Smoukahontas eli Sara Maria Forsberg

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 02.04.2014.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    http://www.iltalehti.fi/viihde/2014040118174067_vi.shtml

    Niin tässä mureni nyt sekin illuusio, kuinka voimakastahtoinen ja nöyrä Smoukahontas perheensä varakkuudesta yms. huolimatta päätti mennä tekemään tavallisen pulliaisen työtä kaupan kassalle. Eihän siinä Halpa-Hallissa työskentelyssä nyt kuitenkaan ihan sama "ryysyistä rikkauksiin" sävy ole, jos oma äiti on ko. firman hallituksessa. Onkohan muuten Smoukahontaksen perhe pysynyt hiljaisena mediassa, kun kyykkyp#ska ja "suolakurkku-sinappi-hodari" fallos eivät nyt suoranaisesti käy yksi yhteen uskonnollisten arvojen kanssa.

    EDIT: Kiitos modeille, kun laitoitte minut ketjun perustajaksi, vaikken tätä siis perustanut. :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 01.11.2014
  2. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    ^ Niin...? Mutta mitä uutta tuossa nyt oli? Eikös se ollut jo tiedossa, että isä omistaa liikkeen? Tai sitten äiti onkin hallituksessa, en näe eroa.

    "Ryysyistä rikkauksiin" -sävy (kirjoitetaan siis noin :) ) lienee lehdistön otsikointia, ei varmaankaan itse ole väittänyt elävänsä missään ryysyissä? Jos taas Sara olisi kertonut tuon yksityiskohdan äidistään, niin se olisi sitten varmaankin ollut ylimielistä brassailua? Tyyliin "äitini on rikas iso pamppu" :)
     
  3. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    ^^ Tämä Halpa-Hallin omistajasuhdekytköshän oli tässäkin ketjussa esillä jo 15.3.
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kappas, tämä oli mennyt sitten minulta ohi. Olen ymmärtänyt, että Smoukahontaksen isä on IT-asiantuntija ja juuri isän töiden takia Smoukahontas oli kierrellyt maailmaa asuen eri maissa. Hänen äidistään en ollut lukenut mitään, mutta nythän sitten selvisi, että hän on muun muassa Halpa-Hallin hallituksessa. Se pointtini tässä nyt oli se, että kuten esim. Antti Tuiskun kohdalla, niin kyllähän mediassa ollaan painotettu tätä "Vautsi, tyttö ilmestyy kuin tyhjästä, suoraan Halpa-Hallin kassalta tähdeksi" näkökulmaa. Onhan tässä siis tietynlaista "ryysyistä rikkauksiin" -tarinaa (menikö oikein, Liekinheitin :) ) luotu. Ei Smoukahontas ole ryysyissä (oikeammin sanonta taitaa tänä päivänä viitata siihen, että tavis alkaa yhtäkkisesti menestymään) väittänyt elävänsä, muttei ole kyllä siihen toiseenkaan suuntaan ottanut kamalasti kantaa. Anyway, ottaen huomioon hänen mediakuvansa (suurin osa ajattelee hänen olevan tavisperheen tavistyttö, josta yhtäkkiä tuli tähdenlento), niin onhan se nyt merkittävää, että hänen työpaikkansa sattui olemaan juuri siitä firmasta, jossa äiskä on hallituksessa. Toki normaalisti tällaisilla asioilla ei ole mitään merkitystä, mutta koska Smoukahontas on itse tähän leikkiin mukaan lähtenyt ja koska julkisuuden ihmisen arvostamisessa on kyse juuri koko ihmisestä, niin se avaa oven tällaisellekin kritiikille. En hae tässä mitään muuta kuin sen tiedostamista, että Smoukahontas, toisin kuin lähes jokainen muu lahjakas lapsi, on saanut kaikki mahdolliset edelletykset elämässä hankkiakseen taitonsa. Tämä ei poista niiden taitojen hienoutta, mutta himmentää kyllä sitten sen ihmettelemistä, että kuinka ihmeessä joku voi olla noin taitava.

    Se yksi asiahan, jota en ymmärrä, on juuri se, kuinka julkkikset yms. ovat niin paparazzeja (pl. ne paparazzit, jotka rikkovat lakia tai ovat erityisen ällöttäviä) ja muuta kuin taidettaan koskevaa kritiikkiä vastaan. Heiltä unohtuu usein se, että he itse markkinoivat itseään muilla kuin taiteeseensa liittyvillä asioilla (esim. seksikkäät kuvat ja mainokset sekä hulppeat asunnot, jotka luonnollisesti herättävät huomiota), ja sitten itkevät, kun ihmiset kiinnostuvat tämänkaltaisista asioista. Ehkä se on juuri se "tasoittava totuus" maailmassa, että jos alat julkkikseksi ja otat vastaan sen rahan, ihailun ja palvonnan, mitä siitä irtoaa, niin sitoudut ottamaan vastaan myöskin ne huonot puolet.
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2014
  5. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    No aika moni on tuossa iässä ollut perheen tai suvun suhteilla jossain töissä. Ollut kuitenkin ihan perus kassalla hommissa eikä jossain johdon sihteerin apulaisena tms. hommissa.

    Ja paljon löytyy hyväosaisia joille myöskin on annettu hyvät edellytykset opetella vaikka ja mitä. Mutta eivät ole mahdollisuutta käyttäneet.

    Ja mediahan toki poimii tarinasia omasta mielestään parhaimmat kohdat ja rakentaa sen mahdollisimman myyvän tarinan. Itse jutun henkilö voi vaikuttaa siihen yllättävän vähän.
     
  6. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nämä ryysyistä rikkauksiin -jutut taitavat olla jotain sinun ihanteitasi/fantasioitasi, ja olet vihainen ihmisille, jotka eivät tuohon raamiin mahdu - tai ainakin pyydä julkisesti anteeksi, etteivät tuohon raamiin mahdu. Smoukahontas voi hyvinkin olla tähdenlento, mutta löytäisin hänestä monia hyviä puolia, jonka takia toivon hänelle menestystä. Esimerkiksi:
    - vaikka hän on rikkaasta perheestä, on hän silti tehnyt ihan oikeaa työtä (kassalla).
    - ei anna perheen uskonnolisen taustan liikaa rajoittaa tekemisiään

    Otan tuhat kertaa mielummin kestojulkkikseksi tämän Sara Marian (menikö oikein?) kuin Nyky-Nykäsen, Tuksun, BB-jonkun tai viidakon silikonitähtösen.
     
  7. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kylläpä Smoukahontas riivaa ETP:tä, kun yölläkin vaahtoat aiheesta. Taidat salaa katsoa Smoukahontasin omaa sarjaakin Katsomosta. :D
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tässä aina unohtuu se, että alkuperäinen kritiikkini koski Smoukahontaksen yleisöä, eikä suinkaan itse neitosta. Ihmettelen siis lähinnä tätä mieletöntä hypeä, joka perustuu kahteen Youtube-videoon. Voin toki olla väärässä, mutta yksi iso tekijä tämän menestyksen takana on ollut se, että yleisö ajattelee Smoukahontaksen yhtenä taviksena muiden joukossa, joka on siunattu ko. videoissa esiintyvällä "lahjakkuudella". Allekirjoittanut on tässä yrittänyt vain sitä sanoa, että vaikka Smoukahontas on varmasti hikeä ja jopa kyyneleitä vuodattanut oppiakseen "taitojaan", niin iso tekijä taustalla on kuitenkin hänen perheensä varakkuus/hyvät työt, joiden kautta hän saanut paremmat edellytykset kielelliselle ja musikaaliselle osaamiselle. Minulla ei ole mitään ongelmaa sen suhteen, ettei Smoukahontas mahdu "ryysyistä rikkauksiin" -raameihin, mutta tämän ketjun otsikon mukaisesti saan kai kuitenkin ihmetellä sitä, jos häntä tavallaan ollaan asettamassa siitä huolimatta ko. raameihin: kykynä, jolla on kykyjä, vaikkei elämä ole siihen edellytyksiä suonut. Minusta se ei kuitenkaan enää ole kummoinen ihme, jos vaikutteita itseensä vimman lailla imevä nuori altistetaan ulkomailla asumisen kautta eri kielille ja toisaalta musisoidaan (ja hankitaan kaikki mahdolliset instrumentit) kotona, ja sitten tämä onkin hyvä kielissä ja musiikissa.
     
  9. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  10. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Mitä helvettiä nyt taas ETP, mitä helvettiä?
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Voinhan minä tämän toistaakin, vaikka sitten selkeämmällä tavalla. Smoukahontasin "taidot" (kirjoitan tämän lainausmerkkeihin siksi, että nykyaikanakin on hitusen absurdia tällaisen perusteella povata upeaa uraa toiselle) ovat toki hienot (suomeksi: arvostan niitä omassa kategoriassaan), mutten allekirjoita tuhkimotarinaa, jossa olennainen aines on se, että taitoja löytyy siitäkin huolimatta, ettei niihin liittyviä edellytyksiä (muita kuin luontainen kyky omaksua) ole suotu. Kyllähän tämä "ryysyistä rikkauksiin" -aspekti muistetaan tuoda aina esille kaikenlaisissa kykyjenetsintäohjelmissakin, mutta ilmeisesti plazalla se on täyttä hepreaa. Nämä ovat ilmeisesti asioita, joista ei saa mainita, ja jos mainitsee, niin on totta kai esim. vihainen rikkaille, kateellinen, mustasukkainen tai jopa "kiusauksensa" kohdetta salaa palvova. :)
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2014
  12. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    ... Ja meikäläinen köyhemmästä perheestä ja kotoa löytyy/löytyi kaksi pianoa, kitara ja rummut. Noista osaan soittaa kaikkea välttävästi, mutta pianoa aikasta hyvin vaikka itse sanonkin. Eli minä olisin saanut menestyä soittotaidoillani, mutta Zanytwo ei (vaikka osaisikin soittaa)? Koska perheen olosuhteet on erilaiset? Vai enkö minäkään olisi saanut, sillä vanhempani halusivat panostaa musikaalisuuteen (kaikki tuota ei tekisi) ja siskot käännyttivät minua pianon soittamiseen heti syntymiseni jälkeen.
     
  13. MikkoM

    MikkoM Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.05.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oulusta on tullut kuuluisia kommunisteja kuten Nokian oma suurmies Herkku Hernesniemi, et muuten ole sukua ? Ilmiselvästi Oulussakin kuitenkin vielä on kommunistinen aate voimissaan !
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    On mielenkiintoista, että kun tietyistä asioista tuo esiin sävyeron, niin heti ollaan nimittelemässä. Ehkä tämäkin on asia, mitä en ymmärrä: miten jotkut ihmiset eivät lähes pakonomaisesti suostu näkemään sävyeroa esim. sen suhteen, millä tavoin joku on kykynsä saavuttanut. Eihän se sinänsä ole niistä kyvyistä pois, vaikka niiden syntymisessä olisi minkälaiset taustat tahansa. Sen sijaan näillä taustoilla on väliä, jos ruvetaan ihmettelemään, miten noin nuori on noin hyvä ja ilmestyy kuin tyhjästä tähdeksi. Vai eikö näin ole? Onko niin, että varojenkin kautta musiikille ja kielille altistettu henkilö ansaitsee yhtä suuren ihmettelyn kuin vaikkapa orpona kasvanut, pikkukopperossaan laulamaan opetellut henkilö, joka on oppinut kieliä kerjätessään kadulla. Ja jälleen kerran... Minustakaan eivät lähtökohdat vaikuta itse taitoihin, mutta sen sijaan ne kyllä vaikuttavat siihen, jos taitojen omistajaa ällistellään nimenomaan siitä näkökulmasta, että "Vautsi, noin nuori ja noin taitava, miten tämä on mahdollista".
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tähän kotona musiikille altistamiseen liittyy totta kai sitten oma halu ja omaksumiskyky, enkä ole väittänyt, että nämä kaksi Smoukahontakselta uupuisi. En tätä tietystikään ole moittimassa, sillä noissahan ei kyse todellakaan ole turhakkeista. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että ne instrumentit ja kannustus, toisin kuin suurimmalla osalla nuorista, olivat Smoukahontaksen kotona. Näin voidaan sanoa, että Smoukahontas on ollut erittäin etuoikeutetussa asemassa kykyjensä oppimiseen, mikä ei himmennä itse kykyjä mutta kylläkin sitten hämmästelyastetta.
     
  16. MikkoM

    MikkoM Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.05.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hetkinen nyt, sinä siis väität että minä "nimittelen" kun kehuin sinua kunnon kommunistiksi ? Mikä vika sosialistisissa aatteissa on, sehän juuri estäisi esittämäsi ihmisoikeuksien epäreilun jakaantumisen jota paheksut.
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En voi väittää olevani poliittisesti valveutunut yksilö, mutta olen ymmärtänyt, että kommunismi vie jotkut ajatukseni astetta tai muutamaa pidemmälle ja kieltäytyy hyväksymästä tiettyjä asioita, joita jopa minä voin pitää tämän yhteiskunnan universaaleina totuuksina. Minä esimerkiksi allekirjoitan sen, että ihan niin kuin pitää olla hyvää ja pahaa, niin pitää olla myös rikkautta ja köyhyyttä. Sen sijaan olen kyllä sitten sitä mieltä, että on suhteellisen mahdollista poistaa ääririkkaus ja ääriköyhyys. Valitettavasti tässä sillä kuuluisalla yhdellä prosentilla on vakavia puutteita moraalissa ja empatiassa, eikä tilannetta paranna se, että suuri osa meistä tavallisista pulliaisista jopa ihannoi näitä kroisoksia ja kroisottaria, jotka, laput silmillä tai ei, pyyhkivät takamustaan muulla maailmalla.

    Olen myös sitä mieltä, että jos aiot olla rikas, niin otat vastaan sen mukana tulevan vastuun ympärillä olevasta maailmasta (joka btw on tehnyt sinusta rikkaan) ja että jos aiot olla kuuluisa, niin otat vastaan sen mukana tulevan yksityisyyden menettämisen ja henkilöön kohdistuvan kritiikin.
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2014
  18. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Uusi tietohan se tämä oli. Ei muuta kuin onnea vain Saralle ja katsotaan parin vuoden päästä, miten duunit jaksavat.
    Ensin Super Saver Delivery ja nyt tämä. :OI:OI:OI:D
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2014
  20. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ohhoh. Normaalilla tavalla ilman agentteja hän olisi 250-360k euron sijasta saanut ehkä tonnin sieltä ja tonnin täältä ja sen jälkeen kukaan ei olisi enää muistanut. Olin ihan varma, että hän on nyt pari viikkoa julkisuudessa ja sen jälkeen palaa kaupan kassalle.

    En lopulta ollenkaan ymmärtänyt mikä tässä Elvistä ärsytti. Kateuskortti on yhtä kulunut kuin natsikortti, mutta tähän sen voi heittää koska en keksi mitään muutakaan syytä. Elviksen täytyy olla maailman ainoa ihminen, jolla Kielinaisen/Kielitytön/Saran yhteiskuntaluokka tuli mieleen videota katsoessa.