Mikä 55" telkkari 1000€-1500€ lähinnä SD kuvan ja satunnaisten BD leffojen katseluun?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Zyklon, 14.04.2014.

  1. Zyklon

    Zyklon Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli olen aivan ulalla nyky telkkareiden tekniikoista ja tarvitsisin apua uuden telkkarin hankintaan. Edellinen telkkari on 6 vuotta vanha Sampan LE40M86 ja se siirtyy nyt sitten kakkos telkuksi.
    Uusi tv tulee pääosin SD kuvan katselemiseen olohuoneeseen, jossa tulee aika paljon valoa ikkunoista tv:n sivusta. Varmasti tulee telkkarista katseltua välillä dvd-ja BD-leffoja, mutta se puoli olisi tarkoitus hoitaa pääosin tykillä erillis huoneessa.
    3D en tarvitse ja smart ominaisuuksia en osaa ainakaan vielä arvostaa. Hyvä mustan taso, nykimätön kuva ja hyvät värit ovat tärkeimmät ominaisuudet itselle. Äänet tulevat ulos erilliskaiuttimista, joten niillä ei ole väliä. 3 hdmi liitintä riittää.

    Onko porukalla suosituksia n. 1500€ budjetissa?
     
  2. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tarkoittanet kirkkaassa valaistuksessa hyvää mustan tasoa ("tulee aika paljon valoa ikkunoista...")? Yleensähän tuolla termillä viitataan siihen, että miten hämärässä katselutilassa musta vielä näyttää mustalta.
    Eli mitä pienempi mustan tason lukema (cd/m[SUP]2[/SUP]), sitä lähempänä tv:n musta on todellista mustaa, siis hämärässä huoneessa. Tärkein luku on ANSI-ruudukolla mittaus, tietenkin aina vain kalibroidusta televisiosta mitaten. Mitä pienempi lukema, sitä parempi. Jos on suurempi kuin ~0.05 cd/m[SUP]2[/SUP] ANSI, niin sitten alkaa olla jo LCD-töllöksikin vaatimaton mustan taso. Joku ~0.10 cd/m[SUP]2[/SUP] on jo sitä luokkaa, että älä edes harkitse hämärässä katseluun.


    Itse ostaisin mieluiten sellaisesta kaupasta, jolla on täysin palautusoikeus. Siis lähinnä vain rajatapausten pelon vuoksi. Eli kun siis itsestä on joku ilmiselvä vika kuvassa, mutta pelkona olisi, että merkkihuollon mielestä se "Mahtuu normaaliin vaihteluväliin."
    Ainakin Gigantilla on 30 pv palautusoikeus, muita kivijalkakauppoja en osaa nimetä. Nettikaupan suhteen ainakin pitäisi aina olla palautusoikeus. Esim. Gigantin nettisivuilta löytyy juuri nyt 8 kpl 55" töllöjä hintahaarukassa 895...1499 €. Kenties tuo TM:n testaama Sony W807 olisi kelpo töllö. En yhtään muista, että mikä paneli siinä on (älä osta hämärässä katseluun, jos on IPS-paneli).

    Moni kauppa myy poistuvia malleja halvennuksella. Joskushan se vuoden verran vanhempi malli on jopa parempikin, kuin uusi korvaava malli. Ainakin Sonyn mallisto vaikuttaa siinä suhteessa varsin kaoottiselta. Esim. W905 --> W955 on hämmentävä päivitys VA-panelista IPS:ään. Eli juuri päinvastoin kuin halvemmissa malleissa, joista ainakin osassa siis on nyt selvästi parempi mustan taso (hämärässä huoneessa), kuin tuossa Full HD -telkkarien "huippumallissa".
    Mikäli pelaa ADHD-räiskintäpelejä tms., niin sitten mahdollisimman pieni viive on tärkeä ominaisuus. Ainakin tässä listassa seitsemän kärki on Sonyja.




    Kirkkaassa valaistuksessa tarvitaan ainakin nämä kaksi asiaa, jotta musta näyttäisi ihmissilmään mustalta ja kuvan olisi ylipäätään mahdollista näyttää hyvältä:
    • Aidosti toimiva heijastuksia vähentävä pinnoite/rakenne. Tällöin myös IPS-panelilla varustettu LCD-televisio voi olla täysin kilpailukykyinen. Tai jopa parempikin. Ja omaa kait aina myös paremman katselukulmankin, kuin VA -tyyppisellä panelilla varustettu LCD-televisio.

    • Riittävästi kirkkautta, jotta kuva ei näyttäisi harmaalta ja himmeältä. Tämä on etenkin plasmoille usein ongelma, ainakin jos pitäisi suuria kirkkaita pintoja näyttää. Mutta hyvä plasma heijastuksenestolla ja kaihtimet/verhot kiinni, niin tv:n katselu saattaa sujua jopa ihan hyvinkin. Mutta keskimäärin kirkkaus on kuitenkin plasmoilla ongelma. Ja jos ei ole kunnollista heijastuksenestoa, niin sitten ollaan plasman kanssa hyvin äkkiä ongelmissa.



      Noihin molempiin kohtiin tietenkin suuresti auttaa, jos on kunnon kaihtimet ja/tai pimennysverhot. Ja tv niin sijoitettuna, että ikkunat ja muut valonläheet häiritsevät niin vähän, kuin ko. huoneessa nyt vain on mahdollista. Esim. kääntämällä tv sopivaan kulmaan jne.

      Nämä kaksi ovat siitä mukavia juttuja, että ihan tavallisessa kaupan valaistuksessakin voi toimivuutta jossain määrin arvioida ilman mittareita tai syvällistä asiantuntemusta. Eli että heijastaako ruutu melkein kuin se eteisen peili, eli heijastuvatko loisteputket yms. häiritsevästi. Onko kuva harmaa ja lattea riittämättömän kirkkauden vuoksi. Näyttävätkö tummat kohtaukset harmittavan epäselvältä mössöltä jne.
      Toki kauppojen oletussäädöt tuppaavat olemaan aika kauheita, eli on räikeät "karkkivärit" + kaikki mahdolliset "kuvanparantimet" ja "liikaterävöityspiirit" täysillä.
     
  3. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kirkkaassa valaistuksessa katseluun liittyen eräs testi: Best TV For Bright Rooms (HDTVTest, 28 July 2013)

    "1) Philips 46PFL9707 (LCD)

    Unsurprisingly, our top choice is an LCD-based television whose brightness can be increased to adequate levels such that on-screen images remain clearly visible in a light-filled environment. What separates the Philips 46-inch 9707 LED LCD TV from the rest is its Moth Eye filter which is hands down the most effective anti-reflective filter we’ve ever witnessed on a flat-screen display."​


    Eli tuon 9000-sarjan Philipsin heijastuksia vähentävä "Moth Eye filter" toimii paljon paremmin, kuin noissa muissa televisioissa. Kun taas hämärässä katseluun se on mustan tasoltaan varsin keskinkertaista tasoa (ANSI 0.053 cd/m2). No, LCD:ksi ihan OK kuitenkin. Philipsit eivät ole itselleni tuttuja, mutta todennäköisesti halvimmissa malleissa ei ole tuota samaa heijastuksenestoa? Tuon testin muut televisiot olivat:​

    2) Samsung PS64F8500 (Plasma)
    3) Samsung UE55F8000 (LCD)
    4) Sony KDL-55W905A (LCD)
    5) Panasonic TX-L55WT65B (LCD) IPS-paneli --> ei hämärässä katseluun!
     
    Viimeksi muokattu: 14.04.2014
  4. Zyklon

    Zyklon Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kattavasta vastauksesta! Mustan tasolla tarkoitin juuri tuota pimeässä katsottaessa. Omassa Sampassa on aika paha glossy näyttö, mutta pidin sitä aikoinaan sonyn w3000 parempana värien suhteen. Sonyn w905 ja Sampan f8005 on noussut monessa arvostelussa kärkisijoille ja tarttee varmaan yrittää löytää jostain liikkeestä. Ovat kylläkin hiukan budjetin yli. Philipseistä ei itsellä ole mitään kokemusta ja varmaan täytyy myös nekin tarkistaa.
     
  5. Zyklon

    Zyklon Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy tutkia noita arvosteluita antamiasi valotehoja silmällä pitäen! Kiitos vielä avusta!
     
  6. moppe

    moppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.11.2003
    Viestejä:
    295
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gigantissa on nyt tarjouksessa Samsung UE55F6515 hintaan 999€ (http://www.gigantti.fi/product/tv-j...F6515XXE/samsung-55-smart-3d-led-tv-ue55f6515). Itse mietin sen ja hieman pienemmän Sony KDL-50W828:n (verkkokaupassa 1049€) välillä.

    Miten hyvin Samsungissa toimii Ylen areena? Areenaa uusittiin juuri ja ainakin joillain laitteilla kuvan saa HD:nä. Sonyihin saa Areena sovelluksen, jolla homma toiminee.
    Speksien mukaan UE55F6515:ssa on VA paneeli, eli oletettavasti LCD:ksi ihan hyvä mustan taso. Arvostelujen perusteella Sonyn kuva olisi hieman parempi, mutta ruutu pienempi. Onko kokemuksia töllöistä? Vaikea päättää kumman ottaisi. Panan plasma hajosi, epäilyttää onko näissä yhtä hyvä kuva.
     
  7. imaginary

    imaginary Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2001
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulla on saman suuntainen pähkäily menossa. 1500€ ois raja ja 55" televisio pitäisi saada. Yritin muutaman viikon metsästää lähikaupoista joko Sonyn W905 tai Sampan F8005 malleja, jopa F7005 olisi käynyt, mutta ilmeisesti ne on jokseenkin loppuunmyyty.
    Sonyn W828 olisi verkkokaupassa 1400€(+postit, ja sonyn langattomat kuulokkeet kaupanpäälle), joten se on nyt listalla 1. tällä hetkellä. Varsinkin kun varasto tilanne juuri pompsahti 0->25 kappaleeseen.
    CDON myy tosin vielä tuota Sampan F8005 mallia 1590€ (+postit), mutta jos olen testejä oiekin ymmärtänyt niin Sonyn W828:ssa kuva on parempi kuin Sampan F8005 mallissa. Sampan internet heebelit on taasen sitten edityneemmät kuin Sonyn. Mutta kun itsellä on tarkoitus ne vähät internet hommat hoidella Apple TV:n kautta.

    Eli kumpi parempi hinta/laatu suhteelta: Sony W828 vai Samsung F8005?
    Vai olisiko joku muu vieläkin parempi?
     
  8. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    Panasonic TX-L55WT60E 55" 3D LED televisio, 3600 Hz, WiFi verkkokauppa myy 1199eur kuvalaatu yks parhaista mitä alle 1500 eurolla saa.
     
  9. RPZ

    RPZ Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    276
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuten hyvä varmaan, mutta kannattaa sitten huomioida että tuosta verkkokaupan versiosta näyttää puuttuvan antennipuolen HD (DVB-T2).