Smoukahontas eli Sara Maria Forsberg

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 02.04.2014.

  1. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei minulle ainakaan ole missään vaiheessa ollut salaisuus että hän on muuttanut isin työn perässä sinne tänne ja oppinut sitä kautta kieliä ja murteita, eikö tämä ole tullut esille melkein kaikissa haastatteluissa? Samoin tuo musiikkitausta. Mitä hänen pitäisi siis vielä enemmän tehdä? Kertoa että joo synnyin kultalusikka suussa ja kaikki taidot on vaan siksi kun olosuhteet on tälläiset ja enpä minä mitään huomiota ansaitse koska kuka vaan osaisi laulaa/puhua näin vastaavilla taustoilla.

    Ymmärtäisin jotenkin tämän henkilökohtaisen kuohuntasi jos Sara olisi itse jossain huudellut että on ojanpohjalta noussut tähtiin tai voivottelisi vaikeaa lapsuuttaan.
     
  2. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Meni! :) Mutta viestin edellisestä virkkeestä puuttui taas se yhdysviiva! Ennen "näkökulmaa" siis. Kun melkeinpä ainoa toistuva virhe, niin sen verran jaksaa nysvätä tässä!

    No, huomenna siis olisi tulossa ulos se vierailu Ellenissä. Ilmestyneekö nettiinkin samana heti päivänä... sitten ei kun EtP kertomaan kaikki mokat, I expect nothing less :D Mutta onhan tuo kiinnostavaa nähdä.

    Edit: ja tämä oli hyvä :D
    Edit2:
    Jaa, katos! Tässä viime päivät kuumesairastellessa tämä tieto tuli minulle vasta nyt. Erittäin hieno homma! :thumbsup:

    Kyllä mielestäni Saran taitojen ero suhteessa tavistyttöön on kuitenkin reippaasti isompi kuin taustansa ero tavistyttöön, joten pystyn allekirjoittamaan aika paljon näiden kykyjen ihmettelyistä kuitenkin. Äidinmaidosta on otettu kunnon kulaukset sitä lahjakkuutta. Mutta ei ole toiveena tästä lähteä vääntämään kenenkään kanssa enää, sitä tässä on harrastettu jo kohtalaisesti :)
     
    Viimeksi muokattu: 06.04.2014
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No tässä tämä Smoukahontaksen Ellen-haastis nyt sitten on. Kyllä hän siinä täytti odotukset... Nimittäin minun odotukseni. Mainitaan kuitenkin positiiviset asiat ensin. Smoukahontas oli todella puhelias ja hänen luonteestaan jäi vain ja ainoastaan positiivinen kuva. Ehkä hän oli jopa kuunnellut pienen osan allekirjoittaneen neuvoista, kun käveli Ellenin eteen hyvin vaatimattomassa asukokonaisuudessa. Toki maassa tulisi ehkä olla maan tavalla, mutta annan hänelle kuitenkin pisteet siitä, että hän oli oma itsensä, eikä leikkinyt barbia.

    Itse haastattelu oli kuitenkin sitä, mitä odotinkin sen olevan. Ensinnäkään Smoukahontaksesta ei oltu kiinnostuttu missään muussa mielessä kuin "kielinaisena", joka oli väännetty sirkusfriikkimäisempään muotoon "Multilingual jibberish woman". Näin ollen Smoukahontaksen hehkutettu musikaalisuus jäi vaille huomiota, vaikka nainen itse Losi-videollaan kertoili, kuinka seuraavaksi oli menossa studiolle puhumaan musa-asioista. Haastattelukin oli ohi hetkessä: en ole ikinä nähnyt noin lyhyttä Ellen-haastista ja olen kuitenkin nähnyt hänen haastattelevan muitakin Youtube-ilmiöitä. Ellenin aksenttivisakin lopetettiin kesken, kun juontaja kyllästyi arvailemaan Smoukahontaksen näytteitä. Ko. visassahan taisi tapahtua väärinkäsitys, sillä Ellen odotti Smoukahontaksen puhuvan kieliä oikeasti, kun taas Smoukahontas käytti feikkikieliä autenttisella aksentilla. Minulle jäi jopa sellainen tunne, että Ellenille ynnä muulle porukalle on saattanut jäädä hieman epäselväksi se, osaako Smoukahontas oikeasti näitä kieliä vai onko hän vain taitava imitoimaan niiden aksentteja -- mikä olisi toki osoitus Smoukahontaksen taidoista.

    Mielestäni Ellen-haastattelussa korostui selkeästi se, että loppujen lopuksi Smoukahontaksella on hyvin rajalliset taidot, joilla on hyvin kapea markkinarako -- johon hän kuitenkin uutistenkin mukaan mahtui ällistyttävän hyvin. Se, ettei hänestä kiinnostuttu muussa kuin kielinainen-mielessä (mikä oli ymmärrettävää, sillä kuten olen maininnut, niin musikaalisuuden suhteen rapakon toisella puolen löytyy lievästi sanottuna kovemman kaliiberin porukkaa vielä nuorempina versioina), kertoo jo jotain. Myös haastattelu oli itsessään osoitus siitä, että Smoukahontaksen show ei toimi kovin hyvin Youtube-maailman ulkopuolella. Yksi syy tähän lienee se, mikä sai ehkä Elleninkin lopettamaan visan kesken: se, että imitoi aksentteja tarkasti, ei sinänsä ole kovin viihdyttävää. Ellen olisi innostunut varmasti enemmän, jos Smoukahontas olisi eläytynyt enemmän esim. japanin kielen näytteessään, mutta tämä meidän Saramme päätyi autenttisen askeettiseen ratkaisuun, josta viihdearvoa riitti vain lingvisteille ja japanin kieltä osaaville. Lieköhän Smoukahontaksen managerit värittäneet Ellen-tapaamista olan takaa, kun kertoilivat, että Ellen oikein tuli erikseen häntä shown jälkeen halaamaan, mikä ei ole kuulemma Ellenin tapaista. Onhan tämä mahdollista, mutta haastatteluna tämä oli Smoukahontaksen positiivisen energian ja säteilevyydenkin kanssa sieltä kylmimmästä päästä, mitä tulee Ellenin haastatteluihin ja kemiaan vieraidensa kanssa. En voi muuta kuin miettiä, olisiko Smoukahontas Losissa, jos tästä kombinaatiosta "nuori+söpö+nainen+suomalainen=eksoottinen" puuttuisi yksi tai kaksi osasta. Olisiko "kielinainen" Ellenissä, jos hän olisi ollut esim. yhdysvaltalainen suomalaisen sijaan.

    Siinä mielessä Smoukahontas teki kuitenkin kunniaa meille suomalaisille, että sen jälkeen kun Kimmel höykytti paria meikäläistä, niin tällainen esimerkki toisenlaisesta suomalaisesta on vain hyvä asia. :D
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2014
  4. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    No sieltähän ne odotettavissa olevat haukut tulivat, kiitän! :D Ei siinä minusta ainakaan mitään ihmeellistä ole, että Saran vierailu koski nimenomaan tuota aksenttitaitoa. Milloin nyt vaikka joku bändi käy soittamassa jotain muuta kuin sen viimeisimmän Ison Hittinsä? Ahaa... 10,5 miljoonaa katsojaa sekä vierailukutsu Elleniltä, vaikka aksenttien imitointi ei nyt yhtäkkiä olekaan kovin viihdyttävää? :) No, niin kai sitten! Jos tuosta nuori+söpö+ mitä vain puuttuisi jotain, niin olisiko video kerännyt nuo kaikki katsojat? Jos ei, niin eipä varmaankaansiinä tapauksessa Losissa oltaisi nyt. Suomalaisuudella tuossa nyt tuskin kuitenkaan on juurikaan merkitystä.

    Onneksi siellä joku muu oli ilmeisesti vähän enemmän kykyjä nähnyt kuin EtP kotisohvaltaan :)
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2014
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En minä haukkunut, vaan koitin olla kriittinen realisti. Haukkuminen olisi kai sitä, jos olisin väittänyt Smoukahontasin taitoja surkeiksi tms. Ota myös huomioon Liekinheitin, että kirjoitin, ettei Smoukahontasin taidot mielestäni toimi samalla tavalla Youtube-ympäristön ulkopuolella. Näin ollen en ole kieltämässä 10 miljoonaa katsojaa, mutta kyseenalaistan sen, keräisikö hän yhtä suuren yleisön, jos lähtisi vaikka maailmankiertueelle.

    Ahaa, tähän vierailuun piti siis suhtautua kuin bändivierailuihin. No siinä tapauksessa minulla ei ole kritisoimista vierailun keston suhteen. Tämän hypen keskellä olin vaan saanut sen kuvan, että Smoukahontaksen vierailua pitäisi verrata ns. keskusteluvieraiden esiintymisiin, jollaisissa jotkut Youtube-ilmiötkin ovat olleet. Pitäydyn kuitenkin siinä mielipiteessä, että Ellenissä esiintyi tavallinen (nyt ei mennä taustoihin :D), positiivisuutta säteilevä tyttö, joka oli ilmeisen taitava kielissä mutta jonka viihdearvo oli... Noh, tavallisuutta vastaava. Toki asian voi nähdä toisinkin, mutta onko täällä oikeasti joku sitä mieltä, että kyseessä oli huikean viihdyttävä esiintyminen, jossa Smoukahontasin asema epätavallisen viihdyttävänä ja lahjakkaana yksilönä jopa Losi-skaalalla iskostui viimeistään nyt rapakon takanakin ja että tämän esiintymisen katsomisen jälkeen ei jää epäselväksi, miksi Smoukahontasin videolla on yli 10 miljoonaa katsojaa.
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2014
  6. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    En ymmärrä kohua kielinaisen ymäprillä. Enkä todellakaan ymmärrä miksi hänestä on meuhkattu DVDPlazalla sivutolkulla. En ymmärrä tytön saamaa kritiikkiä, sillä "Multilingual jibberish woman" on aika harmitonta viihdettä. Tyttö on parrasvaloissa hetken ja kohta unohdettu suuruus, eikö maailmassa ole tärkeämpiä asioita, kuten vaikka elokuvat?
     
  7. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 094
    Saadut tykkäykset:
    436
    En minäkään sitä ymmärrä, ja todellakin maailmassa on tärkeämpiä asioita. Ja mielenkiintoisempiakin, jopa politiikan saralla. Ajatellaan nyt vaikka Ukrainan tilannetta... mitä hittoa siellä oikein tapahtuu? Mitä hyötyä on armeijasta ja poliisista jotka ei vaikuta tekevän yhtään mitään - paitsi ehkä laulavat kansallislaulun - vieraan vallan sotilaiden ja sekalaisten mellastajien ilmestyessä paikalle? En ymmärrä.

    Mutta palataan vielä hetkeksi Smoukahontakseen... voisin kuvitella että hänen taidoillaan olisi käyttöä jossain mainoskampanjassa. Esittelisi jotain tuotetta siansaksaa höpöttäen, eri mainosversioissa eri "kielillä", voisi olla aika viihdyttävääkin. Vähän niinkuin "japanilaiset" mainokset mistä on tehty lukemattomia parodioita. Tai kuten muistaakseni brittiläisessä The Fast Showssa oli joskus semmoinen "kitchen gizmo" -mainos... :)
     
  8. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    No tuo ei ollutkaan paras mahdollinen termi. "Vähättely" olisi sopinut paremmin, sillä linjallahan tässä jatketaan vaikka mikä olisi :D Ei sitä sävyä tuosta tekstistä pois saa, vaikka miten kritiikkinä myytäisiin. Mut ei haittaa, on tähän jo totuttu :)

    Muita Youtube-ilmiöiden haastiksia en ole nähnyt, mutta eroavatko sitten todellakin oleellisesti tuosta? Se ei ainakaan minua ihmetyttänyt, että nimenomaan se "hitti" sinne tullaan esittelemään...
     
  9. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 769
    Saadut tykkäykset:
    490
    The Fast Show:han oikeastaan aloitti tuon sillä "Channel 9" -parodioillaan, Meteorologi-Paulan "Scorchio"-heitot oli ihan jees...

    T: Vesku
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No otahan sinäkin sitten kantaa tuohon Ellen-esiintymiseen. Koitko näkeväsi ilmiön, joka on selkeästi 10x miljoonayleisön arvoinen ja jolle pitäisikin syytää satoja tuhansia euroja (ei sillä että kukaan olisi mielestäni tällaisen arvoinen)? Vai koitko näkeväsi positiivisen ja sädehtivän, mutta sittenkin hyvin tavallisen tytön, joka on hyvä kielissä ja eritoten niiden imitoimisessa? Siinähän ei ole mitään negatiivista, jos vastauksesi olisi tuo jälkimmäinen, mutta tässä nyt vaan tosiaan ollaan annettu ymmärtää, että Smoukahontaksessa on kyse tuosta ensimmäisestä vaihtoehdosta, mikä on se asia, mitä minä en voi ymmärtää.
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2014
  11. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Otetaan, otetaan. :) Kunhan tässä saadaan pahimmat työt tältä päivältä pois alta...
     
  12. LasoporpRof

    LasoporpRof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.10.2010
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aloitti ja aloitti... Suomessa oltiin edelläkävijöitä jo 1970-luvulla: Kielipuoli potilas.
     
  13. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Viimeksi muokattu: 08.04.2014
  14. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaatelin tuon videon ja se muistutti kovasti tuollaista kevyttä välipalaa tuon kaltaisessa Talk-showssa. Kattellaan pätkä kohuvideosta ja toistetaan sitä studiossa (tällä kertaa tuollaisen pelin muodossa). Itselläni ainoa vertailukohta kyseissä showssa oli, kun PSY oli siellä opettamassa Gangnam Styleä Britneylle. Suurin piirtein samankestoinen sessio oli kyseessä.
     
  15. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Oikein hauskahan tuo vierailu oli, katsoin sen vasta nyt. Kiitos vaan EtP:lle, kun tuttuun tapaasi lähes pelkästään poljit Saran esiintymisiä maahan, niin pääsi yllättymään positiivisesti! :D Kyllä ne aksentit olivat ihan yhtä hauskoja kuin aiemminkin ja minä kyllä väittäisin, että Ellen ei suinkaan "kyllästynyt" niitä arvailemaan, vaan kokeneena huumorinaisena päätti lopettaa jutun hyvään punchlineen. Jos niihin noin äkkiä kyllästyisi, niin ihmettelisin jo, miksi koko tyttö olisi edes paikalle kutsuttu. Hyvät naurut siirtä irtosikin.

    Ja tuossa "loppujen lopuksi Smoukahontaksella on hyvin rajalliset taidot" nyt on sitä samaa dissausvirttä, joka on jäänyt soimaan tiettyyn päähän silmukassa :) - vaikka tässä nyt taitojen osalta keskityttiin aksentteihin ja näin oletinkin asian olevan, niin kokonaisuus ratkaisee ja sen perusteella se huippudiilikin on tehty, uskoisin! ;) Tuskinpa ihan niinkään, että joku on vain nähnyt Saran matkivan neljää aksenttia ja katsonut "ai, hän osaa neljä eri aksenttia, hukutanpa rahaan!" Tykänneet ehkä jostain muustakin näkemästään...

    Täytti omat odotukset, vaikka pituutta olikin niukasti. Esiintyi Ellen-showssa kuin kotonaan ja viihdytti ainakin henk koht ihan siinä missä ennenkin. :naminami: Et EtP tykännyt taaskaan, minä ja moni muukin varmasti kyllä - eipä se tästä muuksi näytä muuttuvan! :)
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2014
  16. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 707
    Saadut tykkäykset:
    374
    Tässä lisää ihmeteltävää:
    http://www.mtvkatsomo.fi/?progId=331123

     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Katsoinpa pikaisesti jaksot 3-5. Kyllähän Smoukahontas ko. videopäiväkirjoissa hyvin tervepäiseltä vaikuttaa ja muistaa olla aina kiitollinen. Tosin se allekirjoittanutta hieman vaivaa, että nainen antaa ymmärtää, että on kovalla työllä raivannut tien sinne, missä nyt on. Eikö kyse ollutkaan kahdesta Youtube-videosta, joissa Smoukahontas hassutteli omaksi ilokseen? Onko se sitä kovaa työtä? Kaipaisin enemmän sen tiedostamista ääneen, että kyse on valtavasta onnenpotkusta (viittaan nyt siihen, että Smoukahontas sai näkyvyyttä sillä, että julkaisi juuri tietynlaiset Youtube-videot, jotka juuri silloin upposivat suureen yleisöön). Onhan tuo nyt lottovoittoakin suurempi onnenpotku, että tällaisella ansioluettelolla päästään Los Angelisiin ja tilanteeseen, jossa vaikutusvaltaiset ihmiset kysyvät, mitä haluaa tehdä.

    Smoukahontas puhui myös suhteestaan rahaan ja uskoisin, ettei minun tulevaisuudessa tarvitse hänestä tähän ketjuun kirjoittaa: sekä ääneen sanotut ajatukset että olemus viestivät tietynlaisesta vaatimattomuudesta. Toki asiaan vaikuttanee sekin, että hän tulee varakkaasta perheestä: hän on koko elämänsä saanut kokea, miltä tuntuu elää yltäkylläisyydessä vailla taloudellisia huolia ja siinä missä osa tällaisista ihmisistä muuttuu ultraluksukseen tuhlaaviksi tolloiksi, niin osalla taas materiahimo pysyy aisoissa, sillä yltäkylläisyys ei tarjoa enää mitään uutta.

    Smoukahontas siis haluaa palavasti juuri musa-alalle. Uskoisin että hänet joko puhutaan pois siltä tieltä tai hän huomaa seinän pian tulevan vastaan, sillä toistaiseksi en ole nähnyt mitään, mikä saisi minut pitämään häntä sen verran poikkeuksellisena laulajana, että hän menestyisi levynmyyntilistoilla. Toisaalta onhan se tunnettua, että nykymusiikkia myydään pitkälti persoonien kautta ja tuottajat pitävät huolen siitä, että variksenkin raakunta kuulostaa laululintusten kauniilta viserrykseltä. Kyllä minä oikeastaan haluankin, että Smoukahontas pysyy näissä kuvioissa. Syyni ei tosin liity suoranaisesti toisen onnen toivomiseen, vaan koen Smoukahontaksen menestymisen olevan suhteessa ajan henkeen ja siten haluan nähdä, kuinka pitkälle kahden Youtube-videon ansioluettelolla voi päästä.
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2014
  18. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Eiköhän sitä musiikissa hyvillä biiseillä ennen kaikkea pärjätä. Jos sellaisia Saralle löytyy tai jopa itse sellaisia osaa tehdä, niin ei se menestys ainakaan laulutaidoistakaan tule kiinni jäämään. Vaikka nyt ne ovatkin jo ilmeisesti variksen raakuntaan verrattavalle tasolle vajonneet :D Onko vaikka joku Toni Wirtanen parempi laulaja, enpä sanoisi.

    Ja se menestys levymyyntilistoillako sen nyt sitten määrittää, kannattaako ryhtyä muusikoksi? Jos nauttii kaikista eniten musiikista, niin eikö silloin juuri sitä pitäisikin tehdä? Esim. omalla suosikkibändilläni on useamman vuoden uran jälkeen vain reilut tuhat tykkääjää FB:ssä, mutta ovat erittäin lahjakkaita, rakastavat musiikin tekemistä ja elävät tyytyväisinä pienituloisinakin ilman mitään listasijoituksia. Surusta varmaankin kuolisin, jos nyt yhtäkkiä sanoisivat "emme myy miljoonaa levyä vieläkään, siispä lopetamme".

    Edit: Oli sitten tavannut sellaisenkin nobodyn kuin Zooey Deschanel. Onpas muuten Zooey yllättävän lyhyt tai sitten Sara pitkä :)
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 09.04.2014
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En nyt ihan Smoukahontakseen tällä viitannut, vaan puhuin yleisellä tasolla. :) Ei sitä miljoona levyä tarvitse myydä, mutta olisihan se suotavaa olla poikkeuksellinen levydiilin saadessaan, sillä takaa löytyy kuitenkin tuhansia muita, jotka ovat lahjakkaampia mutta jotka eivät ole osuneet samalla tavalla oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.
     
    Viimeksi muokattu: 09.04.2014
  20. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Elämässä ja maailmassa on kyse juuri siitä, että osuu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan ja jos niin käy, takoo rautaa niin kauan kuin se on kuumaa. Smouki tekee juuri niin.