maalenkki ?

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana phantom, 16.05.2004.

  1. MiNopa

    MiNopa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.10.2007
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja näin ei sitten kukaan terveydestään välittävä tee! Siis jos muut laitteet ovat maadoitetuissa rasioissa.



    Mutta asiaan, kaikki laitteet ovat samassa jatkojohdossa, joka on siis yhdessä maadoitetussa pistorasiassa. Television antennijohdossa on jo galvaaninen erotin, jolla subbarin hurina putosi 1/10 osaan. Kuitenkin subbanen vielä hurisee, jos subbaripäätteen ja AV-vahvarin välissä on behrun feedback-destroyer. Hurina kuuluu vain, jos jomman kumman johdosta teippaa maaliuskat pistorasian päästä tai poistaa ko. laitteiden väliltä signaalijohdon. Eli maalenkki on kyseessä, joka kiertää laitteiden sähköjohtoja pitkin jatkojohdon ja signaalijohdon välillä. Sähköalan ammattilaisena tiedostan vaarat, joten lapsiperheessä maaliuskojen teippaus ei ole ratkaisu. Kokeilin jo laitteiden runkojen maadoitusta erikseen, mutta sama iltaisin häiritsevä hurina pysyy. signaalijohdon groundlift-kytkin auttaisi, mutta sellaista kun ei nyt näissä laitteissa valitettavasti ole. En ole vielä perehtynyt ko. laitteiden sisuksiin, mutta auttaisiko rungosta eristettyjen liittimien vaihto ja mahtaakohan se olla kuinka iso operaatio? Muita ideoita?

    EDIT: Ongelmaan löytyi ratkaisu. PA-pääte ja Behrun FBQ tarjoavat balansoidut lähdöt/tulot, jolloin TRS-/XLR-liittimiä käyttämällä rakensin sellaisen välijohdon, jossa maa kytkekään vain toisesta päästä.
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2014
  2. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Kumman paljon Behruista kuulee valitusta, että kohisee, hurisee ja vielä mitä. Sullakin kyseessä feedback destroyer ja sen kun lisää häiriötä.. ei hyvää päivää :D