The Walking Dead, FOX Suomen tahtiin.

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana pede, 07.04.2012.

  1. Kellopeli

    Kellopeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, ekan kauden jälkeen parhaita jaksoja!
    Psykopaattiskidin kilahdus oli odotettavissa, mutta enpä kyllä uskonut noin karuun ratkaisuun. Yksi sarjan hyytävimmistä kohtauksista.
     
  2. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    Olipas taas niin jänään. Mennään jonnekin ja ylläri pylläri tulevaisuudessa varmaan kaikki menee taas päin vittua ja sitten hetki hajoillaan ja taas löytyy jotain kivaa ja ylläri pylläri kaikki menee päin vittua ja taas hajoillaan ja ylläri pylläri.
     
  3. Vesa

    Vesa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 049
    Saadut tykkäykset:
    13
    Sellaistahan elämä on ...
     
  4. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Yllättäen pidin tästä kauden loppupuoliskosta, oikeastaan tämä "haahuilu" oli sarjaa parhaimmillaan.

    Hauskaa luettavaa kauden viimeisen repliikin sensuroinnista. Kyllä olisi f-sana järkyttänyt, kun muuten jakso oli niin leppoisaa koko perheen menoa.
     
  5. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    No voihan nenä. Sekö oli neloskausi siinä? jotenkin menee nää finaalit aina digiboxi aikana ohitse. Katsoin siis koko ohjelman mutten tajunnut että se on seasonin finaali. Onnex tuli tuo season yksi hommattua nyt bluerayna. Ja kyllähän se on hienon näköistä se rickin sairaalasta poistuminen. ;) Se vaan ihmetyttää ettei sitä zombi sanaa voi käyttää. Vaikka aikasta selkeitä zombeja ovat. Sitten kuitenkin suomennettu että zomb tuossa bluraylla.
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2014
  6. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Zombie -sanaa ei mainita koska sarja sijoittuu maailmaan, jossa tuota sanaa ei tunneta, ei Romeron leffoja, ei ollenkaan Elävät Kuolleet populaarikulttuuria. Syynä varmaan ettei sarja sorru itse-ironiaan ja Zombieland tyyliseen menoon, jossa kaikki tietää tasan mitä pitää tehdä tälläisessä maailmassa. Sarjakuvassa tosin alkupuolella pariin numeroon lipsahti Zombie -sana, mutta katso sitten myöhemmin.
     
  7. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tämä neloskauden toinen puolisko on ollut mielestäni tasaisesti paras osa koko sarjasta noin pääosin. Olen tykännyt siitä, että jaksoissa on voitu keskittyä vaan pariin hahmoon, koska aiemmilla kausilla koko porukan heiluessa joka jaksossa, on vaan ne tietyt tyypit saaneet ruutuaikaa toistuvasti.

    Edelleenkin ihmetyttää, että miten käveleviä kuolleita tulee vastaan vähän väliä. Tai siis jengi tarpoo jossain metsässä ja silti toistuvasti vastaan tulee muutama tai useampi kävelijä.
     
  8. lude

    lude Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    hyvää menoa ollut 4. kausi tosin finaali ehkä pieni pettymys. hyviksien selviytyminen kusisista paikoista ei ollut kovin uskottavaa.

    olen koko sarjan ajan ihmetellyt miten hitaat zombit, jotka eivät pääse suljetusta ovesta sisään, ovat tuhonneet USAn asevoimat. onko sarjakuvissa kerrottu enemmän siitä miten walkerit, joita vihainen sankari tappaa helposti kymmenen kerralla keittiöveitsellä, voitti armeijan? oliko tähän joku selitys vai pitääkö vain tyytyä siihen että näin nyt vaan pääsi käymään?
     
  9. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Armeijan tyypit on muuttuneet walkereiksi silloin kun suurin osa tavallisista ihmisistäkin. Kaikki ihmiset (todennäköisesti maailmanlaajuisesti) ovat saaneet tartunnan mutta sairauden puhkemisaika on ollut niin pitkä että ihmiset on sairastuneet ns kerralla (tai joku juttu on laukaissut sairastumisen kaikissa kerralla). Osa ihmisistä (ehkä 1/10.000, USA:ssa 35000 elossa) ovat olleet vastustuskykyisiä taudinaiheuttajalle, mutta kuollessaan hekin muttuvat walkereiksi.

    Eka kaudellahan siellä näkyi joitain armeija ajoneuvoja mm. tankki jossa oli sisällä walker-sotilas/sotilaita.

    TV-sarjassa ei ole selitetty että mikä taudin on aiheuttanut. Ihmisten muuttuminen walkereiksi tapahtui Rickin(poliisi,Carlin isä) koomassa olon aikana (kait 2kk).
    Sarjakuvassahan epidemia on kait
    terroristien aiheuttama
     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2014
  10. lude

    lude Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    siis onko ihmiset muuttuneet walkereiksi jossain vaiheessa ilman puremaa? niinku maailmanlaajuisesti? onko tämä tullut sarjassa esille vai onko minulta vaan mennyt ohi. selittäisi kyllä monta aukkoa joita mulla on juonessa


    edit: eli homma siis on lähtenyt liikkeelle niin että suurinosa ihmiskunnasta on kerralla sairastunut ja muuttunut walkereiksi? that makes sence! en kyllä tajua miksen ole tätä asiaa tajunnut vaikka olen ekan kauden pari kertaa katsonut
     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2014
  11. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Epidemian alkua ei ole selitetty, ei tv-sarjassa eikä sarjakuvassakaan. Eikä Robert Kirkmanin mukaan selitetäkään, koska se ei ole se pointti. Täytyy vain niellä se, että asia nyt vain on näin, eikä armeijakaan mahtanut mitään kun aalto pyyhkäisi yli. Lisätöitähän tuo seuraava tosiasia: ihmiset tosiaan muuttuvat walkereiksi aivan sama miten kuolevat, kunhan vain aivot pysyvät ehjinä. Toisekseen TWD:n maailmassa koko zombie-käsite on täysin vieras, eivätkä ihmiset varmastikaan tienneet miten toimia elävien kuolleiden kanssa, kun paska osui tuulettimeen. Liikaa ei kannata vaivata päätään käytännön asioilla koskien tätä epidemian laajuutta, alkua ym. tai miettiä että kuinka se armeija tositapauksessa saisi pysäytettyä koko homman ennen kuin se alkaakaan. No TWD:n tapauksessa näin ei käynyt, deal with it.
     
  12. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Eikös jossain jaksossa sanottu että kaikki ovat taudinkantajia, mutta se ei ole kaikissa puhjennut mutta puhkeaa sitten kun henki lähtee.
    Monia pöpöjä voi kantaa mukanaan ja tartuttaa muihin vaikkei se itsessä kenties koskaan puhkeaisi.
     
  13. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 304
    Saadut tykkäykset:
    40
    Ekan kauden viimeisessä jaksossa siellä jossain tutkimuslaitoksessa taisi tohtori kertoa Rickille näin, tosin Rick kertoi sen muille (ja katsojille?) vasta myöhemmin.

    Nelos kauden loppupuolisko oli kyllä ihan hyvä, aika rankkoja tapahtumiakin välillä.
     
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tämä asia kyllä jaksaa häiritä minua tuotantokaudesta toiseen. Ihmiskunnan historiaa pitää kirjoittaa uusiksi aika paljon että zombeista päästään eroon. TWD:ssä ei puhuta edes elävistä kuolleista kertaakaan... Faktahan on että zombi-sana on ollut osa länsimaistakin kulttuuria jo 1800-luvun alkupuolelta asti jolloin sitä on kirjallisuudessa käytetty, ja sinne se taas on tullut kuten kaikki varmaan tietävät voodoo-uskonnon piiristä Haitin kautta (jonne sen voi olettaa saapuneen Afrikasta).
    Ja elävät kuolleet ja muutkin möröt ovat olleet osa ihmiskunnan kollektiivista tietoisuutta jo esiraamatullisista ajoista asti. Jos niitä ei olisi, ne pitäisi keksiä että saadaan porukka peloteltua kuriin ja seuraamaan johtajia jotka tietävät miten toimia. Nykymaailma olisi hyvin erilainen paikka ilman niitä. Mutta kaikki tämä siis on jotenkin lobotomialeikattu pois TWD:n maailmasta.
     
  15. pasala

    pasala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2005
    Viestejä:
    392
    Saadut tykkäykset:
    5
    Eipä tuo nyt enää jaksa häiritä, eihän noissa Romeronkaan kuvissa taida olla mitään tietoa kenelläkään elävistä kuolleista/zombeista ennen itse epidemiaa. Sama homma aika monessakin zombileffassa.
     
  16. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Zombie -sanan olemattomuudella ilmeisesti halutaan korostaa sitä, ettei hahmoilla ollut ennen epidemiaa tietoa zombeista laisinkaan, ja toisaalta tekijät halusivat erottautua muista genren teoksista olemalla käyttämättä koko sanaa. Tai voi tietenkin olla, että zombie -sana on siis kumminkin olemassa sarjan/sarjiksen maailmassa, mutta sitä ei yhdistetä popkulttuurin eläviin kuolleisiin, koska niitä ei ole siinä maailmassa olemassakaan. Kuinka moni meistä tietäisi sanaa, jos siihen ei olisi törmännyt leffoissa tai vastaavissa? En ainakaan itse tietäisi. Voi olla, että sarjan edetessä törmätään johonkin haitilaiseen hahmoon, joka käyttää walkereista nimeä "zombie".
     
  17. poples

    poples Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2005
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen antanut itseni ymmärtää, että usein zombiviihteessä elävistä kuolleista ei tiedetä sen takia, että kaiken olemassaolevan zombitietämyksen ansiosta olisi oletettavasti liian helppoa torjua uhka, eikä näin ollen saataisi maailmanloppua aikaan. Että kävisi niinkuin Zombielandissa, ihmiset ottaisivat maailmanlopun rennosti. Minusta tuon kuitenkin voisi kiertää siten, että vaikka Walking Deadin ykköskaudella joku olisi sanonut, että "Enpä olisi arvannut, että jos joskus tulee ihan oikea zombi-invaasio, niin pääsisivät näin täysin yllättämään ja tilanne äityisi vallan perkeleelliseksi." Tähän toinen vastaisi, että "Tottapa turiset, veliseni, sehän se vaan oli, että kukaan ei tosissaan uskonut zombipuheita, ennen kuin oli liian myöhäistä. Ja vaikka nyt kaikki tietääkin missä mennään, niin eipä tää olekaan niin läpihuutojuttu kuin elo- ja sarjakuvat ovat uskotelleet."
     
  18. [FIN]travolta

    [FIN]travolta Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2004
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luin tuossa "kuvernöörin nousu"-kirjan, ja siinä kyllä puhuttiin zombeista koko kirjan läpeensä. En tiedä, onko kyseessä suomentajan aikaansaannos vai mikä? Kirkman ainakin on mainittu kirjoittajana.
     
  19. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
  20. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Sarjahan on parasta mahdollista. Paras dyspotiakuvaus pitkään aikaa.
    Miten perustelet etukäteen, että uudet kaudet eivät ole hyviä?