Aloitteleva aloittelija.

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Kauhaaz, 10.07.2014.

  1. Kauhaaz

    Kauhaaz Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei! Mielessäni on ollut jo pitkään hankkia uusi äänentoisto koneeseen. Nykyiset kaijuttimet + subbari ovat surkeat, jonka takia inspiroiduin etsimään uusia.

    Minulla ei ole mitään budjettia mielessä ja haluaisinkin kysyä teidän mielipidettä asiasta. Eli mikä olisi sellainen sopiva budjetti henkilölle, jolla ei ole mitään käsitystä hyvästä äänentoistosta kuulokkeiden ulkopuolella.

    Musiikkityyleinä kaikenlainen elektroninen musiikki, mutta myös olisi hyvä että toistaisi monipuolisesti muitakin lajeja.

    Kiitos jo etukäteen :)
     
  2. JuccaKo

    JuccaKo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2012
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankala sanoa paljonko aloittelijan budjetti voisi olla, vaikka olis millainen puukorva tahansa. Toiset laittaa ensimmäiseen settiin 500e ja toiset 5000e.
    Tietokoneen kaveriksi voi ostaa vaikka jotkin aktiivikaiuttimet esim. Genelec tai behringerit. Näiden kyseisten hinta liikkuu 350-7000e/pari välimaastossa. Sitten saatat tarvita kaveriksi subbarin ja kohtuullisen yksilön saat n. 500e.
    Tämä budjettiasia on sellainen että katso lompakkoosi, kuuntele ja kysele pankkitililtäsi että paljonko siellä on ylimääräistä rahaa.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Melkein rohkeasti palvelevaan liikkeeseen kuuntelemaan eri hintaluokan vehkeitä, että missä laatu ja lompakkosi kohtaavat.

    Noin keulaan voi sanoa, että lähes kaikkien "oikeiden hifivalmistajien" edullisimmat mallit lähtevät 200e/pari tai vähän yli. Eli sitä edullisemmin et saa mitään järjellistä. Ja sekin on se alin askelma. Laatu nousee jyrkästi ~2000e/pari saakka.

    Vahvistimia saa 300e ylöspäin, siitä etsimään sinun tarpeesi täyttävää. Haitari on todella iso parin tonnin yläpuolelle saakka.

    Subbareista plazan klassikko BK XLS200 on 500e, SVS:n edullisimmat mallit vähän enemmän hintaa, vähän enemmän kokoa, vähän enemmän kykyä. Jälleen, edullisemmin ei kaupan hyllystä mitään suosittelemisen arvoista saa. Näissäkin mennään todella jyrkällä suorituskyvyn kasvulla sinne pariin tonniin saakka. Harkitse BK Monolith ja SVS:n 12" mallit, jos elektronista kuuntelet eli tarvitset alas menevää toistoa.

    Karkeasti minimi-operointibudjetti 2.1 setillekin on jalustoineen ja piuhoineen sellainen 1500-2000e. Muuten tulee äkkiä suru puseroon vuoden kohdalla ja alkaa päivitysrumba.

    DIY-hommat on sitten toinen tie, mutta niitä en ehkä vasta-alkavalle suosittele.
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2014
  4. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Mainostetaan vähän kun vielä on tarjous voimassa. Lsoundilla vielä tarjolla hyvään hintaan astetta parempi subbari, normaalisti 700e kotiin kannettuna-> nyt 499e. Eikä ole juurikaan edes tuota BK:n XLS200:sta isompi.

    http://www.lsound.eu/speakers/subwoofer/svs-sb12-nsd-black-charcoal.html

    Tollanen varastoon odottamaan kaiutin/vahvistinhankintoja :thumbsup::cool:

    Ei muuta kun lähimpään hifiliikkeeseen kuuntelemaan mitä sedillä on tarjolla. Siinähän se selviää mikä itselle "riittää" kun pääsee kuuntelemaan niitä parin sadan kaiuttimia ja perään parin tonnin kaiuttimia. Niinkun x_jmt_x sanoi, kyllä se lähemmäs 1500e alkaa olemaan minimi, muuten käy niinkuin allekirjottaneelle ja vaihdat vuoden sisällä kaiuttimia 3 kertaa kun koitti halvalla päästä... :hitme:
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Aika moni onnistui missaamaan käyttötarkoituksen aivan täysin. Järeät 2.0 aktiivimonitorit ja audiointerface ovat edullisin (ja oikeastaan myös järkevin) tapa saavuttaa tietokoneella kuunteluun äärimmäisen hyvä äänenlaatu. Erillisvahvarit ja jalustat ja oheistarpeet kuuluvat kuuntelu- tai olohuoneeseen. PC-ympäristöissä niistä on lähinnä harmia ja haittaa.

    Systeemin pohjaksi tulee balansoitu audiointerface eli äänikortti (balansoitu siksi, että sähköisten häiriöiden syntyminen estyy). Hintajärjestyksessä esim: Steinberg CI1, Alesis IO|2 Express, Focusrite Scarlett 2i2, EMU 0404. Kaikkien kanssa kaapeliksi tulee 2kpl balanced plug -> XLR male.

    Esimerkiksi Behringerin 8" malleista lähtee konemusiikilla lähikentässä jo aika hyvin slammia ilman subbariakin, ja erittäin kohtuulliseen hintaan. Behringer B2031A perinteisellä diskantilla, tai sitten B3031A uudistetulla diskantilla. Jälkimmäisestä löytyy myös kattavahko keskusteluketju. Hinta/laatu-suhde on useiden eri käyttäjäraporttien mukaan erinomainen.

    Mikäli rahaa on hieman enemmän ja tahdot paremman äänenlaadun ohella tukea kotimaista työtä, niin äskettäin julkaistu uusi Genelec M040 monitori maksaa vain tonnin per pari. Koko kaiuttimet vahvistiminineen ja huonekorjauspiireineen kaikkineen on suunniteltu ja valmistetaan Iisalmessa.

    Muita ketjuja aiheeseen liittyen: < 400e aktiivikajarit musiikinkuunteluun, 2.1 Kaiuttimet tietokoneeseen, max hinta 500e, Hyvät aktiivikaiuttimet. Kannattaa ehdottomasti selailla läpi, sillä aika läheltä liippaavaa juttua löytyy noista. Ehkä saat jotain kuvaa millaista toistoa milläkin rahalla saa, ja mitä laitteita yleensäkään on olemassa.

    Aika turhaa on lähteä säätämään erillisillä vahvistimilla ja passiivikaiuttimilla ensimmäisessä setissä ja etenkään tietokoneen ääressä. Aktiivimonitoreilla saat paremman tuloksen samalla rahalla. Yleinen äänenlaatu, kontrolli ja äänenpainevarat ovat merkittävästi paremmat, kuin mitä saisit millä tahansa ~500&#8364; entrylevel vahvistin+kirjahyllykaiuttimet kombolla.. Etenkin monitorien kyky tuottaa täysin vaivattomasti, kontrolli säilyttäen ja ilman äänen vääristymistä kovia, reippaasti yli 100dB äänenpaineita, on aivan mahtava ominaisuus. Efekti vielä tehostuu, mikäli kuunteluetäisyys pysyy tietokonepöydän ääressä alle metrissä. Studiomonitorit toki toimivat erinomaisesti ja hifi-puolen kirjahyllypöntöt helposti kepittäen myös pidemmilläkin olohuonemallin kuunteluetäisyyksillä.

    Jos järeiden monitorien puhti alkaa tulevaisuudessa jossain vaiheessa loppumaan, niin studiokäyttöön tarkoitetuista subbareista löytyy runsaasti sellaisia malleja, joissa on XLR in ja OUT sekä sisäinen jakosuodin. Esim. RCF Ayra 10 Sub (ei kokemusta, mutta noin esimerkkinä vaadittavista liitännöistä). Sellaisen voi helposti lisätä settiin vaikka jälkeen päin, signaali vain kierrätetään subin sisäisen jakosuotimen kautta ennen pääkaiuttimille viemistä. Subbarin lisäämiseksi tarvitaan (itse subbarin) lisäksi vain pari XLR female -> XLR male kaapelia.
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2014
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 769
    Saadut tykkäykset:
    489
    Siis pääasiassa näin, käytettyjäkin voi kuunnella ennen ostopäätöstä....
    Oma 2.0-setti on vuosien varrella kerääntynyt käytetyistä ja uusista.
    Pääasiana lienee nyt se, että onko pääasiana se tietokoneäänentoisto ja kuinka paljon pn leffojen osuus.
    Itsellä tietokone on 60% äänilähteenä ja leffojakin katsellaan...
    Oman mausteensa tuo asiaan MS-taudin tuoma virittämisen vaikeus, joten kaikki on nyt viritetty sen ja huoneen ehdoilla...
    Eli tietokoneesta HDMI töllöön ja siitä optinen NAD 356 DAC:iin ja Anti-Mode 2.0:n ja sen NAD:in kautta Hifi 50/3:iin. Töllössä HDMI:llä kiinni myös digiboksi, BD ja mediatoistin.
    36 neliön tupakeittiöllinen yksiö (lue pieni kaksio) betoniseinineen tuo myös oman mausteensa asiaan, eli käytännössä eliminoi kaikki x.1-monikanavaviritelmät kuvasta tilanpuutteen takia.
    Ainoa "järkevä" paikka 5.1:lle olisi ripustaa ne 5 katosta roikkumaan ja .1 sitten töllön vasemmalle puolelle nurkkaan...

    T: Vesku
     
  7. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    No olihan siellä tuo "koneeseen" välissä, kyllä.

    Tältä osin samaa mieltä, kuin aheikkinen, eli äänikortti/DAC ja aktiivit.