Sharp LC-60LE751

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Hammeri1, 29.06.2013.

  1. viihdearvo

    viihdearvo Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2013
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys! onko jostain löytynyt sopivia kuvasäätöjä televisioon? itse tuli hommattua vastaavanlainen laite ja pakko sanoa että valikko on kyllä melkoisen hidas :D Kuva on kyllä hyvä.
    En tiedä nyt että olenko ihan jotain perustavanalaatuisesti ymmärtänyt väärin kyseisen sharpin toiminnasta mutta esim jos käytän hdmi1 inputtia ja teen asetuksiin muutoksia ja käynnistän tv:n uudelleen niin asetukset ovat ikäänkuin resetoituneet, eli onkohan laitteessa joku maaginen asetusten tallennusnappi tai sitten vaan jotain muuta vikaa asian suhteen. Manuaaliin olen ehtinyt ihan pikaisesti vasta perehtymään, mutta pitänee tänään ajan kanssa ottaa selvää

     
  2. TTN

    TTN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.07.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä telkku löysi tiensä meidänkin olohuoneeseen jokunen viikko sitten Gigantin tarjouksesta (999€). Laitteen hitaus ei sinänsä haittaa kun TV:n katselu sujuu vikkelämmin HD-digiboksin kautta ja muu viihde hoituu PS3:lla. SmartTV ominaisuudet taisin kerran katsastaa ja huonoiksi todeta. Ilahduttavaa kuitenkin on, että firmispäivityksiä tipahtelee (ainakin toistaiseksi) suhteelliseen usein, viimeisin 11.4.2014.

    Kuvan säädöt nappasin AVForums:ilta vaikkei ihan 1:1 laitteesta kyse taida ollakaan. Minkäslaisia säätöjä muilla on käytössä?
     
  3. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Samaa olen itsekin ihmetellyt eli valitut kuvasäädöt vain nollautuvat viimeistään kun painat television kokonaan pois päältä.

    Uusin päivitys ratkaisi aiemmin mainitsemani "skrollaus" ärsykkeen, eli nykyään telkkarin oma EPG näyttää ohjelman tiedot mallikkaasti yhden rivin sijaan koko tekstin kerralla. Tosin samaan aikaan on alkanut ilmestymään kohtuu useastikin error-viestejä kun on yrittänyt tätä "punaisen nappulan" ohjelmatietoja selailla. Tiedä sitten mistä viiraa, mutta tuon säätöjen tallentamisesta olisin itsekin kiinnostunut.
     
  4. jone1

    jone1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.09.2005
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kokeilin asken sammuttaa telkkarin etupaneelista ja säädöt pysyi muistissa.
    Käyttäjä nimisen paikan säädöt muuttanut mieleisekseni.
    Itellä HDMI:llä kiinni hd-boxi ja jammun virva jossa pari bd-soitinta, ps3 ja HTPC.
    Noi yhdet säädöt on sitten käytössä noissa kaikissa laitteissa.
    Pansussahan noi säädöt oli muistaakseni HDMI input kohtasia.
     
    Viimeksi muokattu: 10.05.2014
  5. dps3000

    dps3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2010
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään tietoa toimiiko samsungin SSG-5100GB 3d lasit Sharp Aquos LC60LE651E tv:ssä?
     
  6. Brunberg

    Brunberg Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2005
    Viestejä:
    361
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli lunastettua tämä gigantin outletista ja yhden katseluillan perusteella on kyllä hyvä laite. Luulin, että tämä olisi jotenkin tuskaisen hidas käyttää mutta ihan hyvin toimii ja kuvanlaatu on parasta mitä tässä talossa on nähty ikinä. Nettitoimintoja ei ole tullut vielä käytettyä, eikä oikeastaan ole tarvettakaan kun vieressä on Minix X5.
     
  7. dps3000

    dps3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2010
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkälaiset säädöt teillä on tv:ssä ps4 pelatessa.Ainakin fifa 14:sta peli välillä ihanko puuroutus välillä,mikähän auttas??
     
  8. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuva oli yllättävän hyvä kun älysi laittaa sharpness-säädön minimiin (jo kakkospykälä oli aivan karsean yliterävä), mutta valitettavasti menee palautukseen täysin katselukelvottoman 3D:n takia.
     
  9. TTN

    TTN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.07.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs se nyt niin katselukelvotonta on? Mulla ei ole valittamista, laseina Sharpin AN-3DG35.
     
  10. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samat lasit kävin Verkkokaupasta hakemassa. Testasin kahdella eri leffalla ja crosstalk oli kummallakin jotain aivan kauheaa, kaikki vähänkään lähempänä olevat kohteet näkyivät niin pahasti kahtena, etten voisi kuvitellakaan katsovani kokonaista 3D-leffaa tällä. Vai voiko lasit olla sitten jotenkin vialliset, vasen linssi tuntui olevan paljon pahempi tuon vuodon osalta kuin oikea. Aiempi vertailukohde minulla on Epsonin EH-TW6100-tykki, jolla kumpikin testaamani leffa toimi aivan loistavasti.

    E: googlettelin vähän enemmän asiaa ja Sharpin Aquos-töllön crosstalk-ongelmista löytyi melko monta vastaavaa valitusta. Täytyy vielä tänään kokeilla erästä neuvoa, että telkun kannattaa antaa lämmitä päällä vähintään puoli tuntia ennen 3D-leffaa. Olen hyvin skeptinen kyllä, mutta katsotaan. Firmwaren päivitin töllöön, joten ei siitäkään kiinni. Onneksi Gigantilla oli ilmainen kotiinkuljetus ja pitkä palautusaika, en vain tiedä miten tuon lootan saan autoon mahtumaan...
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2014
  11. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testailin eilen illalla useamman 3D-leffan kanssa, niin että olin antanut töllön olla päällä tunteroisen. Kaikki kohtaukset, joissa ei ole vahvaa popup-efektiä tai syvyyssuunnassa mitään tuhottoman kaukana näyttivät kyllä hyvälle. Ensimmäisen Hobbitin lopussa oleva lentelykohtaus näytti esimerkiksi oikein hyvältä. Mutta ongelmat tulevat heti, kun syvyysvaikutelmaa on enemmän. Esim. Prometheus-leffassa on paljon kohtauksia, joissa on joku kivi yms aivan etualalla ja "ulkona" ruudulta, nämä kaikki näkyvät todella pahasti kahtena. Samoin jotkut Gravity-leffan kohtaukset, joissa maapallo on taustalla ja avaruusasema edessä näyttävät tosi pahalta, myös tähdet näkyivät kahtena. Yhdessä kohtauksessa maa oli niin kaukana syvyyssuunnassa ja näkyi niin pahasti kahtena, että syvyysvaikutelma meni totaalisen sekaisin: etualalla oleva avaruusalus näyttikin uppoavan takanaan olevan maapallon sisään... Valitettavasti kun on parempaan tottunut, niin ei kykene antamaan periksi tälle.

    Sivusuuntainen liikehäiriö parani kyllä huimasti sillä kuvanparannussäädöllä, en tavallisesti noita pidä päällä mutta 3D-moodissa tällä telkulla se oli aivan ehdoton.

    Tämä on väärä ketju, mutta olisiko jollain muuten ehdottaa tähän parempaa vaihtoehtoa (alle 1500e)? Sharpin 2D-kuva oli täysin välttävä makuuni, mutta pitäisi vielä saada kunnollista 3D:täkin. Ja aktiivitekniikalla.
     
  12. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihdoin Sharpin Philipsin 55PUS7809-malliin ja näemmä sattui perätysten melkolailla ääripäät 3D:n suhteen. Sharpin kanssa meni hetken aikaa tajutessa, että crosstalkin määrä oli ominaisuus eikä vika. Philipsin täyden resoluution passiivikolmedee taas sai oikeasti hörähtelemään ääneen innosta, en olisi ennakkoon edes uskonut että tällaista kolmedeetä saa ylipäätään kotisohvalle ja vielä tähän hintaan. Hyvänä pitämäni Epsonin projektorin aktiivi-3D jäi heti sekin unholaan. Kiitokset vain Oulun Gigantin myyjälle, joka tähän suuntaan viittoi. Viiden tuuman menetys ei niin paljon kirpaise.
     
  13. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Tämän laitteen menu on kyllä hirveä. Tuli tuossa resetoitua televisio ja haettua kanavat uudestaan. En tiedä miten ennen olin saanut kanavat oikeaan järjestykseen, mutta nyt se ei onnistu sitten millään.

    Laitteessa on "kaikki kanavat luettelo" jossa pystyy poistamaan alueita ja siirtämään kanavien paikkoja. En vain ymmärrä että mitä varten tämä on kun se ei vaikuta mihinkään.

    Vieressä "DVB-T" luettelo, jossa manuaalista poiketen ei voi kuin poistaa/palauttaa kanavia. Manuaali väittää että kanavia pystyy siirtämään ja luettelon nimeäkin muuttamaan, mutta minulla ei ainakaan tällaisia vaihtoehtoja ole tarjolla. Tästä listasta kun poistaa kanavan niin se poistuu itse käytöstäkin eli tämä on television käyttämä kanava järjestys.

    En ymmärrä tämän logiikkaa sitten millään, miten hemmetissä saan YLE:n HD-kanavat kanavapaikoille 1 ja 2 kun tuossa DVB-T kohdasta puuttuu kanavan siirto mahdollisuus ?!?
     
  14. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Johtuisko tuo LCN:n käytöstä Suomessa?
    Eli vaihda maaksi vaikka tanska ja yritä järjestelyä uudelleen...
    Tuo omituinen kanavalistojen ja/tai viritysten muokkausten tominta vaivaa monia, niin laitteita kuin käyttäjiä.
    Mikä kumman kansliapäätösbyrokratia tuonkin LCN:n käyttöönotossa on ollut....

    T: Vesku
     
  15. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Kiitos vastauksesta, mutta valitettavasti tuolla maan muuttamisella ja uudelleen virityksellä ei tullut apua. Edelleen "kaikki kanavat luettelossa" on kaikki tarpeelliset valikot, mutta en ymmärrä mihin sen muokkaaminen vaikuttaa. "DVB-T" luettelossa joka on yksyhteen kanavien näkymisen kanssa puuttuu vieläkin kanavien siirto mahdollisuus. Ainoastaan kanavien poisto onnisttuu.