Genelec-ketju

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana johannesk, 16.12.2009.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Master/slave -tyyppinen jatkojohto? Eli jatkojohto, jossa master-pistokkeessa olevan laitteen päällekytkeminen avaa virran myös muihin pistokkeisiin.

    Masteriin AV-virva ja Genet Slaveihin. AV-virva päälle -> virtaa myös Geneille. AV-virva pimeäksi -> virransyöttö Geneleceille katkeaa. Näinhän se tehtiin ennen kuin tuo automaattinen virrankatkaisu tuli G-sarjaan..
    :thumbsup:

    Pitäisi löytyä vaikka Clas Ohlssonilta.
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 763
    Saadut tykkäykset:
    487
    Niinhän sitä luulis...

    T: Vesku
     
  3. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2

    Olikohan jotain muutaman kympin pari. Joskus 4030 parille hommasin.
     
  4. xjun

    xjun Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.05.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikenlaisia vehkeitä sitä insinöörit on menneet keksimään. Kiitoksia neuvosta. Täytyypä käydä tuollainen jatkojohto ostamassa paikallisesta Biltemasta (tai Clasulta).
     
  5. ed9

    ed9 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2012
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika kova hinta tänäpäivänä, kun vajaa 50e tulee posteineen hintaa parille....
     
  6. Sassi

    Sassi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.04.2011
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Eipä tuo niin paha ole, kun vertaa kaiuttimien kokonaishintaan. ;)
     
  7. ed9

    ed9 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2012
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jaa...

    Genelecillä tuntuu olevan erittäin hidas palvelu, jos ottaa yhteyttä s-postilla. Pakko soittaa, jos meinaa jotain asioita saada hoidettua muuten ei tule yhtään mitään. Ei ole lainkaan epänormaalia että s-postiin ei tule koskaan vastausta takaisin.
     
  8. Deleted member 16400

    Deleted member 16400 Guest Guest

    Valitettavasti en jaksanut kahlata ketjua läpi, mutta pyydän kärsivällisyyttä.

    Muutama kysymys:
    1) Olen hankkimassa Genelecejä tv:n, Apple TV:n, digiboksin ja blu-rayn:n stereokaiuttimiksi. Käytännössä maksimi budjetti pysähtyy Genelec G Two MM kohdalle. Onko näissä merkittävä ero "ykkösiin" verrattuna? Myöhemmin voisin mahdollisesti sijoittaa kaiuttimet esim. takakaiuttimiksi jos kiinnostaa rakentaa jonkinlaista kotiteatterin tyyppistä ratkaisua.
    2) Aktiivikaiuttimet, kaikkien laitteiden ollessa kytkettynä tv:een hdmi-kaapelilla kuuluvat myös äänet geneleceistä? En siis tarvitse vahvistinta väliin?
    3) Mikä olisi paras (halvin?) paikka hankkia kaiuttimet Suomesta tai ulkomailta?

    Kiitos mahdollisista vastauksista.
     
  9. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Millainen ääni 8030:stä lähtee, kun rajoitin rajoittaa kunnolla ja nopeasti?

    Pääsi tuossa yksi live-tallenne DVD:llä hieman yllättämään bassopäästään, olin toisella puolella huonetta nurkassa (siellä matalat korostuneet) ja kuulin epämääräisen pörähdyksen. Riensin toki heti hiljentämään volat, kuuntelin kohdan hiljempaa ja ei mitään ongelmia. En nyt siis tiedä, tuliko ääni kaiuttimesta (elementti tai refleksiputki (tämäkin pörisee melkoisesti 50-55 hz)) vai oliko se vain jonkun esineen resonointia (esim. tietokoneen suht ohutpeltinen kotelo on melko lähellä kaiutinta ja siinäkin bassot ovat korostuneet). Sinänsä kyllä veikkaan jälkimmäistä, koska kuulosti ihan resonoinnilta.

    Minun silmiini basso-keskialueet näyttävät ehjiltä eikä äänessä kuulu mitään sivuääniä, ei myöskään kovempaa soittaessa. Virrat pysyy päällä, elektroniikka ei pidä ääntä eikä taustakohinan sävy ole muuttunut.

    Olisi kyllä mukavaa, jos näissäkin olisivat väriään vaihtavat ledit, kun limitteri tulee mukaan peliin. Tietäisi paljon paremmin suht. järkevät rajat, koska ainakaan betonisessa huoneessa ei pysty aistimaan kaiuttimen tuottamasta äänestä, että milloin on liikaa säröä.

    Ja sen verran vielä, että oli lähes pelkkää bassoa raidalla tuossa kohtaa. Tuskinpa olisi esim. kitarien alta edes kuullut moista.
    Pitäisi kyllä saada pieni ruutu tv:n viereen, että voisi waveformia tsekkailla, että missä kohtaa on miksattu miten sattuu. :D
     
    Viimeksi muokattu: 29.05.2014
  10. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Millaista palvelua olet tällöin kaivannut ja mihin sähköpostiosoitteeseen olet ottanut yhteyttä?
     
  11. EeroO

    EeroO Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2014
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Genen huollon osalta on oman kokemukseni mukaan yleistä, etteivät vastaa sähköpostiin - ei ainakaan kovin kiireellä - noin pari viikkoa näytti olevan reagoimisaika. Savossa ee suuremmin hättäellä. Sanotaankin, että istutaan nyt kiireemmäks ajaks, jotta kiire ossoo männä ohi.
     
  12. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ainakin tehdasvierailulla sanoivat, että näitä ei soittamalla saa rikki, vaan suojapiiri rajoittaa.

    En sitten tiedä, jos vallan väärinkäyttää syöttämällä siniaaltoa jollain taajuudella liian kovaa 48 tuntia putkeen, mutta muutoin en olisi huolissani. :)
     
  13. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 763
    Saadut tykkäykset:
    487
    Eikä saane edes juuri tuolla tavalla...
    Itselle tulee mieleen ainoina mahdollisuutena rikkoutumiseen nousuaika "häiriöllä" ja syöttösignaalin tehon ylitys.
    Eli "häiriö" on niin nopea ja voimakas, ettei suojapiiri ehdi reagoida riittävän nopeasti, vaan päästää edes osan vaffeille asti...
    Tai virhekytkentä tms. jossa ohjataan tehosignaali jollain (+10W) suurella teholla riittävän kauan, jolloin suojapiiri "palaa"....
    Mutta eiköhän nuo ole jo otettu suojapiireissä huomioon....
    Tampiokäyttäjältä on vaikea suojautua...

    T: Vesku
     
  14. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Suojapiirit ovat nimen omaan tarkoitettu ja mitoitettu joko tahallista tai tahatonta väärinkäyttöä silmällä pitäen. Bassoelementtiä on melkolailla mahdoton hajottaa 'normaalilla' musiikkisignaalilla, koska vahvistintehoa on käytössä rajallisesti ja singnaalissa on riittävästi dynamiikkaa, mutta mitä pienempään (massaltaan) puhekelaan mennään, sitä lyhyempi lämpökuorma polttaa sen. Siispä diskantin puhekelan saa palamaan jo 10 watin keskimäärisellä teholla, joka on jo älytön mökä dynamiikkaa ja transientteja sisältävällä signaalilla, mutta täysin mahdollista signaalilla, jonka crest factor on pieni, esimerkiksi siniaalto. Tämän takia suojapiiri on mitoitettu niin, että se sallii hetkellisesti (kymmeniä - satoja millisekunteja) suuremman tehon, mutta rajoittaa pitkäaikaisen tehon puhekelalle turvalliseksi. Tällöin kaiutin kestää soittaa vaikka puhdasta siniaaltoa tuomiopäivään saakka. Suojapiiri itsessään ei voi palaa, koska sehän käsittelee vain linjatasoista singnaalia.

    Hetkellisellä singnaalilla, siis ennen kuin suojapiiri on määrätty aktivoitumaan, lämpökuorma ei ole ongelma, mutta mekaaninen tehonkesto on. Siis jos elementti pääsee liikkumaan niin paljon, että se tuhoaa itsensä mekaanisesti. Tätä vastaan suojaudutaan järkevästi mitoitetuilla vahvistimilla (diskantille ei koskaan tarvita 2 kW), elementtien toimintakaistojen ja kotelointiperiaatteen mukaisesti suunnitelluilla jakosuotimilla ja elementtien ominaisuuksien suunnittelulla, tyypillisesti jousituksen komplianssin pienentyminen merkittävästi ennen mekaanista tuhoutumista.

    Vuosien kokemus on opettanut löytämään pahimmat ja rasittavimmat testisignaalit, ja jos kaiutin selviää hengissä noista testeistä, se myös hyvin todennäköisesti kestää mitä tahansa muuta (väärin)käyttöä.
     
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tehdasvierailun paras kommentti teidän edustajalta:
    "Kuinka pitkäikäisiä nämä teidän tuotteet on?
    - Emme vielä tiedä, koska olemme vasta muutaman vuosikymmenen valmistaneet näitä..."

    Tänä päivänä, kun kaiken elektroniikan sisällä raksuttaa esiasennettu dooms day clock, on hienoa, että jotkut vielä tekee tuotteita, jotka on tarkoitettu kestämään. Myös käyttäjän holtitonta hölmöilyä.
    :thumbsup:
     
  16. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    No mitenkäs tuollaiset signaalissa olevat "yllätykset"? Esimerkiksi juuri vaikka yhtäkkiä miksausessa ilmenevä voimakas bassosignaali. Suojaako suojapiiri myös tällaisilta (alku menee sellaisenaan läpi, mutta sen jälkeen jo leikataan?) vai onko mahdollista, että elementti lyö reippaasti pohjaan ja tuhoutuu? Onko Genen kaiuttimia & subbareita edes mahdollista saada pohjaamaan?
     
    Viimeksi muokattu: 30.05.2014
  17. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Onko täällä muita, joiden luona Genelecin kalibrointikiertue on käynyt piipahtamassa? Täällä kävivät muutama viikko takaperin ja ei voi kuin hattua nostaa kavereille. Sai hyviä akustiikkavinkkejä ja oppi mittaamisestakin tosi paljon.

    Kaiutinsetin saivat myös niin hyvään jiiriin, kuin se sijoittelun ja säätöjen puolesta on mahdollista. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä samalla iski pieni päivityskuume. Saatujen oppien perusteella kuitenkin sai itsekin säädettyä homman kuntoon uusilla kaiuttimilla.

    Halvaksi ei tullut siis ilmainen kalibrointi. ;)
     
  18. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Kiitos palautteesta, vien terveiset perille. :) Mihinkäs päivittelit?
     
  19. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Olkkarissa vaihtui eteen 8020->M030 ja taakse muunmerkkisistä ->6010. Makuuhuoneessa 6010->8020. Subeina pysyvät 5051 ja 5040.
     
  20. aokarila

    aokarila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2012
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Esivahvistin on vaihteeksi huollossa, ja F2:n kake käytössä. Toisaalta volumea on tästä parempi säätää, sillä ei tarvitse pitää peltikaapin ovea auki. Samoin DSP-prosessori toiminee suuremmalla bittimäärällä kun linjatasosta signaalia ei ole vielä vaimennettu. Mutta se kake... Ei ole esivahvistimenkaan (Audiolab 8200CDQ) IR-säädin maailman paras, mutta se tulee varmasti käyttöön mukavuutensa ja tuntumassa takia.

    Hei Genelec! Olen valmis maksamaan satasen lisävarusteena myytävästä kakesta F2:lle, jos se vaan olisi helvetin hyvä, ja signaali menisi paremmin perille (nyt huono suuntakuvio, liian vähän tehoa tai koura tekee death gripin... En tiedä tarkalleen). Muotoilu saisi siis olla jotain muuta... Vaikka samanlainen kuin siinä langallisessa pikkupadassa :)
     
    Viimeksi muokattu: 31.05.2014