Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Juu, pystyssähän se tönö pysyi, ei päässyt radioaktiivista ainetta mihinkään, eiku... :hitme:

    Ydinvoiman ongelma alkaa olemaan tämä turvallisuus. Tulee kalliiksi, eikä se ydinsähkö olekaan enää halpaa.
     
  2. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Jos asuisin Tyynenmeren tulirenkaan alueella kuten japanilaiset, niin ehkä vastustaisin ydinvoimaa, mutta satun asumaan Suomessa ja pidän aika helvetin hölmönä käyttää jotain maanjäristyksiä ydinvoiman vastustamisen perusteena. Ainoat uhkat täällä on, että Venäjä tai terroristit iskee ydinvoimaloihin. Ydinjäte myös jossain määrin.

    Vihreät on puolue, joka kannattaa kaikenlaista pikkupiiperrystä joka häviää ydinvoimalle 100-0. Tottakai tuollainen köyhdyttää valtiota, kun energiaa ei saada halvalla, vaan sen tuottamisesta tehdään mahdollisimman kallista ja siitäkään huolimatta se ei ole ydinvoimaa puhtaampaa. Itse kohdistaisin tuollaiset toimet asioihin, joissa niistä on oikeasti hyötyä kuten tuotantoeläinten olojen parantaminen. Tuossa sillä tuhlatulla rahalla saisi maailmasta edes vähän inhimillisemmän ja paremman paikan, toisin kuin piiperrysenergiamuotoja tukemalla jossa mikään ei muutu, paitsi rahaa palaa. Saksalla on kaikista järjettömin energiapolitiikka. Kivihiili on kova juttu ja köyhillä on vaikeuksia maksaa sähkölaskunsa. Lopputulos on noin absurdi kun vihreät saa liian vahvan otteen.
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Eläinten olot ovat jo Suomessa maailman parhaat. Suuret tuottajat kuten vaikkapa USA, Brasilia, Saksa ja Kiina ovat kaikki aivan keskiajalla verrattuna suomalaiseen toimintaan. Kuinka suureksi tätä marginaalia kannattaa kasvattaa, jotta voidaan todeta tason olevan riittävä?
    Nykyisen mallin jatkuva ja määrätietoinen kilpailukyvyn heikentäminen kaikilla aloilla johtaa nimittäin siihen, että maailmanlaajuiselle kilpailulle avoimilla aloilla (esim. ravinnon, energian sekä teollisuuden tuotanto) suomalainen tuotanto vähenee ja korvautuu halvemmin tuotetulla ulkolaisella tuonnilla. Kun Suomessa tuotannon hintaa jatkuvasti säännöksillä ja vaatimuksilla korotetaan korottamisen päälle, niin lopulta käy niin, että suomalaisen broilerin sijaan syödäänkin kiinalaista ja suomalaisen naudan sijaan brasilialaista halvempaa. Silloin eläinten hyvinvointi kokonaisuudessaan todennäköisesti heikkenee merkittävästi. Jos turkistarhaus lopetetaan Suomessa, niin tuotanto siirtyy todennäköisimmin Kiinaan (missä ala on jo kasvussa), missä eläinten kohtelu on oikeasti huonoa. Turkisten maailmanlaajuiseen kysyntäänhän se ei vaikuta millään tavalla, jos niiden tuotanto estetään Suomessa..

    Sama siis pätee muuhunkin teollisuuden liian holhoavaan säätelyyn; jos esim. metallien tuotanto tehdään Suomessa kaupallisesti mahdottomaksi ympäristösäädöksillä, niin sitten metallien tuotanto keskittyy niihin maihin, joissa pykälät ovat suomalaisia järjellisemmät (tai parhaassa tapauksessa Afrikkaan, missä niitä ei ole lainkaan). Ps. Turha tässä kohtaa vetää vielä mitään Talvivaarakortteja esiin, ympäristörikokset ovat asia ihan erikseen.

    Viherpiipertämisellä siirretään (kuvitteellisia, kärpäsistä väkisin härkäsiksi väännettyjä) ongelmia pois silmistä, jonkun muun valtion murehdittavaksi. Sitten tyytyväisenä kuvitellaan että tulipa taas kerran pelastettua maailma.
     
  4. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se mitä tarvitaa on maailman laajuinen "unioni", vasta sitten on mahdollista pelastaa maailma. Toki silloinkin voidaan ohjata maapallo tuhoon mutta siihen suuntaan mennään satavarmasti nykyisellä mallilla.
     
  5. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Suurimmalle osalle tuntuu nykytaso riittävän, mutta henkilökohtaisesti iloitsen vasta kun tuotantoeläinten olot on huomattavasti nykyistä paremmat. En tingi tällaisista asioista, eikä se riitä että ollaan parhaimpien joukossa kun taso on mikä on. Luomuliha on jo nykyään onneksi ihan hyvä vaihtoehto. Arvojeni puolesta olisin valmis tukemaan kotimaisia lihantuottajia tarvittaessa miljardeilla.
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2014
  6. TKH

    TKH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    471
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten sanottu, olosuhteisiin nähden laitos pysyi suorastaan uskomattoman hyvässä kunnossa. Mikä tahansa muu laitos olisi ollut noissa olosuhteissa tuhannen pillun päreinä.

    Eli jos ydinvoimaloita rakennetaan edes jollain tavalla vakaisiin paikkoihin, niin eivätköhän nuo turvallisuusasiat ole aikalailla kunnossa. Vai milloin esim. Suomessa on viimeksi nähty tsunameja, tulinvuorenpurkauksia tai edes kunnollisia rakennuksia hajottavia maanjäristyksiä? Niinpä.
     
  7. Peter71

    Peter71 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.02.2003
    Viestejä:
    155
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisäksi vihreiden usein kuultu perustelu: Näytetään me ensin Suomessa esimerkkiä miten loistava juttu tämä on, niin lopulta koko muu maailma tulee seuraamaan perässä, on juuri sitä keha III:n sisäpuolelta tapahtuvaa opastusta, (Powered by kivihiilellä tuotetun kerrostalokaksion kaukolämpö),jossa luonnollisesti tiedetään parhaiten, miten muualla periferiassa tulee elää. Tuokaa ne tuulimyllynne ja aurinkopaneelit ja mitkä tahansa maailman pelastavat vaihtoehtonne tänne pohjoiseen Suomeen lämmittämään asuntoja, mutta RAHOITTAKAA tämä pilottihanke aluksi itse älkääkä yrittäkö maksattaa sitä muilla. Kun olette todenneet hankkeenne toimivaksi (kustannustenkin osalta), teillä tuskin on vaikeuksia markkinoida konseptia tyhmillekään ihmisille tai jopa persulaisille. Kyllä maailmaan on aina puhetta mahtunut...
     
  8. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tämä tekee ydinvoimasta ylivoimaisen:
    [​IMG]
    Kuvan henkilöllä siis kädessään 3 200 kg hiiltä.

    Ydinsukellusveneet ovat yhdellä tankkauksella toiminnassa koko käyttöikänsä, eli n. 33 vuotta.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 31.03.2014
  9. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 756
    Saadut tykkäykset:
    483
    Ajattelemisen aihetta...

    T: Vesku
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014040218178782_uu.shtml

    Kuinkahan monta Razzieta 112 saisi tätä yhtä Oscaria kohden, jos muistellaan kaikkia niitä vuoden sisällä tapahtuneita tapauksia, joissa 112 ei ole joko ollenkaan lähettänyt ambulanssia tai on lähettänyt sen liian myöhään, vaikka mahdollista olisi ollut aiemminkin lähettää. Toki asia tässäkin kuten kaikessa on niin, että vain ne pieleen menneet tapaukset saavat päivänvalon, kun taas kiitettävä toiminta harvoin ylittää uutiskynnyksen. Toisaalta, ottaen huomioon, mistä 112:ssa on kyse, niin pieleen menneissä tapauksissa pitäisi olla nollatoleranssi.
     
  11. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 703
    Saadut tykkäykset:
    362
    Hätänumeron ongelmana ovat aiheettomat puhelut. Lähes joka kolmas 112 soitettu puhelu on aiheeton. Mieti mikä määrä. Joka kolmas. Sinne kun soittee joku sammaltava henkilö joka vielä sanoo nauttineensa hieman alkoholia, niin saa olla aika selvännäkijä jotta erottaa onko kyseessä esim. aivohalvaustapaus vaiko perus känniääliö. Kalustoa ei ole niin paljon että jokainen sammaltava puhelu voitaisiin tarkastaa. En yhtään ihmettele että henkilökunnan vaihtuvuus on suuri. Nostan kyllä hattua hätäkeskuspäivystäjille että osaavat jatkuvan paineen alla näinkin tarkasti tunnistaa oikeat hätätapaukset, se on kuitenkin aika harvinaista että apu jää tulematta. Tosin harvinaisuus ei sitä henkilöä lämmitä jonka kohdalle se sitten sattuu...
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kyllä minäkin ymmärrän sen, että sammaltaviin puheluihin reagoidaan varauksella. Onhan noita tapauksia kuitenkin tullut vastaan, jossa esim. kotona on saatu sairaskohtaus ja puoliso on rukoillut ja anellut 112:sta lähettämään ambulanssin ilman vastakaikua. Sitten vasta, kun sairaskohtauksen saanut on jo viittä vaille vainaa, niin 112 katsoo ohjelapustaan, että "Jaa, nyt se vissiin pitäisi ambulanssi jo lähettää". Oli minkälainen resurssipula tahansa, niin ei nyt sairaskohtauksen saanutta voi jättää oman onnensa nojaan, vaikkei oireet täyttäisikään kirjaimellisesti kaikkea, mitä ohjelapuissa edellytetään. Sekin on tietenkin osaltaan häiritsevää, että epäilemättä osa 112:n henkilökunnasta asettaa ohjelapun noudattamisen kirjaimellisesti maalaisjärjen edelle.
     
  13. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 703
    Saadut tykkäykset:
    362
    Taitaa olla yksi tai kaksi tapausta jotka ovat julkisuuteen tulleet. Ja ainakin toisessa oli myös nautittu vettä väkevämpää, joka helposti hämää. Kyllä oikein osumisprosentti on silti huikea, hyvin lähellä sataa veikkaisin. Tasan sataan ei edes voi päästä kun ihmisten kanssa ollaan tekemisissä.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Omina kouluaikoinakin tuo oli kyllä selkeästi juuri toisinpäin. Toisaalta, Smoukahontas kävi koulunsa Pietarsaaressa ja ainakin kliseen muodossa on tunnettua, että suomenruotsalaisen kunnan koulusta löytynee vähän enemmän varakkaan perheen vesoja kuin sitten vaikkapa Pohjois-Suomen kuntien kouluista. Näin ollen on tietenkin mahdollista, että oma teoriani ei välttämättä pidä paikkaansa.
     
  15. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
  17. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ulkomaisten urheilujoukkueiden fanitus hurmoksellisella tasolla (vaatteet, krääsät, pelimatkat ym.) lajeissa joissa suomalaisilla urheilijoilla ei ole osaa eikä arpaa. Esim. jalkapallo ja Englannin valioliiga (ok, on siellä välillä joku suomalainenkin, mutta silti).

    esim. http://www.iltalehti.fi/valioliiga/2012081815969504_vz.shtml
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2014
  18. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 498
    Saadut tykkäykset:
    41
    Vaikken mitään krääsää omistakaan, niin onhan esim. brittifutis kuin eri peli kuin kotimainen potkupallo.

    Ja toisaalta kun saarivaltiossa pelattiin peliä jo silloin, kun suomalaiset järsivät pettuleipää maapohjaisissa tönöissään milloin minkin suurvallan alaisuudessa tietämättöminä tästä hienosta lajista, niin antaa se määrätynlaista kunnioituksenaihetta :D
     
  19. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Nooh, onhan Suomen mestaruuksista pelattu jo vuodesta 1908 lähtien. Ja itse taasen seuraan paljon mieluummin paikallista urheilua, etenkin veikkausliigaa. On se vaan paikan päällä ihan eri asia kuin telkkarin välityksellä, eikä noihin ulkolaisiin joukkueisiin synny oikein minkäänlaista tunnesidettä. Kesän futiksen MM-kisat tekevät poikkeuksen, niitä pelejä tulee kyllä katsottua.
     
  20. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Samaa itsekin ihmetellyt. Jopa yllättävän yleistä Suomessa. Ei voi käsittää, miten jotain joukkuetta voi vain päättää alkaa kannattamaan. Sitten jos tuo joukkue sattuu tulemaan kotikonnuille pelaamaan, istutaan katsomossa vierasjoukkueen fanipaita päällä vaikka oman kylän pojat pelaisi pisteistä. :rolleyes:

    Niin ja kun se on ulkomailla/ulkomailta niin onhan se automaattisesti hienompaa? Saman yleistyksen voisi muuten sanoa lajista kuin lajista. Myös siitä jääkiekosta.

    Mutta tämä on suomalaisen jalkapallofanikulttuurin taso (mölistään paikallisessa brittijoukkueen paita päällä ja huivi kaulassa). Sinänsä edelleen ihan hienoa alamaisuuden osoitusta istua vieras paita päällä.