Godzilla (2014) (Gareth Edwards / Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Bryan Cranston, Aaron Taylor-johnson, Victor Rasuk)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 11.12.2013.

  1. deadstar

    deadstar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    585
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään ensi-ilta. CGI:n osalta suuret odotukset, juonen ei niinkään. :naminami:
     
  2. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Pelko pois, tämähän oli aivan hyvä, itse asiassa sanoisin jopa että lajivalio. Gareth Edwards hoiti homman kotiin tyylikkäästi ja välttäen monet ansakuopatkin. Jos nyt verrataan vaikka Pacific Rimin stereotyyppisiin nörtteihin ja omissa maailmoissa haahuileviin sosiaalisesti rajoittuneisiin toopeihin, oli suorastaan piristävää nähdä tiedemieshahmoja ja vastaavia, jotka suhtautuivat asiaan edes jokseenkin sen vaatimalla vakavuudella. Sidekick-koheltajia tai turhaa kömpelöä huumoria ei ollut. Tietty henkilöt suurimmaksi osaksi seikkailevat elokuvan läpi aika lailla yhdellä nuotilla ja yhden luonteenpiirteen tms. turvin.

    Tovin tässä kestää ennen kuin päästään itse asiaan, mutta Godzillaan (siis siihen liskoon) saatiin rakennettua suurta myyttisyyden tuntua ja massiiviset rähinät oli uskomattoman hyvin ja selkeästi toteutettuja, mittakaavatkin kohdillaan niin suurissa kuin pienissä asioissa. Voin suositella, jos lajityyppi kiinnostaa.
     
  3. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Voin myös suositella. Näin 2D-version. Mörökölli itsessään oli tehty hyvin, mutta CGI oli muutoin paikoin aika heikkoa (esim. trailereissa nähty tsunami), mutta sitä oli kuitenkin käytetty järkevästi, säännöstellen ja vain sen verran kun oli tarve kerronnallisesti. Moni kohtauksista oli myös pimeä ja räjähdyksistä pölyinen, joka varmaan helpotti peittämään aina tiettyjä CGI:ssä ilmitulevia heikkouksia. Lisäksi pelkkä pilvenpiirtäjien tuhoaminen ei tuntunut olevan missään vaiheessa pääasia, mikä siis oli positiivista. Sitä kyllä tuli, mutta aina jonkin muun ohessa.

    Perhedraama oli kliseistä pakkopullaa eikä vakuuttavaa. Sen olisi pitänyt olla parempaa tai sitä olisi pitänyt olla vielä vähemmän. Muutoin minäkin yllätyin leffan vakavuudesta ja positiivisesti, ei se nyt kuitenkaan itseään liian vakavasti ottanut, mutta mitään Emmerichin leffan tyyppisiä komiikkalinereita ei tullut. Emmerichin leffaa ei kyllä enää tarvitse muutenkaan mainita samassa lauseessa.

    Soundtrack jäi mieleen, mahtipontisen oldskoolia. :)

    3/5.

    Lopun jatko-osan petaaminen oli vähän läpsäisy naamalle. Jossain vaiheessa jopa odotin ei-niin-onnellista loppua.
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2014
  4. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Eipä kyennyt tömistelemään miksikään mieleenpainuvaksi tapaukseksi. Ihmiskuviot oli varsin hengettömillä kanteilla ja hirvitysosuuksiakin panttailtiin sinne ärsyttävyyksiin asti, joten jälkimakukin on täten luokkaa laimeahko.

    Monessa paikkaa vedeltiin tosiaan niin, että kun tuntui että no nyt se lätty lähtee tästä viimeinkin lätisemään, niin hypättiinkin jonnekin aivan jonninjoutavaan armeijatauhkaan tai johonkin muuhun vastaavaan. Abominaatioiden välisiin kenttätapahtumiin palattiin toki sellaisina urheiluruutumaisina pikavälähdyksinä. Telkkarit ja niiden uutislähetykset kun oli auki vähän paikassa kuin paikassa.

    Omassa elokuvassaan vähän kuin statistiksi jätetty pääpatu pelasteli nyt sen mitä pelastettavissa oli, kun saavuttiin sinne viimeiseen kaupunkiin. Vasta silloin alettiin olemaan sellaisella toivotunlaisen isolla asenteella liikkeellä ja isosti. Atomihönkäys - Kunnioitan.

    :):)½
     
  5. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Ei huono, muttei kovin hyväkään. Elokuva tuntui olevan täynnä hienoja yksittäisiä kohtauksia, mutta niitä ei oltu hitsattu hyvin yhteen. Walter White oli hyvä roolissaan ja
    Mutot eivät.

    Godzilla oli ihan ok näköinen, mutta silti rymistelyä katsellassa ei vakuuttunut cgi:llä tehdyn örmyn suuruudesta. Gödzilla ei jostain syystä vakuuttanut suuruudellaan, vaikka kuvaa katseli suurelta screeniltä ja 3D-lasit päässä. 3D oli ihan okei, mutta esim. alussa kuvattu helikopteri oli surkean näköinen. Tämä on taas näitä teatterileffoja, enkä usko sen tuntuvan läheskään samalta kotona tuijotellessa telkun/ipadin kautta.
     
  6. Mr. Kruger

    Mr. Kruger Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2012
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarjolla 1 kpl Finnkinon leffalippu Godzilla 3D -näytökseen hyvälle paikalle Tennispalatsiin tänään 15.5. klo 20.45.

    Sali 1 Rivi 8 paikka 24

    Hp: 5 euroa (normaali 12.80 eur)

    Lippu toimitetaan sähköpostitse ostajalle.

    Kiinnostuneet pikaisesti privaa tai tähän ketjuun viesti. Pahoittelen jos on väärä thread.
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2014
  7. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kohta voi tulla kiire, mutta riippuen miten tuo on maksettu/ostettu niin sen voi vielä tiskillä vaihtaa tai jopa perua. :) http://www.finnkino.fi/faq/
     
  8. Mr. Kruger

    Mr. Kruger Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2012
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu ei onnistu enää enkä valitettavasti pääse itse käyttämään. Siksi tästä lähtee jollekkin edullisesti lippu. Otan myös tarjoukset vastaan.

    edit. Hintaa laskettu 5 euroon!!
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2014
  9. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Tässä nyt kovasti koittaa miettiä mitä sanoisi. Samoilla linjoilla mennään. 2D tuli katsottua. Ensimmäinen puolisko oli oikein onnistunut vaikkakin sitä fiilistä olisi voinut vielä enemmän rakentaa. Sitten kun se paikkojen paskominen alkoi niin tunnelma hieman lässähti vaikka iso osa taisteluita olikin kuvattu selkeästi etäältä eikä ollut turhaa kameran heilumista. Aaron-Johnson on kyllä melkoisen mitäänsanomaton näyttelijä, kuinka paljon tästä olisikin tullut parempi jos roolissa olisi ollut joku toinen näyttelijä.
     
  10. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Aika vaisuja näyttelijäsuorityksia tosiaan, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Ei nyt tiedä, että mitä muuten sanoisi ilman, että joku hermostuu spoileritagien puuttumisesta. Sanotaan nyt ilman mitään tageja, että traileri on ainakin aika harhaanjohtava. Minusta aikaisempi hirviörymistely Pacific Rim onnistui paljon paremmin ja oli muutenkin eheämpi kokonaisuus. Ei tämä niin huono ole kuin se aikaisempi 90-luvin versio, mutta ei mikään erityisen mahtavakaan kokonaisuus.

    2/5
     
    Viimeksi muokattu: 20.05.2014
  11. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kyllä tämä aloitus kesäkauden megaleffoista rymisee ihan kelvollisesti. Komean näköisiä monsuja tarjotaan, ja tylsäksi aika ei tuu. Cranstonin tiedemiestä lukuunottamatta näyttelijät menevät käytännössä kokonaan hukkaan, välillä tarjotaan kummallisia tilanteesta toiseen pomppimisia sekä sitä rääkäisyä kuullaan liian monta kertaa (jurassic parkin ajoista asti pienillä muutoksilla vaan), ja harmittavasti pääosan esittäjä on sivuroolissa. Näistä mutinoista huolimatta tuhoa tarjotaan tyydyttävä määrä, sekä joitakin huikaisevia kohtauksia, kuten esim.
    alkuintro, laskuvarjohyppy sekä lopun ryminät hönkäyksineen
    . Samaa mieltä myös että Pacific Rim oli hieman parempi, johon tätä kannattaa verrata.

    3+/5
     
  12. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Saattaa olla että keskimääräisen kotikuuntelijan SVS:n kartio lentää suppasesta pihalle heti siinä ensimmäisten minuuttien ydintestissä. Täytyy muistaa olla sitten varovainen..

    Mutta mistä tämä sininen sädehönkäily oli tähän repäisty? Jotenkin tuo tuli täytenä yllätyksenä (kun en ole mihinkään "lähdemateriaaliin" perehtynyt enkä yleensä edes tykkää vertailla leffoja lähteisiinsä, jos se edes perustui yhtään mihinkään) ja oli aika hölmön ja 'epärealistisen' oloinen juttu, jopa ottaen huomioon koko muun leffan realismitason..
     
  13. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kulkee nimellä "atomic breath", en minäkään siis etukäteen ollut varmaan koskaan kuullutkaan, mutta ilmeisesti siis nimenomaan perustuu ns. lähdemateriaaliin.
     
  14. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Sininen vaan nyt sattuu olemaan SE muotiväri, katteleppa viimeaikoina (alle 5v ehkä) ostamiasi vekottimia, eiköhän niissä ole se kirottu sininen vallitsevana merkkivalon värinä?
    T: Vesku
     
  15. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
  16. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Väri on vaihdellut eri elokuvissa, mutta muistaakseni sininen on ollut kyllä käytössä myös ennen tätä leffaa.
     
  17. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tämä nyt niin hyvä ollut kuin traileri antoi odottaa. Näyttelijät vetivät roolinsa vähän turhan kevyesti, paitsi se japanilainen tiedemies joka puolestaan olikin sitten tarpeettoman ylidramaattinen. Kepeä oli tunnelma muutenkin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, vaikka kaupunkeja laitettiinkin matalaksi niin ei se ketään tuntunut pahemmin liikuttavan.

    Pieninä hölmöyksinä mainittakoon vielä pari pakollista täpärää pelastautumista, ja ihmeellisesti ötöt varoivat rikkomasta rakennelmia/laivoja, jos niillä sattui olemaan juonen kannalta tärkeitä henkilöitä. Muuten sitten laitettiin paikkaa remonttiin ihan huolella. Lisäksi
    en oikein ymmärtänyt miten San Franciscon kokoinen kaupunki saatiin evakuoitua niin nopeasti, vai evakuoitiinko sittenkään kun toimistoissa näytti porukkaa yhä olevan? Pommihan uhkasi vain 100 000 ihmisen henkeä. Puhuttiin kuitenkin megatonniluokan pommista, joten suurin osa kaupunkia olisi tuhoutunut. Vai onko jenkeillä suurimmissa kaupungeissa ydinlatauksen kestäviä väestönsuojia? Ja lopussa vene ehti hämmästyttävän kauas merelle muutamassa minuutissa.

    Ihan kiva pätkä kuitenkin. Subbari saa kyytiä ja naapurit kiittävät kilometrin säteellä. Toivottavasti levyllä nähdään vähän pidempi versio, jossa saataisiin henkilöitä vähän syvennettyä. Nyt ei oikein pystynyt välittämään kenenkään kohtalosta.

    3/5
     
  18. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No tämähän olikin hyvä hirviömäyhä. Hyvä ratkaisu oli toiminnan suoraviivaisen esittämisen säästely, näin loppuvaihe toimi huomattavasti paremmin kuin perusrymistelyssä. Myös selkeiden pahisten puute oli virkistävää.
    Ihmisistä jokainen teki vain tehtäväänsä ilman elokuvamaista "räjäytän pommin, koska olen ILKEÄ" -karrikointia. Myöskään hirviöiden motiivina ei ollut vain suoraviivainen ihmisten kimppuun käyminen, "pahat" pyrkivät suvunjatkamiseen ja Godzillaa kiinnosti sitten näiden luontaisten vihollistensa päihittäminen.

    Suurin heikkous löytyi päähenkilöstä, joka oli täysin karismaton puunaama. Myös pyrkimys perheen luo
    oli sinänsä idioottimainen juonenkuljetusväline. Sen sijaan, että vaimo ja lapsi olisivat lähteneet hyvissä ajoin turvaan, piti näiden jäädä vaara-alueelle odottamaan, että isä tulee "hakemaan".

    Pacific Rim on sinänsä helppo verrokki, ja hivenen parempihan tämä sitä oli.

    :):):)½
     
  19. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tykkäsin. Bryan Cranston olisi toki saanut roikkua messissä hieman pidempään, mutta muutenhan tässä oli tunnelma kohdillaan ja kaikin puolin ihan hyvä meininki. Monien mielestä leffassa olisi pitänyt olla enemmän Godzillaa ja enemmän monsterimähinää. Itse en allekirjoita tätä kritiikkiä. Ohjaaja Edwards tiesi mitä teki ja mielestäni hänen tekemänsä ratkaisut toimivat oikein kivasti. Ensimmäinen puolisko oli jälkimmäistä puoliskoa mielenkiintoisempi, mutta toisaalta jälkimmäinen tunti tarjoili melkoista silmäkarkkia. Tämä ei ollut mikään Pacific Rim ja hyvä niin. Pökkelö Taylor-Johnson sekä tylsähkö loppuhuipennus hieman verottavat arvosanaa. 3,5/5
     
  20. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Ihan kelpo monsterileffa. Erityisesti miellytti toivottamat hetket, kun palavat tankit lipuvat joessa ja kun taivaalta tippuu hävittäjiä, taustalla soidessa vaikuttava soundtrack. Tilanteen epätoivoisuus oli paikoin tuotu hyvin valkokankaalle.

    Olen samaa mieltä monen kanssa eli Cranston olisi saanut pysyä mukana Taylor-Johnsonin sijaan. Sepä olisikin ollut hyvä käänne, jos poika olisikin heittänyt veivinsä isänsä sotkujen takia. Toisaalta sitten olisi ehkä pitänyt muokata leffaa jotenkin, että se ei olisi ollut niin masentava. Cranston onnistui kumminkin olemaan se ainoa hahmo, josta välitti mikä on aika hyvä saavutus, kun otetaan huomioon hahmon ruutuaikaa. Itse tarina oli mielestäni ihan onnistunut eikä se ollut vain "Godzilla tulee ja tuhoaa" vaan tässä oli jokin pointti. Toisaalta päähahmon seuraaminen oli jossain mielestä koomista, koska hän onnistui aina olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan tapahtumien kannalta.

    Vertailu Pacific Rimiin on mielestäni ihan hyvä vertaus ja tavallaan laittaa miettimään, että olisiko mahdollista tehdä Godzilla -elokuvasta yhtään parempaa kuin mitä tämä on? Pacific Rim oli kevyempi, mutta ehkä hieman parempi. Jotenkin vaikea kuvitella, miten aiheesta saisi neljän tähden elokuvaa, kun kyseessä on pohjimmiltaan monsterimättöleffa.

    2,5/5 Ohjaaja Gareth Edwardsin ura on kivassa nosteessa. Hyvän Monsters -leffan jälkeen hän pääsi tämän elokuvan ohjaajaksi ja hänet on ilmeisesti kiinnitetty myös kakkososan ohjaajaksi. Lisäksi mies on kiinnitetty johonkin tulevaan Star Wars -projektiin. Hienoa nähdä, mitä hän tuleekaan saamaan aikaan jatkossa.