Jääkiekon MM-kisat 2014; Valko-Venäjä

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Plisukainen, 05.05.2014.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Näin se käy. ;)
     
  2. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Wanha herra jaksaa ikuisesti muistaa 95. 11 alkaa olla jo kapasiteetin rajoilla. Mitä kun tästä vielä mestaruus punnerretaan?
     
  3. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Täytyy sanoa, että nautin tästä tilanteesta äärettömästi. Olisi kiva voittaa maailmanmestaruus, mutta eniten iloitsen tästä tavasta jolla se voi toteutua.

    On ärsyttänyt aina se miten tylysti urheilumaailmassa kohdellaan joukkueita yksittäisen tuloksen perusteella. Minua ei varsinaisesti häiritse se, että pelaajat saa syyttä kuraa niskaansa, vaan se miten yksisilmäistä ja vähä-älyistä mouhoamista tuollainen tapa arvioida on. Sitten nuo kuvittelee vielä olevansa oikeassa.

    Esimerkiksi kisojen alussa kun Suomi hävisi Latvialle niin sehän oli ihan kauheaa. Erkka oli ihan hanurista ja kentällä Suomi-paidoissa viilettänyt KHL-Jokerit oli häpeällisintä mitä suomikiekolle oli tapahtunut ikinä. Jos Latvia-Sveitsi olisi päättynyt 3-2 2-3:n sijasta, niin Erkkaa olisi pilkattu rajusti. Nyt tuo joukkue, jonka jatkopaikka ei ollut lopussa enää edes omissa käsissä, voi voittaa mestaruuden. Johan tästä etsittiin tilastoja, ettei yli 50 vuoteen Suomi ole jäänyt kahdeksan ulkopuolelle. Tuollainen tulos olisi siis joillekin osoittanut, että jossain on taas syyllisiä ja ne pitää metsästää käsiin ja repiä kappaleiksi. Noh, tässä todellisuudessa voitetiin kaksi peliä tuon jälkeen ja Erkalla lienee jatkossa kysyntää kaiken maailman ihmisjohtamisen kursseille.

    Jukka Jalosen aikakautena muodissa oli aina haukkua Suomen pelitapaa, joka oli monien mielestä tylsä. Annan faneille oikeuden tuohon tylsyys-nillitykseen, mutta sitten kun puhutaan tuloksesta niin sitä en enää hyväksy. Silloin kun Suomi lopulta hävisi (Jalonen vei Suomen mitalipeleihin 4/6) niin eikös nämä samat marisijat tulleet koloistaan esiin ilkkumaan miten Meidän Peli on tylsyyden lisäksi myös tuloksellisesti ihan karseaa kuraa ja Jalonen on ihan perseestä. Tuo väite että Jalosen aika oli tuloksellisesti huono ei tietenkään kestä kriittistä tarkastelua, mutta turha sitä noille mouhoajille on yrittää selittää.

    Vähän harmikseni huomasin, että "jaloslaiset" yritti nyt heti käyttää samoja huumoriargumentteja Erkkaa vastaan kuin olivat itse saaneet kuunnella viime vuodet. Vuoden 2010 tappio Tanskalle, muistaako kukaan? Olisin toivonut tältä joukolta työrauhaa Erkalle. Itse suhtaudun asiaan siten, että jokainen Suomea valmentavaan pääsevä on oikeasti pätevä ja kuten kaikissa töissä ei tulosta voi arvioida liian aikaisin. Mielestäni Summanen, Westerlund, Jukka Jalonen ja tuleva päävalmentaja Kari Jalonen kaikki ovat keskivertovalmentajaa (muista keskiverroista, esim. nettijanareista, puhumattakaan) parempia arvioimaan, millainen joukkue kannattaa muodostaa tarjolla olevista pelaajista ja millaisella tavalla sen kannattaa pelata. Kaikilla valmentajilla on myös hieman erilainen lähestyminen asioihin ja olisi järjetöntä valmentajanvaihdoksen jälkeen edellyttää, että uusi valmentaja peluuttaa 100 % samanlaista lätkää kuin edeltäjä, koska sillä voitettiin kultaa. Mestaruuteen voi yltää melkein millä tahansa pelitavalla kunhan kaikki joukkueessa ovat sitoutuneet noudattamaan yhteisiä sääntöjä.

    (Sanotaan sen verran, että ei mestaruutta oikeasti voi voittaa minkälaisella pelitavalla tahansa, mutta Suomen päävalmentajaksi ei onneksi koskaan tulla valitsemaan vähä-älyistä apinaa, joka peluuttaisi voittokelvotonta kiekkoa. Valmentajaksi nousee aina ihminen, joka on seurajoukkueissa antamillaan näytöillä osoittanut olevansa keskivertovalmentajaa selvästi parempi ja täten pätevä hommaansa)

    Tiivistettynä: Joillakin tulee olemaan vaikeat ajat edessä, kun pitää saada aivoissa muutettua järjelliseksi se, että joukkue joka Sveitsin armosta ei saanut surkeinta tulostaan 50 vuoteen voi voittaa maailmanmestaruuden.

    Toivon, että tuon seurauksena he ymmärtävät, että kaikkia asioita ei voi aina täysin mustavalkoisesti luokitella hyväksi tai huonoksi. Eli ehkäpä vaikka sen maailmanmestaruuden voittaminen vaatii usein tuuria ja usein sen vie joukkue, joka ei varsinaisesti paras ole. Ehkä kun voi hävitä olematta helvetin huono, niin ehkä voi myös voittaa olematta yliluonnollisen hyvä. Ehkäpä se joukkue, joka 30 joukkueen sarjassa lähtee ennakkosuosikkina kauteen 20 %:n todennäköisyydellä voittaa kyseisen liigan mestaruus, niin ehkäpä se ei sitten pelannutkaan ihanvitunhuonostijapotkutsaatanakaikille, jos joku muu niistä 29 joukkueesta / 80 %:sta nappaa mestaruuden heidän nenän edestään. Toki realistina ymmärrän, että mikään ei tule muuttumaan. vitunpaskaapaskaapaskaa se jatkossakin tulee olemaan.

    Tämä kritiikki ei kohdistu ns. kansaan, joka omien havaintojeni mukaan ei politisoi kiekkoa vaan kannattaa Suomea aina samalla lailla oli valmentajana sitten kuka tahansa ja pelaajisto täynnä ties mitä ynnämuut-tason vipeltäjää. Kritiikkini kohdistuu yhteen jääkiekonseuraajien alalajiin.
     
  4. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Jokaisen projektiin kuuluvia vaiheita:
    Syyllisten etsintä, syyttömien rankaisu ja asiattomien palkitseminen tjsp.

    T: vesku
     
  5. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Ai saatana. Mitään ei odotettu, mutta loppuottelussa ollaan.
     
  6. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näenkö väärin, vai onko kahdella venäjän pelaajalla mustavalkoraitainen paita ja pilli?
     
  7. 9874576348

    9874576348 Guest Guest

    Putin hymyili siihen malliin että homma oli hoidossa. Oli kyllä leijonillakin yv-paikkoja ja parit ylärimat. Saumaa oli mennä loppuun saakka, mutta ei riittänyt ja nopeasti kääntyi peli itänaapurille.
     
  8. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Harmi että näin kävi finaalissa, mutta hieno saavutus kuitenkin maajoukkueelta. Vaikka nämä olivat ns. ylijäämäkisat niin nämä karkelot olivat kyllä viihdyttävämmät kuin jotenkin vaisut ja hengettömät olympialätkät Sotsissa.
     
  9. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Samaa mieltä, lopputulos Suomelta hyvä. Eniten kiitosta otteluissa ansaitsee runsaslukuinen yleisö joka eli pelien tapahtumissa todella hyvin mukana.
     
  10. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Mitalipeleihin mentiin eli pitää ottaa vähän takaisin. Hyvä suoritus Erkan jengiltä, harmi ettei jatka päävalmentajana, koska tuntui saavan monesta pelaajasta irti enemmän kuin monet muut valmentajat.

    Itse matsista, vaikka mediassa, Facebookissa ja forumeilla ulistaan tuomareista niin Venäjä pelasi kyllä hyvin eikä Suomi saanut paikoista sisälle, ja tähän se peli ratkesi. Rinne pelasi hyvin, mutta se ei tällä kertaa riittänyt.

    Hyvä mitalisaldo Suomelle tämän vuoden eri kisoista, junnukulta, Olympiapronssi ja MM-hopea, arvostukseni tässä järjestyksessä.
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kyllähän Leijonille oli etenkin Aravirran komennuksessa tuttua huttua, että ottelua dominoidaan paikoitellen selvästi, mutta vastustaja tekee maalit. Näin kävi myös eilen, ja kun peli sanelee, että voitto saavutetaan maaleilla, eikä dominoimalla, niin siinä mielessä voitto meni oikeaan osoitteeseen. Toisaalta koen kuitenkin Leijonat moraalisina voittajina. Ensinnäkin täytyy ottaa huomioon, että Suomi kävi jo maalin johdossa ottelussa. Tämä todistaa sen, että Leijonat täyttivät maalintekokriteerin. Toki Venäjä ajoi sitten ohi, mutta sopii kysyä, millä tavalla se tapahtui. Ottelu alkoi sillä, kun Venäjä pääsi pälkähästä, kun rumaa päähänkohdistunutta poikittaista ei noteerattu tuomarien osalta millään tavalla. Tämän jälkeen alkoi Suomelta jäähysuma, joista osa oli toki suomalaisten omaa tyhmyyttä ja turhautuneisuutta, mutta joista suuri osa oli selkeää filmausta venäläisten osalta. Toki näkemyksiä tästä on monia, mutta vaikea se on objektiivisimmankaan ihmisen olla toista mieltä, kun venäläiset (jotka taitavat olla elopainoltaan keskimäärin suomalaisia isokokoisempia) etenkin kolmannessa erässä alkoivat jokaisesta kosketuksesta kaatuilemaan polvilleen kalastellen jäähyä Leijonille. Vaikken suomalaisten toimia ottelun lopussa hyväksynytkään (viitaten rumiin takaapäin taklauksiin), niin en niitä sinänsä ihmettele: varmaan siellä ajateltiin, että kun venäläiset muutenkin filmaavat jokaisen kosketuksen, niin samahan on sitten koskettaa kunnolla.

    Tämä Venäjän taktiikka ei tietenkään siinä mielessä ollut eriskummallinen, että onhan joukkue päävalmentajastaan lähtien tehnyt kyseenalaisia temppuja. Esimerkiksi tämä päävalmentajan salainen kommunikaatio yleisön joukosta sekä kultajuhliin osallistuminen, mitkä siis olivat täydellisen kiellettyjä asioita, ovat merkkejä tällaisesta "vippaskonsteilla voittoon" mentaliteetista. Sisäinen salaliittoteoreetikkoni minussa ei voi olla miettimättä, onko tässä jonkinlaista korruptiota takana: rumaa poikittaista ei noteerata, venäläisten filmaamiset palkitaan, päävalmentajan kielletyillä toimilla (joista Kummola taisi ilmoittaa jo ottelun aikana) ei minkäänlaisia seuraamuksia jne.. Olisikohan se ollut sitten liian paha paikka hävitä, kun oltiin Minskissä ja yleisössä oli iso paha P.

    Tästä kaikesta johtuen olen vieläkin ylpeämpi Leijonien otteista. Joukkue sai osakseen kaikki mahdolliset haukut, ei vähiten sen takia, että paperilla se ei ollut voittajakaliiberia. Se kuitenkin nousi ylös pohjamudista joukkueena (pienoisella Sveitsin avustuksella) ja hallitsi jokaista "playoff" otteluaan näyttäen NHL-tähdille kaapin paikan. Toki Pekka Rinne, itseoikeutetusti turnauksen MVP, oli pelaaja, jota ilman joukkueen menestys olisi ollut hyvin toisenlainen. Kaipa se hopea on parempi seisaaltaan kuin kulta polviltaan. Kiitoksia Leijonat jälleen kerran! :king:
     
    Viimeksi muokattu: 26.05.2014