2000 eurolla lattiakaiuttimet ja vahvistin

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana laelokki, 01.07.2014.

  1. laelokki

    laelokki Guest Guest

    Liittynyt:
    01.07.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitus olisi hommata nyt uuteen asuntoon musiikin kuunteluun sekä leffojen katseluun 2.0 tai 2.1 setti + vahvari. Kuuntelutila on noin 22 m2, josta on 2 avointa kulkuväylää toisiin huoneisiin. Budjetti tuon noin 2000 euroa. Ääntä saa vehkeistä lähteä, ei ole naapureita lähistöllä kuuntelemassa. 2.0 kriteerinä, että bassokin kuuluu hyvin.

    Asiaan enempää perehtymättä olen muutaman vaihtoehdon kaiuttimille löytänyt, vahvistinta en vielä ole katsonut;

    http://www.gigantti.fi/product/tv-j...pro-image-blue-diamond-v3-lattiakaiutin-2-kpl
    http://www.gigantti.fi/product/tv-j...horus-compact-682-hq-lattiakaiutin-musta-1kpl
    http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/kaiuttimet/OR28HIWH/or-28-hi-lattiakaiutin-valkoinen-1-kpl

    Muitakin saa ehdottaa! Jatkossa mahdollisesti hommaan keskiäänen ja takakajarit jos hifistelemään innostun, joten vahvistimen pitäisi antaa kytkentöjen puolesta myöten :)
     
  2. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Sinulla on sen verran hyvä budjetti että käy ihmeessä kuuntelemassa (mielellään jossain muualla kun gigantissa paremman valinnnanvaran vuoksi) Suosittelisin itse hommaamaan jalustakaiuttimet + subwooferin koska näille saat tulevaisuudessa samaa sarjaa keskikaiuttimen ja takakaiuttimet jos haluat / päätät laajentaa.

    Hyviä vahvistinvaihtoehtoja ovat esim. Yamaha, Marantz,Denon, Onkyo
    Kaiutinpuolelta voisi toimia: Elac, Amphion, Monitor Audio, Dynaudio, B&W, Dali, Epos, Genelec
    Subwoofer osastolta: SVS, BK...
     
    Viimeksi muokattu: 01.07.2014
  3. JTu

    JTu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.08.2003
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    1
    En halua suositella mitään malleja, mutta muutama pointti mietittäväksi:

    - En ostaisi monikanavavahvistinta varastoon, niihin tulee kaikenlaista uutta (osin tarpeetontakin) tekniikkaa koko ajan lisää. Stereovahvistimissa samaa ”ongelmaa” ei ole, vaan 10v vanha peli on käytännössä edelleen samalla viivalla uusien kanssa

    - Pari tonnia miinus vahvistin on jo kohtalainen summa käytettäväksi kahteen kaiuttimeen, sillä rahalla voi odottaa laatua. Hyviä kaiuttimia on kuitenkin erilaisia eikä oma maku ole välttämättä samanlainen kuin jonkun toisen. Siksi kaiuttimien kohdalla koekuuntelu olisi lähes välttämätöntä, muuten ostoksena voi olla testivoittajat, jotka eivät kuitenkaan miellytä omaa korvaa
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jep. Tuolla budjetilla operaatio suoritetaan seuraavasti:
    - käydään yhdessä taikka useammassa hifiliikkeessä tutustumassa eri vaihtoehtoihin; omat levyt mukaan. Moni liike soittaa tarkoituksella niitä tuttuja hifikarkkilevyjä, missä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta jos et kotona kuuntele pelkästään Pink Floyd/Eagles/Toto/Dire Straits, niin kaiuttimet kannattaa koekuunnella lisäksi omalla materiaalilla.

    - ehdottomasti kannattaa kuunnella myös yli ja ali budjettisi, että tiedät, mitä rahalla saa ja mitä ei. Kenties aavistuksen budjetin ylittävä on sinun mielestäsi hintansa väärti taikka budjetin alapuolella saat itsellesi riittävän?

    - kun mielenkiintoisimmat on kokeiltu, ne viedään kotiin testiin. Kuuntelutilan vaikutusta ei voi liioitella. Omakohtaisesti bassoiltaan liian köyhä kaiutin muuttui sietämättömäksi kumisijaksi muuttaessaan rivitalosta betonibunkkeriin.

    Tästä samaa mieltä. Musiikkikäytössä kenties jotenkin riittäviä lattikaiuttimia on saatavilla. Elokuvakäyttöön riittäviä ei, ellet ole valmis maksamaan 50 000e/pari. Elämä on. Valitettavasti 8-10" hifibasso/keskiäänestä ei käytännössä saa samaa suoritusta irti, kuin 12-15" subwooferista, joka kaikenpäälle on sijoitettu 4-10x suurempaan koteloon.

    Edelleen subwooferin sijoittelu on vapaampaa eli sen saa akustisesti parempaan paikkaan (etukaiuttimien paikka on aika lukittu, subwooferin voit viedä vaikka sohvan taakse) ja sen toisto on täsmäkorjattavissa vaikka AntiModella.

    Monikanavalla on erittäin harvoin mitään tekemistä hifistelyn kanssa. Musiikkitallenteet (cd, vinyyli, spotify...) ovat kaksikanavaisia, ja niitä kuunnellaan kaksikanavaisena. Piste. Jollain automaattikeinohärpäkematriisilaajennuksella, jolla kahdesta kanavasta tehdään seitsemän, ei ole mitään tekemistä "hifistelyn" kanssa.

    Oma lukunsa ja poikkeus ovat monikanavatallenteet, kuten SuperAudioCD ja DVD-Audio, mutta niitä varten tarvitset niitä toistavan soittimen sekä tietysti sen tallenteen. Valikoima on aika kapea.

    Tämä on totta. Pari vuotta vanha AV-virva alkaa jäädä jalkoihin, neljä/viisi vuotta vanha on jo antiikkia.
     
  5. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Tämä tarkoittaa oikeastaan vaan sitä, ettei kaksikanavavahvistimet tarjoa tulevaisuudessakaan mitään uutta siinä kun av-vahvistimet kehittyvät. Tämä puoltaa av-vahvistimen valintaa...
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jep. Lähinnä AV-vahvistinta hankkiessa kannattaa miettiä sitä, ostaako edullisen mallin nyt ja varautuu ostamaan taikka sitten latoon riittävästi euroja tiskiin, että saa nyt uusimman ja omat tarpeet mahdollisimman hyvin kattavan mallin.

    Tosi tulevaan varautuva varmistaisi HDMI 2.0 -saatavuuden, mutta ne taitavat ainakin vielä olla harvinaisempia. Muulla rintamalla riittävästi HDMI- ja muita liitäntöjä omiin tarpeisiin ja useampi ylimääräinen, varmasti omaan käyttöön riittävät verkko-ominaisuudet ja sitä rataa.

    Tosin, jos itse olisin menossa kauppaan tänään, niin valinta olisi huonekorjaimen takia Anthem MRX-510 (tai jopa -710), mutta se söisi budjetin kokonaan...