Vanhat boksit hajoavat, mitä tilalle?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana tj86430, 30.03.2014.

  1. tj86430

    tj86430 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.10.2007
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on ollut Topfieldin 600PVRt maanpäällisten kanavien nauhoittamiseen, ja Canal Digitalin (Sagem) HD-boksi satellittiikanavien katseluun ja nauhoittamiseen. Molemmissa alkaa vissiin ikä painaa, Topparista hajosi joko levy tai virtalähteen konkat tai molemmat, enkä taida jaksaa 7 vuotiasta laitetta enää elvyttää. CD:n boksin kanssa on myös erilaisia ongelmia, lähinnä tallennusten kanssa (boksi ei usein ala tallentaa, tilanne korjautuu joskus käyttämällä virrat pois ja päälle kaukosäätimestä, joskus vaatii buutin etulevyn virtanapista).

    Kysymys kuuluukin, löytyykö yhtä boksia jolla voisi järkevästi korvata molemmat? Ajattelin laitetta jossa olisi riittävästi sekä S2 että T2 -virittimiä, jossa olisi WiFi ja johon saisi ulkoisen kovalevyn. Mikä on nykyään CD:n salauksen tilanne? Joskus vuosia sitten oli puhetta, että kortit "paritetaan" laitteiden kanssa, jolloin on pakko käyttää CD:n laitteita, mutta onko tämä koskaan toteutunut?

    Jos yhtä laitetta ei löydy, niin sitten pitäisi ensisijaisesti löytää Toppyn korvaava laite, ja toissijaisesti miettiä laitetta satelliittivastaanottoon.

    Kaikki vinkit ja suositukset niin laitteista kuin ostopaikoista otetaan vastaan. (Mielellään mahdollisimman "valmis" paketti, en hirveästi jaksaisi alkaa säätää erilaisten ohjelmistoasennusten etc kanssa)
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Tuolta joku Vu+:a, eivät kyllä ole ihan "räpläysvapaita" ja maksuHD:tä lienee turha antennista odottaa, kun eivät ole CI+:a Miracleboxia lukuunottamatta, jonka CI+-firmiksestä ei ole kokemuksia...
    Sekin pitänee vielä huomioida, että MB on CI+:ana käytännössä yhden virittimen boksi CI+kortinlukijoiden rajoittuneisuudesta johtuen (kortinlukijat purkaa vain yhtä kanavaa kerrallaan)
    Eli VU+ Ultimoon maksimissaan 4 viritintä, joista S2-virittimet ovat tuplamalleja...
    Itsellä ollut jo antenniHD:n alkuajoista lähtien MB9 ilman CI+-firmistä Topparin "kusiaisen" jälkeen ja pelaa kyllä ihan OK, AntenniHD ei meikäläiselle asti tosin yllä...

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2014
  3. Xinot

    Xinot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lainataan tätä lankaa jos sopii, eli digiboxia vailla olisimme myös.
    Sonera kaapeli on kyseessä enkä ole seurannut digiboxi tarjontaa aikoihin.
    Nyt käytössä maximum 8000:n tilalle hätäisesti hankittu la-digital tc6002hd-ip ulkoisella 2,5" kovolla ja vielä ilman kortinlukijaa. Tämä siis hidastelee ja jumittelee säännöllisen epäsäännöllisesti.

    "Haluttavat" ominaisuudet:

    *HD kanavat
    *Toimiva tallennus
    *Selkeä usean kanavan EPG joka ei jää miettimään maailman menoa joka parin painalluksen jälkeen. :OI
    *Toimiva selkeä sarjatallennus mahdollisuus.
    *Pluginit plussaa...

    MB9 on katsottu vähän sillä silmällä, mutta onko tiedossa liikaa säätöä? Conffailu ja päivittäminen ei ongelma kunhan ei jatkuvaa vianmetsästystä jne. joudu harrastamaan saadakseen laitteen toimimaan edes välttävästi..
    Löytyykö mahdollisesti "parempaa" vaihtoehtoa näinkin peruskäyttöön?
     
  4. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Määrittele ensin, mikä on "liikaa säätöä"?
    Ei se MB9:llä nyt jokapäiväistä se konffailu ole, kerran paat kaiken kuntoon niin seuraavan kerran tarvii oikeastaan vain tarkistaa toiminta firmiksen päivittäessäsi uuteen...
    Se siitä, värkki pelaa vallan mainiosti tietyin ehdoin, jotka ovat:
    1.) ajansiirto ja EPG-data kannattaa konffata menemään usbitikulle (takapaneelissa kaksi liitäntää)
    2.) suositeltavaa olisi joka aamu "syväkäynnistää", eli sammuttaa tuplaoff-nappulan painalluksella (kello ei jää näkösälle värkin etupaneeliiin)
    Nuo kaksi kun on muistanut, niin värkki toimii luotettavasti kuin vanhan mallin junanvessa.
    Tämä siis eiCI+-firmiksellä, tuosta CI+-firmiksestä ei mulla ole kokemusta, kun antenniHD ei meikulle asti yllä.

    Tallenteet saa ulos jatkokäyttöä ja -muokkausta varten verkon kautta, tai ne voi konffata suoraan verkkotallentimelle...
    Käyttää 2,5" kannettavien kovalevyjä, eli on laakista hiljaisempi kuin 3,5" levyä käyttävät ja levynä mulla on ollut ihan tavallisia kannettavien kovalevyjä, tällä hetkellä tuollainen nyt kolmatta vuotta menossa...
    Yhtään mitään ei ole laitteen takia jäänyt näkemättä...

    T: Vesku
     
  5. Xinot

    Xinot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Liikaa säätöä tarkoitti jatkuvaa säätöä. ;)
    Conffattavuus/muokattavuus/monipuolisuus/päivitettävyys vain iso plussa jos siis näitä voi harrastaa käyttäjän eikä laitteen näin halutessa! Eipä ole tullut syväboottia harrastettua minkään boxin kanssa ja voisi toki tuon la-digitalinkin kanssa auttaa mutta ainahan sitä voi opetella tällaisenkin tavan. MB9 se taitaa siis olla. :hitme:

    Edit. Tikulle menee tälläkin hetkellä epg ja ajansiirto mutta taitaa olla vähän hitaan puoleinen vanha usb palikka kun tahmaa tarpeettomasti...
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2014
  6. peruk

    peruk Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.06.2009
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on ollut tuossa 3 kpl handan cv7800 ja yksi homecast8100. Kaikissa pikkuisen "ominaisuuksia" mutta jotenkin vielä olik äytettäviä. Ny kaikki sanoi lopullisesti sopimuksensa irti. Hain kikantista topfield crc-1400, mene ja tiedä onko hyvä. Edullinen se kuitenkin on, 188€ maksoin, paraikaa vanhaa läppärikovoa tyhjäilen jotta pääsee kokeileen. 70€ näyttää teraiset kiekot maksavan. Kiinnostus nykyään räplätä näitä ja sietää "ominaisuuksia" täysi nolla, joten katsotaan miten käy. 30 päivän laskenta alkoi...
     
  7. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    @Xinot: Soneran kaapeli, HD-kanavat & MB9 ei ole toimiva yhdistelmä. Lisää MB9-ketjussa.
     
  8. Xinot

    Xinot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nopeasti tuota selasin aiemmin mutta pitääpä tutustua paremmin. Kiitän tiedosta! :rolleyes:
    Pikkusen kyllä näyttää/vaikuttaa siltä että huimia parannuksia ei boxin vaihdolla ylipäätänsä olisi tiedossa. HD kanavista varsinaisessa käytössä vain HBO ja nyt vielä ilman ci+ moduulia tuokin hoituu xboxin/iLaitteiden kautta. Tallennuksiakin sen verran harvakseltaan että kahdesta virittimestäkään ei välttämättä kauheasti lisäiloa tulisi.
    La-digin suurin murhe on melko säännöllinen jumittelu varsinkin epg avatessa jolloin kaukosäädin lakkaa vastaamasta ja tv kuva rupeaa tökkimään taustalla kunnes tilttaa totaalisesti. Taitaapi olla helpoin tie hankkia oikeasti nopea muistitikku ja katsoa miten käy... :hitme:
     
  9. tj86430

    tj86430 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.10.2007
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vu+ Duo2:n hommasin ja siihen 2xS2 + T2 virittimet. Melko hyvän tuntuinen laite, tosin joitain pikku bugejakin on. Suurimpana ongelmana, että toistaiseksi en ole saanut sitä yhdistettyä verkkolevyn kanssa ("automaattihaku" ei löydä mitään, ei pääty koskaan eikä sitä saa lopetettua kuin virtakytkimestä; manuaalimount periaatteessa onnistuu, mutta kun mountattua hakemistoa koittaa käyttää tallennuksiin, on seurauksena boksin kaatuminen - joka sitten toistuu aina kun edes yrittää tallennuksiin)
     
  10. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Joo, Duo2 vaatii pientä alkusäätöä, jonka jälkeen vaikea löytää parempaa vehjettä tällä hetkellä.
     
  11. MPele

    MPele Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä ketjua ja satshopin sivuja lukemalla olenko ymmärtänyt oikein, että markkinoilla ei ole yhtään tallentavaa laitetta, jossa olisi 2*DVB-T2 ja vähintäin 1*DVB-S2 (mieluummin 2), ja joka tukisi myös salattujen HD-kanavien katsomista antenniverkon kautta (DNA)?
     
  12. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Oikein olet katsonut, ei ole....
    Tuo antenniverkon HD salauksen purku (HD Ready) torppaa käytännössä kaikki nuo toiveesi S2 virittimistä ja käytännössä vahan kaikesta muustakin....
     
  13. MPele

    MPele Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, kiitos vastauksesta. Aika erikoista, ettei tällaista laitetta ole tarjolla. Jos ei tahdo sitoutua Canal Digitalin asiakkaaksi, vaan katselee mieluummin T2-puolelta mahdollisia maksukanavia (sekä vapaita kanavia), niin nämä yhdistelmäboksit eivät siis tule kyseeseen. Pitää ostaa HD Thunder, Wbox tai joku muu vastaava kahden virittimen DVB-T2 boksi, jolle maksu-HD ei ole mikään ongelma, ja sitten vielä erillinen satelliittiboksi, jos tahtoo katsoa vapaita satelliittikanavia. Eipä taida sellainen päivä koittaa, että saisi boksien määrää vähennettyä... Oma tv:kin on juuri sen verran vanha, ettei siinä ole satelliittiviritintä. Nykyään näyttää monessa tv:ssä sellainen tulevan muiden virittimien mukana.