättämään positiivisesti eroavaisuudellaan muihin Marvel -elokuviin. Elokuvanssa vallitsi kepeä ja huumoripitoinen tunnelma. Tarina ei tarjonnut mitään uutta ja mullistavaa, vaan perus seikkailu ryminällä edettiin. Hassuja hahmoja siellä täällä. Jonkin verran olisi voitu pituutta leikata pois.

    Hyvä, hieman erilainen Marvel -elokuva.
    6/10

    3D ei tuonut mitään lisää elokuvaan :/
     
  7. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Periaatteessa aikas hyvä leffa, moni asia toimi kuten musiikki ja visuaalisuus. Minusta taas oli niitä harvoja kertoja, kun 3D oli ihan kiva lisä. Huumoria ja toimintaa oli paljon, ja tiukkoja tilanteita. Periaatteessa kasassa oli resepti hyvään Marvel -leffaan ja loistavaan perjantai-illan viihdepläjäykseen. En kumminkaan jostain syystä imeytynyt leffaan, esimerkiksi vitsit olivat hyviä, mutta harvoin nauratti. Jotenkin tämä tuntui niin nähdyltä ja kaavamaiselta. Sama vanha "epätodennäköisistä ja riitaisista yksilöistä tulee maailman pelastava kaveriporukka". Tiedän, että kyseessä on tämän sarjan ensimmäinen leffa eli Galaksin vartijoiden origin pätkä ja jatkossa on tiedossa varmaan mutkikkaampaa juonikuviota jatkossa, mutta jotain tästä nyt omalla kohdallani puuttui. Lisäksi tässähän tuntui olevan tärkeää selittää noita infinity gemejä ja Thanosta joitain tulevia koitoksia varten. Hyvinhän tämä onnistui siinä. Tuli sellainen fiilis kuin ensimmäisen Kapteeni Amerikan kohdalla eli oli pakko tehdä ennen seuraavia leffoja. Tietenkään tämä ei ollut niin huono kuin Kapteeni Amerikka.

    3/5 Vaikea tilanne antaa arvosanaa, koska moni asia onnistui hyvin, mutta en tosiaankaan itse päässyt elokuvan henkeen. Tunsin itseni miltei vanhaksi, kun avaruusseikkailut, sekopäisen rosvojoukon kera ei jaksanut innostaa. Elokuvan suurin miinus tulee Zoe Saldanasta, joka ei mielestäni taaskaan osannut näytellä. Hän oli selvästi joukon heikon, mutta toisaalta annetaan miinusta tekijöille, että eivät olleet saaneet luotua muuta kuin stereotyyppistä naiskovista. En kumminkaan koe että Saldana onnistui esittämään edes näin yksinkertaista hahmoa. Ehkä jatkossa hahmosta saadaan kiinnostavampi, kun Thanos tuodaan kuvioihin mukaan.
     
  8. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Offtopic, joskus vielä "The Terminalin" aikoihin pidin Shättänasta kovinkin...mutta miten sen jälkeen tuntuu, että on saanut pettyä kerta toisensa jälkeen - etenkin, kun häntä tungetaan väkisin joka leffaan nykyään.
     
  9. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ihan positiivinen yllätys, vaikka aluksi vähän kummastelin koko leffaa. Hahmot eivät olleet oikein tuttuja, vaikka osa henkilöistä esiintyi ainakin infinity gauntlet jutussa, joskaan eivät guardianien riveissä. Ihan ok näyttelyä ja itseäni jaksoi vielä hupsu avaruusfantasia innostaa.

    3,5/5
     
  10. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Taisi olla paras ns Marvel-leffa mitä olen nähnyt. Marvelin sarjiksia en ole koskaan lukenut enkä todennäköisesti tule koskaan lukemaankaan, joten arvioni perustuu ihan vaan leffaan ilman sarjiksien lukemisen mukanaan tuomia ennakko-odotuksia. Yleensäkään en ole koskaan hirveästi välittänyt supersankareista missään muodossa, ja tässähän niitä onkin tavallista Marvel-tuotetta vähemmän. Superpahiksia kyllä on, mutta sankarit on tavallista maanläheisempää porukkaa jos niin voi sanoa. Grootilla on kyllä jotain supervoimia, mutta se onkin kasvi joten se ei haittaa uskottavuutta sen enempää kuin puhuva ja kävelevä puu yleensäkään. Puhuva pesukarhukin vielä tuo kuvioihin oman suspension-of-disbelied aspektinsa. :)

    Sinänsä tarina on aika perushuttua, tämän tyyppisiä maailman pelastamisia on nähty ennenkin. Näyttelijöiden suoritukset ovat vähän sitä ja tätä, genren peruskliseet rajoittavat nättelijöiden tekemisiä ja pari päähenkilöä on vieläpä animaatiohahmoja... Zaldana taitaa olla tosiaan se heikoin lenkki mutta ei häiritsevässä määrin. Scifipuoli sen sijaan on toteutettu hienosti, ja leffan universumi vaikuttaa toimivalta. Lopputulos on hyvinkin maistuva, huumorilla kyllästetty intergalaktinen buddymovie.

    4,5/5

    Ja kuten tavallista, lopputekstien jälkeen juttu jatkuu. Kannattaa jäädä katsomaan!
    Howard the Duck cameo!

    edit: Katsoin 2D-version. Joka näytti todella hyvältä. En usko että 3D voi mitenkään näyttää yhtä hyvältä.
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2014
  11. aaveilija

    aaveilija Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2009
    Viestejä:
    252
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harkitsen tämän katsastamista. Mutta mitenkäs tuo 3D tämän kohdalla? En ole millään muotoa 3D:n ystävä enkä sitä leffoissa kaipaa. Onko siis tässä häiriöksi esim. taistelu- ja toimintakohtauksissa?
     
  12. Headshot

    Headshot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.08.2006
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    1
    Positiivinen yllätys tämä leffa! Ennakko-odotuksia ei juuri ollut, hahmot minulle tuntemattomia ja oikeastaan trailerit olivat melkeinpä epäkiinnostavia.

    Mutta tämähän nousi melkein suosikki-Marvel-leffaksi heti sinne X-menien taakse, suunnilleen Iron Manien kohdalle. Tarina oli taattua huttua, mutta kepeä tunnelma oli mainiota ja pari aidosti hyvää läppääkin joukkoon mahtui. Visuaalisesti leffa oli upea.

    Popcorn-viihdettä parhaimmillaan, tähtiä annan 4/5.

    Ai niin, 2D-versio tietysti, no support for 3D!
     
    Viimeksi muokattu: 03.08.2014
  13. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Ei ole kuvattu 3D:nä, joten 2D-versio on suositeltavampi vaihtoehto.
     
  14. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Olipas mahtavan hauska leffa. Sujuvan vauhdikasta menoa, jossa huumori toimi todella hyvin. Sulka James Gunnin hattuun.
     
  15. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Turhimpia 3D-käännöksiä mitä olen koskaan nähnyt, joten 2D käy ihan hyvin.
     
  16. VinSent

    VinSent Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2013
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeinkin pääsin Guardiansin katsomaan ja eikä ollut pettymys. Erittäin hauska parituntinen vuoristorata.

    Tarina oli hieman by-the-book ja täten kohokohdaksi nousivatkin hahmot. Chris Pratt otti hahmon, jonka sarjakuvavastineesta kukaan ei osaisi sanoa juuta tai jaata, ja täytti tämän vastustamattomalla karismalla. Voisin hyvinkin nähdä tästä seuraavan Robert Downey junorin. Dave Bautista yllätti positiivisesti, kun en painijalta viitsinyt mitään ihmeellistä odottaa, mutta toisaalta Marvel on tehdyt täsmälleen yhden huonon roolituksen (Liv Tyler Betty Rossina) tähän mennessä, joten en myöskään suoranaisesti negatiivisesti sutautunut. Shown kuitenkin varastivat Bradley Cooper Rockettina ja Vin Diesel Groottina. Maksaisin mitä tahansa näiden kahden aiempia edesottamuksia kertaavasta esiosasta. Zoe Saldana oli valitettavasti porukan heikoin lenkki. Sen lisäksi, ettei tämä ole erityisen karismaattinen näyttelijä, niin Gamora oli hahmonakin jo nähty femme fatale. Ei mitään huonoa, muttei myöskään mitään mikä jäisi kummemmin mieleen.

    Lee Pace tarinan konnana ei ollut pölhömpi. Jos hyväksymme sen yleisenä mielipiteenä, että Malekith on MCU:n huonoin pahis (henkilökohtaisesti otan tosin tämän milloin vain Killianin ylitse), niin Ronan on himpun verran tämän yläpuolella. Käsistasolla hahmo ei ole mitään kummoista, mutta Pacella oli selvästi hauskaa roolin kanssa ja melkein kaikkien Superankarien ekoissa leffoissa pahis on vähiten kehitetty hahmo. Kunhan jatko-osassa tämä osa-alue paikataan, niin ei valittamista.

    Huumoria oli paljon ja tuntuikin, että tekijät heittivät siltä osin kaiken mikä käteen sattui nähdäkseen mikä jää seinään kiinni. En valehtele, välillä huumorin määrä turrutti eivätkä kaikki vitsit muutenkaan osuneet maaliin, mutta en osaa nimetä ulkomuistista myöskään yhtäkään vitsiä, joka olisi saadut minut pudistamaan päätäni hiljaisen pahuksunnan merkkinä.

    Ainoa muu pieni pettymys oli The Collectorin pieni rooli. Jotenkin vain Thor: The Dark Worldin lopputekstipätkä ja hahmon piilossa pitäminen mainonnassa saivat uskomaan, että tämä olisi merkittävässä osassa tarinassa. Ei tämä siis nytkään mikään vierailevatähti ollut ja mikään ei estä tätä ilmaantumasta myöhemmissä elokuvissa, mutta enemmänkin olisi mielellään nähdyt.

    Loppujen lopuksi GotG ei ole MCU - leffojen joukossa yksi henkilökohtaisia suosikkejani, mutta se oli onnistunut scifiseikkailu. Jos MCU:n aiemmat leffat tai tämän lajityypin leffat yleisesti ovat iskeneet, niin ei ole mitään hyvää syytä skipata tätäkään. En ole aiemmin GotG - sarjiksia lukenut yhtäkään, mutta tämä leffa sai haluamaan korjaamaan tämän aukon sivistyksessä.

    Pitääpä vielä mainita pienempi asia, jolla ei mitään tekemistä leffan kanssa, mutta lisäsi iloa kokemukseen niin paljon, että pakko mainita. Ennen leffan alkua näytettiin Michael Bayn ninjakilppareitten traileri, jonka lopuksi joku huusi "Ei!" (saa tunnustaa, jos luet tätä). Kaveri sai suosionosoitukset ja piti itekkin huutaa "Ei niin!"
     
  17. aaveilija

    aaveilija Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2009
    Viestejä:
    252
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli katsottua nyt sitten kuitenkin 3D:nä, kun kaveri halusi välttämättä Tennispalatsin ykkössaliin. Ihan jees pätkä, joten jatko-osaa odotellessa.
     
  18. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Positiivinen yllätys oli tämä. Mitään ennakkotietoja ei ollut itse elokuvasta, tai sen mahdollisesta sarjakuvataustasta. En tiedä oliko kyseessä vain omaa tulkintaa, mutta hyvällä tapaa tässä mielestäni lainattiin alkuperäisen Star Wars -trilogian henkilögalleriaa, ja ryhmädynamiikka toimi loistavasti. Groot vertautui aika selvästi Chewbaccaan, Rocketissa oli jotain Han Soloa (vain itsestään piittaava palkkionmetsästäjä) sekä Yodaa (johtaja ja porukan aivot), ja Star Lordin nimi jo pelkästään viittasi tähtien sotaan ja siihen vielä viittaukset isään jne. Toivottavasti se Gamora-tytsy ei kuitenkaan paljastu päähenkilön siskoksi - se olisi jo hivenen liikaa. Kasarimusiikki oli myös nappivalinta, ja periaatteessa sen käyttökin perusteltiin ihan fiksusti. Kyllähän tälle ilman muuta jatkoa saa tulla, vaikka useamman osan verran. 4/5.
     
  19. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Olihan tämä melkonen pläjäys. Odotukset oli kovat ja lunasti kyllä kaikki ne. Kaikin puolin viihdyttävä elokuva. Yllätti noinkin suuri Batistan osuus. Ajattelin, että miehellä on vaan pieni "sivumörököllinrooli". Lisäksi Vinin ääni oli kyllä, jotain ihan muuta, mitä odotin :D
    4/5
     
  20. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    Eihän tuo varmaan sattumaakaan ole, mutta toisaalta kaikki mainitut hahmot ovat sarjakuvissa seikkailleet kauan ennen Star Warsia (mukaan lukien Star-Lord ja isän mysteeri). Toki näiden hahmojen kasaaminen tiimiksi tapahtui vasta muutama vuosi sitten (alkuperäinen Guardians of the Galaxy oli ihan eri porukka), jolloin Star Wars epäilemättä vaikutti taustalla.