Pain & Gain (2013) (Michael Bay / Dwayne Johnson, Mark Wahlberg, Ed Harris, Rob Corddry, Anthony Mackie, Bar Paly, Tony Shalhoub, Rebel Wilson, Ken Je

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana samuel1, 19.12.2012.

  1. samuel1

    samuel1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saapas nähdä jatkaako Mr. Bay tuuba linjalla vai palataanko tällä alkuperäisen bad boyssin ja the rockin kohtuu viihdyttävään menoon :naminami:
    Tarinassa ainakin vaikuttaisi olevan potentiaalia ja Marky Mark + The Rock ovat ihan karismaattinen parivaljakko:thumbsup:
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 09.08.2013
  2. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tuo Baylle näyttää, kaikki on kuvallisesti niin blingblingiä, että silmiin sattuu. Kaveri voisi joskus kokeilla jotain muutakin kuin MTV-sukupolven videokerhossa opittuja kikkoja.

    The Rock on vetänyt muutakin kuin kaurapuuroa:

    [​IMG]
     
  3. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    http://www.tryingfitness.com/dwayne-johnson-eating-plan/
     
  4. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Toimintaa, huumoria, piukkoja bikinejä, kamalisa kasari-salihousuja ja pientä ilkikuristuutta kehonrakennusta kohtaan. Tämähän vaikuttaa oikein viihdyttävältä :)
     
  5. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Takuuvarmaa viihdettä luvassa. Kyllä Bay nää leffat osaa... :naminami:

    The Rock on kasvanut selvästi ulos nimestään, mites olis vaikka The Mountain!
     
    Viimeksi muokattu: 22.12.2012
  6. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Mies näyttää juuri siltä, miltä tällaisessa leffassa pitääkin :)
     
  7. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Oli kyllä viihdettävä elokuva, ja myös hyvin yllättävä. Suosittelen, että et luo leffasta, mitään spoilauksia netistä ennen, kuin menet leffan kattomaan. Sen verran sekanen tuo leffan tilanne komiikka on, että saattaa särmä kadota. Ei välttämättä ihan paras elokuva, mutta ei missään tapauksessa huonokaan. Rokki ja Markki oli kumpikin loistavia rooleissaan.

    **** / *****
     
  8. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Komedioista parhaimpia ovat elokuvat, mitkä eivät ole edes tehty komedioiksi. Pain & Gain yrittää olla komedia, muttei naurattanut allekirjoittanutta kuin muutamissa kohdissa. Vähän samaa sarjaa kuin viimeisin Hangover. Tätäkin leffaa lähti katsomaan avoimin mielin, mutta ei vain yltänyt nauruasteelle. Ehkä suurin syy oli se, että aiempien teatterikertojen aikana nähnyt trailerin 2-3 kertaa ennen leffaa. Traileri kun kattoi kaikki parhaat vitsit ja koko juonen. Tämä tosiaan kannattaa katsoa ilman mitään tietoa leffasta ja ehkä muutaman oluen/viinilasillisen nauttineena. Silloin tästä voi jotain saada irti...
     
  9. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olihan tämä vähän ylipitkä ja hitaahko elokuva. Nauratti sentään pari kertaa, mutta jotenkin epäonnistunut fiilis jäi. 3/5
     
  10. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Mä näin elokuvan juuri draamana, josta tulee juuri surkuhupainen noiden reppanoiden ollessa melkoisen yksinkertaisia. Tarina on vaan itsessään ihan uskomaton, kun ottaa huomioon, että kaikki on todella tapahtunut. Tietysti pienellä varauksella, kun Hollywood sen on kuitenkin tuottanut.
     
  11. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Jäätävä määrä kohtauksia ja tapahtumia ainakin leffassa :D. Tuli puolessa välissä ihmeteltyä sitä määrää kun tajusi että vielä on puolet jäljellä. Aika turhaa kohkaamista oli muutenkin koko leffa eikä pahemmin edes naurattanut. Bad Boys 2:n värimaailma oli jatkuvasti läsnä ja samoin kameraviritelmät mitkä suorastaan ihmetytti. Onko se Bayn mielestä nyt niin jännää kierrättää sitä asuntoa ja aina mennä sisään jostain reiästä? Olihan se sinänsä mukavaa nähdä vaihteeksi hieman rauhallisempi leffa Baylta jossa oli yritetty jopa tehdä dialogipohjaista kerrontaa mutta kun se ei vaan oikein onnistunut. Melkosen paljon muuten vielä virheitä ajallisesti kun leffan pitäisi sijoittua vuoteen 1995.

    Annetaan nyt 2/5
     
  12. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi huonoimmista leffoista mitä olen nähnyt pitkiin aikoihin. Michael Bay on täysin pihalla, kuinka tämmöistä materiaalia käsitellään. Hävettää, että maksoin tästä roskasta.
     
  13. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Joidenkin edellisten arvostelujen perusteella jäi melkein katsomatta tämä... mutta meninpä kuitenkin katsomaan ja jösses kun tämähän on hyvä leffa! Mitä teillä päässä liikkuu jotka ette tästä pitäneet????????? Vuoden rikoskomedia, ja aivan loistavat suoritukset näyttelijöiltä kautta linjan. Ja visuaalinen puolikin kunnossa, niin kuin vain Michael Bayn leffassa voi olla, tosi hyvin leikattukin, tapahtumien rytmitys virheetön. Bay voisi jatkossa tehdä enemmänkin tällaisia näyttelijä- ja tarinavetoisia leffoja ja jättää kaiken maailman efektispektaakkelit muille.

    En yrittämälläkään keksi tästä mitään valittamista. Ostan BD:n sitten joskus ja katson monta kertaa uudestaan. :naminami:

    5/5
     
  14. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Pain & Gain on viihdyttävä ja mukaansatempaava tragikomedia, joka käsittelee morbidia rikossarjaa 1990-luvun Floridasta. Elokuva ironisoi niitä, jotka tavoittelevat amerikkalaista unelmaa keinolla millä hyvänsä, ja tarinankerronnassa korostuu koko ajan rikolliskolmikon yksinkertaisuus. Tässä tarinassa kaikki on suurellista, melkeinpä surreaalista: lihakset, rikokset, tomppelius, juonenkäänteet ja sattuman osuus — ja kuvausbudjetti. Välillä ohjaaja joutuu muistuttamaan katsojille, että tämäkin tolkuttomuus todella tapahtui.

    Juoni on itsessään kiinnostava, ja kaksi näyttelijää erottuu yli muiden: Dwayne Johnson, jolle on suotu komedian armolahja, ja Ed Harris, jonka esittämä ex-poliisi tuo vakautta kaiken moraalisen hullunmyllyn keskelle. Mark Wahlberg vakuuttaa reppanan roolissaan.

    Oikeussalidraamojen ystävänä olisin halunnut nähdä oikeudenkäyntiä enemmänkin.

    Joitakin pikkujuttuja olisi voinut jättää pois:

    1. huonolla videokameralla kuvatut ”subjektiiviset” otot olivat tarpeettomia
    2. loppupuolella jokin kohtaus tuntui ylipitkältä ja joutokäynniltä
    3. lopussa kertojan selostus oli kohdittain hiukan sormellaosoittava.
    Kokonaisuutena varsin onnistunut ja sopivasti erilainen rikoselokuva. Äkkiseltään en keksi muuta vertauskohtaa kuin Sherlock Holmesin.

    This film is not a Don’ter! It’s a Doer!

    3½/5
     
    Viimeksi muokattu: 07.09.2016
  15. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Traileri vaikutti hauskalta, mutta olisihan Bayhyn pitänyt osata luottaa - täyttä roskaahan tämä oli. Huumoria saatiin aiheesta yllättävän vähän irti, aiheen mahdollistama satiiri hukkui ties sitten minne.

    :)½
     
  16. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä en näin vuolaasti kehuisi elokuvaa, mutta mielenkiintoista huomata kuinka tämä on todellakin jakanut mielipiteitä yhdestä viiteen tähteen. Jos tämä olisi ollut puhtaasti keksitty tarina Bay:n räminäohjauksella niin olisi omastakin mielestä 2/5 tähden elokuva mutta kun kyseessä on tositarina niin mieli alkaa muuttua ja leffan aikana parikin kertaa unohtaa katsovansa jotain joka on tapahtunut jokseenkin näin miten se leffassa esitetään. Oikea tarina koko karmeudessaan ei paljon värityskynää tarvitse on se niin uskomattoman tragikoominen että toista vastaavaa on vaikea löytää,
    esim se ensimmäinen kiristyksen kohde on muilutettu todellisuudessa just niin kuin leffassa, eli ajatettu kännissä päin tolppaa, sytytetty tuleen bensalla ja yritetty tappaa vielä sen jälkeen ajamalla yli kaksi kertaa. Kaiken tämän jälkeen hengissä selvinnyttä kaveria ei uskonut kukaan kun haisi viinalle vielä aika pitkän tovin kun yritti selittää kidnappauksestaan ja murhayrityksistä.
    Tapa jolla tarinasta tehdään elokuva on varmasti se joka jakaa täälläkin mielipiteitä, tarinassa kuitenkin tapahtuu niin paljon asioita joita ei voi jättää kertomatta jotka ovat toinen toistaan absurdimpia että Michael Bayn action-ohjaus toimii 90-luvun Miamin miljöössä mielestäni vähintään kelvollisesti. En tiedä olisinko halunnut katsoa koko tätä tarinaa hitaampi tempoisena murhadekkarina, olisi voinut toimia yhtä hyvin mutta nopeampi tempo mielestäni tukee näiden reppanoiden tragikoomisia suorituksia joissa edetään vauhdilla tilanteesta toiseen. Tapa esittää on melkein kuin nykyajan mykkäfilmi jossa tempo on nopea. Ja face the facts tällä tavoin elokuvasta saatiin block buster ja ihmisiä teattereihin, murhadekkarina olisi jäänyt pienen piirin elokuvaksi jolloin tarinakin olisi jäänyt monille kertomatta.

    Pääosan kolmikko suoriutuu tehtävästään hyvin ja on riittävän erilaisia tuomaan tilanteisiin särmää. Ed Harrisin karisma tuo elokuvaan omat rauhalliset hetkensä ja on loistava valinta tähän yhteen ratkaisevista rooleista.

    Tähdet voisi mennä jotenkin näin:
    Tarinalle 5/5
    Tarinan toteutukselle 3/5

    Kokonaisuutena 4-/5 pääosin uskomattoman tarinan vuoksi, tarina edellä tässä mentiin ja vielä kerran todettava että kyseessä aivan huikea tarina kaikessa julmuudessaan.


    Iso
     
  17. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Elokuvan alkupuolisko oli loistavaa viihdettä, ja tykkäsin siitä aivan valtavasti. Alkupuolisko jokseenkin vastasi sitä, mitä elokuvalta odotinkin. Sitten loppupuolisko, jossa paljastui hahmoista aika karmivia puolia, alkoi vetää mattoa alta omalta katselukokemukselta. Ottamatta kantaa oliko tosi tarina tai ei, olisin toivonut, ettei päähahmo olisi kyennyt ihan kaikkiin niihin tekoihin, mitä elokuva koko mitassaan tarjosi. Se tavallaan sotki vähän omaa ajatusta hahmon identiteetistä. Ei todellakaan ensimmäinen kerta kuin näy käy, mutta harmittaahan se joka kerta.

    ***
     
  18. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaan spoilereihin
    Netistä löytyy tietoa miten oikea tarina eteni. Ensimmäinen kiristys ja murhan yritys oli elokuvassa kuten tosielämässäkin, hyvin yksityiskohtaisestikin meni valkokankaalla kuten oikeasti tapahtui,mutta se toinen meni vähän eri tavalla. Todellisuudessa tämä tumma kundi Doorbal ehdotti että seuraava kohde olisi phone-sex millionare Griga ja Lugo suostui tähän ja he kaksi saivat Grigan suostuteltua Doorbalin kämpille jossa esiteltiin sijoitustarjousta. Sen tarjouksen suostuttelun yhteydessä Doorbal oli se joka ajautui nyrkkimatsiin Grigan kanssa ja lopuksi kuristi sen henkihieveriin, tarkoitus oli viedä Griga samalla tavoin varastoon muilutettavaksi kuin ensimmäinen uhri mutta Griga kuolikin siihen paikkaan siis Doorbalin käden kautta. Tämän episodin aikana se Grigan mimmi Furton kuuli huutoja ja alkoi itsekin kirkumaan kun tajusi että Grigalle kävi huonosti, siinä tiimellyksessä Lugo löi mimmiin ekan annoksen Rompunia, joka on siis hevosille tarkoitettua rauhoittavaa. Yrittivät onkia mimmiltä koodia Grigan taloon(ei kassakaappiin niin kuin elokuvassa), mutta hanasi vastaan ja huusi joten toinen annos Rompunia, sitten kun oli muutamaan poikien kysymykseen vastannut lopetti yhteistyön ja pojat antoivat varmuuden vuoksi kolmannen annoksen Rompunia. Lugo ajoi yksin talolle ja huomasi talolla ettei koodi toiminutkaan, soitto Doorbalille joka kertoi että nyt meni mimmi kylmäksi, eli ei ollut herännyt niistä kolmesta Rompun annoksesta. Ainakin ensimmäisen eri lähteiden mukaan antoi Lugo.
    Eli elokuva olisi voinut mennä ainakin hiukan enemmän tuohon suuntaan mitä viittasit "ettei päähenkilö olisi ihan kaikkeen pystynyt" jos olisivat pitäytyneet tositarinassa ja antaneet Doorbalin hoitaa Grigan tapauksen, todellisuudessahan nämä kaksi Lugo ja Doorbal saivat tupla kuolemantuomiot ja olivat siis tuomioidenkin mukaan saman verran syyllistyneet kauheuksiin, elokuvantekijät halusivat syystä tai toisesta nostaa yhden selvästi ylitse muiden eli Lugon(elokuvassa Mark Wahlbergin).

    Tottahan se on että elokuva vähän liikaa viihteellistää tätä muskelimiesten epätoivoista omaisuuden tavoittelua mutta itse näen sen kuitenkin niin että kyllä jokainen täysipäinen tajuaa että elokuvantekijöiden tavoite on ollut se että tässä nauretaan elokuvan päähenkilöiden tragikoomisille kauheuksille tyyliin "ei helvetti mitä vatipäitä ei tuollaista voi edes yrittää" kuin että ihannoitaisiin yritystä ja naurettaisiin näille hirveille teoille.
    Tunteehan elokuvahistoria vaikka kuinka paljon päähenkilöiden hirvityksiä kuten vaikkapa Reservoir Dogsin korvanleikkuuepisodit ja muut muilutukset, elokuvana toki eri luokkaa mutta samalla tavallahan siinä seurataan päähenkilöiden julmia valintoja ja suurin osa tietty vielä täysin käsikirjoitettuja. Tuosta näkövinkkelistä tämä elokuva tarinana nousee esille koska tarina eteni tosielämässä kutakuinkin niin kuin elokuvassa. Todellisuus on todellakin fiktiota karmeampaa tässä tapauksessa.
    Nyt kun mietin niin mitä tiedän tositarinasta niin ainoa mitkä leffan hirvityksistä ampuu yli ja on täysin keksittyjä on Grigan pään murskautuminen painojen alle. Kaikki muu menee niin kuin tositarinassa back in 90's eli moottorisahalla pilkkomiset, irtojäsenien grillaus(ei tosin ulkona), torsojen hävittäminen(taisi olla jonnekin moottoritien varteen).


    Iso
     
    Viimeksi muokattu: 24.06.2014
  19. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kertakäyttöviihdettä. Ihan hauska tarina, hyvät hahmot, liian pitkäksi venytetty elokuva. 3/5.
     
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Oli kyllä paljon tylsempi kuin odotin. Hahmot oli kyllä hyviä, mutta tarina ei vaan lähtenyt koskaan lentoon. Visuaalisesti ihan nätti.

    **½