Laadukkaat kuulokkeet kännykälle musiikin kuunteluun

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Nowise, 23.09.2013.

  1. Nowise

    Nowise Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei

    Tarkoituksena olisi löytää laadukkaat kuulokkeet kännykälle(lumia 800 tällä hetkellä). Eli työpäivän aikana kuuntelen kännykän kautta musiikkia juutuupista, spotifystä, yms..
    Tarvitseeko tuohon tarkoitukseen edes "laadukkaita" kuulokkeita? Tarkoitan tällä sitä, että onko esim. youtuben musiikin laatu niin hyvää kun sitä kännykällä kuuntelee, jotta hyvillä kuulokkeilla on vaikutusta?

    Kuulokkeista tulisi löytyä mielellään seuraavat ominaisuudet:

    Vastamelun poisto
    Langattomat
    Hands free mahdollisuus
    Hyvä laatu toki
    (radio ois plussaa, vaikkakaan ei pakollinen)

    Jos jollain on vastaavanlaisessa käytössä hyvä kuulokkeet niin kertokaas..
    Toki muutenkin saa ehdotella hyviä vaihtoehtoja.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kyllä kännykkään kannattaa hankkia laadukkaat kuulokkeet ihan samalla tavalla kuin mihin tahansa mp3-soittimeen. Vaatimuksesi rajaavat kyllä valikoimaa melkoisesti, sillä ainakaan kannettavaan käyttöön ei langattomia malleja ole kovinkaan paljon. Noin yleistäen voisin sanoa, että valitsemalla kannettavat langattomat kuulokkeet teet kompromissin hinnan ja laadun suhteen monta kertaa kovemmin kuin mitä tekisit isompien, erillisellä vastaanottimella tulevien langattomien kuulokkeiden suhteen. Kyllähän noita Bluetooth-malleja löytyy, mutta niissä saattaa olla omat ongelmansa juuri langattoman yhteyden suhteen. Täytyy sanoa, etten ole kuullutkaan pelkistä kuulokkeista, joissa tulee radio mukana -- jos ei nyt esim. radiolla varustettuja kuulosuojaimia lasketa mukaan. Anyway, mikäli edelleen langattomia halajat, niin valmistaudu maksamaan ja tekemään kompromissejä laadun, mukavuuden ja yhteyden suhteen.

    Suosittelen kuitenkin lämpimästi, että unohdat langattomuuden ja radion, ja teet valinnan korvakäytävään sijoitettavien IEM-tyyppisten kuulokkeiden sekä ns. supra-aural (korvan päälle tulevien) mallien välillä. Korvan ympärille tuleviakin (circumaural) malleja voit harkita, joskin ne eivät luonnollisestikaan ole yhtä kompakteja ja niiden impedanssi voi vaatia kuulokevahvistimen väliin. Minä aloitin parin sadan euron Ultimate Ears -IEM:llä, jotka olivat erittäin ääntä eristävät ja joissa on etenkin nykyään HF kaapelissa. Äänenlaatu oli erinomainen. Mahdollisia sudenkuoppia IEM:n kanssa on esim. se, että kaikki eivät pidä siitä tunteesta, miltä kuulokkeiden silikonipää tuntuu korvakäytävässä. IEM:iä pitää luonnollisesti myös puhdistaa korvavaikusta aika ajoin (ellei joka kerta). On myös mahdollista, ettei IEM:t pysy korvissa, koska oma korvanmuoto on sellainen, johon ei mikään mukana tullut silikonipää sovi tarpeeksi tukevasti. Hyviä IEM-merkkejä ovat ainakin Shure ja Etymotic. Ultimate Ears on tätä nykyä Logitechin leirissä, enkä ole ottanut selvää, onko tämänhetkinen laatu hyvä.

    Tänä vuonna hankin V-Modan korvan päälle tulevat mallit. Ne eivät eristä ääntä yhtä hyvin kuin IEM:t, mutta silti yllättävän tehokkaasti. Äänenlaatu on persoonallisempi suht. neutraaleihin IEM:iin verrattuna. Meinasin aluksi hankkia Sennheiser HD25-1 II:t (HD25:t ovat maailmankuulut), mutta V-Modat viehättivät alemmalla hinnallaan, kestävyydellään (joskin HD25:n tuhoamiseenkin vaaditaan melkein kättä pidempää) ja ulkonäöllään. Supra-aural malleissa suosittelen merkkejä kuten Sennheiser, Beyerdynamic ja varauksella V-Moda (ne eivät kuitenkaan kaikille ole).

    HF:n suhteen täytyy lopuksi todeta se, että markkinoilla näyttää olevan sen verran surullinen tilanne, että todella moni malli on suunnattu nimenomaan iPhonen kanssa käytettäväksi, ja esim. Android-kännyköiden kanssa niiden toiminnot saattavat olla rajoitetut.
     
  3. Nowise

    Nowise Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksesta Elvis. Hyviä pointteja. Toisaalta, toi vain lisää mietittävää.. :)
    Jotenkin vain nykyaikana tuo langattomuus kiehtoo, mutta täytyy kyllä pohtia vakavissaan noita johdollisiakin.
    Tuo radio ei todellakaan ole pakollinen, koska toki kännykällä voi radiota kuunnella, jotenkin vain oletin että niitä olisi kuulokkeissa, en tiedä miksi..
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    B&W Beoplay 6 luurit olivat vielä viime viikolla tarjouksessa 329€ hintaan. Erittäin laadukas ja luottamusta herättävä rakenne, täyttä metallia ja nahkaa. Äänenlaatukin on luonnollisesti vähintäänkin hyvällä tasolla. Kannattaa kysäistä tuolta, että saisiko vielä ostettua viimeviikkoiseen tarjoushintaan.
     
  5. Takiainen

    Takiainen Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähdin itse ostamaan tänään AKG:n 550 luureja toimistokäyttöön, mielessä siis ettei tarvitsisi erillistä kuulokevahvaria hommata. Lähdin pois PSB M4U 1 luurien kanssa. Aivan fantastinen soundi myös kännykän kautta kuunneltuna. Suljetut, joten et häiritse muita. Aktiivista vastamelun estoa noissa ei ole, mutta ainakaan bussimatkalla takaisin ei normaalihälinä tullut läpi. Samasta mallista on olemassa myös aktiivisella vastamelun estolla varustettu malli M4U 2, jonka pitäisi suodattaa vielä paremmin tuota taustamelua.

    Hintaa luureilla oli 250€ joten mitkään halvimmat eivät todellakaan olleet, mutta nyt koko illan luurit päässä istuneena en kadu euroakaan :). Todellakin tutustumisen arvoiset luurit.
     
  6. Makis

    Makis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minullakin on tällaiset aatteet. Potkua hankkeeseen tuli, kun noissa halpisluureissa alkoi ääni pätkiä. Koekuuntelu on tietysti ehdoton, joten kartoitin Oulusta vaihtoehtoja ja tällaiseen listaan päädyin:

    - Denon AH-D1100 (~140€, Verkkokauppa),
    - Beyerdynamic Custom One Pro (~170€, Audiokauppa),
    - Focal Spirit One (~200€, HifiStudio),
    - Beyerdynamics DT770 (~150€, Musiikki-Kullas),
    - AKG K 271 mkII (~140€, Musiikki-Kullas).
    - B&W P3 (199€, Stockmann),
    - Sennheiser Momentum on-ear (189€, Stockmann).

    Työpaikalle siis, joten suljettu muoto eduksi. Joitakin muitakin AKG:n ja Beyerin malleja sekä liuta Sennheisereitä löytyy, mutta kuutioin siihen malliin, että nuo voisivat olla sopivimmat ehdokkaat. Denonit ovat tosin heikoilla ihan asiakaspalvelusyistä (eivät voineet asiakaspalvelusta sanoa, voiko kuunnella omaa musiikkia + ei voinut soittaa myymälään). Kehuja, haukkuj, muita huomioita?