Olohuone mediatoistin/center, wlan, vahvistin, blu-ray, viaply, netflix jne...

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana asuistola, 21.04.2014.

  1. asuistola

    asuistola Guest Guest

    Liittynyt:
    21.04.2014
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä onko oikea paikka tällä kysymykselle, mutta asiaan.

    Haluaisin olohuoneeseen telkkarin kaveriksi laitteen jossa olisi seuraavat ominaisuudet: wlan, bluray, hdmi, 5.1 vahvistin, mielellään radio ja kovalevy, usb ja aux. Toivomuksena olisi että helposti käytettävissä Netflix, Viaplay, Yle Areena, netti jne.

    Käytännössä tietokone ulkoisella vahvistimella olisi helppo toteuttaa, mutta haluttaisiin että olisi yksilaite ja helppo käyttöliittymä. Yritin surffata eri laitevalmistajien sivuilla mutta ei vaan löydy. Mitään itse rakennettavaa laitetta en halua, vaan valmispaketti (kaiuttimia ei välttämättä tarvitse)
     
  2. Finmovie

    Finmovie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2008
    Viestejä:
    466
    Saadut tykkäykset:
    1
    uuuuuuuuuuuuuup
     
  3. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Niin. Kukapa ei haluaisi, mutta kun ei ole tarjolla.
    Sinänsä hyvä kysymys tosiaan on, että miksi ei?
     
  4. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Hankala tehdä, järjetön määrä ylläpitoa ja pieni segmentti.
     
  5. juhuri

    juhuri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.11.2006
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    1
    Iso kotelo, johon sisälle: 5.1 vahvistin (wlan, hdmi, 5.1, radio, kovalevy, usb, aux), usb kovalevy ja ps3 (blueray, netflix, viaplay, yle areena, netti). Lisäksi Logitech ps3 adapteri ja Logitech yleiskaukosäädin.
     
  6. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Voit varmaan tarkentaa.

    Mikä on hankala tehdä ja mistä tulee nykytilanteeseen järjetön ylläpito ja vielä mikä pieni segmentti.
    Ostajia varmasti löytyy, kunhan kaiken saisi samaan pakettiin.
    Ylläpitoahan, jos tarkoitat laitevalmistajia, ei juurikaan jostain syystä harrasteta muutenkaan kovin paljoa.
    Päivityksiä tulee harvakseltaan jos ollenkaan.
    Hankaalahan on varmaan tunkea kaikki samaan, kun kaiken voi myös myydä erikseen. Kuten nyt tehdään.

    Nettiyhteys ja siihen liittyvät asiat ovat vaikeita ja blurayn tunkeminen samaan pakettiin digi-tv:n kanssa ja vieläpä 5.1 vahvistimella varustettuna voivat olla liian vaikeita asioita? Tuskin.
    Laitevalmistajiakin on vain muutamia isoja, joten sekään ei luulisi olevan ratkaisevaa.

    Panasonicillahan on myynnissä blurayn ja digikaapelin ja kovalevyn omaava vekotin jo tarjolla.
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/12087/dqbng/Panasonic-DIGA-DMR-BCT73-4K-Blu-ray-soitin-ja-500-GB-kaapeli
    Vain vahvistin puuttuu, sekä varmasti monia YLE Areenoja ja sun muita vastaavia nettitoimintoja. En tiedä tarkemmin.

    Itse en kykene ymmärtämään asian vaikeutta.
    Kysehän on vain halusta tehdä jotain ja sitä ei ole, niin asiat etenevät hitaasti.
    Mutta siis kyllä tekniikan puolesta kaikki olisi jo valmista, jos näitä vain haluttaisiin myydä.
    Mutta ei. Koska halutaan hoitaa kuten ennenkin, kun kuluttajat ilmeisesti niin haluavat ja samoin haluavat tietysti myös myyjät.

    Ja pitäähän tähän loppuun vielä tarkentaa, että en todellakaan tarkoita mitään halpisvalmispaketteja rimpulakaiuttimineen, vaan siis kunnollista aloittajan pyytämää yksinkertaista vahvistinkomboa, jossa olisi kaikki tarvittava.

    Ja sitähän nyt ei tarjolla ole ja tuskin hetkeen tuleekaan.
     
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Jos ostajia löytyisi, niin sitten tuollainen laite olisi olemassa. Kyllä kuule ne valmistajat tekevät markkinatutkimusta ja tuovat uusia tuotteita markkinoille jos sellaisille todetaan olevan kysyntää. Yhden foorumilaisen mustatuntuu-kommentointi ei vielä ylitä kynnystä tuotekehitysprosessin aloittamiseen saatika tehtaan tuotantolinjastojen konffaamiseen uuden laitteen kokoonpanoa varten.

    All-in-oneja myytäisiin joka tapauksessa häviävän pieniä määriä esim. tavallisiin av-vahvistimiin verrattuna, joten tuotekehityskustannukset per laite nousisivat valtaviksi ja siksi laitteiden hinta olisi todennäköisesti tuntuvasti kovempi kuin erillislaitteina ja sitten entistäkin harvempi sellaisen hankkisi.

    Osta ihan suosiolla PC-tietokone ja av-vahvistin. Siinä on ominaisuuksia ja käytettävyyttä tämän päivän tekniikalla parhaassa saavutettavissa olevassa paketissa. (Juhurin PS3 on ehdotuksena mediacentteriksi yksi huonoimmista mahdollisista laitteista, eihän pleikalla toimi lähes mikään tiedostomuoto.)
     
  8. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Jaahas. Legendaarinen "Kyllä kuule poika jne.." :D

    Enhän minä tässä nyt mitään ole tarvitsemassa.
    PC-tietokone (huhhuh kuinka typerä sanapari) löytyy kyllä jo talosta, mutta en sitä käytä muuta kuin nettiselailuun, tekstinkäsittelyyn, satunnaiseen photoshoppailluun eli kuvankäsittelyyn, sekä musiikin ja elokuvien striimailuun muille välineille.

    Mutta siis kysymyshän oli, että millä perustelet tuon väitteesi ettei kävisi kaupaksi jos tarjolla olisi?
    Ai sillä että niitä olisi, jos kysyntää olisi?

    Enkös tuossa jo jotain perusteluja antanutkin, niin voisitko itse vanhana foorumin käyttäjänä perustella jotenkin muuten, kuin että nyt kaikki ostavat tällaisia laitteita ja suuntaus ainakin suomessa lienee enemmän etusiin ja aktiivikaiuttimiin vai mitä halusit minulle asiasta kertoa?

    Ja lisäksi kun nyt niin kovasti tarjoilet parhaana vaihtoehtona tätä PC:tä, niin varmasti myös kertonet edullisimman ja toimivimman vaihtoehdon käyttöjärjestelmineen.
    Kuten myös siihen sopivan edullisimman av-vahvistimen kaikkine tukineen.

    Ettei nyt ihan jää yhden foorumistin mustatuntuu-kommentoinniksi.

    Hyvää illanjatkoa. :D
     
  9. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Ottaen huomioon kuinka hankalaa on edes saada aikaan toimivaa tallentavaa digiboksia, niin eipä ihme etteivät valmistajat ole tuollaiseen kaikenkattavaan (ongelmapesään) ryhtyneet. Joskus tutkailin noita blu-ray/digitallennin yhdistelmiä ja ne olivat silkkaa roskaa, liekö tilanne sen paremmin tänä päivänä? Tuohon vielä pitäisi yhdistää jatkuvasti sirpaloituva nettitarjonta ja kotiteatterivahvistin. Käytettävyyskin pitäisi saada jotenkin toimivaksi (haluan kuunnella radiota samalla kun katson blu-raytä sekä tallennan kahta maksukanavaa...ai ei toimi, kuinka vaikeeta se voi olla - stanan tunarit!1!).
     
  10. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    PC-tietokoneeksi kelpaa mediahommissa melkein mikä tahansa kone, mistä vain löytyy videota rautapurkava ja HDMI-liitännällä varustettu näytönohjain. Esim. Intelin i5 prosessoreissa on jo sisäänrakennettuna riittävän ruudikkaita näytönohjaimia. Kaikkia mahdollisia konemalleja tai komponenttiyhdistelmiä on täysin mahdotonta listata. BD-asema rajaa toki valikoimaa valmiskoneissa, mutta niitäkin saa ulkoisina USB-liitäntäisinä (tämäkin on hieman hassu yhdyssana, väyläliitäntä, mutta käytössä jokseenkin vakiintunut), millä valikoimaa voi laventaa. Käyttöjärjestelmän valinnasta pääsee BD-maailmassa helpolla, se on Windows 8.1 (tulee useimpien valmiskoneiden mukana, mutta kannattaa asentaa puhtaalta pöydältä uusiksi ennen koneen varsinaista käyttöönottoa, jotta päästään eroon turhimmista oheisohjelmista).

    Vahvariksi kelpaa tunnettujen valmistajien valikoimista (Denon, Yamaha, Anthem, Onkyo, monia muita, eivät järjestyksessä) jälleen lähes mikä tahansa malli, missä muuten on riittävät ja sopivat ominaisuudet. Valintaa määrittää todennäköisesti budjetin jäljellä oleva summa tietokoneen hankinnan jälkeen. Kaavailtuun käyttötarkoitukseen, eli HDMI-laitteita yksi kappale eikä muita lähteitä, riittää ominaisuudet jo ihan edullisimmissakin malleissa. Erillislaitteilla on myös mahdollisuus halutessaan hakea hieman parempaa kuin halvinta, esim kalliimpaa ja monipuolisempaa vahvaria vaihtamalla.

    400€+400€ riittää helposti sellaiseen PC+vahvistin komboon, joilla täytetään kaikki alkuperäisen kysyjän vaatimukset, paitsi että itse joutuu kokoonpanon suorittamaan.
     
  11. juhuri

    juhuri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.11.2006
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    1
    PS3:n huonous riippuu ihan käyttötarpeista. Ap:n kriteerit se tavallaan täytt :). Itsellänikin on PC vahvistimessa kiinni. Paljon erilaisia media center ohjelmia testailin, mutta nykyisellään hyvin harvoin katson mitään pc:n kautta. PS3:ssa Netflix ja lasten elokuvat tallennettuna ps3 kovalevylle. Toki ne täytyy muuntaa sopivaan formaattiin. En näe suureksi vaivaksi. Käyttö on vaivatonta.
     
  12. kavaman

    kavaman Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2005
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse sitä mieltä että jotta haluaa pitää optiot avoinna ja laajennettavuutta niin osta se vahvistin erikseen ja sitten vaikka joku openelec pohjainen (xtreamer2 ultra tai joku muu) rauta noille muille, ainakin netflix, yle areena, katsomo ,ruutu toimii xtreamer2 ultra:ssa, vaihtoehtoja on myös muita. Kyse on siis mediatoistimesta joka toimii omassa käytössä logitechin dinovo mini näppiksellä. Mun mielestä toimiva kombo, saa kaikki kuvat , ne muut leffat (tukee about kaikkia video, ääni ja kuva formaatteja) eli ei tartte rupee niitä konvertoimaan. Noita laatikoita on myös ulkosesti vähän siistimmän näkösiä vastaavia kuin joku appletv.

    Tosin nää on vähän näpertelystä kiinnostuneelle, eli kaikki ei toimi suoraan purkista, mutta yhteisö auttaa www.xbmc.com . Siitä nää on kivoja laitteita että käyttöjärjestelmää ja ohjelmia päivitetään kokoajan . Virittelyllä näistä saa vaikka digiboksejakin nykyään ja toimii siinäkin käytössä aika hyvin. Ja hintaa tulee max 300€ mediatoistin+mikä ikinä vahvistin haluatkaan.