Radio ja vahvistin oma kytkentä, protection?

Keskustelu osiossa 'Autohifi' , aloittajana Burege, 18.03.2014.

  1. Burege

    Burege Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjens!

    eli nyt on kyseessä oma kytkentä, suunnitelma vielä tällä hetkellä.
    tällä hetkellä on 2-kanavainen vahvari kiinni, RCA-liitoksista lähtee aux piuha, mihin saa kännykän kiinni ja se toimii ns. soittimena.
    Tarkoituksena olis jos sais orkkis C-kasetti soittimen myös toimimaan katkasijan kautta, että siitä voi kuunella radiota ja hifistellä muutenkin :cool:

    kysymys on meneekö vahvistin protection modeen tai vahingoittuuko jokin, jos soittimen ja vahvarin OUTPUT ottavat yhteyttä toisiinsa, vaikka vain toisessa pystyisi olemaan virta kerrallaan? Ei siis mahollisuutta laittaa molempia samaan aikaan päälle.

    Tein kytkentäkaavion tarkentamiseksi, että on helpompi ymmärtää.

    1. kaavio ( haaroitin katkasija (on / on), jakaa virtaa joko vahvarille tai soittimelle )

    katso liitettä 1921089_767452676600489_336630467_o.jpg

    2. kaavio ( kaiuttimien "miinukset" menee soittimen ja vahvarin miinukseen. kaiuttimen plussat sitten taas haaroittuvat, joko vahvarin plussaan tai soittimen plussaan.

    katso liitettä 1167484_767456693266754_1405034851_o.jpg

    olisi mukava saada tietoa ettei mikään laite tule kärähtämään :) kiitos!
     
  2. Karjis

    Karjis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.02.2013
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä todennäköisesti menee protection tilaan jos outputit ottavat yhteen. Saattaa myös oikeasti hajottaa jotain, koska pois päältä olevan vahvistimen lähtöpää on yleensä suoraan sanottuna oikosulku. Varsinkin vielä kun vahvistimen - napa ei yleensä edes ole oikeasti maatasossa vahvistimen kytkennästä johtuen, eli myös miinukset tulee katkaista!

    Eli tuolla piirtämälläsi kytkennällä saat varmasti häiriövaloja, mutta huonolla säkällä myös hajonnutta päätettä aikaan. Melkeinpä kannattaisi orkkisradion ulostuloista tehdä vastusjaolla linjatasoista (ohjeita löytyy hatullinen tai sitten kahdellakympillä valmista laitetta) signaalia, ja vaihtaa vain vahvistimen syöttö kännykkään tai orkkisradioon linjatasoisella valintakytkimellä?

    Samaan aikaan et voi laitteita kytkeä kaiuttimiin, outputtien yhteen kytkentä ilman summausvastuksia on myös iso no no.
     
  3. Burege

    Burege Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli riittäisikö jos miinuksen myös katkaisisi, vai kannattaako olla ottamatta riskiä ja panostaa linjamuuntimeen ja tehdä itse linjatasoisen valintakytkimen?
     
  4. Karjis

    Karjis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.02.2013
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Panosta linjamuuntimeen mieluummin, turhan suuri riski rikkoa päätettä noin muuten. Itseasiassa linjatasoisella signaalilla voisit myös summata signaalit helposti, soi vaikka molemmat samaan aikaan. Käytännössä siis tuot molemmat signaalit tarpeeksi suuren vastuksen läpi vahvistimelle. Myös radion kaiutinlähdöistä voit tehdä linjasignaalin tasoista suoraan vastusjaolla. Riippuen radion kytkennästä joko + puolelle tai sitten molemmille jos on boosterivahvari. Tosin valmiskin setti on alle parikymppiä kera valmiiden iso-liitinten, joten on hyvä kysymys kannattaako vaivautua.