Kuvaruudun puhdistus?

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana hamalake, 27.08.2010.

  1. hamalake

    hamalake Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2009
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on uuden Plasman mukana tullut liina, jolla ruutua voi puhdistaa. Sopinee myös LVD -television puhistukseen? Mutta mitä ainetta liinan kanssa voi käyttää? Varsinkin LCD:n pinnalla on lasten sormenjälkiä (=rasvaa). Löytyykö normaalista kotivarastosta tähän sopivaa tuotetta, vai pitääkö ehdottomasti olla jotain juuri ruudun pannalle tarkoitettua?
     
  2. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä sen LCD:n kanssa varsinkin kannattaa olla vähän tarkempi, pinta kun ei ole lasia kuten plasman. No tuossa plasmassakaan päällimmäinen pinta ei välttämättä aina ole lasia.

    Tällä palstalla on ennenkin tuota pohdittu ja jollakin on käynyt tosi huonosti. Eli ei siihen oikein vessaharja ja tiskiaine sovi.

    Täältä voit etsiä puhdistusaineita
     
    Viimeksi muokattu: 27.08.2010
  3. Zami76

    Zami76 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2009
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla tuli LCD:n mukana kanssa puhdistusliina, jossa oli kuvassa, että sumutetaan rättiä H2O:lla ja rasti pesuainepullon päällä.
     
  4. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen puhdistanut "tupakansavun paskoilta" ja sormenjäljistä LCD töllöt ja näytöt missä ei ole lasi- tai erikoispintaa ihan tavallisella pehmeällä pesusienellä mihin olen laittanut tipan fairia, kuivauksen jälkeen olen raidat pyyhkinyt LCD-puhdistusliinoilla. Tervakerroksen hinkkaamisen jälkeen kuva näytti aika upealta.

    Nyt omassa uudessa HX700 töllössä onkin joku erikoispinta ei varmaan ihan lasia. Tuon olen pyyhkinyt ihan vedellä ja pehmeällä tiskirätillä, loppu silauksen eli raidat olen saanut pois 100 % puuvillaa olevilla pitkilläkalsareilla (uusilla) :). Pyyhkimisen aloitin varmuuden vuoksi reunasta ja pieneltä alueelta, näin varmistin että 100% puuvilla ei tuota pintaa naarmuta viledasta puhumattakaan, toki tuokin näyttö imee hyvin röökin savut joten putsausta pitää harjoittaa usesti. Tuo Haman Home Cinema Plasma/LCD-puhdistusliina vaikutti sen verran karhealta tuolle Sonylle joten siksi 100% puuvilla.
     
    Viimeksi muokattu: 27.08.2010
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Sileä mikrokuituliina (siis ei sellainen frotee-tyyppinen) puhtaalla vedellä kostutettuna (ei litimärkänä) tepsii sormenjälkiin ja muihinkin pieniin tahroihin. Ei tarvitse painaa eikä hangata tolkuttomasti, kevyesti vaan pyyhit, niin ei mitään mene rikki. Pesuaineita ei tarvita ellei nyt sitten ole jotain erikoisempaa likaa päässyt ruudulle lentämään. Itseasiassa pesuaine ainakin reilusti annosteltuna pilaa mikrokuituliinan.
     
  6. pulkkinen87

    pulkkinen87 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2006
    Viestejä:
    308
    Saadut tykkäykset:
    2
  7. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Itse käytän tätä ja hintakin huomattavasti edullisempi, saa myös auton tuulilasin sisäpinnan rasvat hyvin pois vaikka se on yleensä ongelmallista. Etikkavesi on toinen, tosin sitä en televisioon käyttäisi :)
     
  8. pulkkinen87

    pulkkinen87 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2006
    Viestejä:
    308
    Saadut tykkäykset:
    2
    No kyllä mä sit tuolla Haman aineella uskallan puhdistaa ruurun :)
     
  9. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kostealla mikrokuituliinalla lähtee lika hyvin plasman lasista.
     
  10. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas, hinkkasin sitten samsungin plasmasta heijastuspinnoitteen (anti-reflect) suht pieneltä alueelta pois. Katselin netistä että en ole ihan yksin, monet ovat onnistuneet hinkkaamaan puolesta ruudusta pinnoitteet veks ennenkuin ovat tajunneet että nyt ei ole kaikki ihan oikein. Pahensin tietysti tilannetta "Onpas tämä nyt sitkeä tahra" asenteella.

    Mielenkiintoista kyllä samsungin manuska (2012 PS51E6505) ei sano mitään putsaamisesta. Toki googlettamalla löytyy suosituksia (ei saippuaa, ei paperipyyhkeitä, mikrokuituliina hyvä, linssinpuhdistusaine hyvä) mutta käyttöohjeessa ei ole mitään mainintaa koko asiasta. Itse käytin mietoa tiskiainetta suihkutettuna mikrokuituliinaan tai nenäliinaan.

    Tästä voisi varmuudeksi valittaa sampan käyttäjätukeen tuolla "ohjekirja ei kerro"-lähestymiskulmalla mutta en odottelisi liikoja.

    Netistä katselemalla jotkut ovat laittaneet ruudun päälle heijastuksenestokalvon ja olleet tyytyväisiä. Tarpeeksi ison löytäminen voi kyllä olla haastavaa. Toiset ovat lähteneet poltetun maan taktiikalla liikkeelle ja hieroneet sitten koko ruudun sileäksi jotta se on samanlainen joka paikasta.

    Tuleeko tuosta mitään ajatuksia?
     
  11. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kannattaahan sampan huoltoon valittaa asiasta ja vedota juuri tuohon käyttöohjeen puutteellisuuteen.
    Kotivakuutuksen kattavuudesta riippuen lähestyisin myös vakuutusyhtiötä, sen kanssa asioidessa voi päästä vähemmällä vaivalla kuin huoltoon tappelemalla..
     
  12. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo. Melko yllättävästi huollon ja myyjän (verkkokauppa) asenne oli että evvvk. Kyselin sitten kuluttajaneuvonnasta ja sieltä kerrottiin että toistaalta pykälä sejase sanoo että takuu ei ole voimassa jos kuluttaja on töhöillyt. Toisaalta pykälä sejase sanoo että tuote on viallinen jos sen mukana ei toimiteta tarvittavia ohjeita sen kunnossapitoon. Tällä tiedolla aseistettuna uusi valitus ja nyt joku hierarkiassa isompi hemmo vastaa että töhöilypykälä sanoo näin, mee pois.

    Ilmeisesti seuraavaksi valitus sinne lautakuntaan..

    Sampan ohjekirja on muutenkin oikeasti aika kummallinen. Selkeästi tehty sitä telkkarin e-manualia varten ja sieltäkään ei oikein löydy yleisen liirumlaarumin takaa tiukkaa asiaa mitä eri asetukset oikeastaan tekevät tms.
     
  13. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    Uskokaa jo nyt hyvät Plazalaiset...

    Monessa testeissä on todettu vähiten juovia tai läikkyjä aiheuttavaksi sekä edullisimmaksi puhdistusaineeksi kaikille ruuduille tislattu vesi ja hyvälaatuinen mikrokuituliina (sellainen liina jossa on ns. vohvelipinta)
    Itse olen käyttänyt jo vuosia tislattua vettä n. 1.50e/L esim. huoltoasemalta ja mikrokuituliinaa. Kokeilin aluksi kaikkia mahdollisia aineita (hurjat litrahinnat) ja aina jäi joitain juovia.
    Samoin totesivat testeissä että kovasti mainostetut puhdistusaineet on ylihinnoiteltua pask...

    ps. Tislattu vesi sopii moneen muuhunkin puhdistukseen.
     
  14. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rasvaiset sormenjäljet pyyhkii pois vedellä? Hmm.
     
  15. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kyllä ainakin tähän päivään saakka on sormenjäljet lähteneet helposti pois tietokoneiden sekä matasta että kiiltävästä lcd-näytöstä ja mm. puhelimen ruudusta pelkällä vedellä kostutetulla mikrokuidulla.

    Näyttöjen ja linssien puhdistukseen kannattaa ostaa uusi tavallinen siivoukseen tarkoitettu mikrokuituliina, eikä mitään turhia 10x10cm 'optiikkaliinoja'. Tätä yhtä näyttöpääteliinaa käytetään vain ja ainoastaan näyttöpäätteiden puhdistamiseen, eli siis ei esim. eteisen lattiaan pyyhintään hiekoitussesongin aikana. Liinan turhaa pesemistä vältellään viimeiseen saakka, koska ensimmäisen koneessa käynnin jälkeen liina on suunnilleen käyttökelvoton näyttöjen puhdistukseen; koneessa muista pyykeistä voi irrota liinaan esim. hiekan jyväsiä, jotka tuhoaisivat näyttöpäätteiden herkät paneelit.
     
  16. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Linssien putsaukseen eto peli...
    Näyttöjen putsaukseen sitten se dedikoitu mikrokuituliina, joka kastelllaan ja väännetään kuivaksi, läpimärkä se ei saa olla...

    T: Vesku