Die Hard 4 : Die hardest

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana DowNtimE, 11.05.2004.

  1. Darth Saul

    Darth Saul Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2005
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja me muut nauramme teille jotka luette seiskaa... :rolleyes:
     
  2. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kyllä nämä jako-osat vaan tuppaavat olemaan aika turhia tekeleitä. Eli nimi Die Hard tuo armopisteitä, mutta... No katsokaa itse, on niitä huonompiakin actionpläjäyksiä tehty.
     
  3. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa tämäkin nyt sitten katsottua...

    Elokuvassa vedettiin 2 tuntia melko kovalla sykkeellä. Jopa niin kovalla että juonen totaalinen päättömyys ei häirinnyt niin paljoa kuin olisi luullut. Käsikirjoittaja on varmaan nukkunut atk-tunnilla, sen verran Tietokonejengiä oli koko juoni. Nukkumista on varmasti tapahtunut myös fysiikantunnilla - sarjakuvamaista ja luonnonlakeja rikkovaa oli poukkoilu. Onneksi onnistuin hylkäämään toiveet realistisista toimintakohtauksista ja suhtautumaan kohellukseen huumorilla. Jostain kumman syystä tämän parissa tuli viihdyttyä vaikka alussa tökkikin kovasti ja juoni oli täynnä kliseitä.
    * * *
     
  4. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 590
    Saadut tykkäykset:
    216
    Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti sekä luonnonlakeja uhmaavia fyysisiä suoritteita. Taas John McLane sai kyytiä sekä maalla että ilmassa, ei kuitenkaan tällä kertaa merellä... Hitto kun on kestävä kaveri: muksitaan, murjotaan ja ammutaan ja aina vaan jaksaa kuin Duracell -pupu...

    Etsivän tyttären tuonti mukaan karkeloihin toi aavistuksen uutta särmää, ja tähän perheseen liittyvät heitot saivat aikaan pari naurunhörähdystäkin. Timothy Olyphant vastapuolen päähahmona oli hiukan epäuskottavan oloinen eikä oikein onnistunut täyttämään paikkaansa. Turhan siloposkinen kaveri varsinkin kun useimmat tuntevat ko. näyttelijän parhaiten "Deadwoodin" jämäkkänä viiksekkäänä sheriffinä.

    Ei siis tuonut mitään kovin uutta genreensä, mutta saattoi hiukan kirvoittaa ajattelua nyky-yhteiskunnan tietoturvaratkaisuista ja maailmantalouden sekä yhteiskuntatekniikan nojaamisesta yksinomaan sähköisessä muodossa oleviin tietojärjestelmiin. Ainakin paranoidisemmat maallikot saattavat tämän nähtyään realisoida bittimuodossa olevat varantonsa patjan alle...:D

    Mukiinmenevä toimintapläjäys ja nautittavaa viihdettä, olettaen että katsoja onnistuu ohittamaan "realismialiohjelmansa": ****/*****.
     
  5. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Itselläni tuli katsottua tämä pätkä vasta jokunen viikko sitten. Olihan tämä paljon parempi uudelleenlämmittely kuin monet(Indy, Rocky...). Vähän tämä teknoleluttelu rupesi pidemmän päälle ärsyttämään. Lisäki digi-Farrel vrt. ana-McClane vertailu oli turhan päällenäkyvää.

    Meininki tosin oli yhtä yliampuvaa kuin ennenkin ja aivot sai jättää narikkaan kuten ennenkin. Ehkä tällä kertaa John oli hieman liiankin "onnekas" tempuissaan ja se pisti vähän ärsyttämään. Lisäksi sellaista edellisten osien pientä Johnin epätoivon fiilistä ei saatu aikaiseksi, vaikka en kyllä tiedä, oliko sekin tarkoitusperäistä.

    Oli muuten kyllä ihmeellistä, miten Bruce Willis soimasi jatko-osien huonoutta elokuvan extroissa. Mielestäni jatko-osat 2. ja 3. olivat kyllä silti aivan eri luokkaa mitä tämä elokuva.

    Oliko nämä kaikki vastaan tulleet pienet puutteet sitten ikärajan alentamisen tulosta, niin siihen en jaksa uskoa. Kokonaisuutena ihan mukiinmenevä pätkä.

    :king::king::king: / :king::king::king::king::king:

    Seuraavaksi pitäisi sitten tarkastaa Rambon uudelleenlämmittely...
     
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 315
    Saadut tykkäykset:
    602
    Live Free or Die Hard oli yliampuvuudestaan huolimatta nautittava toimintaelokuva, mikä toi kunnialla legendaarisen elokuvasarjan uudelle vuosituhannelle.

    ****
     
  7. The_Daywalker

    The_Daywalker Käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2003
    Viestejä:
    1 003
    Saadut tykkäykset:
    2
    Live Free or Die Hard
    Yksinkertaisesti toimivaa toimintaa. Ja John McClane on palannut!
    Paras Die Hard leffa heti ensimäisen jälkeen. :thumbsup:
    Arvosana: 4,5/5


    Die Hard - 5/5
    Die Hard 2 - 4/5
    Die Hard: With a Vengeance - 3/4
     
  8. Nestori

    Nestori Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.12.2003
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    yliampuva meno ei iskenyt varsinkaan kun ei Bruce Willis enää mikään hirveen nuori ole. Pakkopullan puolelle meni , yrityksestä 3/5
     
  9. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yippee-ki-Yay-Moth *gunshot* ... :weep:

    Tuo kiteyttää fiiliksen katsottuani jenkki blu-rayn. Aikaisempi Unrated UK DVD olisi tuon osalta siis toiminut paremmin, enemmän siis fuckkia. Anyhoo karkkiahan tämä oli silmille ja korville! Toimintanälkä taas vähäksi aikaa ruokittu, kun kaikki Die Hardit tullut lyhyen ajan sisällä fiilisteltyä. Tämän tuoreimman olin siis nähnyt vain kerran ennen, muut ovat olleet hyvässä muistissa aina, mutta niihin ei kyllä koskaan kyllästy! Vielä ei samanlaista Die Hard -fiilistä tästä 4.0 päivityksestä tullut. Tuntui kun pojat olisivat hiekkalaatikolla kieliposkella suunnitelleet kaikki toimintakohtaukset. Justin Long jotenkin ärsytti...

    ***+ / *****
     
  10. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Katsahdin tämän kanssa maanantaina ja oli jopa parempi kuin muistin. Willis on äijä ja toimintajaksot ovat hunajaa, mutta Justin Long ei oikein onnistu roolissaan ja Timothy Olyphant ylinäyttelee eikä ole muutenkaan mitenkään muistettava Die Hard -pahis. On tämä kyllä perus actionleffaa parempi, muttei yllä aiempien Die Hardin tasoon tai henkeen.

    2,75/5
     
  11. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Huomasinpa yllätyksekseni, että pohjoismaissa myytävä Die Hard 1-5 Legacy Collection blurayboksi sisältää nelososasta unrated version kirosanoineen veriroiskeineen päivineen. :)
     
  12. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 546
    Saadut tykkäykset:
    304
    Ilmeisesti unrated versio on saatavilla vain Die Hard Legacy Collectionin mukana. Yksittäisjulkaisuna unrated versiota ei ole saatavilla.

    Onko pohjoismaisessa boxissa bonus levyä?

    Ilmeisesti ei "The Swedish set of Die Hard Legacy Collection has the Unrated version of Die Hard 4.0 but it lacks the Decoding Die Hard bonus-disc."
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2014
  13. Bartlet

    Bartlet Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.05.2014
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli siis kyseessä on ilmeisesti se julkaisu, jossa on oranssi kansi. Onko noissa levyissä mitään ekstramateriaaleja, kun ei ainakaan takakannessa mitään luetella? Onko julkaisu kuvanlaadultaan hyvä? Omistan DVD:nä Die Hardit 1-4 ja vitosen BD:nä, mutta tuo nelosen Unrated kiinnostaa kyllä sen verran, että voisin päivittää, jos on muuten hyvä julkaisu. Samalla tulisi saatua hyllyyn aiemmat osat BD:nä, tämä kun on aina ollut se minulle tärkein leffasarja.
     
  14. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 546
    Saadut tykkäykset:
    304
    Discshopin Die Hard 1-5 (Blu-ray) levyillä on samat extrat kuin yksittäis blu-ray julkaisuissa (pikaisesti katsottuna). Dvd ekstrat ovat hieman erinlaisia.

    Bonus levy Decoding Die Hard puuttuu, joka on saatavilla esim. UK Die Hard: Legacy Blu-ray Collectionissa. Die Hard 4.0 on tosiaan Extended Edition, mikä ei ilmeisesti sisälly UK Die Hard: Legacy Collectioniin

    "The UK Legacy set just dropped through my letterbox. The unrated version of DH4 is NOT on there. It's the exact same disc as before (with that new 'bullet hole' disc art, natch). " lähde Blu-ray.com

    Kuvanlaatu on hyvä (huomattavasti parempi kuin dvd). Die Hard 1, 2 (huonoin kuvaltaan) ja 3 kuvaltaan hieman "pehmeähköt"(viimeinen terävyys puuttuu) ja audio ei parasta A-luokkaa. Luultavasti jossakin vaiheessa tulee uudet John McTiernan/Renny Harlinin hyväksymät 4K Remasterit (kuten Robocopin tapauksessa).

    "Despite the fact that 20th Century Fox recently produced a new 4K master for the original Die Hard (likely for the theatrical re-release of the film, which plays in a marathon in the US and by itself in the UK, to promote A Good Day to Die Hard), the discs included in this set are all the same discs already available (with new disc art to match the new packaging). All four are presented with 1080p 2.35:1 AVC-encoded HD transfers." vanha uutinen.

    Decoding Die Hard:

    This documentary features newly recorded interviews with key personnel from the first four films in the series, including directors John McTiernan, Renny Harlin and Len Wiseman, as well as actors Alan Rickman, William Sadler, Jeremy Irons, and William Atherton, Reginald VelJohnson and De'voreaux White. Bruce Willis is absent.

    Olisihan tämäkin bonus levy ollut mieluinen lisä.
     
    Viimeksi muokattu: 10.05.2014
  15. Bartlet

    Bartlet Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.05.2014
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo Decoding Die Hard olisi tosiaan ollut mielenkiintoinen lisä. Toisaalta taas nelosen Unrated-versio kiinnostaa sen verran, että taitaa olla päivityksen paikka. Muistan, kun boksi tuli viime kesänä myyntiin, mutta en kiinnittänyt siihen sen suurempaa huomiota, kun luulin nelosen olevan PG-13-versio. Ostin sen sijaan vain vitosen hyllyyn yksittäisjulkaisuna. Kun olisi tiennyt paremmin boksin sisällöstä, olisi voinut ostaa suoraan sen ja jättää yksittäisjulkaisun hyllyyn.
     
  16. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Tämä eri julkaisuja koskeva keskustelu kuuluisi dvd/blu-ray-osastolle, toivottavasti moderaattori antaa koko jengille bannia.
     
  17. Taavi

    Taavi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    3
    Eli siis tässä boxissa on leikkaamaton nelonen?

    http://www.discshop.fi/elokuvat/bluray/die_hard_1_5_blu_ray/P94137

    Kiitos.
     
  18. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 546
    Saadut tykkäykset:
    304
    Viimeksi muokattu: 11.05.2014
  19. Taavi

    Taavi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tänks!! :thumbsup:
     
    htavilap tykkää tästä.
  20. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Näin Die Hard 4:n aikoinaan teatterikierroksella, eikä se tehnyt silloin kovin myönteistä vaikutelmaa. Varsinkin jakso, jossa rekka ajaa rampilla hävittäjä perässään, tuntui jo liian satumaiselta.

    Eilen elokuva tuli Sub HD:ltä, ja kun sitä alkoi katsoa, se oli kuitenkin niin sujuvasti etenevä ja omalla tavallaan viihdyttävä, ettei sitä voinutkaan jättää kesken, vaikka 1. äänet olivat tukkoiset, 2. kuvasuhde oli väärä, 3. TV-versio ilmeisesti vielä pahemmin leikelty kuin teatteriversio ja 4. vähän väliä oli 10 minuutin mainoskatkoja.

    Kaksi ensimmäistä Die Hardia ovat toimintaelokuvien klassikoita, mutta kolmannesta alkaen perusasetelma muuttuu latteahkoksi, koska pääosassa onkin yhtäkkiä ”eripurainen parivaljakko” (poliisi ja rikollinen à la 48 tuntia tai Zootopia), eikä se enää tunnu nimenomaan Die Hardilta, jossa McClane päihittää terroristit omin päin.

    Justin Longin osa Bruce Willisin koomisena aisaparina on tässä elokuvassa melko haasteellinen, hiukan niin kuin lapsirooli (Austin O’Brien) Last Action Herossa — toimii rimaa hipoen, koska tarina kuitenkin etenee juohevasti, niin juohevasti, että myös muutamat epärealistiset toimintakohtaukset ja muutamat epäjohdonmukaiset käänteet antaa anteeksi. Kahdessa ensimmäisessä elokuvassa toiminta on poikkeuksellisen huimapäistä mutta ei uskomatonta.

    Kaipa tästäkin elokuvasta täytyy joskus katsoa ”Unrated Cut”.

    TV-versiolle 2/5