Aurelia Aniara

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Kutis, 08.04.2014.

  1. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    En tälle kaiuttimelle löytänyt omaa ketjua ja ajattelin, että ehkä kotimainen arvostelumenestys sellaisen ansaitsisi. Omat wharfet meni/menee vaihtoon ja näissä
    ainakin koko, ulkonäko ja arvostelut lupaavat paljon, jos haluaa hieman peristeistä hillitympää ratkaisua. Onko foorumilaisilla omaa kokemusta näistä? Itse haluaisin nostaa telkkarin tv-tasolta seinälle, jonka
    kavereksi 3 kpl Aniaraa pikku-possun (TR-1 sub) tukemana. Toinen vaihtoehto olisi tilata Orbin Mod2:set, mutta äänenlaatu lienee Aniarassa parempi.
     
  2. Effu

    Effu Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2014
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman kuulin sivukorvilla miten aniarat soi. Puhdas, dynaaminen ja erotteleva saundi oli. Itse kun hain kaiuttimia musiikin kuunteluun ja semisti elokuviin, niin huomasin sen, että vaikka kuinka netissä on kehuttu ja ylistetty jotain tiettyä mallia ei se välttämättä omaan korvaan kuullosta yhtään siltä. Suosittelen, että varaat useamman tunnin jossain liikkessä ja kuuntelet eri malleja.
     
  3. Lobotomy

    Lobotomy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0
    479€/pari hulluilta päiviltä perjantaina. Normi parihinta taitaa olla n. 600€.
     
  4. pahakeisari

    pahakeisari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse hain La tammiston hobby hallista 399 pari
    :king:
     
  5. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Verkkokauppa kauppaa myöskin about 479,- hintaan, ongelmana tietysti se että tarvitsisin 3 kpl. Miltäs ne on kuulostaneet ja millaisessa setissä?
     
  6. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    http://www.hifikulma.fi/epages/Kaup...urelia-Aniara/SubProducts/aurelia-Aniara-0001

    Tosta. Kysyt vaikka myiskö 3 samaan kpl/hintaan kun Verkkokauppa myy, eiköhän tosta joka tapauksessa saa jonkun verran hinnasta pois vaikka vaan yhden sitten ostaiskin.
     
  7. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
  8. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Niin vähän veikkailinkin :) tosta arvostelumenestyksestä, vähän tuli takapakkia näköjään tänään kun taisi jäädä hifimaailman sokkotestissä viimeiseksi 500-600e luokassai :eek:
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2014
  9. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kiitoksia vinkeistä, Hifikulmasta tilattu 2 kpl.
     
  10. hattara

    hattara Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    3 kpl tuli myös tilattua tuolta Hifikulmasta. Ensin tosin haettiin päivällä jo yksi pari Stockalta kotiin kuunteluun, että kannattaako vaihtaa vanhat Chorus Compact 662:t näihin. Todella tyytyväinen olen Choruksiin jo yli 10 vuotta ollut, mutta tällä hetkellä niiden äänenlaatu "vähän" kärsii lattiasijoituksesta(kaksi pientä kaiken alas repivää lasta kotona) ja vain 2/5 kajarista on edes kiinni vahvarissa. Nyt yritetään panostaa vähän myös sisustukseen niin tarvetta oli nimenomaan 5 valkoiselle pienehkölle laatukajarille. Otin jalustat komerosta esiin ja vekslasin piuhoja edestakas Choruksien ja Aniarojen välillä, kuunnellen muutamia tuttuja lempibiisejä:
    Massive Attack: Angel
    Portishead: Machine Gun
    QOTSA: First It Giveth
    Radiohead: Idioteque
    Hans Zimmer: Time
    Air: Sexy Boy
    Kanye West: Hold My Liquor
    Kanye West: Black Skinhead

    En ole mikään hifisti niin mitään analyysia ei oikein irtoa, mutta kuulostivat omaan korvaan todella samanlaatuisilta. Aurelioiden bassotoisto yllätti kun jotenkin ei uskonut että niistä mitään irtoaisi niin pienen koon takia. Todennäköisesti silti tarvitsen jonkin subbarin niiden kaveriksi, ihan niin hyvin kuitenkaan ei bassoa tuntunut tulevan. En siis myy vielä vanhaa Audio Pron sub+:ta vaikka en sitä ole oikein saanut toimimaan kunnolla. En tiedä mikä näiden kaveriksi sitten jatkossa parhaiten sopisi. Chorukset tuntuivat pitkän pähkäilyn jälkeen jotenkin hitusen lämpimämmiltä ja ääni tuntui tulevan vaivattomammin mutta valinta oli silti selkeä että 5 kpl Choruksia lähtevät myyntiin, tähän tilanteeseen Aniarat ovat niin paljon kätevämpi vaihtoehto. Kuunteluhuoneena toiminut olohuone on n. 4x5m, ja molemmat etukulmat ovat avonaisia, soitin kaiuttimia melkein seinässä kiinni koska sinne ne aion kiinni laittaa. Onko kenelläkään suosituksia halvoiksi seinäkiinnikkeiksi/taakse kattokiinnikkeiksi. Näissä Aniaroissahan on takana 3/8" kierteet, joten käyköhän esim. nämä Genelecin kiinnikkeet?:
    http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...2W-seina-kattoteline-6010A-tai-G1-kaiuttimill
    https://www.hifistudio.fi/fi/tuotte...line-perusseinateline-valkoinen/1529399412154
    https://www.hifistudio.fi/fi/tuotte...ec-6010-410w-seinateline-valkoinen/4568884011
    http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...0-White-2-kpl-seinakiinnikkeet-kaiuttimille-V
     
  11. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei ole suosituksia, mutta Hifikulmasta kun kysyin, niin sanoivat uuden Aniaralle sopivan kiinnikkeen olevan tulossa ja jotain nykyistä mallia olisi ollut 1 kpl varastossa (mikä se sitten lieneekään). Tosin kun tilasin itse valkoisena, niin luulen niiden pysyvän tv-tasolla. Tai sitten ei, täytyy katsoa miltä uuden kodin olohuone alkaa vaikuttamaan.

    Mitä arvosteluun tulee, niin onkohan niin, että kaiuttimen koon huomioiden arvostelija antaa parempia arvosanoja, mutta sokkotestin tullen pieni kotelo tuo kuitenkin rajoitteensa esiin? Itseä se ei haittaa, kun nimenomaan kaiuttimen suuren koon takia jouduin Wharfedalet myymään ja uskon, että Aniaran kanssa ei joudu isoa kompromissia tekemään tyylin ja toimivuuden takia. Varsinkin kun seuraava vaihtoehto eli Orb Mod2x olisi maksanut paremmilla kiinnikkeillä saman verran.
     
    Viimeksi muokattu: 13.04.2014
  12. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse asiassa ei jäänyt viimeiseksi. Testissä oli 11 kaiutinta, jotka kaikki olivat hintaluokassa 500-600 €. Niistä 8 parasta sai raadilta **** (8,1 - 7,1) ja loput *** (6,8 - 6,6).
    Eli kaikki 11 kaiutinta olivat kokonaispisteiden valossa joko kiitettäviä tai hyviä. Täydet viisi tähteä on varattu niille tuotteille, jotka ovat "Ehdotonta huippuluokkaa". Eli varsin erilainen arvosteluasteikko, kuin melkein kaikelle viisi tähteä antava What Hifi yms.


    Aurelia sai neljän sokkokuuntelijan raadilta keskimääräiseksi arvosanaksi *** (6,8). Hajontaa Aurelian kohdalla oli reilusti, eli 8:sta (muhevan miellyttävä ...vaikka basso on paikoin ylikorostuneen ja raskaan oloinen) jopa vain 5,25:een saakka (basso kamala, ontto, pönttömäinen, kumiseva).
    Kun taas voittaja, eli Elac sai arvosanoja tasaisesti 8+:sta 8-:een. Bassovasteeltaan hieman vaimeassa kuuntelutilassa Aniara saattaisi hyvinkin pärjätä suhteellisesti ottaen paremmin. Tai eri kuuntelijoilla. Tai eri äänitteillä.

    Toiseksi sijoittunut Q Acoustics sai yhdeltä kuulijalta jopa 8,75. Ja Phonar samaiselta kuuntelijalta tasan 5. Kahden hifiharrastajan arvosanat ovat paljon laajemmalla skaalalla (5...8,75 ja 5,25...8,25 ), kuin lehden vakiotestaajien (7...8,5 ja 6,5...8,25). Kuuntelijoiden omat valinnat:

    ME: parhaat ovat Q Acoustics, KEF, Aurelia, jumbona Focal
    MN: parhaat ovat Phonar, Klipsch, Dali, jumbona B&W
    +
    HS: parhaat ovat Q Acoustics, Elac, Klipsch, jumbona Phonar
    RH: parhaat ovat Elac, Dali, Focal, jumbona Aurelia
     
  13. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Jep, näköjään vähän nollat taulussa katoin taulukkoa ja Aurelia tosiaan jaetulla toisiks viimisellä sijalla Phonarin kanssa, Hecon jäädessä jumboksi. Hajontaa oli kyllä yllättävänkin paljon. Miettisin tuossa vaan että onkohan nuo aikaisemmat testit missä Aurelia on menestynyt tehty sokkona? Kun esim. TM testin Aurelia voitti Choruksen ja Amphionin kanssa, ja tämän testin voittaja Elac jäi noiden taakse. Et onko siellä oltu kenties Mertarannan lasit päässä tehty sitä testiä kun suomalaiset jyränneet? :)
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    En tuosta nimenomaisesta testistä tiedä, enkä ole skaban kaiuttimia itse kuunnellut, niin en sinänsä ota kantaa, mutta eikös TM:n testit ainakin tv-puolella ole herättäneet ajoittain hilpeyttä..?
     
  15. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Voisikohan johtua ainakin osittain kuunteluolosuhteiden eroista? Hifimaailma-lehden kuunteluhuone on ymmärtääkseni akustoitu ja Aurelia Aniara on pieni, epäherkkä kaiutin.
     
  16. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Nyt näyttää hinnat palautuneet entiselleen Stokkan ohella Verkkokaupassa ja Hifikulmassa.
     
  17. hattara

    hattara Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onpas melko erinäköisiä Aniarat takapuoleltaan, kuvittelin että niissä ei nyt mitään ulkonäköeroa ole. Kaksi vasemmanpuoleista Stockalta ostettu, kolme muuta Hifikulmasta. Taidan pyytää vaihtamaan tuon oikeanpuoleisen hopeataustalevyiseen, mielestäni on syytä olettaa että kun useamman samanmerkkisen kaiuttimen ostaa niin ne olisivat samoilla väreillä.

    http://aijaa.com/g4THBW
     
  18. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Oho, aika outoa. Oiskohan sitten eri ikäisiä keskenään? Siltikin kyllä vähän ihme juttu, mitähän tossa on valmistaja oikein mahtanu hakea takaa?
     
  19. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, eilen tuli oma pakettini. Mustilla takalevyillä oli minulla ensimmäinen paketti - täytynee katsoa se kolmaskin kappale. Pieni pettymys jäi kyllä viimeistelystä, kun paketin avasin. Olisiko takalevy vaihdettu mustaan, että saadaan premium viimeistelyllä myytyä enemmän?
     
  20. hattara

    hattara Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysyin Hifikulmasta asiasta, niin ne sanoivat että lähettämällä kaiuttimen Aurelialle ne vaihtavat takalevyn veloituksetta.