Mainoksia ei voi kohta enää kelata

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana janilxx, 16.02.2014.

  1. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Elisa Viihteen, Sonera Viihteen, Maxivision Viihteen ja vastaavien iptv-palveluiden käyttäjät joutuvat kohta katsomaan mainoksia, sillä niitä ei voi enää kohta kelata. Tekijänoikeusjärjestöt, televisioyhtiöt sekä operaattorit ovat jättäneet sopimus- ja lakiehdotuksen aiheesta opetus- ja kulttuuriministeriölle.

    Lue lisää Digilelujen artikkelista.

    Digilelujen mielestä mainosten ohitus kelaamalla tai hyppimällä täytyy olla mahdollista myös tulevaisuudessa, joten olemme luoneet adressin pakkomainoksia vastaan. Käy allekirjoittamassa adressi ja yritetään vielä yhdessä saada pakkomainokset pois. Käy allekirjoittamassa adressi täällä. Retweettaa myös aiheesta kertovaa twiittiä ja käytä Twitterissä hashtagia #EiPakkoMainoksia!
     
  2. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Jos koskee myös kovalevytallennuksia (Sonera Viihteeseen saa myös maksua vastaan tallentavan digiboksin) niin tilaus tulee kyllä irtisanottua ja heti.

    Edit: täsmennetty "digiboksin" --> "tallentavan digiboksin"
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2014
  3. SoneraPartio

    SoneraPartio Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.12.2012
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morotus!

    Selaillessani internetin suurta maailmaa löysin tämän ketjun, jonka aihe on jonkun verran noussutkin pintaan. Olen siis Sonerapartiolainen, työkseni netissä päivät pääksytysten otan kantaa keskusteluihin, jotka koskevat Soneraa ja sen tuotteita/palveluita, tuoden apua ja tietoa sekä teiltä kirjoittajilta otan koppina palautetta/ideoita tänne talon sisälle. Asiakkaan kuuntelua SoMessa!
    Hauska siis tutustua, olen Selene, talossa kuudetta vuotta ja SoMeAsiakaspalvelu vienyt pikkurillini ;)

    Nyt kun pikaisesti sain esiteltyä itseni niin valottaisin hieman ketjun topikkia:
    Kovalevytallennusta tämä ei koske. Ratkaisuehdotus koskee ainoastaan verkkotallennusta.
    Pakkomainokset voivat saada pipoja punaisiksi, mutta haluamme säilyttää kuluttajille suositun verkkotallennuksen olemassaolon. Pidämme tätä tärkeänä. Sonera on ollut neuvotteluissa aktiivinen ratkaisun etsijä, ajanut kuluttajien asiaa sekä valmiina keskustelemaan pöydän äärellä avoimesti erilaisista tavoista jakaa TV-sisältöjä. Ootellaan mitä tuleman pitää! Asiahan on vielä kesken. Palautetta tietenkin saa pistää tähän alle niin koostan niistä settiä eteenpäin viestittäväksi täällä päässä :):)

    Mitä Maxi tarkoitti tuolla "Sonera Viihteeseen saa myös maksua vastaan digiboksin"?

    Selene@SoneraPartio
     
  4. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Digiboksilla tarkoitin tuota kovalevyllistä digiboksia, olisi pitänyt olla ehkä hieman täsmällisempi tuossa alkuperäisessä viestissä.
    Hyvä kun mainoskanavien mainosten pakkokatselu ei koske kovalevytallennusta jonka suosio tulee varmasti kasvamaan jos painosten pakkokatselu toteutuu kuten on kirjoituksissa kuvattu. Jatkaossa tämä kovalevytallennus kasvanee juuri tästä syystä entistä merkittävämpään rooliin ja tarjonee kilpailuetua sitä tarjoaville. Verkkotallennus kokenee asiakaspaon heti kun esimmäiset pakkomainokset iskevät verkkokalvoon.
     
  5. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuossa Tietokonelehden jutussa kylläkin esitetään perustellusti eriävä mielipide kuluttajien huomioimisesta:

    http://www.tietokone.fi/artikkeli/blogit/lex_oksanen/jarkea_verkkotallennukseen

    http://www.tietokone.fi/artikkeli/u..._ei_kuultu_tv_verkkotallennuksen_sopimuksessa

    Kuluttajalle on sama mitä tekniikkaa, DBV-C/T/T2 tai IPTV, käytetään ohjelmien jakeluun, ja samoin on sama minne ohjelmat tallennetaan, pilveen tai kovalevylle. Mikä merkitsee on palvelun helppokäyttöisyys, luotettavuus, saatavuus ja hinta.

    Teknisesti olisi mahdollista vastaanottaa ohjelmat vaikkapa antenniverkon kautta ja tallettaa ne pilvipalveluun. Kunhan palvelu on "yksityinen" niin se on myös laillinen. Nykyinen tulkinta on erittäin kuluttajavastainen, tällä hetkellä esim. YLE:n HD ohjelmia ei ole mahdollista tallentaa verkkopalvelun kautta.
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Olen ollut Kotitv:n käyttäjä varmaan jo viisi vuotta ja voin sanoa, että jos ko. "uudistus" toteutuu, niin sanon sopimuksen irti heti ja piratisoin sarjat ja leffat netistä. Piste.
     
  7. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Se on käsittämätöntä miten tuotantoyhtiöt / levittäjät tekee ihan samat virheet kuin musabisnes 10 vuotta sitten. Mitään ei opittu.

    Kun tehdään kuluttajan elämä riittävän hankalaksi, niin sehän hakee sitten sisältönsä vaikka piratisoimalla, jos se on helpompaa.

    Joku voisi studioilla laittaa valot päälle! Mutta ehkä strategiana vain onkin roikkua (ja lypsää) kiinni vanhassa ansaintamallissa kunnes on pakko muuttua..
     
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Olen täysin samaa mieltä.

    Kotitv on kätevä kapistus, mutta jos kuluttajia aletaan kusemaan silmään, niin samat ohjelmat näkee kyllä antennistakin ja ne mitä ei näe saa muualta. Onhan se hienoa, että palvelusta pitää maksaa ja saa kaupanpäälle vielä pakkomainoksia.