Pikatestausta Luxcine C5 LED projektori

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana myky, 06.04.2014.

  1. myky

    myky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.03.2003
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moni on varmaan kuullut tykistä, mutta kokemuksia juurikaan siitä ei ole.
    Sain käteeni kyseisen LED projektorin ja täytyy sanoa, että aika mielenkiintoinen tapaus. Viikonlopun aikana on tullut hiukan kokeiltua laitetta ja tässä pari huomiota:


    - Tykki on hiukan äänekäs. Täytyy mitata mittarilla, mutta veikkaisin jotain 35 db. Ääni on aika korkea ja siksi saattaa kuulostaa kovemmalta (pieni tuuletin).
    - Laitteessa ei ole zoomia, joten sijoitus vaatii hiukan säätöä. Keystone löytyy, mutta sitä ei käytetä. Tarkennus löytyy ja kuvasta saa terävän.
    - Laite lupaa 500 lumenia ja pitänee varmaan paikkansa. Tykin perusasetuksilla kuva oli kuitenkin hämärässä huoneessa ihan ok (kontrasti ja muut olivat tasan puolessa välissä)
    - Olen yliherkkä sateenkaarelle, kun kyseessä on mikä tahansa DLP tykki, mutta tässä laitteessa se ei häirinnyt niin paljon kuin olisin kuvitellut. Pitää tehdä vielä pari testiä, jotta saan varmistuksen.
    - Laitteen takana on USB liitentä, joka mahdollistaa videon pyörityksen tikulta, mikä tekee laitteesta aika mukavan reissulle. Testasin yhdellä .wmv pätkällä ja toimi suoraan ilman mitään mukinoita. Laitteessa oleva kaiutin yllätti. Maltillisella kuuntelulla se jopa toimii ... siis muksuille ainakin. Ääni oli tarpeeksi selkeä ja puheesta saa selvää. Tämän takia aika hyvä matkakumppani.
    - kun laitteen käynnistää, niin kuuluu windowsin käynnnistysääni???
    - Laitteessa on myös liitentä antennikaapelille, mutta en ole ehtinyt vielä sitä testata.
    - Kotelo on yleisesti ihan ok, mutta liittimien laatu hiukan hirvittää. VGA on ruosteessa ja hiukan liian ahtaaseen rakoseen työnnetty. Virtaliitin on jäykkä ja pitää käyttää voimaa, että saa kiinni.
    - Halpa hinta (300 - 500 e riippuen ostopaikasta). Kiva "lelu", mutta vaikea sanoa onko siitä edes halvan leffatykin korvaajaksi, mutta en nyt hetikään ole tyrmäämässä ideaa. Lampulle on luvattu 20 000h, mutta miten se vaihdetaan, niin on hämärän peitossa. Halvan hinnan vuoksi tuskin on mahdollistakaan.
    - Laitte sammuu noin 2s.

    Siinä näin äkkiseltään havaintoja. Kirjoittelen enemmän, kun saan testattua.
     
    Viimeksi muokattu: 06.04.2014
  2. myky

    myky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.03.2003
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisätestaus paljasti seuraavaa:

    Värit ovat aika vaisut/hailakat. Vaatii aika paljon säätöä, että saa katsottavan kuvan, mikä silloinkin on parhaimmillaan välttävä. Testasin aluksi noin 106" kuvaa, mutta nopeasti selvisi, että tykki tuottaa parhaimman kuvan noin 80" tai sitä pienemmällä kuvalla. Olosuhteet demolle olivat aika pahat, sillä huoneessa oli paljon valoa. Tosin oma tykkini panasonic ax200 suoriutuu siitä helposti.

    Äänekkyydestä vielä sen verran, että noin 1m päästä lukemat olivat noin 38db.
    Tykistä löytyi zoom -toiminto, millä voidaan pienentää kuvaa, jos haluaa asentaa tykin kauemmaksi kankaasta.
    Kuten arvelinkin, niin tykki soveltuu reppureissaajalle tai lasten huoneeseen. Kyllä sillä muumilaakson tarinoita katselee (missä väritys on muutenkin hailakka) ja ehkä jotain powerpoint -juttuja voisi pikaisesti esitellä.

    Sateenkaaresta vielä sen verran, että kyllä se siellä on, mutta kun valotehoa ei ole eikä väritkään ole hääppöset, niin ei se sateenkaari-ilmiökään ole vahva.

    Eli lyhykäisyydessään halpa 80" kuva reissulle ja pikakäyttöön tai muumien katseluun.
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2014