SVS-subihöpinää

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Chauron, 19.01.2005.

  1. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Semmonen google on tosi näppärä kun jotain etitään....:thumbsup:
     
  2. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.lsound.eu/new-products/soundpath-subwoofer-isolation-system-4-kit.html Tossa ois varmasti aika asialliset tassut mutta ei ole Suomesta ja ovat aika arvokkaat,mutta meinasin kyllä uuteen tulevaan subiin hommata kun asun kuitenkin rivitalossa jotta naapurisopu pysyy edes jonkinlaisella tasolla :)
     
  3. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Jos lattia ei tärise subin tahdissa, niin ei ole tarvetta. En ainakaan usko että olisi. Ainakin SB12-NSD:n kumitassut tuntuvat eristävän laitteen riittävän hyvin lattiasta.
     
  4. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tilaan varmasti tuon svs 12plus tai ultran niin potkua on vähän reilummin eikä ole tietoa minkälaiset jalat näissä järeimmissä svs subeissa on niin ajattelin laittaa samalla tossaset ilatyynyt tilaukseen.
    Voihan se olla ettei niille tarvetta ole ,mutta tuskin noista mitään haittaakaan on
     
  5. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Uusi vahvistin on tällä hetkellä Tanskassa - jo toista kertaa.
    Oslo, Norway
    Molndal, Sweden
    Glostrup, Denmark
    Langenhagen, Germany
    Koeln, Germany
    Langenhagen, Germany
    Glostrup, Denmark

    Kuskaako UPS näitä ihan tarkoituksella edestakas? :hitme: IMO tällaisessa rahtitoiminnassa ei ole mitään järkeä. Jos toimitus Koelnista ei Suomeen onnistu, niin eikös se voitas sieltä lähettää johonkin semmoseen toimipisteeseen, josta onnistuu? :confused: :hitme: ... mutta ei, laitetaan sinne, mistä tulikin :OI

    Eihän se heille ole mikään ongelma, mutta palvelun tilaajalle (jälleenmyyjä) kylläkin, kun asiakas saa parissa viikossa hajoneen uuden laitteensa kanssa ihmetellä vaikka tililtä lähteneitä rahoja.

    Mitenkö lie L-Soundin politiikka nykyisin sen suhteen, jos koko laite laitetaan huoltoon? Tuleeko sieltä saman mallinen ehjä laite tilalle vai lähteekö rikkinäinen peli huoltoon ja tulee sitten korjattuna takaisin? Nimittäin jälkimmäisessä tapauksessa yli viikon matka sinne, huolto ja yli viikon matka takaisin tekee melkein 4 viikkoa eli kuukauden :hitme:

    Aikaiseksi toimitukseksi on luvattu tämän viikon tiistai ja alkuperäiseksi keskiviikko. Kaipa se silloin jo tänne ehtii.
     
  6. vonHartmann

    vonHartmann Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.11.2007
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omalla subillani oli aivan identtinen reitti pari viikkoa sitten ja kovasti ihmettelin mitä järkeä tuossa reitissä oli. Kun laite sitten toimitettiin kaksi päivää etuajassa niin olin kuitenkin varsin tyytyväinen.
     
  7. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Eihän tommonen kuukauden huoltoreissu oo mitään näissä leikeissä, varsinkaan jos ulkomaille lähtee huoltoon. Oma vahvari oli reilu 6 viikkoa ja kaverilla useemman kuukauden, oisko ollu peräti 4 kuukautta. :mad:

    e: omakin subbari tuli ihan vammasia reittejä seurannan mukaan mut Lsoundin kanssa sillon asiasta juttelin ja sanoivat et noissa on jotain vääriä koodeja minkä takia noi paikat näyttää ihan omiaan...tiedä sitten, viikossa tuli kuitenkin
     
    Viimeksi muokattu: 21.07.2014
  8. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Eihän se siinä tapauksessa, että laite lähtee ulkomaille. Mutta silti vaan tuntuu pöhköltä, jos esmes joku kuukauden vanha laite hajoaisi ja olisi vaikka tuplaten (tai jopa tuon 4x) huollossa. Vuoden takuusta olisi melkeen puolet jo jälkimmäisessä tapauksessa mennyt :D
     
  9. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Jep, näinhän se on :OI:mad: Onneksi SVS:llä on 5v takuu :thumbsup:
    Jotku Suomen hifiliikkeet antaa sentään vaihtolaitteen tilalle huollon ajaksi, Lsound tuskin lähettää kyllä vaihtosubia tilalle jos koko laite huoltoon lähtee.... :rolleyes:
     
  10. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    No niin, UPS toi vaffin eilen. Vaikeinta oli irrottaa connectori vanhasta, kun siihen oli lyöty aika paljon jtn vihreetä liimaa :D Toki varmistukseksi, että pysyy kuljetuksen ajan kiinni.

    Eipä humise tämä uusi start-upissa, ilmiselvästi viallinen tuo edellinen siis. Eikä tuommonen löysä virtakytkinkään kiva ole, jos subin vaikka joskus myy pois.

    Mutta ihmettelemään pistää kyllä se, että uuden päätteen kanssa subi ei toista yhtä kovalla 23-24 hz (jossa ilmeisesti sähköisen korjauksen korostus) kuin edellinen. Voisko edellisessä olla siis joku vika, että subi menee liian voimalla alas? :D Vai voisko keli vaikuttaa, aika paljon kuumempaa ulkona nyt kuin kuukausi sitten? Taustamelua ei pitäisi olla ollut viime mittauksessakaan, tosin 24 hz jyrinän havaitseminen saattaa olla vaikeaa. Paikka ja säädöt ovat ihan samat ja huoneessa ei mikään ole vaihtanut paikkaansa. Tietysti sekin voi olla mahdollista, että lisääntynyt äänenpaine ylempänä saa tuon ihan alimman näyttämään vaimeammalta.

    Leikkasin 28 hz:stä miniDSP:llä (BW 48 dB/oct) tuon nyt sitten. Turha syöttää niitä ihan alimpia, jos ei kuulu/tunnu. Vahvistin ja elementti kuitenkin yrittää ne toistaa eli tehoa (ja liikerataa) menee hukkaan.
    Oli muuten melkosesti hurjempi ulosanti T2 blu-raylla mm. rekan putoamisessa ja Cyberyne Systemsin räjähtämisessä. Rekka, kun luisui jätevesikanavassa, niin lattia tärisi :D Semmosia nää nykyajan elementtitalot. Mitään 15 hz:iin toistavaa subia edes uskaltaisi kokeilla täällä :D
     
  11. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    No jopas nyt jotakin. Nyt tässä aamupäivällä mitattu vaste on jotain aivan muuta kuin eilinen. Naapuri kuunteli eilen musiikkia aika kovaa, siihen en oikein voi vaikuttaa, mutta voisiko se musakki vaikuttaa alle 50 hz taajuuksilla? Myös UMIK oli kiinni temmpuilevassa usb-liitännässä, voisiko se vääristää mittauksia? On myös mahdollista, että miniDSP:ssä oli joku häiriö, siinä muun muassa hiljaisuudella näytti sisääntuleva signaali -100-110 db, kun se yleensä on -80-90 db. No anyway, nyt tuo 24 hz toisto menee omien säätöjen piikkiin. Viime kerralla vain vaimensin muuta aluetta enemmän ja nostin sitten kokonaistasoa.
     
  12. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Säätöä, säätöä... vaikka kait joidenkin mielestä jo hyvä olisikin. Kaiuttimille käytössä on vain av-eturin ylipäästösuodin, ilmeisesti 12 dB/oktaavi. Todellisuuddessa vaimentuminen alkaa kaiuttimesta riippuen vasta 70-75 hz:stä ja vaimentuminen on erittäin jyrkkää. Tämä ilmeisesti siksi, että huoneen korkeus on suunnilleen puolet 63-65 hz:n aallonpituudesta.

    No eturin alipäästösuotimen jyrkkyys 24 dB/oktaavi subille ei sitten riitäkkään. Onneksi miniDSP:tä löytyy 48 dB/oktaavi. Mielestäni jaon subille on oltava alle 70 hz minun tapauksessani, koska kaiuttimien ja subbarin toiston päällekkäin meneminen aiheuttaa basson tarkkuuden puutetta, vaikka vasteen tasaiseksi saisikin. Subbarin toistossa ilmenee samanlainen vaimentuma jossakin 63-65 hz kuin kaiuttimissa. Kun jako on alueella 60-70 hz, ilmenee yhteistoistoon joko tiukka piikkimäinen vaimentuma johonkin 60-70 hz välille tai sitten tällainen "tuplavaimentuma" :
    [​IMG]

    Vaikka säädän viivettä, jakosuotimen jyrkkyyttä tai jakotaajuutta miten vaan tai invertoin signaalin, niin mikään ei auta. Tältä näyttää nyt:
    [​IMG]
    Punaisella etukaiuttimien ja subbarin yhteistoisto, vihreä vasen etukanava ja sininen oikea etukanava (näissä jaot siis 80 hz).
    Mikä avuksi? Etäisyys kuuntelupaikalta subbariin on liki sama kuin kaiuttimiin, mutta subbarille olen lisännyt 0,9 metriä ylimääräistä etäisyyttä. Voisiko tuo vaatia rutkasti enemmän ylimääräistä (tyyliin 65 hz aallonpituuden puolikas = ~2,6 m)? Ei smoothingia käyrissä.
     
    Viimeksi muokattu: 02.08.2014
  13. AnttiLeh

    AnttiLeh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    1
    tuollaista mittausta saanut UMIK-1 llä ja REW:lla aikaiseksi. Eli subbarina siis oli bk xls200 ja tarkoitus oli päivittää svs sb2000. Punanen käppyrä on nurkka-asennus ja turkoosi keskellä tv-tason alla, desibelit säädin alkuconffauksessa 75dB.
    Muutamia kysymyksiä:
    - olen kalibroinut UMIK-1 sarjanumerolla saadulla tiedostolla ja tehnyt mittaukset omasta mielestäni oikein, ihmetyttää suuri nousu/piikki tuossa 13hz kohdilla. Onks mittaus/kalibrointi tehty päin persettä vai mistä tuo johtuu?
    - mittaukset tein pelkällä subilla. Pystyisikö 50hz korostumaan ja 60hz monttua korjaamaan jotenkin?
    - kun on tollaset huonemoodit, kannattaako alkaa päivittämään subbaria? Vai jättää päivitys sikseen ja panostaa esim. antimodeen? Subbari päivitys tulisi 75% leffoja varten...


    katso liitettä subbarimittaus.jpg
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    En osaa tuosta UMIK-1:stä sanoa mitään, kun ei ole omaa kokemusta, mutta muutoin:

    1. Nuo on ihan eri kaliiberin subeja, mutta sinänsä vaikka upottaisit viisinumeroisen summan johonkin JL Audion hirviöön, niin samat ongelmat olisi edessä, koska vastepoikkeamat johtuvat huoneen akustiikasta, eivät subwooferista (okei, koska XLS200 vaste ei ole koskaan suora, niin ihan samaa käppyrää ei tulisi suoran vapaakenttävasteen subilla, mutta samoilla kohdin olisi monttua ja korostumia). Päivityksellä saisit parannusta, mutta et tuohon ongelmaan.

    2. AntiModen maksimivaimennus on muistaakseni 13db, joten siitä voisi pikaisesti arvioida, että kyllähän se tuon 40-80hz alueen oikaisisi lähemmäs 20-40hz sektoria. Sen sijaan edelleen muistaakseni korjauksen alaraja on 16hz, niin tuolle alimmalle piikille se ei mitään tekisi. Toisaalta, tuo ei ole peräisin subbarista itsestään, koska se ei noin alas toista hyttysen pierua kovempaa, joten kyseessä on joko huoneboosti (ja mahtava sellainen) tai mittausvirhe. Jokatapauksessa se on niin alhaalla, että musiikilla et sitä toista ja leffoille se on vaan kiva potkija. Siitä eka kannata huolehtia.

    3. Yksikään korjain ei täytä vaimentumia vasteessa. Pelkästään 3db kuopan täyttäminen vaatisi tehon kaksinkertaistamisen. Isompi 10db monttu vaatisi 10x tehoa. Pamahtelisi subbarit aika äkkiä. Lisäksi jos ja kun se vaimentuma johtuu heijastuksista, suoran äänen nostaminen voimistaa heijastumaa ja tulos on nolla. Ei kannata.

    Jos puolen metrin resonaattorit (bassoilla roiittävä akustointi) on poissuljettu vaihtoehto (kuten yleensä on), tilanne paranee:
    - korostuminen osalta sähköisellä korjauksella, kuten AntiModella,
    - vaimentumien osalta lisäämällä äänilähteiden määrää eli suomeksi toinen subwoofer päinvastaiselle puolelle huonetta. Aluksi.

    Lainaa AntiMode tai pyydä testikäyttöön. Katso, mikä sitten on tulos. Mieti sen jälkeen, tyydyttääkö XLS200 toisto, vai kaipaatko järeämpää.
     
  15. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Kannattaa varmaan tehdä tuon käppyrän vuoristoradalle tosiaan jotain ensiksi, samalla tavallahan se uusi subbarikin heittäis häränpyllyä.. Kannattaisko katsella käytettyä / diy -vehjettä + antimodea ?
     
  16. AnttiLeh

    AnttiLeh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitokset x_jmt_x erittäin hyvästä ja tyhjentävästä vastauksesta. Pitänee alkaa ettimään antimodea tai vastaavaa lainaksi/testiin, josta näkee onko mitään tehtävissä sähköisesti.
    Voisi tietenkin harkita tuon sb2000 hinnalla diy subin tai kahden + antimoden hankintaa (puuseppä kaikilla laitteilla löytyy lähipiiristä, niin ei kotelon rakentaminen ole ongelman), tai sitten vaan käytettynä jostain.

    Tuli tuosta muutes mieleen, tietenkin voisin testaa yammun omaa korjainta ennen antimodea. Saattaisi antaa osviittaa onko sähköisestä korjauksesta apua...
     
  17. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Mikä subwoofer? Onko varma, ettei kyse ole ulkopuolisesta häiriöäänestä (esim. ulkona joku työkone/työmaa tai vastaavaa)?

    13, 50 ja 70-80 hz korostumat vaimentamalla 20-30 hz tasolle saattaa tuo 60 hz vaimentumakin pienentyä (tai siis ero voimakkaimman ja vaimeimman kohdan välillä pienentyä). Onko kuvassa smoothingia (olettaisin, että ei, koska turkoosissa käyrässä on erittäin jyrkkä vaimentuma ~83 hz:ssä)? Jos ei, niin ei myöskään tuo 60 hz vaimentuma välttämättä ole jyrkkä luonteeltaan (eli ei turkoosin käyrän ~83 hz:n vaimentuman kaltainen). Ja oikeastaanhan se ei ole vaimentuma ollenkaan, jos mittaus suoritettiin 75 dB tasolla, sehän on siihen nähden jopa pari dB:tä liian kovalla.

    Itse harkitsisin sinuna miniDSP 2x4:sta. Parempi säätövara ja voi myös itse enemmän vaikuttaa korjaukseen. Sillä kokeilisin vaimentaa kaiken 20-30 hz:n tasolle, mitata ja katsoa, miltä vaikuttaa.
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2014
  18. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ainakin osa YPAO-korjaimista ei puutu alle 63hz taajuuksiin ja osa ei korjaa subwooferia. Tarkista manuaalisi, että miten sinun.
     
  19. AnttiLeh

    AnttiLeh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    1
    Subbari on BK xls200 eikä ulkopuolisia häiriöääniä ollut, jos ei pikku ikkunan takana ollutta ilmalämpöpumpun ulkoyksikköä oteta huomioon (eikä taatusti mene noille taajuuksille) :D
    Smoothinkeja ei ollu käytössä ja olen tässä alkanu silmäilemään noita sähköisiäkorjaimia...

    Juu, ei osaa yammu subbaria korjaa. Pitää lainaa toinen xls200 tänne luolaan, jos se ei tunnu auttavan niin sitten antimode/miniDSP jostain lainaan. Viimeinen vaihtoehto on sitten että hankin tehokkaamman subin
    tänne kaikuluolaan, niin saadaan ainaki isompaa ääntä noiden kauniiden huonemoodien seuraksi...
     
  20. Joppa

    Joppa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2014
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    ..Ihan lyhkäisesti, koska noita viestejä on pirun paljon, eikä noita kaikkia malta lukea..

    Lienee yleinen kysymys, ja mielipide sellainen, mutta kysyn kuitenkin.

    SVS PB-1000 vai SVS SB 1000 Pääasiassa elokuvakäyttöön, ja ennen kaikkea, löytyykö eroja hyvinkin pienellä kuunteluvoimakkuudella nimen omaan alapäässä? (heh)
    -Vai onko samaan hintaluokkaan, ja käyttöön kenties muita ehdotuksia?
    Asumus vanha kivinen kerrostalo, huone n. 20m2 -jossa vanhahkot romppeet (Yamaha RXV-365 ja 2kpl. Yamahan NS-s34 120W lattiakaiuttimia)

    Kuten romppeista voi päätellä, en ole kauhea hifisti. Kuitenkin leffojen matalat jyrinät olisi kiva saada kuulumaan mahdollisimman hyvin. Kipuraja on n. 500€ tuntumassa.