Kuvakkeet kateissa Windows 8:ssa

Keskustelu osiossa 'Käyttöjärjestelmät ja sovellukset' , aloittajana Toppyvaari, 24.04.2014.

  1. Toppyvaari

    Toppyvaari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.10.2006
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asensin Windows 8-koneeseen Office Home & Student 2013, mutta en löydä mistään kuvakkeita. Ohjauspaneelin mukaan Office on asentunut koneelle.
    Aiemmin asensin samanlaisen ohjelmiston Windows 7-koneelle, jolloin kuvakkeet ilmestyivät automaattisesti koneen työpöydälle.
     
  2. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös nuo käynnisty ilman kuvakkeitakin. Sen kun kirjoitat "word"+enter ruudulle, niin Word aukeaa, jne.?
    Kuvakkeetkin saat luotua varmaa halutessasi.
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    En tiedä onko lyhyempää tapaa, mutta ainakin painamalla windowsnappi + F kirjain aukeaa hakukenttä, missä voi etsiä 'word' 'excel' jne hakusanoilla sovelluksia. Löytyneestä hakutuloksesta napautetaan hiiren oikealla nappulalla ja valitaan 'pin to start' eli 'kiinnitä käynnistä valikkoon' (suomalaiset käännökset arvattu, koska käytän itse lontooksi). Tämä valinta kiinnittää kuvakkeet sinne uuden tyyliseen valikkoon.

    Mikäli halutaan kuvakkeet vanhalle perinteiselle työpöydälle, niin em. ohjeen mukaisessa hakutulos listassa painetaan jälleen ohjelmaa hiiren oikealla napilla ja valitaan 'open file location' tai 'avaa tiedoston sijaint'. Tuon sijainnin avauduttua napautetaan jälleen hiiren oikealla kyseisen ohjelman kohdalta ja valitaa 'send' taikka 'lähetä' ja siitä valikosta sitten 'create shortcut on desktop' eli 'lähetä pikakuvake työpöydälle'.. Tällä tavalla kun tekee kerran, niin pikakuvakkeet ilmestyvät sinne normaalille työpöydälle.
    Tuo pikakuvakkeen 'lähettäminen' työpöydälle toimii mihin tahansa muuhunkin ohjelmaan.
     
  4. Lobotomy

    Lobotomy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0
    Modern näkymässä (eli nykyisessä start valikossa) vasemmassa alakulmassa nuoli alaspäin, niin saat listauksen kaikista asennetuista ohjelmista. Niitä voit sieltä sitten pinnata modern näkymän päänäyttöön ja tehdä haluamasi kokoisiksi nappuloiksi tai pinnata suoraan desktopin taskbariin. Näin siis windows 8.1.

    Windows 8.0:ssa kaikki ohjelmat taisi saada esiin oikean reunan (jo aikaisemmissa viesteissä mainittu) search toiminnon avulla ja ennen searchiä painamalla kaikki ohjelmat nappulaa.
     
  5. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Windows 8.1 on tuotu helpottamaan "uusi" ikoni vasta asennetun ohjelman kohdalle, kun käynnistä valikosta valitsee näkyviin kaikki asennetut ohjelmat. Lisäksi muistaakseni uusia asennettuja taisi vielä joku kehyskin olla indikoimassa uutta asennusta.
     
  6. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Jos haluat pitäytyä Windows 7 -tyylisessä käyttöliittymän ulkoasussa niin lataukseen heti Classic Shell. Käyttöliittymän "klassikoitumisen" lisäksi tuolla voi myös saada koneen käynnistymään työpöytä-käyttöliittymään (desktop eli Windows 7/XP-tyyppinen käyttöliittymä) ja disabloitua Windows 8:n toiminnallisuuksia esim. aktiiviset reunat. Erittäin hyödyllinen jos haluaa säästyä vanhempien Windowsin käyttäjien tukipyynnöiltä (esim. omat vanhempani).

    Mutta asiaan, itsekin samaisen softan hankittua ja asennettua huomasin, että ei tosiaankaan luonut tuohon työpöytä-käyttöliittymään kuvakkeita, ne piti itse kopioida Classic:n generoimasta käynnistä-palkista (ei nyt mikään iso homma).